• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın Benden Habersiz Yaptığı Borçlar

Haklısınız gerçekten zor ve yorucu. 1 çocuğum var biliyordum meğer 2 taneymiş. Ben çok dürüst oldum hep hiçbir şeyi sakladım. Ona sa söyledim zaten bir şeyi saklıyorsan o iş yanlıştır zaten dedim. Artık yakından takip edeceğim ama iş işten geçti ne fayda. Eşime de arkamı dönemeyeksem kime güveneceğim bu hayatta?
Çok haklısınız, hayal kırıklığınızı gerçekten anlayabiliyorum. Samimiyetinizde ortada ama lütfen dikkatli olun, evladınız için.
Ben yaşamadım ama burada yaşayan tecrübeli kadınlar da söylemiş bunun sonu yok diye.
Siz zaten senelerce bu evlilikte çok sorumluluk alan taraf olmuşsunuz, tamam eşitiz, iyiyiz hoşuz, ekonomik özgürlüğümüz var ama benim için hala erkek evi geçindiren taraf olmalı, sonra böyle ellerindeki fazla parayı ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

Teşekkür ederim. İnşallah bununla kalır artık. Aynen dediğiniz gibi tüyo aldım ettim derken batmış gitmiş. Birde yatırım portföy yöneticisi iktisat mezunu. Kendine hayrın yok seni nasıl çalıştırıyorlar hayret dedim. Borç parayla yatırım olmaz sen bunu nasıl bilmezsin dedim. Birde sürekli örnekleri elinden geçiyor. Basireti mi bağlandı arkadaşları mi gaza getirdi noldu bilmiyorum.
Beni yanlış anlamayın eşinizi yargılar gibi yazıyorum belki ama size üzüldüm, yıllarca eşinizin birine bin katmak için uğraşmışsınız, evine eşine çocuğuna bağlı da bir kadınsınız belli ki, maddi kaybı telafi edersiniz belki ama size yaptığı ayıbın telafisi var mı?
Evladınız varmış, o paraları bilmediği yerlerde çar çur edeceğine çocuğunuza yatırım hesabı açsaydı ya, en azından derdiniz ki bir borç ödeyeceğim ama evladım için ödeyeceğim.

Yani yine kusura bakmayın yatırım portföy yöneticiliğini bıraksın şahsen, bilgisi kendisine yetmemiş müşterileri nasıl yönlendirecek 🤷‍♀️

Basiret bağlanması değil, arkadaşlarının gazına gelecek yaşı geçmiş olması gerekmez mi? Tahminim 40 yaşlarında birinden bahsediyoruz burada değil mi?

Benim tahminim, doğru bir tahmin olmayabilir de, x bir hissenin iyi kazandıracağına dair bilgi aldı, bu tip bilgiler portföy yöneticileri arasında kulaktan kulağa konuşulur çoğunlukla, manipülasyon olduğunu bile bile grupça hisseye giren insanlar da oluyor bazen, ya öyle bir gruba dahil oldu ya da öyle bir gruptan aldığı tüyoları (onlar kazanıyor ben de kazanırım deyip) gruptan hariç kullanıp battı, ki özür dilerim ama o tip tüyoları verenlerin bir kısmı sazan avlama dedikleri yöntemi yapıyor yani elden çıkaracakları bir hisseyi çok yüksek kâr edecek, almak isteyen hemen alsın alamayan ağlamasın diyerek düşecek hisseyi pazarlıyorlar, eşinizi avlamışlar hem de önünden bu tip dosyalar geçmesine rağmen, iktisat mezunu ve yatırım portföyü üzerine tecrübesi olan bir adamın asla yapmaması gereken şeyi yapmış çünkü gözünü para hırsı bürümüş ne kadar çok kazanma hırsı o kadar çok hata ve göze perde inme yaşanıyor, bir de mesleki kibri ayağına dolanmış en iyi o bilir sanmış ama bilmiyormuş, eşinize olan da bu.

Bence bu eşinizin ilk batışı da değildir, bu sefer boyundan büyük olmuş.

Git tedavi ol dedim. Bağımlılığın olabilir dedim. Yok dedi tövbe ettim daha girmem bu işlere dünyam başıma yıkıldı zaten dedi. Umarım akıllanmıştır. Yoksa 40 yaşında adamı zaten ben eğitemem bundan sonra.
Sizi üzmek istemem ama annesinin emeklisinden çocuğunun rızkına kadar herşeyi gözden çıkaran bir adamın dünyasını yıkacak tek şey bağımlılığını devam ettirememek olur. Kumarbazın tövbesi tutmaz diye boşuna denmiyor. Birdenbire dur bırakayım bari denilecek bir illet değil bu maalesef. Keşke üzerinize kredi çekmeseydiniz. Umarım kısa zamanda gardınızı alırsınız.

Varmış 3 tane evet ama onları da bozmuş borçları ödemek için maalesef
Allah size sabır versin başka bişey söyleyemiyorum çok üzücü. Her ay borç bilgisini kesinlikle isteyin başka yolu yok.
Ne kötü iste durduk yere araya böyle güven kaybı yapması. Halbuki maddi olarak herşeyi yapmışsınız bundan sonra tam gül gibi geçinme vaktiymis 😕

Ben 3 hadi tas catlasın 5 maasa kadar habersiz borc yapmasına tahammül edebilirdim sanırım.
Nereye harcadıgı önemli tabi
(3.kisiler falan kabul edilemez)
Ama adam 1 milyon borc yapmıs.
Allah gecinden versin düsüp ölse arkasından haberiniz olabilirmis bu borctan.
Böyle biirine güvenemem.
Kendinizi bosa yoruyorsunux bence.
O borcları yaparken adamın aklına cocugu gelmemis.
Siz cocugum analı babalı büyüsün istiyorum diyorsunuz.
Babası 6.sınıftaki cocuga borclu hayat vadediyor.

Adam seni ayakta uyutmuş hala sadakatinden eminim diyorsun. Yalancının herşeyi yalandır. Ben olsam şu saatten sonra hiçbir şeyine güvenmezdim. Bir de kumarbaz. Tedavi olmadan düzelmez o! Oğluna 8 bini çok görmüş kumarda dünyaları yemiş! Allah ıslah etsin. Yazık yaşlı kadının da emeğine çökmüş. Ne evlat olabilmiş ne baba ne eş

Uzgunum ama boyle bir seye kalkisan asla uslanmaz. Surekli yalan dolan yasarsiniz.
En yakinimda var ornek.
Geline cekme desemde gitti 3.e hamile kaldi?
Ben anlam veremiyorum cocugum yuzunden katlaniyorum diyenlere

Son düzenleme:
Yok birşey vermem ona bırakmam merak etmeyin. Ben aileme çok düşkün olduğum için hep daha iyisi olsun diye yaptım bunları pişman değilim. Sen bunları hak etmedin biliyorum çok üzgünüm pişmanım dedi ama iş işten geçmişti maalesef.
Tekrarı olacak çok yanlış bir yoldasın geçmiş olsun

Uzgunum ama boyle bir seye kalkisan asla uslanmaz. Surekli yalan yolan yasarsiniz.
En yakinimda var ornek.
Geline cekme desemde gitti 3.e hamile kaldi?
Ben anlam veremiyorum cocugum yuzunden katlaniyorum diyenlere
Bir de çocuğa katkısı olsa bari de komik durmaz bahaneler en azından örn konu sahibi 1 m yemiş aylık çocuğa giden 8 k zorunda gitmiş bu baba olsa ne olmasa ne ya yalandan adamı besliceğime boşarım çok iyi babaysa gelir görür

İlk yıllar beraber borç ödedik evlilik borçları sonra çocuk öldü. Yatırım amaçlı ev kredisine girdik. Oğlum geç konuştu özel eğitim aldı birkaç yıl. Sonra araba kredisi falan derken zaman geçti. Bu konuda hep tartıştık zaten ama ben sana sormuyorum istediğin gibi garca sende bana sorma dedi. BES başlattım onu ödüyorum dedi. Bende birikim yapıyor diye ses etmedim. Çünkü kazandığım para ile oğlumun ihtiyaçlarını görüyordum, kredileri odeyebiliyordum ve hatta artıyordu bende maaşım.

BES açtım birikim yapıyorum dedi. Ben sana karışmıyorum harcamalarına sende bana karışma dedi. Benim maaşım da tüm masraflara ve kredi borçlarına yetiyordu hatta arttırdım bile. Ama o rahat durmamış maalesef
Ya çok özür dilerim yargılamak için değil sadece anlamak için soracağım. Hiç mi bu adam beni aldatsa ya da boşansak diye düşünmediniz. tüm masraflar bende o sadece birikim yapıyor. Yarın öbür gün dünyanın 1000 türlü hali var boşansak ben ortada kalırım dındızlak o da yaptığı birikimle keyif sürer diye hiç düşünmediniz mi? %100 koşulsuz mu güveniyordunuz bu adama ben kimseye bu şekilde güvenemiyorum da sorun bende mi acaba

Bir de çocuğa katkısı olsa bari de komik durmaz bahaneler en azından örn konu sahibi 1 m yemiş aylık çocuğa giden 8 k zorunda gitmiş bu baba olsa ne olmasa ne ya yalandan adamı besliceğime boşarım çok iyi babaysa gelir görür
Zaten bir anlamadigim diger konuda,hep iyi babadir.

Iyi baba ddegil. Iyi ückagitci.
Cok uzun surmez konu sahibi,yazarsiniz yine oynadi batti diye.

Evlilik birbirini enayi yerine koymak degildir

+1
Ne kaybederim umudum var deneyeyim diyor Fatma Hanım. Ama 1 milyon borcu haybeye ödemiş olacak, kaybedeceği bu olacak maalesef. Yani kesinkes diyemem, müneccim değilim ama yapmaz da diyemez kimse şimdi.
+ kaybettiği yıllar sinir stress ay her şeyi geç ben yıllarca fatura dışı bir şey ödemeyen adamı beslemem ne alaka borç yapmasına bile gerek yok

İşte ikimizin harcama tercihleri farklıymış maalesef. Dediğim gibi bana BES açtım onu biriktiriyorum demişti. Açmış doğru ama onları da bozmuş batırmış borç ödemek için. Hesap kitap kalmamış adamda.
tamam da siz ne kadar biriktirdiginizi bilmiyor muydunuz? sonucta birikiyorsa onunla da emlak vs yatirimi yapardiniz. sizin hic sormamaniz da cok garip bence. 14 sene.

Tam da bu sebepten çok yakın arkadaşım boşanıyor.
Hemde 3 çocukla.
Çünkü daha önce de yaptı.
Çocuğunuzu düşünüp boşanmamışsınız ama yine yapacak...

tüm masraflar bende o sadece birikim yapıyor. Yarın öbür gün dünyanın 1000 türlü hali var boşansak ben ortada kalırım dındızlak o da yaptığı birikimle keyif sürer diye hiç düşünmediniz mi? %100 koşulsuz mu güveniyordunuz bu adama ben kimseye bu şekilde güvenemiyorum da sorun bende mi acaba
Katılıyorum maalesef, birikim de yapamamış ki hepsi uçup gitmiş, illa aldatma boşanma olması da gerekmez, maddi konularda kapalı kutu bir eşe şüpheyle yaklaşırım ben de, maaşı için bana hesap vermesin eyvallah ama ben ne kadar kazanıyor, ne kadar birikim yapıyor bileyim isterim, bana babam bile hesap soramaz savunma olamaz, hesap sormuyorum müşterek hayatımızın gereği bilmek istiyorum, hesap vermeye gelince burun kaf dağında, 1 milyon borç yapınca kadının 200 bin birikimi 250 bin de borç için kredi çekmek zorunda bıraktığı para, 450 bin lirayı hiç et ne âlâ memleket.

tamam da siz ne kadar biriktirdiginizi bilmiyor muydunuz? sonucta birikiyorsa onunla da emlak vs yatirimi yapardiniz. sizin hic sormamaniz da cok garip bence. 14 sene.
Sorunca hep azarlandim trip yedim. Nasıl anlatsam bilmiyorum ama sonra yıldım bu muameleden ve üstelemedim. Bana çocuğun masraflarının yarısını bari gönder dedim en son.

Back