geldim arkadaşlar. bugün misafirim yok. yemekte yapmıcam. kalan yemeklerim var..
şimdi oturup gelişmeleri büyük bi heyecanla okudum.. 2 günde bir sürü şey değişmiş
smalangel cnm sonucun negatif çıktığıunı okuyunca kjendimi çok suçladım. seni ben heveslendirdim galiba , hani adet gelmeyince insan iyice hayallere kapılıyor. hep kan ver dedik sana. şimdi dahada üzmüş olduk canm yaa
(
eşinin sperm testinin sonuçları düşük olsada altında çok hikmetler vardır canım.
birincisi yeni evlisiniz. siz 2-3 sene çocuk istemeyip korunsaydınız, sonrada bu sorunları anlayna kadar 1 sene geçerdi. oldu 4 sene.. ondan sonra tedavi şu bu derken bir sürü zaman geçecekti cnm.
ama şimdi yolun başındasınız ve çok bilinçli bir şekilde ilerliyorsunuz..
ikincisi, 12 milyon çokta vahim sayılmaz.. zaten iğne ilaç vs hemen bu oranı yükseltecektir Allahın izniyle.. ve yapacağın kürlerinde süper etkisi olacak. hiç tadını beğenmiyorum filan demesin eşin.
zaten keçiboynuzunu kaynattığın zaman su gibi içecek onu . bi zorluğu yokkii
üçüncüsü, sadece sende sorun olmaması bi yandan daha iyi canımcım. çünkü her zaman kadınlar suçlanır böyle konularda.. ve şu an eşin kendinde de sorumluluk hissetti. ve ayrıca bebeğiniz bi kaç ay gecikse bile onun kıymetini eşin nasıl bilecek bi düşünsene.. çünkü hazırdan gelmemiş olacak.. ve eminim ki hamilelik süresincede ,bebeğiniz doğduktan sonrada sana her konuda çok yardımcı olur..
bak gülüm biz kızım doğmadan önce 2 yıl kadar kendimiz korunduk. sonra istedik 3 ay sonra hamile kaldım Allahın izniyle. ama gel gör ki ne hamileliğimde nede doğumdan sonra eşimin ciddi bi yardımı olmadı bana.. çünkü bebek hazırdan geliverdi. hiç doktor yüzü görmedik.. nasılsa herkesin oluyor, bizimde oldu zihniyeti vardı belkide.. bi alışkanlık yani..
ama şu an biliyorsun ki epey süredir istiyoruz kısmet olmuyor. büyük alışveriş mağazalarına gittiğimizde filan bana hep bebek eşyalarını gösteriyor.içinde bi heves var artık çok bariz görüyorum. ama gel gör ki yine aktif bi şekilde çok konuşmuyor bu konuda.. ben istiyorum ki hastalancağım tarihi oda benle takip etsin, ne olacak diye beklesin.. hastalanıyorum diyorum ki, ben hastalandım, hemen hayırlısı olsun diyor. evet tabikide hayırlısı olsun be adam. ama benim üzüntümü benle paylaş işte. yok.
spermiyogram yaptırdığımız zaman düşük çıkar gibi geliyordu bana. çünkü benim yumurtlamam filan normal ya.. eimin spermleri düşüktürde hamile kalamıyorumdur sanmıştım. ama normal çıktı..
belki biraz düşük çıksaydı oda bu sorumluluğu sırtlanacaktı. ama şu n nasılsa bişi yok diye iyice rahat beyefendi..
diyeceğim o ki, Mevla hiç bir şeyi sebepsiz vermez.. bundada kimbilir ne hayırlar vardır canım yaa. sen hiçç dert etme, sonuçta kendinize bi yol çizmişsiniz. doktorda size öncülük ediyor.
yalnız sana şunu hatırlatmak istiyorum canım.. bizim yaptığımız bu tür planlar malesef beklentimizi arttırıyor. yani şimdi dr diyor ya şunu yapcaz bunu yapcaz diye.. işte hemen arkasından hamileliğin geleceği gibi bi hissiyata kapılıyoruz. biz plan yapınca olcak sanıyoruz.. bu aşamalar boyunca sürekli Allahın planının devrede olup onun işleyeceğini hiç unutma güzelim.
çünkü bende geçen yıla kadar korunmayı bırakınca hemen hamile kalıcam diye hesap kitaplarla meşguldüm.. yapılacak işlerim bitmişti, artık yeni bi bebek sahibi olabilirdik !!!!
zaman getikçe anladım ki, hee senin planın programınla olmuyor bu işler..
hatta ilk yumurta takibine başladığımda o ay kesin kalıcam sandım. çünkü yumurtayı orta gördük. çatladığını kontrol ettik, ilişki oldu bilmem ne.. hani olmaması için bi sebep kalmadı diye düşünüyor insan. tabi yine adet oldum. sonra kendi kendime kızdım dedim ki, sen her şeyi yaptım sanıyorsun ve sonuç bekliyorsun. bakalım ilahi planda var mı bunlar.. olsa zaten gerçekleşecek .. demek ki o zaman daha gelmedi.. ve beklemek zorundasın.. kendi karnımızın içinde olan biten hiçbirşeye müdahale edemediğimiz gibi beklemeyide bilmek lazım dedim gülüm..
şimdi senin geçireceğin bu aşamalar çok uzun bi süreç gibi geliyordur sana. ama emin ol ki hepsi bi çırpıda bitip gidecek.. aynı gelin olduğun günün bir anda 1 yıl geride kalması gibi....