- 16 Ağustos 2010
- 535
- 7
-
- Konu Sahibi calemityjane
benim eşimde ortopedist asistanlığına rastlamadım ama uzman oluncada pek bişey değişmiyor emin olun...o telefon gece gündüz hiç susmuyor
benim eşim de ortopedist. üniversite hastanesinde çalışıyor. şimdide doçentliğe hazırlanıyor. onların işi zor. ama bizimki onlardan daha zorrr
Nisanda mı başvuracak doçentlik için.
benimkide nisanda başvuracak
bu arada ikizlerinde olacakmış. sağlıkla kucağınıza alırsınız.
Merhaba arkadaşlar,
Benim eşim de dr. Şuan doğuda mecburi hizmetini yapıyoruz :2: yapıyoruz dedim çünkü, bende işi gücü bırakıp onunla birlikte geldim, şartlar zor gerçekten. Sağlık bakanlığının bu konudaki uygulamasını da çok yersiz buluyorum, devlette çalışmasına izin vermemeleri normal belki ama nasıl mecburi hizmetini yapmamış birinin özelde de çalışmasını yasaklarlar? aynı uygulama başka hiçbir meslek grubunda yok... Bunu yapmaları çok saçma, çünkü eşleri benim gibi özelde çalışan hekimler ya eşlerinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor, ya da eşleri işi bırakmak zorunda kalıyor...
Çoook dertliyim :2:
Merhaba arkadaşlar,
Benim eşim de dr. Şuan doğuda mecburi hizmetini yapıyoruz :2: yapıyoruz dedim çünkü, bende işi gücü bırakıp onunla birlikte geldim, şartlar zor gerçekten. Sağlık bakanlığının bu konudaki uygulamasını da çok yersiz buluyorum, devlette çalışmasına izin vermemeleri normal belki ama nasıl mecburi hizmetini yapmamış birinin özelde de çalışmasını yasaklarlar? aynı uygulama başka hiçbir meslek grubunda yok... Bunu yapmaları çok saçma, çünkü eşleri benim gibi özelde çalışan hekimler ya eşlerinden ayrı yaşamak zorunda kalıyor, ya da eşleri işi bırakmak zorunda kalıyor...
herkes doktorluğunu batıda yapmak isterse doğudaki hastalara kim bakacak?
devlet o kadar tıp fakültelerini herkes istediği yerde doktorluğunu yapsın diye mi kuruyor?onlara o kadar bütçe ayırıyor?
doğuda sürekli yaşayan insanların canı yok mu?
Herşey sizin dediğiniz gibi basit olmuyor ne yazikki.20 yaşında insanlar değilki bunlar. 6 yıllık eğitim, üzerine en az 4 yıllık ihtisas, birde uzun dönem askerlik derken 30-35 yaşına gelmiş oluyorlar. Evini, ailesini kurmuş, bir düzen oturttutmuş oluyorlar, sonra haydii bakalım türkiyenin bir ucuna.
Ben oralara doktor gönderilmesin demiyorum.Kuralarda açsınlar yine tüm mağdur bölgeleri.Ama doktor memurluğu bırakmayı göze alıp, istifa hakkını kullanarak gitmek istemiyorsa bundan kime ne.Ama öyle yapmıyorlar, diplomaya el koyuyorlar ya gideceksin, ya da mesleğini icra edemeyeceksin...
Merhaba arkadaşlar,
Herşey sizin dediğiniz gibi basit olmuyor ne yazikki.20 yaşında insanlar değilki bunlar. 6 yıllık eğitim, üzerine en az 4 yıllık ihtisas, birde uzun dönem askerlik derken 30-35 yaşına gelmiş oluyorlar. Evini, ailesini kurmuş, bir düzen oturttutmuş oluyorlar, sonra haydii bakalım türkiyenin bir ucuna.
Ben oralara doktor gönderilmesin demiyorum.Kuralarda açsınlar yine tüm mağdur bölgeleri.Ama doktor memurluğu bırakmayı göze alıp, istifa hakkını kullanarak gitmek istemiyorsa bundan kime ne.Ama öyle yapmıyorlar, diplomaya el koyuyorlar ya gideceksin, ya da mesleğini icra edemeyeceksin...
hasta ve hasta yakınları için de her şey o kadar basit olmuyor.bütün insanlar hayatta çeşitli zorluklar çekiyor.doktor hatalarından,yanlış teşhislerden çekenler de çok.doğudaki insanların da ihtisas yapmış doktorlara ihtiyacı var.sen hem devletin fakültesinde tıbbı okuyup doktor olacaksın.devletten o kadar faydalanacaksın hem de bu devletin vatandaşı olan doğunun hastasına sırf düzenini,rahatını bozmak istemediğin için gitmek istemeyeceksin?sen sadece özel hastaneye giden paralı insanlar için mi doktor oldun?doğu-batı ayırdetmeden insanlığa hizmet nerede kaldı?daha doğrusu insanlık nerde kaldı?
Bir kere şunu söyleyeyim.Mezun tüm uzmanların doğuya gitmeyip, özelde çalışacak kadar özel hastane yok ülkede bu bir…Ayrıca özel hastaneler uzmana doymuş durumda, eskisi kadar da para vermiyorlar bu iki.
Batıda da senin sandığın gibi doktor bolluğu yok arkadaşım.Batıdaki doktor günde 50-60 hastaya bakarken, doğunun 5000-6000 nüfuslu ücra ilçelerine atanan uzman arkadaşlarımız günde 5-6 hastaya baktıklarını söylüyorlar. Buna ne diyeceksin peki??Bu da devleti zarara sokmak olmuyor mu??Sırf atama yapmış olmak için ihtiyaç varmı, yokmu demeden, atama yapmalarına ne demeli???
Yani senin anlıyacağın mecburi hizmet olayı zıvanadan çıkmış durumda..Üstelik önceki yıllarda da uygulanmış bu mecburi hizmet, neye çare oldu??Doktorları ordan oraya piyon gibi oynatacaklarına sağlıkla ilgili politikalarını baştan düzeltmeleri gerek.Böyle kısa vadeli çözümlerle hiç bir şey düzelmez… Bilmem anlatabildim mi??