Doktor odasında minimum 10 hasta!

Tabiki şikayet edin tek tek alması gerekiyor ben yıllar oldu gitmemiştim kadın doğum için devlet hastanesine bu yaz mantar oldum düğünümden kısa süre önceydi gittim tabi bende sizin gibi düşünüyorum 3 4 kişi giricez şimdi keşke buraya gelmeseydim diye içimden geçiyorum

Bir gördüm ki odalara özel kilit yapılmış odadan sekreter açabiliyor sadece yani dışarıdan herhangi bir müdahale ile açılmıyor içeriye bir şey sormaya kapı açıkken girmek isteniz doktor sadece hastayla konuşuyor bile olsa , " lütfen çıkar mısınız hastamla ilgileniyorum alıyoruz hepinizi ancak tek tek iki kişi giremezsiniz." dedi.

Şaşırdım.. ve ilk defa karşılaştım , burası bildiğimiz devlet hastanesi kadın doğum bölümü bir kaç kez doktor böyle uyardı hatta orda beklerken , eşli de alıyorlar ve annemi götürdüm böyle olduğunu görünce inanın annemin yanına bile giremedim doktor ; "ihtiyaç olursa kapıda bekleyin lütfen biz yardımcı oluyoruz kendisine hastamla tek ilgileniyorum" dedi.

ne yazık ki çoğu yerde bu şekilde ama suç doktorun değil bizim insanımızın hamile kalmadan önce devlet hastanesindeki bi kadın doğumcuyu çok iyi dedikleri için gitmiştim sıram gelince içeri girdim arkamdan bi sürü insan hayırdır diyorum tahlilim var onu göstercem diyo o zamandan beri bi daha gitmedim Allah düşürmesin ülkemizde hastaneler ve okullar ne yazık ki çok yetersiz en önemlisi insanlar çok cahil gelişmeye eğitilmeye hiç açık değiller

Devlet hastanelerinde aynı muayene odasına eşleri almıyorlar ve bir kaç hasta birlikte odada oluyor ben ilk muayene de devlete gittim daha sonra özelden devam

Gecen ay esimle urolojiye gittik. Sira esime geldi ekranda ismi yazdi. Neyse biz girdik iceri hemen arkamizdan bi kadin daha girdi. Doktor kadina üçünüz beraber misiniz dedi. Kadin hayir dedi. E cikin o zaman, sizin yaninizda mi muayene edecegim dedi. Urolojide de boyle yapiyorlarsa kadinlar kadin dogumu dusunemiyorum artik.

Bende şahit oldum bu duruma şaşkınlıktan kendime gelemedim bir perde ardında daha üzerine sürülmüş jeli temizleyen bir kadın
Yığılmış jelli pis peçete yığını
Yığın değil tepeleme pis peçete şok geçirmiştim

Sanirim heryerde oyle bende dogum konusunda karar verebilmek icin devlet hastanesindeki doktora da bi danisayim diye bir kere gittim inanilmaz kalabalik degisik bir koku doktor odasina 15 kisi aliyorlar doktor baktikca biri giriyor bu durumu gorunce ozel hastaneye verdigim butun paralar helal olsun dedim cunku berbat bir sistem

Evet Şırnak, ve sadece tek doktor vardı o izindeymiş, diğerleri istifa verip resmen kaçmış.

şu Japonlara bayılıyorum ya, buram buram medeniyet adamlar.. Metro da sıraya girerler, uçakta sıraya girerler, markette sıraya girerler.. insanın insana saygısı vardır, bir kere çarpsalar 100 kere özür dilerler.. bir de bize bak, o kadar benmerkezci, o kadar bencil bir milletiz ki en önemli hamilelik bizimki, en önemli çocuk da bizimki.. sıraya girme yok, başkasının hakkına girer miyim endişesi yok doktorlar ne yapsın? 20 yıl geriye götürüp medeniyet dersi mi versinler, onlar da bir yerde bırakıyorlar işte.. yine dua edin 15 kişiymiş, daha fazla da olabilirdi.. özel hastaneye gücünüz yetiyorsa oraya gidin, bir dirhem fazla medeniyet var en azından sıranı kapanları doktorlar azarlayarak çıkartıyor.. devlet hastaneleri de allaha emanet.. hastanenin ortasına eden teyze çok güzel özetlemişti durumu..

Insanlarin sucu da var ama sistem de oyle bir suru kisiyi iceri cagirip bekletiyorlar doktkr bir kisiye bakinca digerine bakiyor oyle devam edip gidiyor

Hay Allah ya. Ben de eşimin Cizre den hamile eşleriyle gelen 2 arkadaşını evimde misafir etmiştim 2 gece Diyarbakır'dayken.
Orada sizi misafir edecek biri olsaydı otobüsle 4 saat yanılmıyorsam.

Doğru 4-5 saat arası sürüyor, işte benimde aksi gibi hamileliğim böyle olumsuz şartlar yaşadığımız bi döneme geldi.. baya karmaşık oldu işimiz.

muayene odaları küçük zaten o kadar insan nasıl içeri giriyor şaşırdım doğrusu. ben en fazla 3e şahit oldum. oda bekleme yerinde .muayene olan hasta doktorun olduğu tarafa geçiyor.

bence normal. tek kişi alsalar bu kadar hızlı ilerleyemezler. nasıl davranacağını bilmeyen garip tipler çok fazla maalesef. onlara laf anlatmaktan iş yapamazlar.

Kadın doğumu bilmiyorum ama şimdiye kadar hiçbir muayenemde odaya benden başka hasta girmedi. İlk kez duyuyorum. Ama hastaneler gerçekten yetersiz, keşke sağa sola toki avm vs dikeceklerine bol bol hastane yapsalar.

Şuraya özel hastane ya da muayenehane açılsın, tüm maaşı yatırmaya razıyım. Ama tek hastane,tek seçenek. Hemde türkiyenin doğum oranı en yüksek ikinci ilinde.

Şırnaktaysanız özellikle cizredeyseniz çok normal çünkü gebelik oranı çok fazla. Bir gecede 30 doğum olduğunu bile duymuştum bunun doktorla alakası yok. Hem doğuma hem servise yetişmek zorunda.

Şuraya özel hastane ya da muayenehane açılsın, tüm maaşı yatırmaya razıyım. Ama tek hastane,tek seçenek. Hemde türkiyenin doğum oranı en yüksek ikinci ilinde.

aman allahım korkunç. peki hamilelik süresince en azından başka bir ilde aileniz ya da akrabanız varsa gitme olasılığınız var mı? en azından muayene zamanları için?

Çok değişik ilk kez duydum
31 yaşımdayım doğumumda birlikte 4 kez ameliyat oldum 2. Ameliyatım devletde oldu
Bulunduğum memlekette tüm hastanelere gittim muayene oldum devlete de gittim hiç karşılaşmadım böyle birşeyle

Kapı üstünde ekranda ismim yazar girerim eşimle birlikte doktorun masası sekreterin masası dışında oda içinde oda oluyor eşim masa önünde sandalyede otururken ben muayene olurdum

Yani bence normal değil hastanenin işleyişi bilene sormak lazım gerekirse şikayet edilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…