Doktor Eşleri

benim eşimde ortopedist asistanlığına rastlamadım ama uzman oluncada pek bişey değişmiyor emin olun...o telefon gece gündüz hiç susmuyor

benim eşim de ortopedist. üniversite hastanesinde çalışıyor. şimdide doçentliğe hazırlanıyor. onların işi zor. ama bizimki onlardan daha zorrr

harıl harıl hazırlanıyor aylardır. ameliyatlar da bir taraftan işi anlayacağın çok zor.

Merhaba arkadaşlar,
Benim eşim de dr. Şuan doğuda mecburi hizmetini yapıyoruz :2: yapıyoruz dedim çünkü, bende işi gücü bırakıp onunla birlikte geldim, şartlar zor gerçekten. Sağlık bakanlığının bu konudaki uygulamasını da çok yersiz buluyorum, devlette çalışmasına izin vermemeleri normal belki ama nasıl mecburi hizmetini yapmamış birinin özelde de çalışmasını yasaklarlar? aynı uygulama başka hiçbir meslek grubunda yok... Bunu yapmaları çok saçma, çünkü eşleri benim gibi özelde çalışan hekimler ya eşlerinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor, ya da eşleri işi bırakmak zorunda kalıyor...
Çoook dertliyim :2:

dertli olmakta haklısın.ama yapacak birşeyde malesef yok. inşallah bir an önce biter.işi mecburen bırakmışsın ee doğal olarak eşinin yanında olman lazım. sağlık bakanlıği bu konuda umarım birşeyler yapar. ama canını fazla sıkma. bunlar da elbette geçecek.:94:

benim diyemiyorum ona, hiç bi gece yanımda değilki
göremiyorum doğru düzgün

eve 6da geliyorum ben, 7de çıkıyo sabaha kadar yalnızım
biraz televizyona bakıyorum biraz ders çalışıyorum biraz kitap okuyorum
ama olmuyo
sessiz soğuk bomboş ev. uyku tutmuyo bi türlü
bebeğim olsa oyalanırım diyorum
vaz geciyorum sonra, bu şartlarda bi hamilelik geçirmek, bi çocuğu adeta babasız büyütmek...
geçse artık bugünler, sinirli gergin yorgun dönmesine de alıştım ama, bayram yok tatil yok sürekli iş iş iş.
çifte vatandaşlıktan dolayı şark görevi yapmadı, bu yüzden devlet atamıyo
yeni mezun oldugu için de özelde ancak sürekli gece çalışmak şartıyla iş buldu
herkesin gözü aldığı maaşta, kalsın paramızda olmasın karnımız doysa yeter, yeter ki hayatımızı birlikte yaşayalım...
allah hepimize sabır versin

benim de nişanlım dr tus a hazırlanıyor inş kazanırsa sınavdan sonra olacak düğün bu sınavda istediğimiz sonuç olmadı moraller sıfır çok zor bu sınav stresi onunla birlikte ben de hazırlanıyorum bide çevrenin aptal salak soruları düğün nezaman diye nekadar meraklı insan var ya sabır çekiyorum inşallah kazanırda bu stresten biran önce kurtuluruz.....:2:

Ve askerde şuan.4 aylık evliyken askere gitti.Daha 9 ayı var.Ayda 8 nöbet tutuyordu benim eşim gitmeden önce.Gerçekten yoğun oluyor.Extra işler de çıkıyor sürekli.Bir de ordan oraya görevlendirme çıkararak gönderip duruyorlar.Ben Sağlık sektöründeki insanların davranışlarından hiç hoşlanmıyorum.Çok rahat davranıyor.Erkeği de bayanı da.Hiç hoşuma gitmiyor doktor olması bu yüzden.Baş başa hemşirelerle,asistanlarla veya att ile kalması benim çok sinirimi bozuyor

herkes doktorluğunu batıda yapmak isterse doğudaki hastalara kim bakacak?
devlet o kadar tıp fakültelerini herkes istediği yerde doktorluğunu yapsın diye mi kuruyor?onlara o kadar bütçe ayırıyor?
doğuda sürekli yaşayan insanların canı yok mu?

Herşey sizin dediğiniz gibi basit olmuyor ne yazikki.20 yaşında insanlar değilki bunlar. 6 yıllık eğitim, üzerine en az 4 yıllık ihtisas, birde uzun dönem askerlik derken 30-35 yaşına gelmiş oluyorlar. Evini, ailesini kurmuş, bir düzen oturttutmuş oluyorlar, sonra haydii bakalım türkiyenin bir ucuna.

Ben oralara doktor gönderilmesin demiyorum.Kuralarda açsınlar yine tüm mağdur bölgeleri.Ama doktor memurluğu bırakmayı göze alıp, istifa hakkını kullanarak gitmek istemiyorsa bundan kime ne.Ama öyle yapmıyorlar, diplomaya el koyuyorlar ya gideceksin, ya da mesleğini icra edemeyeceksin...

hasta ve hasta yakınları için de her şey o kadar basit olmuyor.bütün insanlar hayatta çeşitli zorluklar çekiyor.doktor hatalarından,yanlış teşhislerden çekenler de çok.doğudaki insanların da ihtisas yapmış doktorlara ihtiyacı var.sen hem devletin fakültesinde tıbbı okuyup doktor olacaksın.devletten o kadar faydalanacaksın hem de bu devletin vatandaşı olan doğunun hastasına sırf düzenini,rahatını bozmak istemediğin için gitmek istemeyeceksin?sen sadece özel hastaneye giden paralı insanlar için mi doktor oldun?doğu-batı ayırdetmeden insanlığa hizmet nerede kaldı?daha doğrusu insanlık nerde kaldı?

mecburi hizmet tıp fakültesinin devamı niteliğinde onların gözünde, onu yapmadan aldıkları diplomayı saymıyolar gibi
benim eşim yapmadı, cifte vatandaşlıktan dolayı ve zaten tıp fakültesini almanyada bitirdiği için, ona da bi süre denklik vermemişler ugrastırdıkca ugrastırmışlar sırf mecburi hizmetten yırtıp doktor olamasın diye, en sonunda almış denkliği burda çalışma izni cıktı vs... ama devlet atamıyo, cerrahpaşada ihtisas yapıp birincilikle bitirmesine rağmen tık yok
özeli de insan elinin tersiyle itemiyo ama jinekolojide devletteki maaşın 3-4 katına denk geliyo ama günü saati belli olmuyo işte onunda malesef

haklısın uzadıkça uzuyo ama bunlar bilinerek tercih ediliyo bu bölüm
bu konulaki kurallar ne kadar mantıklı onu tartışamam tamam abes bölümleri var ama bilerek tercih edip sonra söylenmek de mantıksız

Bir kere şunu söyleyeyim.Mezun tüm uzmanların doğuya gitmeyip, özelde çalışacak kadar özel hastane yok ülkede bu bir…Ayrıca özel hastaneler uzmana doymuş durumda, eskisi kadar da para vermiyorlar bu iki.
Batıda da senin sandığın gibi doktor bolluğu yok arkadaşım.Batıdaki doktor günde 50-60 hastaya bakarken, doğunun 5000-6000 nüfuslu ücra ilçelerine atanan uzman arkadaşlarımız günde 5-6 hastaya baktıklarını söylüyorlar. Buna ne diyeceksin peki??Bu da devleti zarara sokmak olmuyor mu??Sırf atama yapmış olmak için ihtiyaç varmı, yokmu demeden, atama yapmalarına ne demeli???

Yani senin anlıyacağın mecburi hizmet olayı zıvanadan çıkmış durumda..Üstelik önceki yıllarda da uygulanmış bu mecburi hizmet, neye çare oldu??Doktorları ordan oraya piyon gibi oynatacaklarına sağlıkla ilgili politikalarını baştan düzeltmeleri gerek.Böyle kısa vadeli çözümlerle hiç bir şey düzelmez… Bilmem anlatabildim mi??

ben yaşadığım için konuşuyorum.ben senede 5 ay doğuda 7 ay istanbuldayım.
uzman doktorlarda hiç te öyle günde beş hastaya filan bakılmıyor.uzman doktor bir ilçe hastanesinde bir branş için genelde 1 tane olduğu için çok yoğunluk yaşanıyo.özellikle de dahiliye gibi bölümlerde.hasta çok çünkü.üstüne bide işini doğru düzgün yapmayan doktor ve personel eklenince...uzman doktor varmış diye çevre köylerden de geliniyor.gerçi doğuda hiç yaşamadıysanız beni anlamanız çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…