Doktor Eşleri

merhba,
senfatcım teşekkür ederim cevabına... ama herkesin yazılarını tek tek okudum gerçekten bizleri zor günler bekliyor. bazen diyorum ki insanız sonuçta bende üniversite mezunuyum ve şuan yüksek lisans yapıyorum ama herşey doktor nişanlıma göre yapılmak zorunda kalıyor. mecburen öyle bilyorum, tamam doktor oldugunuda zaten biliyordum ama fedakarlık gerekiyorsa bu ilişkide hepdoktor olmayan taraf göstermek zorunda kalıyor... ben çok ii bir işte çalışıp mesleğimi yapıyorsam suan onun mecburisi uzmanlığı olduğunda ve tabiki askerliği ben işimden yerimden yurdumdan fedakarlık ediyorum.. ben suan ev bakamıyorum ailemle bir hayal kuramıyorum eşya bakamıyorum işim gücümle ilgili bir yatırım yapamıyorum
NEDEN ÇÜNKı EŞıM DOKTOR!!!! eeee nerde benim hayatım? nerede benim sseverek yaptığım mesleğim??? bende okudum... ve ben deli gibi seviyorum eşimi nişanlımı oda beni seviyor bundan çok eminim ama herşeyinden vazgeçip senelerce ailenden uzak kalıp kadın başına gece evde yanlız kalmak eşinle yaşadıklarını zamnında paylaşamamak hep beklemek hep beklemekk... onun uygun onun uykusuz halini hep kollamak ve bununla yetinmek...
ÇOK ZORRRR
çok mu iç kararttım bilemiyorum ama inanın bu yüzden bu siteye ve bu topiğe üye oldum... çok üzülüyorum ama asla ondan vazgecmem... fakat deneyimlilerle konusmak kendimide nişanlımıda rahatlatmak istiyorum.. ben sıkıldıkça onuda sıkıyorum... 2 senedir onun yüzünden evlenemiyoruz hep karamsarlığa kapılınca onun yüzüne vuruyorum senin yüzünden diyorum.. çok üzülüyorum ama ne yapayım genç bir kızım arkadaşlarım daha 1 senelik 2 senelik ilişki yaşayanlar hepsi evlendi ben nişanlımı 15 senedir liseden tanıyorum 7 senedir birlikteyiz 1.2 sene önce sözlendik geçen temmuzda nişanlandık ve been hala bekliyorum

bana yazın lütfen hoşçakalııııııın

merhabalar benimde eşim doktor. bu topiği canlandıralım. benimde eşim 14 nöbetten şimdi 7 nöbet indi.tabi bize şu an bu o kadar büyük bir nimetki anlatamam. çocuğumu tek başıma büyüttüm. helede aileler yanında olmayınca 2 katı yıpranıyosun ama şunu söyleyeyim kızlar biz sıkıntı çektikçe birbirimize daha bağlandık ve şimdi bu rahat günlerimizin kıymetini bilip şükretmesini öğrendik. bence bunlar daha önemli değilm. ayda 14 nöbet tutarken ben hamileydim ve korkup uyuyamazdım sabahta öyle yorgun argın işe giderdim. ama neyse herşey geldi geçti şimdi sıpamın etrafında koşturmaktan kendimi yatğa zor atıyorum,başımı yatsığa koyduğum anda yatıyorum valla. yani nöbet olayınada zamanla alışacaksınız kızlar. hatta bazen eşim 1 hafta nöbeti yoksa, ya sana nöbet yazsınlarda bende biraz kafamı dinleyeyim diye takılıyorum. o derece yani.guclubacismile

bilmiyorumkismile

Son düzenleme:
herkese merhabaaaa
2010 yılında tekrar yazan herkese teşekkürler...bayanlar gerçekten sizlerle paylaşıma girmek aynı duyguları paylaşan aynı dertleri yaşayan hem cinslerimle konuşmak beni mutlu ediyor. çünki insanın eşinin mesleği ne olursa olsun doktor eşinin yaşadığını kimseler yaşamıyor...
ben daha öncede yazdım sizlere nişanlıyım ve artık yıllardır evlenenememek önümü göremmek beni çok yıpratıyor. ve korkuyorum. çünki dert evlenincede bitmiyor. dahası var mecburi hizmet yok ayda 14 nöbet şeklinde devam ediyor ve düşünüyorum insan nasıl dahada yıpranmadan birbirinden uzaklaşmadan yaşayabiliyorrrr???

ama alisim365 bu konuda içimi rahatlattın sanırım hiçbilmediğin bir yerde aileler olmayınca iki eş birbirine daha çok bağlanıyor allah ayırmasın hiçbirimizin....

kızlar lütfen yazın anılarınızı yaşadıklarınızı... uzmanlığı kazananlar neler yaşadı yada kazanamayıp mecburiye nerelere düştünüz kaç sene kalınıyor oralarda...... çok merak ediyorumm

öpüyoruum

Ben 4 aylık evliyim henüz.

Eşim bir üniversite hastanesinde uzman dr, öğretim görevlisi...

7senedir doçentlik kadrosunu bekliyor...Ahhh ahhh uzmanlık deseniz bin dert, ondan sonrası deseniz yine dert...

Birde yeni yeni abuk subuk yasalar çıktı biliyorsunuz...

Eşimin 20 küsür yayını var, ama şimdi yeni kurallara göre 3 yayın doçentlik için yeterliymiş, daha fazlası dikkate alınmayacakmış... Ve daha neler neler...Her gün yeni birşey çıkıyor.

Bu ne perhiz,ne lahana turşusu...ıyi, onca araştırmalar deneyler yapılmasın o zaman.

Tabi, kendi adamlarını alacaklar diye tüm bu tantana.

Dünyanın hiçbir yerinde böyle sistem yok,buna gelişmemiş ülkelerde dahil! Neyse...

Önümüzü göremiyoruz EMC'nin dediği gibi...

Şuanki sistem eskisinden çok çok daha doktorların aleyhine işliyor, her anlamda...Biliyorsunuz bunları zaten.

Gerçekten çok ama çok zor...

Bir yerden sonra bu tarz sıkıntılar ilişkilerede yansıyor...

Sizler benim büyüğümsünüz herhalde...Sizlerle konuşmak benim içimi rahatlatacak eminim... opuyorumnanaktan

kızlar benimki dün yine nöbetteydi. attım kızımı bebek arabasına. 1,5 saat parkta koştuk oynadık. sonrada alışveriş yaptık,hatta kzım dün bir fular beğendi mavi, şimdi onu taktım iş yerinde .kızımda 2,5 yaşında bu arada. 3-4 saat gezdik eğlendik.rahat rahat alışveriş yaptım. eşim olsa, çok sabırsızdır alışveriş yaparken. iki ayağımı bir pabuca sokuyo deyim yerindeyse. demekki olmayışlarının artısıda olabiliyozemuszemus yada ben artık bu rahatlığa alıştım. şimdi nöbetler bitince zorlanacam.

selam benimde eşim uzman doktor..
doçentliğe hazırlanıyoruz..
tabiii şu üds yi hayırlısıyla bir geçersek..
bu seneki çok zormuş....

ay içim daraldı vallahi.. dertsiz dr eşi yok mu heeey :)

benim sevgilim tusta istediği puanı yapamayınca mecburiye gitti.. onu tamamladı, şimdi doğuda askerlik yapıyor.. eylülde tusa giricez bakalım.. ayrı olduğumuz kaçıncı sene ben sayamıyorum artık.. pratisyen asistan olmak ister, nöbeti çok olan az tutmak ister, uzman olan doç olmak ister.. herkesin beklentisi arzusu farklı..

EMC ilk yazdıklarına katılıyorum bizim kariyerimiz bizim hayatımız ne olacak değil mi? hep peşlerinden mi gideceğiz? ne yazık ki bu şkeilde olacak.. eğer iki kişi de kamuda çalışıyorsa ancak bir araya gelebiliyorlar.. sanki özel sektör üvey evlatmış gibi..

neyse, mecburi hizmetteki sürelerden bahsedeyim biraz.. şehirlerin belirlenmiş sosyoekonomik düzeyleri var.. mecburi hizmet yapılacak gün sayısı bu düzeylere göre belirleniyor.. eğer şehir merkezinden filan uzak, mahrumiyet bölgesi tarzı yerlere düşerse az süre yapar.. fakat ist gibi yaşaması kolay yerler çıkarsa o zaman 2 seneye kadar uzayabiliyor süreler.. şimdi sen ist'dasın diye sevinirsin belki ama genelde ist'da kadrolar az oluyor.. bununla ilgili detaylar sağlık bakanlığının sitesinde vardır, ordan araştırabilirsin..

yani netice itibariyle, hep bişeylerin bitmesini bekliyoruz biz.. tus bitsin, mecburi bitsin, askerlik, nöbetler, uzmanlık, sınavlar... onların hepsi de bitince bilin bakalım ne bitmiş oluyor :1no2:
neyse moral bozman yok moral vermek var.. burdan dayanışalım bayanlar..

yalnız bi de şöyle bişi var..
bi kentin en kötü yeri bile olsa orda sanayileşme iyiyse oranın hizmet puanı sanki çok gelişmiş bi yermiş gibi düşük, zorunlu hizmet süresi de uzun oluyo kötükedihüsokötükedihüso

tusçulara kolay gelsin şu anda ter döküyolar sınavda :)
inşallah herkes güzel sonuçlar alır

evet ya büyük gün bugün.. biz eylüle hazırlanıyoruz ama bugün sınavda olanlara başarılar dilerim.. daha da fazla hayat kararmasın artık, kontenjanlar yükselsin, dönerler artsın... daha ne dileyeyim :)

pazzacım çok teşekkür ederim cevabın için... yeni birşeyde öğrenmiş oldum sayende...
ama dediğin çok doğru hep birseyler bkle ve sonunda???? işte bundan çok korkuyoruum...
sanada hayırlı teskereler canım tez ve sağsalim inşallh kavusursuunuz...

umarım bugün az çok puanını belirleyenlerin çoğunun yüzü gülmüştür... ailelerin eşlerin sevgililerinnn Allah herkesin yolunu açık etsin... bizde eylül tusuna hazırlanıyoruuz ama hala laylayloom... çok korkuyorum ve ben 7 snedir bu ilişki yasıoruum uzatmalı sözlü uztmalı nişanlı vee ultra uzatmalı sevgili olarak birdahaki tusu beklemeeeek istemiyoruum...
son günlerde aklıma şu 1 gün önce yapılan ingilizce sınvı var acaba kızlar çok mu zor sınavdan kalan yüzde oranını bilen varmıı???
yinee rica edeceğim doktor eşleinden.. atamalarda neleredeydiniz nasıl gecti lütfen paylaşın.. nöbetler kaç gün hangi bölümler nasıl????

öpüyoruuum herkesiiiiiiiii:1hug:

ingilizce sınavı o kadar zor değil ya geçilir yani baraj da 50 zaten..
nöbetler de yerine ve bölüme göre değişiyo ama genel olarak cerrahiler neredeyse günaşırı nöbetle başlıyo..

ilk yıl nöbetler yoğun olur çok, daha çok günaşırı veya 3 günde bir gibi.. ayda 10 küsur nöbet sayısı telaffuz ediliyor hep.. çok yıpratıcı tabii, yani bi anlamda kazanmış olmak oh tamam rahatladık olamıyor ne yazık ki..

7 sene bekledikten sonra vazgeçmezsin yahu artık :) bizim 3 oldu daha, yine tus yine tus.. bitmeyen senfoni işte..

hangi bölümü istiyorsunuz?

walla canıım cerrahi bölümleri istiyor. genel cerrahi yada ortapedi ama artık çocuk nöbet sayısına göre blüm bakmaya başladı:)
sanırım biz kazandı kazanmadı bakmadan ekim sonu düğünü yapmaya karar verdik.. bu haftasonu ev baktık:) yani kazanamazsa sanırım en fazla 2 sene mecburi hizmet süresi gidip gelcez en azında ist. evimiz olcak geldiğimiz zamanlar. gittiğimiz yerdede ölesine bi ev açıcaz.. yoksa olmuyoo arkadaşlar onu bekle bunu beklee nereye kadar yaşamanın garantisi var mı kii bekleyeyiim dahaaaa? sinir geldii artık.. kazanırsa ne ala sorun yok... buarada nisan aramalarına baktık gecen akşam rezaleeeeeeeet... moral sıfıır
bu ne yaaa batı toplasan 10 kişi anca hep doğuu ve öle böle değill..
acaba eylül mecburi atamaları bu kadar kötü olurmuuuuu?
hayırlısı artık ama gercekten bana daral geldiiiii.... daha fazla yıpranmak ve yıpratmak istemiyorum:) ne olucaksa ii yada kötü yasayacağız en azından böle sorun yasamaktansa evlenmiş olur beraber oluruz diyeee düşünüyoruuum yani bir kumardayım :)

öpüyoruum herkesiii nisan tusundan sonuç tahmin edenler paylaşırsa seviniriiiiiiiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…