Doktor konuşmadı bile

Ulkede insanlar gerçekten son yıllarda inanılmaz bencillesti bu tamamen onun sonucu .
Bilmedikleri için değil benim isim görülsün istediği gibi karşıdaki ne oluyorsa olsun derdindeler sadece .
Çünkü vergi ödüyorlar diye bütün doktorları satın aldıklarını sanıyorlar . Geçen burada bile biri yazdı benim vergimle maaşınız ödeniyor diye . Biz vergi vermiyoruz çünkü .
Inanılmaz bir doktor göç dalgası başladı . Kimse bu iş yükünü bu halk adabını çekmek istemiyor artık. 10 yıla doktor kalmayınca googledan kendi kendilerine tani koyarlar.
Son cümle cok komikdi 🤣

Ilcede yasiyorum neredeyse her gittigim de hastabe bom bos en yaygin hastalık zamaninda bile tas catlasa en fazla 7-8 hasta vardır kucuk memleket rahatliktan yspiyi gibi sehirde boyle rahat olamaz
Siz gittiğinizde 7 8 hasta en fazla 45 dakika kaldığınızı hesap edin 8 saat çalışma saati desek ortlama 60 kişi eder doktora uğrayan insan sayısı mesai 8 saatten 480 dakika 60 kişi olsa ortalama ara vermeden 8 dakika da bir hasta muayene etmesi lazım ki öğlen arası dışında adamın çay içmesi wc ye gitmesi bi hava alması falanı filanı hesaplamadık yani memnun değilseniz doktorunuzu değiştirebilirsiniz

Asistan 36 saat kalmış hastanede hasta giriyo odaya kız diyo ki teyze bekle ben bi wc ye gidip geleyim teyxe diyo dur şuna bak ondan sonra git ne var sanki 10 dakika sonra gitsen diye söylenmeye başlıyo ya bu kız sabah kadar da akşama kadar o hastanede kalmış wc ye gitmeye izin istiyo üstüne hasta söyleniyo millet zannediyo ki bu doktorlar bütün gün boş boş oturup işte 3 5 hasta bakıyo onla da bakmak istemiyo ilgilenmiyo şartları görseler kazandıkları emeklerinin 10 da biri değil
İşte o tuvalete gidiyor diye söylenen insanlar yüzünden sabirlari taşıyor ama hiç alakasız bir hastaya haksizlik ediyor belki.
Demeye çalıştığım şey bu işte..
Daha geçen ay yıllardır tanıdigim bir Dr da sıra bekliyorum, uzun uzun bakıyor diye hastalar nasıl trip de anlatamam.
Adam iki dk da gonderse ilgilenmiyor derler, bakıyor, ameliyat mı yapıyor diyorlar..
Bir de nasıl ters diyor hepsi Dr için.

Aynı Dr umu bekliyoruz diye şaşırdım, bence de tam tersi, güler yüzlü, hal hatır soran, çok ilgili, başka isteğiniz var mı diyen bir Dr..

Evet herkes herşeyden memnun olmuyor, ama yine de her hastasina eşit derecede ilgili davranıyor..
Benim demek istediğim bu.
Yoksa Dr lar olmasa ne olurdu düşünmek bile istemem..

Ama bazı insanlar her meslek de var bu, yaptıkları işi hakkıyla yapmıyorlar.

Hiçbir ilaci yok doktorlarimizin pek bilgisi de yok cunku 50 yil once biten bi hastalik suriyeden çıkıp geldi zamanla geciyor 10 gün bekleyin hatta cocugumdan gecmez dediler bana gecti o dönem dikkat edin siz de..

Siz gittiğinizde 7 8 hasta en fazla 45 dakika kaldığınızı hesap edin 8 saat çalışma saati desek ortlama 60 kişi eder doktora uğrayan insan sayısı mesai 8 saatten 480 dakika 60 kişi olsa ortalama ara vermeden 8 dakika da bir hasta muayene etmesi lazım ki öğlen arası dışında adamın çay içmesi wc ye gitmesi bi hava alması falanı filanı hesaplamadık yani memnun değilseniz doktorunuzu değiştirebilirsiniz
Yok bn hic hasta gormuyorum memleketimi biliyorum kac yildir burdayim canim gun icinde dedim nse bn buna takılı kalmak istemiyorum kizim cok rahstsuz tsjr ederim ❤

Cok tskr ederim 🥰 bugun 4. Gun du yarin 5 olcak ve son 5 gun kalacak insallsh 😁
Rica ederim ne demek:)
Biz de başımıza geldikçe öğrendik hep böyle, yanlış teşhis koyup boşuna antibiyotik iğneleri yaptıran doktorlardan, çocuğu hastaneye yatırmaya kalkan hekimlerden geçe geçe, doktor konusunda seçici ve hastalıklar konusunda da bilgili olmak zorunda kaldık.
Çevrem çocuklarını doktora götürmeden önce bana sorar bu nedir ne olabilir götüreyim mi diye😂😂

Hiçbir ilaci yok doktorlarimizin pek bilgisi de yok cunku 50 yil once biten bi hastalik suriyeden çıkıp geldi zamanla geciyor 10 gün bekleyin hatta cocugumdan gecmez dediler bana gecti o dönem dikkat edin siz de..
Aksine aşırı bulaşıcı bir hastalık, solunum, tükürük vb şeylerle geçebiliyor.
Biz 2 hafta ev hapsindeydik el ayak ve 6.hastalıkta, kimselere bulaştırmayalım diye.

Rica ederim ne demek:)
Biz de başımıza geldikçe öğrendik hep böyle, yanlış teşhis koyup boşuna antibiyotik iğneleri yaptıran doktorlardan, çocuğu hastaneye yatırmaya kalkan hekimlerden geçe geçe, doktor konusunda seçici ve hastalıklar konusunda da bilgili olmak zorunda kaldık.
Çevrem çocuklarını doktora götürmeden önce bana sorar bu nedir ne olabilir götüreyim mi diye😂😂
Masallah size rabbim hic yasatmasin insallah 🤲😁😁

Yok bn hic hasta gormuyorum memleketimi biliyorum kac yildir burdayim canim gun icinde dedim nse bn buna takılı kalmak istemiyorum kizim cok rahstsuz tsjr ederim ❤
Malesef viral hastalıkların çözümü olmuyor başka küçükler varsa dikkat edin bulaşmasın ayrıca antibiyotik verdi dediniz antibiyotik mi antibiyotikli krem mi tam anlayamadım virale antibiyotik kullanılmaz ama krem olarak yaralara kullanılır geçmiş olsun

Canim bnim ya cok geçmiş olsun gule gule buyut bebegini ama kisiye gore muamele yapiyorlar adalet yok bu ülkede indan insani küçümser olmus .
Teşekkür ederim. Gerçekten çok rezil durum. Benim yaşadığım kişiye göre muamele değildi ama(başhekimliğin hastası olarak yönlendirilmiştim) tamamiyle doktorların hötlüğüydü.

Sağlık ocagına aşı hariçi hiç götürmem normal devlet hastanesinde bile bazı doktorlar hiç ilgilenmiyor oyuzdrn hep özele götürdüm doktorlar hemşireler çok tatlı çok ilgililer. Sizde bir götürün derim

El ayak hastaligi viraldir benim çocuklarimda geçirdi herhangi bi tedavisi yok sadece kaşinti için alerji şurubu ve yaralar icin krem kullanmistik ama 10 gun sürdu ikiside kilo vermisti zor bi hastalik doktor ilgisiz olabilir ama tedavisi gercekten yok.kendiliginden geçiyor

Sağlık ocağında 45 dakika muayene ne ya?
Hayatımda hiç görmedim.
Ha ama ilaç mümessilleriyle ve komşu eczanenin kalfasıyla 45 dakika sohbet ettiklerini gördüm o konuda haklısınız :))
Sağlık ocağındaki aile hekimimiz muhteşem bir insandır, nikahımda dahi bulunmuştur. Hekimliğini keza asla yargılamak bana düşmez, ama sağlık ocakları sadece ilaç yazdırmaya gelen insanların yeri benim gözümde.
45 dakika kadın doğumda bile muayene olmadım yahu ben.
O kadar uzun muayeneye gerek yok, sohbeti azaltsınlar yeter.

Cok gecmis olsun canim Rabbim cocuklarimizi korusun saglik versin :KK43: malesef aile hekimlerinin cogu vasat soyle diyeyim oglum.1 yasinda asilara falan gittik daha gormedi bile cocugu bizimkide mutfak guzeli hic cikmiyor ordan hatta hemsiresine bilerek soyledim bir kere ssizin dr mutfakta oturarak calisiyor galiba diye 😂

Nerde acaba bu 45 dk muayne eden ilgili dr lar :) elbet iyisi vardi oda %2 ancak kimse kimseyi kandirmasin durum ortada

X