Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

Folik Asidin Önemi arkadaşlar

Bebeğin beyin içi gelişimiyle ilgili bazı hastalık ve sakatlıkları önlediğinden, hamilelere rutin olarak folik asit vitamini kullanmaları öneriliyor..

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Kadın ve Doğum Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başaran, ''Başaran, yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün, hamilelere folik asit (B grubundan bir vitamin) ve demir vitamini gibi iki önemli ek elementi mutlaka kullanmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

Günümüzde folik asit vitamininin sadece gebelik süresince değil, gebelikten önceki 3 aylık dönemde de alınmasının önerildiğini anlatan Başaran, şunları kaydetti:

''Bebeğin beyin içi gelişimiyle ilgili bazı hastalık ve sakatlıkları önlediğinden, hamilelere rutin olarak folik asit vitamini kullanmalarını öneriyoruz. Çünkü, gebelik beraberinde bebeğin gelişimiyle bazı vitamin ve minerallerin daha çok alınmasını gerektiren durum. Geçen mayıs ayında ABD'de öneriler güncellendi. Günümüzde artık gebe kalma potansiyeli olan yaş grubu tüm kadınların folik asit vitamini almaları isteniyor. Folik asit son derece önemli vitamindir.''

topicimizin güzel hatunları nasılsınız bakalım dün dışardaydım öğleden sonra sabah da elektrikler gitti giremedim nete.sohbet koyuymuş valla.
eftalyacım çok merak ettim seni, bugündü adet günün dimi varmı gelişme
gıymatlım sen hamiş olmayasın bu kasılmalar iyiye işarettir. hadi inşallah ikinizi bi hamiş yapsak hemen şu topicte ne güzel olur

evet cnm bugün adet günüm ama gelen giden yok ama sabah agrım oldu sanırım adet olucam atesimde düştü :gitme:

kızlar ben bu ya ilk kez klomen ilacı aldım
yumurtlama sorunum olmadığuı halde daha iii olsun diyee
ama belirti hiç hissetmiyom
ne adet ne hamilelik
hamilelikte belirti başlar mı 5 gün önceden

chablis biz iyiyiz sen nasılsın cnm , uyrayamadoığın zamanlarda yokluğun belli oluyor.. inşaAllah pazartesi toplaşırız kahvaltıda.. iki lafın belini kırarız.. hem belkide ilk hamilemiz belli olur artık.. eftalyacıma ithaf olunurrr :lepi:

laelaelaelaelae
evet cnm bugün adet günüm ama gelen giden yok ama sabah agrım oldu sanırım adet olucam atesimde düştü :gitme:

eftalya inşaAllah olmazsın gülüm.. seni özellikle merak ediyorum.. bu ümitsizliğini mevlam hayırlara erdirsin inşaAllah arkadaşım :Saruboceq:

aaa kimse girmemiş bugün gıymatlım ben kahvaltılarda yokum artık işe başlıyorum yarın bakalım orda girebilirim inşallah girersem süper olur.eftalyadan ses yok acaba adet oldunmu canım inşallah gelmemiştir fazla da sıkma ama kendini ben öyle sıktım sıktım gelmesin diye geçen ay gerçekten de 3 gün falan gelmedi ama hamile diildim tabiiki. gıymatlım senin kaç günün kaldı

KIZLARRR hepinize hayırlı sabahlarrr,,

nerelerdesiniz bizim mahallenin güzellerii alkisalkisalkis

kızlar ben bu ya ilk kez klomen ilacı aldım
yumurtlama sorunum olmadığuı halde daha iii olsun diyee
ama belirti hiç hissetmiyom
ne adet ne hamilelik
hamilelikte belirti başlar mı 5 gün önceden

arkadaşım seninle aynı günü bekliyoruz..
adet belirtileri hissetme de, gerisi mühim değil.. yerimseniben
çünki herkesin hamilelik belirtileri farklı oluyor.. sabredecekmisin 10 hazirana kadar.. yoksa test yapıyor musun gülüm :lepi:

hadi hayırlısıyla iş başı yaptın desene.. inşaAllah ordan girebileceğin rahat bi yerin olur.. yoksa akşamları uğrarsın bari arkadaşım..
benim son 3 gün canım.. heyecanla bekliyorummmdelikafadulden

merhaba arkadaşlar bende perşembe günü doktora gittim ve yumurtalarım 20 mm olmş çatlatma iğnesi vuruldum ama kasıklarım bayağı bi ağrıyor normalmidir.bundan sonra cuma ve pazar ilişkiye girin dedi doktor girdik ama bakalım artık spermin girmesi gerekiyor değilmiii?pek bilmiyorumda kusura bakmayın nolur...

arkadaşım kaç yumurtan oluşmuştu?
yumurta çatlarken bazılarında çok ağrı oluyor. muhtemelen sende öylesin.. hatta benim bu ay o kadar çok ağrı oldu ki yürürken bile zahmet çektim.. yani bunlar normal..
doktorun dediklerine uyduysan , elden gelen başka birşey yok.. Mevla nasib ederse vve hakkında hayırlıysa olur inşaAllah.. değilse de ne zaman hayırlıysa o zaman nasib etsin değil mi.. evet dediğin gibi sende herşey normal ilerlediyse spermin yumurtayı döllemesi gerekiyor..inşaAllah hayırlısıyla yavrucuğun yuva yapmıştır sana yerimseniben

aysenik bilgilerini verirsen listeye senide ekleyebiliriz arkadaşım.. hep beraber gelişmeleri yakip etmiş oluruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…