Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

aaaaaaaa ilk defa duyuyorum guzum yaa daha neler duyucaz
evet canım kültürümüz artıyor :53:
herşey olacağına varır kuzum belki yaparken bişiler olucaktı nerden biliyon o yüzden geçmişi bırak önüne bak canım boşu boşuna sende kendini üzme:48:
evet canım giden gitti kalan sağlar bizimdir diyelim dimi :34:
GIYMATLIM,

yaaa simdi kafamı karıstırdın valla bu 14 geriye sayma gercekmı acaba ben normalde adet gunumu 21 veya 22 olarak beklıyorum ama senın dedıgın dogruysa o zaman 17 sıne denk gelıyor
yanı ben sımdı ıkı gun sonra adet mı olacagım acaba

yaaaa:18:
canım sen çatlama iğnesi olmuşmuydun. neye göre 14 gün geri saydın. beklenen adetine göre mi

kızlar ben bu 14 geriye sayma işlemini sanki bi yerde de okumuştum şimdi hatırlar gibi oldum.. hatta adet arası kaç gün olursa olsun 35 veya daha fazlası olanlar içinde geçerli bu geriye sayma galiba. bakayım netten bulabilecekmiyim size:26:

adacım evet yaa adamcık kimbilir nasıl stres yaptı nasıl zorlandı.. inşaallah bi daha böyle şeylere gerek kalmaz gülüm...:49:
inşallah kuzum inşallah
ay bende daha heyecan yok raporu alayım adetimi olayım ondan sonra başlayacak sanırım heyecanım Allahım inşallah bebişlerimizi nasip eder hayırlı vakitte

ne kadan evhamlısın kuzum ya adam ters bişi görse söylemez mi sizin drunuzda çok ilgili anlattığına göre yapma böel kuzum ya azcık da olsa rahatla yaaaa:57: dövücem haaaaa:57:
aklıma geldi niii yapayımmmmm:63::63::63: tamam olan oldu zatiii beklemedeyim bu ayy tutmazsa evhama devammmm:52::52:
kızlar benim bu adetimden 14 gün geriye sayınca tam o tembellik ettiğim döneme denk geliyor .. hani 4 gün boş geçmişti yaa... hakkaten demek çok önemliymişşş :43:
ahh ge kuzummm neyse sıkma artık canını, geçen geçti bile, sen bu ayy sıkı çalış bakalımm, tembellik de yookk son adetten sayıp 14. gün iyi bi tesbit kızlar ya dimiii, artık o günlerde hep çalışırız:1::1:
aminn canım inşaallah...

hakkaten dövülecek birileri var aramızda. ellerin dert görmesin halevcim:52:

sana da böööö :63::63::63::63:

bakın kızlar...........

Yumurtlamayı takiben yumurta yaklaşık 24 saat süreyle canlı kaldığından yumurtlamanın tespiti hem anne adayının doğurganlık ve hormonal durumunun, hem de cinsel birleşme zamanının belirlenmesinde önemlidir. Değişkenlikler olmakla birlikte döllenme olasılığının daha yüksek olduğu günler adet döneminin ortasındaki günlerdir. Genellikle yumurtlama beklenen adet gününden 14 gün önce oluşur.

Bir adet dönemi (siklus) ortalama 28 gündür. Bir siklusta ovulasyon ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eğer adet dönemi daha uzun veya kısa ise ovulasyon günleri de değişicektir. Örneğin siklus 35 gün ise (35-14=21) 21.gün,eğer siklus 25 (25-14=11) gün ise 11. gün yumurtlama günüdür.

evet canım dimiii yabi bugün müüüüü oluyorrr:66:
1 aralıkta çatladı, 14. gün adet olması lazımsa , dün 14. gündü canım, hadi bakalımmmm,

kızlar ben bu 14 geriye sayma işlemini sanki bi yerde de okumuştum şimdi hatırlar gibi oldum.. hatta adet arası kaç gün olursa olsun 35 veya daha fazlası olanlar içinde geçerli bu geriye sayma galiba. bakayım netten bulabilecekmiyim size:26:

son adet tarihi baz alınacak tabi dimi bunda ,hadi bakalım bulabilirsen paylaşmış olursun bizimle, hakkaten ne çok şey öğreniyoruz kıssslarr bizde kliniğimizi açabiliriz heee :1::1::1:

GIYMATLIM,

ben çatlama iğnesi vurulmadım yumurta takibine gitmiştim en son 03 aralıkda gıttıgımde ya bu aksam yada yarın catlayacak yumurtan 20 mm demıstı ona gore saydım canım 04 aralık catlamıs olarak farzederek 14 gun sayınca 17 aralık yada 18 aralık oluyor

1 aralıkta çatladı, 14. gün adet olması lazımsa , dün 14. gündü canım, hadi bakalımmmm,

son adet tarihi baz alınacak tabi dimi bunda ,hadi bakalım bulabilirsen paylaşmış olursun bizimle, hakkaten ne çok şey öğreniyoruz kıssslarr bizde kliniğimizi açabiliriz heee :1::1::1:
hadi inşaallah be güzelimmm..
paylaştım canım yazıyı.. evet artık kliniğinimizi açma zamanımız geliyor. müsadenizle ben başhekim olebiler miyim :94:

GIYMATLIM,

ben çatlama iğnesi vurulmadım yumurta takibine gitmiştim en son 03 aralıkda gıttıgımde ya bu aksam yada yarın catlayacak yumurtan 20 mm demıstı ona gore saydım canım 04 aralık catlamıs olarak farzederek 14 gun sayınca 17 aralık yada 18 aralık oluyor

canım en geç 5 aralıkta çatlamış olması lazım. o zamanın üzerine sayabilirsin demek ki :26:

adacım ne oldu kız darıldın mı.. kıyamam kuzuma tamam benide dövsün ... :70:
:63::63: tamam senide dövsün halev, öyle barışacağımm :1:
paylaştım canım yazıyı.. evet artık kliniğinimizi açma zamanımız geliyor. müsadenizle ben başhekim olebiler miyim :94:

canım en geç 5 aralıkta çatlamış olması lazım. o zamanın üzerine sayabilirsin demek ki :26:

sen niye başhekim olacaksın bizim başımız kel mi :1::1: oh sen odanda keyifdeyken bizler hasta muayene edeceğiz ha :1::1: :1: sen ol gülümmm başhekimmm olar tabiiii sen kidemlisin bizden:61:

GIYMATLIM,

neden 5 aralık da catlar dedın kı sen
doktor ya bu aksam yada cumartesı demıstı???
zeytincim eğr yumurtan çok yavaş büyümeye devam ettiyse o zaman 5 aralıkta çatlamış olabilir. eğer dr çatladığı zaman seni çağırmış olsaydı bundan emin olabilirdik 4 aralıkta çatladı mı diye... ben en geç demek istedim canım..
mesela smalangel arkadaşımızın bu ay yumoşları nerdeyse 0.5 mm büyüdü günde.... normalde yumurta gelişme aşamasında günde 2 mm gibi büyüyor.. her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım :71:

sen niye başhekim olacaksın bizim başımız kel mi :1::1: oh sen odanda keyifdeyken bizler hasta muayene edeceğiz ha :1::1: :1: sen ol gülümmm başhekimmm olar tabiiii sen kidemlisin bizden:61:

tamam canım dövsün benide... yok kız başhekimlik kim ben kim... benden olsa olsa cadı bi başhemşire olur :37:

canım senin beklenen adet tarihin ne ?? gıymatlım o tarihden 14 ü çıkardı öyle söyledi

canım benim beklenen adet tarihim 21 yada 22 aralık 14 gunu cıkartınca 8-7 aralık oluyor zaten
dedığım gıbı catlamayı doktor soyledıgı ıcın bılıyorum yumurtamın catladıgı gunu ya 3 aralık yada 4 aralık 14 sayarak yeni adet tarihimi hesaplamıs oldum oda 17-18 aralıga denk gelıyor dogru degılmı yanlıs hesap mı yapmısım yoksa

hanı yumurta catladıktan 14 gun sonra adet olunuyor dedıya gıymatlım

bakın kızlar...........

Yumurtlamayı takiben yumurta yaklaşık 24 saat süreyle canlı kaldığından yumurtlamanın tespiti hem anne adayının doğurganlık ve hormonal durumunun, hem de cinsel birleşme zamanının belirlenmesinde önemlidir. Değişkenlikler olmakla birlikte döllenme olasılığının daha yüksek olduğu günler adet döneminin ortasındaki günlerdir. Genellikle yumurtlama beklenen adet gününden 14 gün önce oluşur.

Bir adet dönemi (siklus) ortalama 28 gündür. Bir siklusta ovulasyon ortalama olarak beklenen adetten 14 gün önce görülür. Eğer adet dönemi daha uzun veya kısa ise ovulasyon günleri de değişicektir. Örneğin siklus 35 gün ise (35-14=21) 21.gün,eğer siklus 25 (25-14=11) gün ise 11. gün yumurtlama günüdür.

hımmmmmmmmm ilginç kuzu yaaa benim çok dengesiz bi hesaplayım bakayım şimdi ben bir önceki adet olduğum tarih aralığından 14ü mü çıkarıcam ayyyy kafam karıştı çünkü adetlerim düzensiz benim:43: hesapla bakim benimkini yavlum

açalım canım başhekim olabilüsün tabisi de

hımmmm tamam sevdecimide döverim barışırsınız Adacım merak etme o da çok evhamlı nede olsa:57::22:

offff ya eğer senin dedğin gibi 5 aralık sa o zaman bırsey yapmadık :50:

ya bu doktor o kadar emındıkıı o yuzden cagırmadı benı bır daha takıp yaptırırsam kesın catladıgını gorene kadar gıdecegım offf ya ne strelı ısler

esimde dıyorkı bu aksam hastaneye gıdıp test yaptıralım bende ıstemıyorum
cok ısrar edıyor

gıymatlım eğer ikiz olsaydı sadece kese büyük görülmezdi herhalde. kan değeri de yüksek çıkıyormuş ikizde... yarın gidicem bakalım hayırlısı...

ayrıca ben de öyle bilşiyorum adet olmanız gereken tarihten geriye 14 gün saymanız gerekiyor. çünki çatlayan yumurta en fazla 14 gün kalıyor. 14. gün vücuttan atılıyor

halev canım seninkini nasıl hesaplıyım.. geçmiş aylara bi dön bakalım kaç günde adet olmuşsun canım.. ona göre bu ayı bi değerlendirelim..

zeytin canım sakın üzülme ben sadece en geniş ihtimali düşündüm. dr un dediği gibi belkide 4 ünde çatlamış olabilir... ama dediğin gibi yumurtanın çatladığını görmek için doktorların çağırması gerekiyor.ç. böyle soru işaretleri kamazdı o zaman..
eşin çok heveslenmiş adamcık..ama daha erken be güzelim. varsa bile çıkmayabilir. hiç değilse 14 gün geçmiş olsun çatlamanın üstünden :26:

inşallah canım seninde az kalmış, adet tarihin neydi senin ?

günaydın canım hadi hayırlısı inşallah hepimiz güzel haberler vereceğiz Allahın izniyle

14 ncü günden sonra iğneden çıkıyo diyolar ama ben bekliycem 18-19 ncu günleri çünki ilk denemede 16n cı gün lekelenme olmuştu bekliycem yanı 20 aralık geçircem inş gelmezz regl:16::16::16::nazar::emir_bebek:

gıymatlım eğer ikiz olsaydı sadece kese büyük görülmezdi herhalde. kan değeri de yüksek çıkıyormuş ikizde... yarın gidicem bakalım hayırlısı...

ayrıca ben de öyle bilşiyorum adet olmanız gereken tarihten geriye 14 gün saymanız gerekiyor. çünki çatlayan yumurta en fazla 14 gün kalıyor. 14. gün vücuttan atılıyor

inşaallah mevlam korktuğuna uğratmaz canım.. bizlerede hayırlı haberler getirirsin....:71:

Back