Doktor konuşmadı bile

ates bittikten sonra dokuntuler artar ve iki hafta sonra gecer tamamen. ilac kullanilmiyor sadece ates dusurucu cunku henuz bir tedavisi yok. vucut bu hastaliga bagisiklik kazanmiyor o yuzden tekrar olma ihtimali var bilginiz olsun.

1 yas dogum gununde olmustu oglumda, dokuntuler sizi korkutmasin
Tekrar olmamasi icin ne yapmam gerekiyo peki :KK43:

Malesef viral hastalıkların çözümü olmuyor başka küçükler varsa dikkat edin bulaşmasın ayrıca antibiyotik verdi dediniz antibiyotik mi antibiyotikli krem mi tam anlayamadım virale antibiyotik kullanılmaz ama krem olarak yaralara kullanılır geçmiş olsun
Evet antibiyotik verdi ve kullanmiyorum ilgisiz olduğu kadar da bilgisiz

Cok gecmis olsun canim Rabbim cocuklarimizi korusun saglik versin :KK43: malesef aile hekimlerinin cogu vasat soyle diyeyim oglum.1 yasinda asilara falan gittik daha gormedi bile cocugu bizimkide mutfak guzeli hic cikmiyor ordan hatta hemsiresine bilerek soyledim bir kere ssizin dr mutfakta oturarak calisiyor galiba diye 😂
Ahaba saka gibi 🤣🤣🤣 hemsirenin cevabı merak ettim ama ne dedii 😁🤣🤣🤣🤣

Sağlık ocağında 45 dakika muayene ne ya?
Hayatımda hiç görmedim.
Ha ama ilaç mümessilleriyle ve komşu eczanenin kalfasıyla 45 dakika sohbet ettiklerini gördüm o konuda haklısınız :))
Sağlık ocağındaki aile hekimimiz muhteşem bir insandır, nikahımda dahi bulunmuştur. Hekimliğini keza asla yargılamak bana düşmez, ama sağlık ocakları sadece ilaç yazdırmaya gelen insanların yeri benim gözümde.
45 dakika kadın doğumda bile muayene olmadım yahu ben.
O kadar uzun muayeneye gerek yok, sohbeti azaltsınlar yeter.
Haykirdim :KK70: :KK70:

Tekrar olmamasi icin ne yapmam gerekiyo peki :KK43:
Maalesef yapılacak bir şey yok .benim oğlum da yazın geçirdi bu Hastalıkları .boğazındaki yaraların acımaması için bir sprey,döküntülerinin kaşınmaması için alerji ilacı ve ağrı kesici şurup kullanmıştık .10 günde bitiyor ve döküntüler geçiyor ,iz kalmıyor merak etmeyin .hastalıpın ilk 5 gününde bizim döküntüler vücudu sarmıştı .birkaç tane tırnağı da düşebilir ,panik olmayın ki bizimkinin bir ayak tırnağı 3 ay sonra düştü .
Çok geçmiş olsun.

Maalesef yapılacak bir şey yok .benim oğlum da yazın geçirdi bu Hastalıkları .boğazındaki yaraların acımaması için bir sprey,döküntülerinin kaşınmaması için alerji ilacı ve ağrı kesici şurup kullanmıştık .10 günde bitiyor ve döküntüler geçiyor ,iz kalmıyor merak etmeyin .hastalıpın ilk 5 gününde bizim döküntüler vücudu sarmıştı .birkaç tane tırnağı da düşebilir ,panik olmayın ki bizimkinin bir ayak tırnağı 3 ay sonra düştü .
Çok geçmiş olsun.
Tirnak dusmesi falan kafayi yiycem :KK43: rabbim birdaha yasatmasjn canim 😓

Tirnak dusmesi falan kafayi yiycem :KK43: rabbim birdaha yasatmasjn canim 😓
Canım panik olma ,ben de senin gibiydim ,oturup ağlıyordum ,bir de kendimi suçluyordum ben,tatile gittiğimizde olmustu ..Tırnak da öyle hemen pat diye olmuyor ,alttan yenisi geldiğinde üstteki düştü yani öyle sancılı birşey değil.
Eğer ateş dönemi birmişse atak dönemi geçmiş oluyor korkma ,en fazla birkaç gün daha artar sonra yavaş yavaş o su dolu kabarcıklar kuruyacak ,sonra kabuk bağlayıp kendiliğinden dökülecek .hiç iz kalmıyor .

Canım panik olma ,ben de senin gibiydim ,oturup ağlıyordum ,bir de kendimi suçluyordum ben,tatile gittiğimizde olmustu ..Tırnak da öyle hemen pat diye olmuyor ,alttan yenisi geldiğinde üstteki düştü yani öyle sancılı birşey değil.
Eğer ateş dönemi birmişse atak dönemi geçmiş oluyor korkma ,en fazla birkaç gün daha artar sonra yavaş yavaş o su dolu kabarcıklar kuruyacak ,sonra kabuk bağlayıp kendiliğinden dökülecek .hiç iz kalmıyor .
Okadar yardimci oldunuz ki cok iyisimiz kk tum kadınları hepinizden allah razi olsun 🥰🥰❤❤❤ evet atesi 2.5 günde duştu bugun 5. Günümüz bogaz ageisi hafifledi corna icti dun cok sukur ondam once hep sut icti kizim daha 16aylik ce derdini bile diyemiyo 😓

Meraba kizlar konu acmiştim El ayak agiz hastalığı belki bilenler vardir
Kizim el ayak hastaligi geciriyor bugun saglik ocagina gittim kizimin durumu iyiye gidiyo ama yaralar artmaya basladi korkuttu bni :KK43:
+hocam cocugum el ayak hastaligina yakalandi bu ilaclari veriyorum vs vs bn kkonuşuyorum sorum bitti
- (oturdugu yerden kalkmadan(hmm ac kolunu bakim.
+ hocam isterseniz buraya oturtiyim dedim kalktı şükür bakti
-hmmm hmmm al bunları kullan
Yahu bogazi agriyo bi bak nolcak atesi yok cocugun ates 38 diyo kisik sesle kafayi yedim
Sorularıma cvp bile vermedi
Kizimin yaralari artiyo kizlar ama ates bitti sukur dun bugun isahi biraz daha iyi bu iyiye işaretmi bilgisi olanlar yarfin etsin lutfen :KK43:
Oğlum iki kez geçirdi. Su çiceği için kullanılan bir ilaç vermişti.Çok iyi gelmişti.Doktor tırnakları bile dökülebiliyor sakin olun demişti. Düzelicektir ateşi de düşmüş .Endişelenme

Çok geçmiş olsun. Harap olmuştur çocuk..

Ben böyle ciddi durumlarda aile hekimini değil Bezmialem'deki doçent çocuk doktorunu tercih ediyorum.
Muayenesi ücretli tabi ama üstünkörü bakıp geçmiyor. Kaliteli işini bilen bir doktor yani..

Tabi daha hafif geniz akıntısı, üşütme gibi şeylerde yine aynı hastahanedeki uzman doktorla hallediyorum. Onlar ücretsiz.

Artık o kadar alıştım ki acile girince hangi doktor, çocuk polikliniğinde hangi nöbetçi doktor var biliyorum.
Acildeki doktor o kadar çok çocuğa bakmak zorundaki kesinlikle uzun konuşup ilgilenmesi beklenemez mesela. Ona göre gidilmeli.
Doktor muayene ederken her şey çok trajikomik geliyor.

Yani hastalığa göre doktor seçilmeli.
Tavsiyem düzgün bir hastahane ve doktor bulmanız..

Ben memnunum. Bazen o olmadiginda yerine bakan bir doktor var. Aman Allahim Allah hastalarina sabir versin.

Pazar hastalanip.pazartesi muayene oldugumda bile neden dun acile gitmedin diyo. Faranjit icin bir gun bekleyebilmem abes çünkü. Emzirdigim icin ilk doktorum hafif ilac vermisti. İlac degistirsin diye gittim yerine yine o doktor bakiyormus bugun. Baslanmis tedaviyi degistiremem acile gidip serum almaniz lazim diyor falan. Nedense bir acile yonlendirme meraki hep.

Kendi doktorumuz olmadiginda muayene olmuyorum artik. Doktorumdan memnun olmasam e nabiz sisteminden degistirirdim hemen.
Memnun olmayanlar degistirsin bence.

Ben de aile hekimimden kısmen memnunum. İlgilidir dinler vs. Çocuk konusunda çok güvenmem ayrı..
Ama dediğiniz gibi o yokken yerine bakan doktor aman Allahım. Adam resmen şu bir ara skeci yapılan itilmiş karakteri gibi.

Adamın ne dediği anlaşılmıyor. Konuşmuyor. Bir şey söylüyor ama içine içine sanki. Ki gittiğimiz sağlık ocağı öyle adım atılmayacak gibi değil. Ne zaman gitsem 10 kişiyi geçmez bekleyen.

Oğlum aşı olacak götürmek zorunda kaldık yanına. Öncesinde doktorun görmesi lazım diye. Eşimle birbirimize baktık o kadar tuhaftı.
Nasıl tıp okuyup bitirmiş dedik.
Yani doktor var doktor var gerçekten..

Sağlık ocağında 45 dakika muayene ne ya?
Hayatımda hiç görmedim.
Ha ama ilaç mümessilleriyle ve komşu eczanenin kalfasıyla 45 dakika sohbet ettiklerini gördüm o konuda haklısınız :))
Sağlık ocağındaki aile hekimimiz muhteşem bir insandır, nikahımda dahi bulunmuştur. Hekimliğini keza asla yargılamak bana düşmez, ama sağlık ocakları sadece ilaç yazdırmaya gelen insanların yeri benim gözümde.
45 dakika kadın doğumda bile muayene olmadım yahu ben.
O kadar uzun muayeneye gerek yok, sohbeti azaltsınlar yeter.
siz yanlış anlamışsınız sağlık ocağına giden hanımefendi hemen odaya girip çıkıyormu gittin sıradakini bekledin falan girdin çıktın ortalama 45 dakika sağlık ocağında bulunsanız o sürede 8 hasta olsa sağlık ocağında dedim süre hesaplaması yaptım isterseniz bi daha okuyun bir hastaya 6-9 dakika arası birşey düşüyo

siz yanlış anlamışsınız sağlık ocağına giden hanımefendi hemen odaya girip çıkıyormu gittin sıradakini bekledin falan girdin çıktın ortalama 45 dakika sağlık ocağında bulunsanız o sürede 8 hasta olsa sağlık ocağında dedim süre hesaplaması yaptım isterseniz bi daha okuyun bir hastaya 6-9 dakika arası birşey düşüyo

Evet yanlış anlamışım o halde. Ama yine öyle hesap yapılamaz maalesef, oturup bütün gün güzel güzel hasta bakmıyorlar :)

Nerde acaba bu 45 dk muayne eden ilgili dr lar :) elbet iyisi vardi oda %2 ancak kimse kimseyi kandirmasin durum ortada
Hanımlar yazdığımı anlamak zormu sadece 45 dakikayı mı okuyup geçiyorsunuz hanımefendi demişki her gittiğimde tıklım tıklım değil 7 8 kişi oluyor sağlık ocağında bende diyorum ki girip çıkmanız beklemeniz falan orada bulunma süreniz 45 dakika olsa ortalama o 45 dakika içinde 7 8 hastaya bakmış oluyor doktor 45 dakika da 7 8 hastaya bakıyorsa günde ortalama gelen hasta sayısını ve bir hastaya düşen süreyi hesapladım 6-9 dakika arası birşey düşüyü ayrıca memnun olmayan doktorunun değiştirebilir hekim seçme hakkı var artı yok illa premses gibi davransın diye bekleyen varsa da özel muayene gider istediği istemediği bütün tahlil ilgi alaka görür

İşte bunu ben biliyorum ama her insan bilecek diye bir kural yok bundan bahsediyorum .Doktor bilgilendirme yapmalı .
Hanımefendi boğazına bile bakmadı bunları kullan dedi demiş ya ben de onu diyorum döküntüleri görmesi sebebiyle boğazına ekstra bakmasına gerek yok zaten aynı döküntülerin ağzında olduğunu da biliyor çünkü. Sizin bildiğiniz sürekli yaptığınız bi yemek olsa birisi de gelip bu yemek böyle olmaz illa ölçüyle yapacaksınız dese sırf sussun diye ölçüylemi yaparsınız yoksa ben bu yemeği hergün yapıyorum zaten ekstra ölçüye gerek yok mu dersiniz o hesap adamın bildiği şey zaten ve çözümü yok napsın adam sırf hasta sussun diye çocuğun elinş kolunu tutturup hmm bide boğazına bakalım hmm evet boğazında da aynı yaralar var bu hastalık doğru mu desin 🤔 bu kadar ön yargılı olmayın kızlar ya zannetiğiniz gibi ahım şahım hayat yaşamıyorlar bayramdan düğünden eksik herkes toplanmışken gitmek zorunda kalıyorlar bide vicdani tarafı var işin kocaman adamın ağladığını gördüm ya ben eksik birşey yaptıysam diye ki hastaya birşey olmamıştı ve kendisinin cidden yapabileceği birşey yoktu

X