• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

Kızlar ben araştırdım o ilacı klomen yerine verilebiliyor aslında göğüs kanserine karşı bir ilaçmış ama infertilitede çok büyük işe yaradığı anlaşılmış tüp bebekte falanda kullanılıyormuş . bakalım belki kısmetimiz bu ilaçtadır.
Gıymatlım valla bir ay daha yırttı dediğin gibi. Doktora da sorduk evden getirsek diye o da dedi ki olur ama eğer değerler düşük falan çıkarsa bunun getirirken mi olduğunu yoksa gerçekten mi düşük olduğunu bilemeyiz dedi. Onun üstüne o odadan bahsetti neon lambalar falan her şey ortama uygun diye :)))))
Ama artık içim rahat hem eşimle ilgili hem de doktoruma güvendiğim için ona emanetiz artık

halevcim cnm kısmetten ötesi yok. Mevla bundada kimbilir ne hayırlar murad etmiştir..
hakkımızda en hayırlı vakitte, hayırlı yavrular versin inşaAllah dimi gülüm..

evet canım hayırlısı napalım demek ki hayırlı vakit değilmiş umarım eylül ayı hayırlı vakittir. bu arda yarın sabah randevu aldım bakalım yumoşlarım ne durumda gelişme varmı

Ne şekersin sen yaa, hey Allah içimde hiç ümit yokken senin söylediklerinle acaba demeye başladım bende. Canım benim yaa keşke olsa kan tahlilim ve mikrobiyolojiye verdiğimiz parçanın sonucu çıkmış temiz çıkmış bişey çıkmamış sadece karaciğerdeki enzimler fazla çıkmış, dr da demiş ki geldiğiniz de birde dahiliye bölümüne çıksın eşin, bakalım bi taraf düzelirken bi tarafımı mı yıkıyoruz acaba ya ? Belki karaciğerde yağlanma falan mı var acaba demiş. Bu yaşta yağlanma olurmu kızlar :):) canım benim sahurdada aklına geldim demek sağol tatlım, valla eşim geçen gün yaklaşmak istedi nasıl kastım nasıl ,ilk gece böyle olmamıştı ya :kedi:Tamam gıymatlım perşembe günü kan vereceğim tatlım , içimiz rahat olsun bakalım ,eşimde diyorki e yara varken nasıl bebek olsun, kızırlık nedeniymiş ya diyor, bende öyle ama gelmedi hala dedim. opuyorumnanaktan

Halevcim demek adet oldun tatlım , senin günün yokmuydu şeker ya erken mi oldun ? Hayırlısı olsun canım ,inşallah diğer aylara gelmez kırmızıların hayırlısıyla bebişin geliverir:Saruboceq:

evet tatlım geldi adetim hayırlısı değilmiş napalım erken olmadım normal zamanımda oldum daha geç olabilirim diye korkmuştum neyseki zamanlı geldi neyse yarın ki randevu iyi geçer umarım bu arada senin sonuçların bir kısmıda iyi çıkmış umarım hepsi iyi çıkarda bi ohhhhhhh çekersin canım

evet canım hayırlısı napalım demek ki hayırlı vakit değilmiş umarım eylül ayı hayırlı vakittir. bu arda yarın sabah randevu aldım bakalım yumoşlarım ne durumda gelişme varmı

evet tatlım geldi adetim hayırlısı değilmiş napalım erken olmadım normal zamanımda oldum daha geç olabilirim diye korkmuştum neyseki zamanlı geldi neyse yarın ki randevu iyi geçer umarım bu arada senin sonuçların bir kısmıda iyi çıkmış umarım hepsi iyi çıkarda bi ohhhhhhh çekersin canım

canım zamanında gelmesine sevindim gecikip umutlandırmamış hayırlısı olsun tatlım

mericc her şerde hayır varmış. seninkide öyle olmuş..
şimdi kaçıncı gününde oldun. yumurtalar iyi gelişmiş mi. çatlama vakti geçti mi

ben ctesi gitmiştim kontrole iki taraftada 6 şar yumurta vardı 10 mm civarında. pazartesi gel dedi. dün gittim 15 civarı olmuşlar. bu akşam çatlama iğnesi yapıcam. adetim ayın 13 üydü. gün aşırı ilişki öneriyolar çatlamadan 36 saat sonra ilk olabilir dedi. artık bidahaki ayın 13 ünü beklicez bakalım :) hayırlısı.
yumurtalar iyi gelişmiş , hatta doktor takıldı bu yumurtalardan iyi tüp bebek olurdu diye:)
çatlama iğneside yumurtalar 18 mm olunca yapılıyormuş.

hakkımızda hayırlısı olsun kızlar.

arkadaşım tek yumurtalığın kapalı olsa bile diğerindeki yumurta sana yeter Allahın izniyle..
cünki normalde bi kadın her ay ya sağdan ya soldan tek yumurta üretirmiş. seninde bi ay olmasa inşaAllah diğer ay ordan yumurtan oluyordur. hatta her ay bile olabilir.
mühim olan tekte olsa yumurtalığının çalışıp tüplerin açık olması...
benim bi arkadaşımın bi yumurtalığında kist olduğu için ameliyat geçirdi ve o taraf çalışmıyor şu anda. ona rağmen tekrar hamile kaldı ve bebeği oldu.
yani sen hiiiç moralini bozup ne olacak diye düşünme.. Mevlam verecek olduktan sonra sana bi taraftanda verir gülüm..
sen sıkı çaışmalara devam et. bide yumurta takibi yaptırırsan o gelişen yumurtanı kaçırmamış olursun. daha iyi olur . Tez vakitte yavrucuğuna kavuşman dileği ile.....

sağolun kızlar yaa.ben de ya sürekli kapalı olan tarafta olursa diye bunalıma girdimm:(inşallah olur benim de.iki senedir istiyorum bir senedir de doktora gidiyorum.artık olmaz sa aşılamaya geçeceğim bir kaç ay verdi doktor tüpü açtıktan sonra.üç aya kadar olmaz sa aşılama yaptıracamm.teşekkür ederimmm:emir_bebek:

smalangel canım keşke yarın kan versen. böylelikle belki eşinin perşembe günü spermiyogram yaptırmasına gerek kalmazdı gülüm bilmiyorumkismile

slm arkadaşlar ben 23 yaşındayım ve 2yıllık evlıyım subat ayından berı bebiş istiyoruz benım hastalıgımı ogrendıkten sora istemeye başladık tabı.bende polikistik over cıktı yanı pkoluyuım :( ilaçsız adet göremiyorum pko oldugumu 7ay once ogrendım:( 2 kez yumurt atakıbıı yapıldı ve sonuc 2sindede yumurtlama görülmedi malesef tam iğne tadavısne başlıyordum kı eşimde varıkosel cıktı 3,derece doktorum eşimin sonuclarıyla sılama olur dedı ama bız yaptırmadık eşimde ekım gibi amelıyt olcak amelıyata sonra bakcaz artık ne olcak.

rabbım hepimizin yardımcısı olsun.inş.bizde anne olacagızz

ben ctesi gitmiştim kontrole iki taraftada 6 şar yumurta vardı 10 mm civarında. pazartesi gel dedi. dün gittim 15 civarı olmuşlar. bu akşam çatlama iğnesi yapıcam. adetim ayın 13 üydü. gün aşırı ilişki öneriyolar çatlamadan 36 saat sonra ilk olabilir dedi. artık bidahaki ayın 13 ünü beklicez bakalım :) hayırlısı.
yumurtalar iyi gelişmiş , hatta doktor takıldı bu yumurtalardan iyi tüp bebek olurdu diye:)
çatlama iğneside yumurtalar 18 mm olunca yapılıyormuş.

hakkımızda hayırlısı olsun kızlar.

Mericc canım maşallah yumurtaların güzelmiş, inşallah bu ay güzel sonuçları alırsın tatlım. Sende 12 tane yumurta var yani öylemi , baya varmış maşallah:nazar:

smalangel canım keşke yarın kan versen. böylelikle belki eşinin perşembe günü spermiyogram yaptırmasına gerek kalmazdı gülüm bilmiyorumkismile

Gıymatlım canım yarın vereceğim kanı canım , 1 gün daha sabredeceğiz bakalım artık, ama yara varken bebiş olursa düşük yapma ihtimali de varmı ya :bbo: Adet olacakmışım gibi ama gelsede kurtulsam artık,

slm arkadaşlar ben 23 yaşındayım ve 2yıllık evlıyım subat ayından berı bebiş istiyoruz benım hastalıgımı ogrendıkten sora istemeye başladık tabı.bende polikistik over cıktı yanı pkoluyuım :( ilaçsız adet göremiyorum pko oldugumu 7ay once ogrendım:( 2 kez yumurt atakıbıı yapıldı ve sonuc 2sindede yumurtlama görülmedi malesef tam iğne tadavısne başlıyordum kı eşimde varıkosel cıktı 3,derece doktorum eşimin sonuclarıyla sılama olur dedı ama bız yaptırmadık eşimde ekım gibi amelıyt olcak amelıyata sonra bakcaz artık ne olcak.

Canım çok geçmiş olsun, inşallah hayırlısıyla biran önce gelir bebişin. Varikosel spermiogram da mı çıktı yoksa ayrıca muayene mi oldu eşin canım ?

günaydın canım bende de pko tespit edilmişti ama benim yumurtlamam oluyor kendiliğinden adet düzensizliği falanda yok çok şükür sadece usgde görünüm şeklindeymiş. ama varikoselin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum.yalnız eşinde problem olan bir çok kişi keçiboynuzu kürü yapıp hamile kalıyor burda onu biliyorum. varikosele çözümmüdür bilemicem ama bir de ameliyat oluyorlar sanırım. allah bir an önce kavuştursun bebğinize inşallah. yaşın genç neyse ki çok takmamaya çalış en azından zaman kaybetsen de yaşın problem yaratmaz

Gıymatlım canım yarın vereceğim kanı canım , 1 gün daha sabredeceğiz bakalım artık, ama yara varken bebiş olursa düşük yapma ihtimali de varmı ya :bbo: Adet olacakmışım gibi ama gelsede kurtulsam artık,

fıstık günaydın ya sen neden adet olmadın ki hala anlamadım ben .bu yaranın böyle bir etkisi var mıymış acaba?? yada çok mu stres oldun sen bu doktor olaylarında yara falan çıkınca üzüntüden mi gecikti bu kadar. hamile olma ihtimalin çok düşük anladığım kadarıyla ama yine de dr.un önce neden kan testi yaptırmadı.geçen sene bu zamanlar bendede bir gecikme olmuştu şimdiki doktoruma gitmiştim o zaman da. bir hafta önce kan testi yaptırmış olmama rağmen kadın emin olmak için bir daha kan testi istedi.hem de usg de bakmasına rağmen. yani sen ilk iş yaptır testi yoksa farlutal falan versin

fıstık günaydın ya sen neden adet olmadın ki hala anlamadım ben .bu yaranın böyle bir etkisi var mıymış acaba?? yada çok mu stres oldun sen bu doktor olaylarında yara falan çıkınca üzüntüden mi gecikti bu kadar. hamile olma ihtimalin çok düşük anladığım kadarıyla ama yine de dr.un önce neden kan testi yaptırmadı.geçen sene bu zamanlar bendede bir gecikme olmuştu şimdiki doktoruma gitmiştim o zaman da. bir hafta önce kan testi yaptırmış olmama rağmen kadın emin olmak için bir daha kan testi istedi.hem de usg de bakmasına rağmen. yani sen ilk iş yaptır testi yoksa farlutal falan versin

Sana da günaydın tatlım evet neden adet olmadım bende bilmiyorum canım ya, tamam yara olayına falan gerildim ama dr a gittiğimde zaten 3 gün mü ne geçmişti , olsam da kurtulsam diyorum artık. Bilmiyorum ki neden kan testi yapırmadı , aslında benim hep aklımdaydı ama ultrasonla falan bakınca ben demekki orda bişey görmedi demiştim sonrada sormadım , meğer ultrasonla belli olmazmış. Bende artık yarın sağlıkocağında kan vereceğim bakalım. Yara adet gecikmesi yapıyormu onuda bilmiyorum.:bbo: Aslında ben meraklıyım çok sorardım ama o gün böyle bi hal oldum :1ninca:

evet canım insanın bazen basireti bağlanıyor hakkaten.
bu arada kimsecikler yok gıymatlım iftar telaşına mı düştün

smallangel cımm
bebek olsdada yaran var dıye düşük olmaz..mumkun degıl
sen temızlıge dıkkat et onemşlı olan o..
temızlıge dıkkat edıcem dıe çok tıtızlenıpte kendını yokma...
ben burda doktora yazmıstım bır tarıhte..
o yazıyı sana yapıştırayım..orda oku..doktor yaranın düşüge neden olmayacagını yazmıs banada..hıç korkma kuşum...

canım işte benım doktora yazdıgım sorum...

marhabalar ;
bende bır konuda yardımınızı istıyorum..
benım 3 ay once bır hamılelıgım oldu..7+1 de doktora gıttım..ıdrar ve kan tahlıllerım yapıldı..çok az da kanamam olmustu..
ıdrar tahlıllerımde enfeksıyon gorunuyor dedı..ve raporda bulanık yazısınıda okudum..
doktoruma ne yapmalıyım.ilaç kullanacakmıyım dıye sordum..
şikayetın varmı dedı..
yok dedim.
bır sey yapmaya gerek yok dedı gönderdı..
baska bır hastahaneye gıttım ..
bebek 10. haftada gelısımı durdugu için kanamayla düşük oldu..kürtaj oldum..
ve kurtajdan 15 gun sonra idrar yolu enfeksıyonu içintedavı olayım dıyerek hastahaneye gıttım..ıdrar tahlılım yapıldı..doktora goturdum..
bir seyın yok..enfeksıyon gorulmuyor dedı..kafam karıştı..
bırde; kurtaj esnasında rahım agzında yara var dedı doktorum..bunu bılıyordum..7 ay once tedavı olmam gerekır mı dıye doktora gıtmıstım..yıne sehır dışında idim..
doktorum bana ne buyuk nede kuçuk..bence mudahale etmeyelım..gerek yok demıstı..smear testımde yapıldı ..bırsey yok..
şimdı sorum şu olacak
"idrar tahlılındekı enfeksıyon rahım agzı yarasındakı bır enfeksıyon olabılırmı..
yoksa ıdrar yolu enfeksıyonumuydu gercekten.."
ikisinde de enfeksıyon ıdrar tahlılıylemı bakılıyor..
ve yıne hamılelık planlıyoruz..tekrar aynı olayı yasarmıyımdıye korkuyorum...

tesekkur ederım..

buda cevabıı.;

merhaba gecmiş olsun öncelikle,
idrar yolu enfeksiyonu idrar testi ve kulturu ile saptanabılır. rahim ağzındaki yara ise muayene esnasında görülür ve her zaman enfeksiyon anlamına gelmez. akıntı ile birlikteyse enfeksiyon vardır o da ya doktorunuz direkt tedavi veriri ya da vajinal kultur alıp tedaviyi sonra verebilir. yarayı yakıp dondurmak başka konudur genişliğine ve size verdiği rahatsızlıga bağlıdır. yaşadıgınız gebelik kayıplarının bunlarla bir ilgisi oldugunu düşünmüyorum. kalp atımının erken dönemde durması genellikle genetik problemler olduğu yönünde yorumlara neden olur. sevgiler

Son düzenleme:
buda temızlıge duşkunleştıgım için sordugum sorumm;;

çok tesekkur ederım
net ten okudugum kadarıyla idrar yolu enfeksıyonunda temızlık çok onemlı..
wc yı her gun çamasır suyuyla yıkıyorum..bu arada hep tedırgınım..mumkun olsa gunde 3-4 kez wc de çamasır suyu kullanacagım..
hergun mutlaka duş yapıyorum...

içim çok rahatladı cevabınızla ..iyi ki varsınız

iyi çalısşmalar dilerim

doktorun bana cevabı..

kendinizi çamaşır sularıyla temizlikte helak etmeyin, aşırı hijyen de sonra başka nedenle başınıza dert olur:))

Adilemir canım bilgiler için çok teşekkür ederim. Bende iyice huzursuz olmaya başladım temizlik konusunda da , alt iç çamaşırlarımı dahi ütülüyorum şimdi, yaz mevsimi zaten duşumu hergün alıyorum ama işte nasıl kurtulurum bundan bilmiyorum. Araştırıyorum kimi yakma da bi sorun olmaz yara yok olur diyor kimi gebe kalmayan bayanlar için önerilmez, kızırlık yapabilir diyor. Gerçekten kafam çok karıştı. Gıymatlım ara ara aklıma sokuyor benim valla :):) karaciğer enzimlerim fazla çıkmış dr karaciğerde yağlanma olabilir onun için ayrıca muayene olsun demiş. Bugün araştırken hamilelikte de karaciğer enzimleri fazla çıkarmış :bbo: Artık ne kadar doğru bir bilgi tabi bilemem. Mecburen yarını bekleyeceğim artık ,elimden başka bişey gelmiyor.

Adilemir canım bu dr burda mı bende soru sormak istiyorum ya, birde bu yarayı yok etmenin bitkisel bir yolu yokmu acaba ya, sürekli internetten araştırıyorum ama bişey bulamadım :(

Eşime dedimki yara yakma yönteminde kısırlık ihtimali oluyormuş dedim başka dr a gitsekmi ki dedim, kızdı bana şu nete girip araştırma artık , iyice kafan karışıyor ,dr zararlı bişey dese yapmazdı o kadar tıp okumuşlar , mecburen tedavisi oysa olacaksın dedi ,:1ninca: Bi laf diyemedim valla, lafları geri yuttum :1ninca:

Kızlar sağolun kaç gündür yardımcı oluyorsunuz , hakkınızı helal edin , çok uzadı konu farkındayım ama işte :1ninca:

slm kızlar drum muayene etti ve gayet iyi görünüyor herşey dedi eşimden spermyogram istedi tekrar eğer eşimin sonuçları istediği gibi çıkmazsa aşılamaya geçeriz dedi ve bu arada boş geçirmek istemiyorsan klomene başlayabilirsin tekrar dedi 2 iğneyi almamı istedi ve 11.gün tekrar gel dedi bakalım sanlarım hayırlısı olur inşallah hakkımızda

Back