Doktor konuşmadı bile

Bizimkiler de bir gün bütün doktorlar ve danışmadaki hanım sabah erken saatlerde mutfakta oturuyorlardı, muayene saati başlamıştı ama bir türlü kahvaltılarını bitiremediler sanırım. O anda sağlık bakanlığından geldiler. Bir anda mutfaktakiler çil yavrusu gibi dağıldı, hızlı hızlı muayeneler başladı. Keşke dedim hep gelseler :)))

Hasta olmak bizim suçumuz. Ne diye hasta oluyorsunuz çocuklarınızı hasta ediyorsunuz sonra utanmadan google dururken doktora gidiyorsunuz birde. Sizin yüzünüzden 10 yıla doktor kalmayacak ülkede demek mi doğru yoksa sistemi eleştirmek mi? Hedef tahtasına yanlış tarafı koymuşsunuz.

Çok geçmiş olsun ilk defa duyduğum bir hastalık. Allah tan bilinçlendik bu konuda. Bir an önce geçer inşallah.

Canm bence sen başka doktora git
Yavruna da acil sifaalr diliyorum.ins en kısa zamanda iyileşir

Bizim tanidigin çocuğu da geçirdi onun baya uzun sürdü geçmesi heryeri yara içindeydi

Çok geçmiş olsun balim

Ikikere mi gecirdi bir yerden mi bulasti acaba
Daha anaokuluna başlamamıştı.Parka götürüyordum evden farklı olarak zaten çabucak bulaşabilen bir hastalık.Misafirliğe kuzenim gelmişti genç kız ona da bulaşmıştı o daha ağır geçirmişti.Bana bulaşmadı mesela.Doktorlar hemen anlayamıyorlar bu hastalığı.

Biz aile hekimimizden çok memnunuz. Hatta kime ne olsa, hop onda alırız soluğu. Doğru yere yönlendiriyor da çünkü. Zor meslek, hep hasta ve mutsuz insanlar ama biraz da gönül işi. Kreş öğretmenliği, ana okulu öğretmenliği gibi. Herkesin maddi kaygısına saygı duyarım... ama doktora da hastalık hastası değilse giden (doktorlar bunu anlar diye düşünüyorum) biraz kıymet vermeleri, anlatmaları, çözemiyorsa yönlendirmeleri gerekir diye düşünüyorum.

Size çok geçmiş olsun bu arada, toparlayamaya başlamış yavrucak, dilerim en kısa sürede iyileşir. Benim oğlum da 18 aylıkken olmuştu. Çok döküntü olmadı, ateşi 2. Gün düşmüştü. Iştahsızdi ama 3 günde toparlamıştı. Bunun ilacı yok, çok geçmiş olsun.

Oglumda bende gecirdik bu hastaligi yetiskinlerde cok gorulmuyo doktorlar cok sasirmisti. Evet zor geciyo ama arkadaslarnda dedigi gibi ates dusurucu ve losyon kullaniliyo sadece. Agiz yarasi icinde eczanede karisim hazirlatmistik doktor tavsiyesiyle ama kullanamadik onun haricinde atesten sonrask biraz daha kolay geciyo korkmayin endiselerinizi anliyorum inanin gecicek gectikten sonrasini dusunun evham yapmayin iciniz rahat etmiyosa direk cocuk doktoruna goturun hangi sehirdesiniz bunarada ozel ilgi icin illa ozel hastane sart degil . Ben Ankarada yasiyorum ve sehir hastanesinden genel olarak doktorlarindanda cok cok memnunum.

Ben de sizin gibi çocuklarda görülür diye biliyordum ama 25 yaşındaki kuzenime de bulaştı.Bana bulaşmadı kızımdan.Antibiyotik geçirmiyor maalesef ama kızımın suratı ateşten kıpkırmızı olduğunu bilirim hiç öyle olmadı daha.

genelleme yapmak istemiyorum ama Bazı sağlık ocaklarındaki çoğu doktor gerçekten yerini bulmuş rahata kavuşmuş görev aşkı bulunmayan asla hastayla ilgilenirken kendisini yormayan asık suratlı bezgin insanlar.çok kızıyorum böyle doktorlara eski yaşadığım yerdeki aile hekimimden ve hemşiresinden hiç fayda görmedim.aynı merkezde başka doktorlara da muayene olduğunda sonuç birbirine çok yakındı.her gittiğimde bin pişman başka doktora götürdüm çocuklarımı tamam alanında uzman çocuk doktoru değiller ama bu kadar da ilgisiz olunmaz ki...neyse en son taşındım şuanki aile hekimimden ve hemşiresinden inanılmaz memnunum.

Konu sahibi hastalık hakkında yorum yapacak olursam iki evladımda bi önceki yaz bu hastalığı geçirdi maalesef bu hastalığın bilinen bi tedavi şekli yok. Ateşi kontrol altında tutmaktan başka bi yol bilmiyorum ben.bi antibiyotik tedavisi vs yok diye biliyorum sabırlı olun ateşine dikkat edin bi süre sonra kendiliğinden hastalığın seyri yavaşlayacak.maalesef çok ağır geçen bi hastalık benim çocuklarım da çok ağır geçirdi.oğlum ağzındaki yaralardan ötürü emmeyi bıraktı bu dönemde kızımın tırnağı düştü hastalıktan sonra.epeyce zor bi hastalık Rabbim şifa versin evladınıza inşallah nisan önce iyileşir

Biz hastanede yatmıştık bu hastalıktan.
Çünkü boğazında çıkmıştı yaralardan ve bişey yiyemiyordu içemiyordu , idrar yapması kesilince 2 gün serum verildi.daha ağır atlatanda varmış ozaman öğrenmiştik.ateşi yoksa ve yemek yebiliyor sıvı alabiliyorsa,verilen ilaçlardan başka yapacağını birşey yok,3 haftada vucuttan anca çıkıyor.benek benek yaralarda yakında kaybolur.

ates bittikten sonra dokuntuler artar ve iki hafta sonra gecer tamamen. ilac kullanilmiyor sadece ates dusurucu cunku henuz bir tedavisi yok. vucut bu hastaliga bagisiklik kazanmiyor o yuzden tekrar olma ihtimali var bilginiz olsun.

1 yas dogum gununde olmustu oglumda, dokuntuler sizi korkutmasin

Evet Gaziantepe gelemeyiz istanbul, kadiköy.

Gaziantep e gitmeye gerek yok. Özel hastaneye gidecek olduktan sonra İstanbulda hastaneninde doktorunda alasi var.
Yeter ki paran olsun degil ilgilenmemek 2-3 doktor birden gelip bakiyor.

İstanbuldayim. Kedimin veteriner hekimi kedimi sakin tutmaya calisarak, nazikce ve sabirla ilgileniyor, asla acele ederek başindan savmiyor. Tedavisiyle ilgili olsun, verdigi ilaç hakkinda dahi bilgi paylasiyor, her soruma cevap veriyor. Telefondan bile yardimci oluyor. Cok memnunum ben.

Valla hiçte öyle değil. özel sağlık sigortası var.. Medicalparkta doğum yaptın oranın çocuk doktorunu hiç beğenmedik zaten çok kalabalık ssk doktoru gibi. 3 günlükjen gereksiz kan tahlil isteyerek kızımın canını acıtmıştı. Medicanaya götürüyorum. Ondan da emin değilim pek, ek gıda için erken ve fazla bir liste verdi. Başka bir doktor önerisine ihtiyacım var.. kedi gibi olmuyor çocık bakımı:) benimde kedim vardı hiç veteriner sıkıntısı çekmezdim.

İşte bunu ben biliyorum ama her insan bilecek diye bir kural yok bundan bahsediyorum .Doktor bilgilendirme yapmalı .

Sevgili doktor arkadaşlar :) neden bu kadar alınganlık yaptığınızı anlayamiyorum ki .

Kimse şahsınıza hakaret etmiyor ,her mesleğin iyisini kötüsü var deniyor ,bir öğretmeni de elestirebiliyoruz bir mühendisi de yani kimsenin işi kolay değil ,kimse kolay okumuyor, her zorluğu yaşayan doktorlar değil emin olun ve sizden başka meslek grupları da var bu hayatta .

En ufak bir doktor ile açılan konu ,doktorların calisma şartlarına geliyor ki çok alakasız bir şekilde . Bu konuda kimsenin bir şey dediği yok şartlarınız zor evet .Hizmet sunmak zorunda olduğum kişilere çok yoğun çalışıyorum diye bir bahane sunamam diye düşünüyorum .

Lütfen işinizi doğru yaptığınızı düşünüyorsanız alinmayin :) :)

Hanımefendi umarım günde kaç tane hasta geldiğinin farkındasınızdır. Hepsiyle özel hastane gibi ilgilenemezler. Zaten ciddi bir şey olsa daha çok ilgi gösterirler.
En ufak bir şeyde öğretmeni şikayet et, doktoru şikayet et, hemşireyi vs. şikayet et diyenlerin çocukları da inşallah bir gün bu mesleklere sahip olurda inşallah en ufacık bir şey de onlar da şikayet edilir. İyi ki diyorum bu mesleklerden birinde değilim ve ileride çocuğum insanlarla ilgilenmesi gereken bir meslek seçmek isterse asla ve asla izin vermem. Hele Türkiye'de namümkün yani.

Geçen gün başıma geleni yazayım. Üroloji servisine gittim. Yakın olduğu için devlete gittim. İçeride ben varım belki kapı çalışıyor biri bir hasta bakıp çıkıyor. En sonunda kadının birini ben paraladım doktora bırakmadan. Ne münasebet yani? Neymiş bir şey soracakmış. Orası da yol geçen hanı çünkü. Yani ben doktor hemşire falan olsam çoktan katil olmuştum sanırım ve bu konuları her okuduğumda da Allahtan mesleğim insanlarla pek bir arada olmayacağım bir meslek diye şükrediyorum.

Cok korkunc ya rabbim sifa versin tum çocuklara cok tskr ederim insallah bizde cabuk atlatiriz 2 gun atesi oldu 3. Gunu bitti bugun 4. Gunu ve kalcasindakiler kurur gibi olmus
Umarim tez zamanda atlatir. Aslinda zararsiz bir hastalik. Sadece kasinmayaca ve leke kalmayacak. Bizde leke kalmamisti. Bizde tek kotu tarafi bu hastalikta atesten dolayi havale gecirmisti oglum. Simdi havale durumu kaldi. Bska hastaliklarda ates olunca havale korkumuz basladi.

Rabbim birdaha yasatmasin canim insallah onunla gecmiz olsun size de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…