ay içim daraldı vallahi.. dertsiz dr eşi yok mu heeey :)
benim sevgilim tusta istediği puanı yapamayınca mecburiye gitti.. onu tamamladı, şimdi doğuda askerlik yapıyor.. eylülde tusa giricez bakalım.. ayrı olduğumuz kaçıncı sene ben sayamıyorum artık.. pratisyen asistan olmak ister, nöbeti çok olan az tutmak ister, uzman olan doç olmak ister.. herkesin beklentisi arzusu farklı..
EMC ilk yazdıklarına katılıyorum bizim kariyerimiz bizim hayatımız ne olacak değil mi? hep peşlerinden mi gideceğiz? ne yazık ki bu şkeilde olacak.. eğer iki kişi de kamuda çalışıyorsa ancak bir araya gelebiliyorlar.. sanki özel sektör üvey evlatmış gibi..
neyse, mecburi hizmetteki sürelerden bahsedeyim biraz.. şehirlerin belirlenmiş sosyoekonomik düzeyleri var.. mecburi hizmet yapılacak gün sayısı bu düzeylere göre belirleniyor.. eğer şehir merkezinden filan uzak, mahrumiyet bölgesi tarzı yerlere düşerse az süre yapar.. fakat ist gibi yaşaması kolay yerler çıkarsa o zaman 2 seneye kadar uzayabiliyor süreler.. şimdi sen ist'dasın diye sevinirsin belki ama genelde ist'da kadrolar az oluyor.. bununla ilgili detaylar sağlık bakanlığının sitesinde vardır, ordan araştırabilirsin..
yani netice itibariyle, hep bişeylerin bitmesini bekliyoruz biz.. tus bitsin, mecburi bitsin, askerlik, nöbetler, uzmanlık, sınavlar... onların hepsi de bitince bilin bakalım ne bitmiş oluyor :1no2:
neyse moral bozman yok moral vermek var.. burdan dayanışalım bayanlar..