Kızlar merhaba uzun zamandır konu açmıyordum. Benim bir arkadaşım var okuldan, kendisi doktor yani. Bir süre önce mühendis sevgilisiyle evlenme kararı aldı, teklif aldı. Çok mutlu görünüyor. Ama annesi hiç razı değil.
İlla damadı doktor olacakmış, diyordu önce. Şimdi ise diyor ki “sen bu evi, kardeşini ve beni geçindirmek varken, neden kocanın evini geçindiresin?”
Annesi yalnız bu arada, baba vefat etmiş. Ama kendi başına da maaşı, arabası, evi olan bir kadın.
İstemeye gelelim diyor sevgilisi artık, ancak anne diyor ki “benim asla rızam yok, git nerde evleniyorsan evlen. Ben soranlara damadım mühendis demeye utanırım. Bu eve gelmesinler sakın. Evlenirsen de ben yokum.” Bildiğin kaçarak evlen demek istiyor herhalde
Bugün arkadaşımın sevgiliyle tanıştık. Çok nazik, çok efendi bir çocuk bence. Ayrıca çok iyi bir sıralamayla Hacettepe bilgisayar mezunu olmuş, şu an arkadaşım kadar da para kazanıyor zaten. Ama annenin derdini anlayamıyoruz. Çok çıkmaza girdik arkadaşım her gün ağlıyor. Nolur bize bir çıkış yolu gösterin