- 24 Mayıs 2016
- 2.575
- 3.585
- 31
Maaş konusunda, doktorluk öyle bir şey ki ayda 100 binler kazanabilirsin, 10 bine razı da olabilirsin, 30-40 bin civarı kazanan genel cerrah erkek hocamın eşi tüp bebek yapıyor kadın doğumcu, 3 haneli sayıların altına düşmüyor maaşı. O zaman genel cerrahtan da sıkılsın mı kadın? Bunun sonu yok ki."Şimdi ise diyor ki “sen bu evi, kardeşini ve beni geçindirmek varken, neden kocanın evini geçindiresin?” Bu düşüncedeki anne, kendi kızı mühendis ya da doktor dışında başka bir işte çalışıyor olsa, gelen doktor damat adayını geri mi çevirecekti acaba? Benim kızım (kendince) doktor damada münasip değil, yakışmaz diyecek miydi?
Bu anne zihniyeti dışında bir parantez açmak istiyorum ki, toplumumuzda kadınlar erkeklerden fazla maaş alıyorsa (bu kadınlar istedikleri kadar okumuş, kültürlü, feminist falan sanadursun kendini) erkeğe saygı duymuyorlar, zamanla sıkılıyorlar ya da kendilerinden fazla maaş erkeklere bakmaya başlıyorlar (burada bu konuları da çok gördük)... Böyle de bir realite olduğunu da hatırlatmak isterim..
Sizin dediğiniz sıkılma olayı belli standartları tek maaşla sağlayamayan evlilikler için geçerlidir belki, bilemedim.