Doğumumu şimdiden mahvetmeye çalışan kaynana!!

gormedimduymadim

Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
200
289
Biraz uzun ama okursanız çok çok sevinirim..

Merhaba. Belki hatırlarsınız daha önce konu açmıştım, güneydoğu'da idik eşimin görevi nedeniyle.
Gebeliğimin en başından beri kanamam var ve hala düşük riski taşıyorum. Sürekli ilaç iğne ve istirahat halindeyim. İlk başlarda sürekli yattığım için kayınvalidemi çağırmıştık yanımıza, evinin düzenini vs bahane ederek gelmedi, zaten çokta ilgilenmedi benim hamile olup olmamamla.

En son kanamamın çoğalması ve kimsenin ne olduğunu anlaması nedeniyle biz çıktık ailelerimizin olduğu şehre geldik. Benim annem babam yok, eşimin ailesinin evi bizimle beraber 10 kişi yani baya kalabalıklar, ve rahat edemediğim samimiyet görmediğim biryer. Eşim içinde öyle. Burda teyzelerim var özellikle bir tanesi annemden farksız, eniştemde dünya iyisi kucaklarında büyüdüm desem abartmış olmam.

Neyse, biz gelmeden eşimle konuştuk sen dönene kadar sizde kalırız sonra ben teyzeme geçerim diye, o da zaten öyle düşünmüştü bu planla geldik biz. Ailesinde kaldık 1 hafta, benim sürekli yatmam gerekirken nasılsa birkaç gün diye sürekli akrabalarına akşam oturmasına gittik, eşim 1 saat sonra kalkalım diye kaş göz yaptı sürekli ailesine ama biraz daha biraz daha diye diye oturttular, gece yatarken ağladım çok yorulduğum için, eşimde ailesine söyledi çok yoruluyor bidaha gitmem siz gidin diye ama malesef yine gittik yine yine.. Eşim 5 gün kalacağı için kırmak istemedik gönülleri olsun aylardır görmedik diye ama tepemize bindiler.

Biz onlara benim teyzeme geçeceğimi söylememiştik, yani gerek duymadık bu eşimin ve benim kararım sonuçta diye izin alma diye bi olayımız olamazdı. En son akşam laf arasında geçti benim teyzeme geçeceğim annesiyle konuşurken, annesi itiraz etti önce orda kalması hiç uygun değil getirdin götüremezsin dedi, sonra gitti babasına söyledi gelin teyzesine gidecekmiş diye. Babasıda bizim duyabileceğimiz şekilde ' götürsün bakalım teyzesine götürebiliyorsa birdaha ararsam o.çocuğuyum' dedi açık şekilde.

Eşim bunu duyunca babasının üzerine yürüdü resmen, araya girdik hemen oturttuk. Kavga devam etti, orda kalmam gerekiyormuş teyzemde ne işim varmış teyzemde kalmam hiç uygun değilmiş öyle şey olmazmış vs vs.. gibi deli saçması şeyler.
Eşim gereken cevabı verdi, sakinlikle bende konuştum hamile olan benim,benim rahatım önemli diye.. Annesi başladı ağlamaya, benim içimde kalıyor şuramda bırakıyorsunuz herşeyi diye ama eşim yumuşamadı benim tarafımdaydı şükür ki.. Zaten ailesiyle hiçbir konuda anlaşamayan birisi çok düşkün değildir.

Orda kaldığımız sürece sürekli hastaneme doktoruma karıştılar, ben kalkıp 16 saat yol geldim ve ordaki hastane şartları rezaletti zaten riskli bir durumdayım, özel bir perinatolog bulmuştuk çok memnun kaldık ve devam etme kararı aldık, neymiş gerek varmıymış, kendisi birini tuvalette birini kömürlükte doğurmuş doktor yüzü görmemiş hepsi turp gibiymiş.. Şurda devlet hastanesi var oraya götürüp doğurturmuş beni gerekirse..

Neyse ertesi gün eşim gitmeden beni teyzeme bıraktı, yolda konuştuk bu konu hakkımda eşimde ailesiyle çok fazla görüşmek istemiyor zaten daha önce de pek uyumlu değillerdi.

2-3 gündür beni arıyorlar bende açmıyorum, bende teyzeme enişteme anlattım tabiki durumu benim ailemde şu an oraya gitmemi görüşmemi uygun bulmuyorlar.
Şu an duşta bile teyzeme ihtiyacım oluyor bazen. Ciddi zorlanmaya başladım her konuda.

Ve bu riskli durumumda hala bunların sıkıntısını stresini yaşıyorum sürekli kafamın içerisindeler çıldırmak üzereyim.

Sizce ne yapmalı nasıl bi tavır takınmalı benim aklım durdu ilk kez karşılaşıyorum böyle bi durumla ben.

KonunuZu okumuş yorum yazmıştım .. şimdi diyorum ki sen kendi derdine odaklan. Bebeğine ve kendine iyi bak. Gerekirse telefonu açma. Bende ailemle kalıyorum kaynanamlarla hiçbir derdim sorunum yok ama onlarda kalsam çorabımı giydirecekler mi? Banyoda yardım gerekiyor, gün içinde sürekli yatıyorum, sürekli sızlanıyorum (ağrım var) Doğuma kalmış 20 gün. Su falan gelse utanmaktan söyleyemem herhalde :/ neyse teyzene gitmekle en iyisini yapmışsın. Eşin de senin tarafında. Sen bakma kimseye .. bebeğini doğur 20 30 gün Sonra eşin alır götürür bakarsınz ikiniz

Merhabalar . Boşverin siz bunları ya , hayat sizin hayatınız . Kafaya takmayın bebeğinize ve sağlığınıza odaklanın . Eşinizle de aynı düşüncedesiniz .. bu güzel . Siz böyle riskli bir hamilelik geçirirken onların size her türlü kolaylığı sağlaması gerekiyordu . Düşünebilen insan davranışı bunu gerektirir çünkü . Bebeğinizi sağ Salim kucağınıza alacağınız günü , onunla geçireceğiniz güzel , mutlu bir ömrü düşünün , hiç bunları kafanıza takmayın .

Mecburıyetten gittiğim doğum sonrasında aılelerımızın yanına, sağlık problemlerımden dolayı onların laflarına karşılık vermedım ama tek cümle sana sakın onların ne dedıgı senin sağlığından ve bebeğinden onemli olmasın.. Takma gerekırse engelle rahatsız etmeyın deyup geç.. Sağlıklı doğum dılıyorum

Dimi ama, benim içinde öyle kanamam olsa söylemeye çekinirim, teyzem çorabımı giydirip ayaklarıma kadar kremlerle masaj yapıyor sürekli beni besliyor eniştem koşturuyor ne faydalı diye toplayıp hepsini getiriyor.. Orda bunları geçtim ne içim rahat olacak ne huzurum yerinde olucak, bide az değil ki süre.

Niye stres yapıyosunuz? Onları kafanızda teyzenize getirdiyseniz niye oraya gittiniz ki? Onları aklınızdan çıkarın.. Bugün dışarı çıkın yürüyüş yapın (eğer sağlığınız için problem değilse) ve onları aklınızdan çıkarmanız gerektiğini düşünün kendinizi sakinleştirin. Başka uğraş bulun aklınızı meşgul edin.
Size de bebeğe de yazıktır ya.
Onlar hakkında bişey söylemiycem aklımdan binbir türlü şey geçiyo.

Eşinize helal olsun diyorum.Çok şanslısınız.Kendizi hiç üzmeyin.Bebeğinizle eşinizle mutlu olun dışardaki insanlar için kendinizi strese sokmayın.Telefonları da açmayın açsanız zaten can sıkacaklar.Bebeğinizi hayırlısıyla kucağınıza almanız dileğiyle

Cnmmmm sağlıkla kucağına al inş benim eşimde bana destek hep çok şükür kocanın kıymetini bil ve eşinin ailesinin ne olduğunu biliyorsun eşine hiç durdırlanma zaten o neyin ne olduğunun farkında sen bebeğine odaklan huzursuz olma hiç... bebek doğsun sağlıkla zaten herşey bebek sen ve eşin olacak sallamayacaksın kimseyi

İşte malesef, sürekli kafamda kurup kurup kendimi yiyorum resmen. Tam unutuyorum birdaha arıyorlar, beni manyak edicekler en son.. Yakın zamanda atarım aklımdan umarım, kendi kendimi zehirliyorum adeta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…