- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
-
- Konu Sahibi calemityjane
nöbetsiz bölümlerin puanları çok yüksek inşallah allah gönlünüze göre verir (mesajı yazalı bayağı olmuş yada vermiştir :) )
benim eşimde doktor yıllarca pratisyen olarak görev yaptı 2 yıl aile hekmliği yaptı sonra tus u kazandı genel cerrahiyi,şimdi ayda 9 nöbet tutuyor ajşamları geç geliyor bölük pörçük bir aile hayatımız var,bu durumdan en çokta oğlum etkileniyorbu arada facebookta umutsuz doktor eşleri :) diye bir gurubumuz var isterseniz katılın :)
genel cerrahi mi :18: Allah yardımcınız olsun.
Biz maaaaalesef ama hayırlısıymış ki oldu, nöbetli bir bölüm kazandık: ehkm.
bilgilendirme için teşekkürler
Ben de geldim ama doktor eşi olarak değil.
Bazılarınız bilir, bizim evde doktor olan her ay 10 gece evde olmayan kocam değil ben olacağım maalesef.
Ben de geldim ama doktor eşi olarak değil.
Bazılarınız bilir, bizim evde doktor olan her ay 10 gece evde olmayan kocam değil ben olacağım maalesef.
Bayan için ne zor bi çalişma şeklidir hekimlik
Allah yardimcin olsun diyecek bişey yok
Evliysen hele daha da zordur muhakkak
Bu haftasonu güya boştu sabah yatakta telefon geldi gitti nöbete zavalli eşim apar topar
Yarin da evde yok yine nöbetçi
Zavalli olan aslinda ben oluyorum bu durumda sanirim
Adamin yüzünü görmüyorum yaa bu ne
Keşke ögretmen memur falan olsaydi diyorum bazen
Aynen öyle yani bedeni uyanik ruhu ayakta uyuyor resmen
Yeni gelinlik yaşamadim bu yüzden
Ama ben bilsem böyle olacagini evlenmezdim hata bende şikayet etmem saçma aslinda
Merhaba arkadaşlar.ben de dr eşiyim, 5 yıldır evli 10 yıldır beraberiz her zorluğu beraber yaşadık yaşıyoruz da..şimdi adanadayız..yandal yapıyor eşim burayı kazanınca istanbuldaki işimden oldum haliyle..ailemi arkadaşlarımı işimi bıraktım çok zorlandım ayrıca bebek için tedavi oldum hiç bilmediğim bu şehirde,Rabbim yüzümüze güldü de çok şükür ki hamileyim şimdi..daha mecburi hizmet var onu düşünmek bile istemiyorum..
Size bişi sormak istiyorum çocuğu olan arkadaşların eşleri doğuma girdimi,bizimkiler malum herşeyi bildikleri için panik yaparlar mı bilemedim..
Doktor eşi olmak; eşinin her gün dayak yemeden eve gelmesine şükretmektir.
Doktor eşi olmak; Öss sınavında en yüksek notu alarak Çapa Tıp Fakültesini kazanıp, orayı birincilikle bitirip sonra Tus denen Dünya'nın en zor sınavına girip Siyami Ersek gibi bir hastane de Kardiyoloji Asistanı olarak başlayıp, sonra mecburi hizmet için Nusaybin'e gidip ve gelip 1 yılda askerliğini yapıp(bu arada yaş olmuş 30),babasında mal kalmadıysa hala evi barkı olmayıp ve İstanbul'a dönmek için tekrar ders çalışıp sınava giren,sosyal hayatı olmayıp sadece kitap okumak ve tıbbı gelişmeleri takip etmek zorunda kalan,zor şer evlenip hastaneye yakın bir yerde kiraya çıkıp(hastaneye yakın olmazsa bazen trafikten geç kalır ve o zaman işte hastalar doktora küfretmeye başlar),her gün hasta yakınından dayak yer miyim,acaba bugün hangi doktor arkadaşıma ya da hemşireye saldıracaklar diye düşünen,sürekli nöbetlere kalan,eşinden ve çocuğundan bir haber olan,eve geldiğinde günde 90 hastayla uğraştığı için gözleri morarıp sesi kısılan,konuşmaya hali kalmayan,eğer saat 10:00 gibi 5 dk ara verip lavaboya gittiyse poliklinik kapısında küfürlere maruz kalan,anjiyo salonuna girmeye çalışan kalas hasta yakınlarını engellemeye çalıştığı için darbe yiyen,aradan giren hastaların kalbini kırmadan geri göndermeye çalışırken diğer hastalar tarafından torpilci diye tanımlanan,yaşı 35 olmuş hala okuyan okuyan okuyan ama sonunda hiç birşeye sahip olamayan,ömrünü millete adamış bir kişiyle evli olmak ve eşine üzülüp hayatını mutsuzca yaşayıp sürdürmek demektir.
Doktor eşim ve arkadaşlarım olduğu için bunu yazmak ihtiyacı duydum. İstedikleri çok şey değil.Günde daha az hasta bakıp daha iyi ilgilenmek.Hasta yakınları ve de hastalar tarafından hoş olmayan kelimelere ve davranışlara maruz kalmamak,hepsi bu...Yanı saygı istiyorlar saygı hekime saygı
Bu arada her iş zor lafım yok ama burada insan hayatını kurtaran bir meslekten bahsediyoruz,.
Kendi mesleğimden örnek vereyim ,ben mimarim.Bir bina inşa etmekle onun stresiyle,insan hayatını kurtarmanın stresi bir olabilir mi??? Kilişeleşmiş cümlelerden vazgeçelim artık,her iş zormuş,biliyoruz heralde.Burada işin zorluğunun derecesi önemli
14 mart tıp bayramımız kutlu olsun hanımlar
Eşim anestezi uzmanı ve aynı zamanda yoğun bakım sorumlusu yani ölümle en yakın branşta bu nedenle hayata toz pembe bakamıyoruz hayatın gerçeklikleri ile yasamak zorundayız Özelliklede vefat eden bir çocuksa ister istemez empati yoluyla aynı acıları yasıyoruz ben cok duygusal bir ınsanım bu nedenle cok etkileniyorum10 yıllık evliyim esimle evlendiğim icinde cok sansliyim hastalarına ve hasta yakınlarına yaklaşımı iş ahlaki mükemmel bir insanla evliyim birde toz pembe bakabilmeyi öğrensek süper olacak :)
ben de artık dr eşiyim :)
kendim de dr :)
eşim pediatri kazandı daha yeni başlıcak
Aynen öyle yani bedeni uyanik ruhu ayakta uyuyor resmen
Yeni gelinlik yaşamadim bu yüzden
Ama ben bilsem böyle olacagini evlenmezdim hata bende şikayet etmem saçma aslinda
Merhaba arkadaşlar.ben de dr eşiyim, 5 yıldır evli 10 yıldır beraberiz her zorluğu beraber yaşadık yaşıyoruz da..şimdi adanadayız..yandal yapıyor eşim burayı kazanınca istanbuldaki işimden oldum haliyle..ailemi arkadaşlarımı işimi bıraktım çok zorlandım ayrıca bebek için tedavi oldum hiç bilmediğim bu şehirde,Rabbim yüzümüze güldü de çok şükür ki hamileyim şimdi..daha mecburi hizmet var onu düşünmek bile istemiyorum..
Size bişi sormak istiyorum çocuğu olan arkadaşların eşleri doğuma girdimi,bizimkiler malum herşeyi bildikleri için panik yaparlar mı bilemedim..
Bence de.Arkadaşlar neden yıllardır bu grupta tek bir kelime bile konuşulmuyor,belki de birbirine en çok ihtiyacı olan insanlarız.
o bölümüne, çalıştığı il ve hastaneye göre değişir. benim eşim yoğun bir hastanede çalışmasına rağmen nöbet sayısı az, benimle ve eviyle de çok ilgili sağolsunKızlar gözümü çok korkuttunuz. Evlendikten sonra biraz daha rahat olmak isterim açıkçası ben de çalışıyor olacam zaten nobetlere kalması sorun olmaz ama bunun zor günleri var hastalığı hamileligi çocuk buyutmesi var evin tüm sorumluluğu kadına mi kalıyor bu durumda?