• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumumu burnumdan getiren kv

Aynen. Sıkıştır ama asarim keserim değil. Her yalnız yakaladığında lohusayken beni çok aglattin, sana hakkımı helal etmiyorum. Sana çok beddua ettim. Lohusanin duası kabul olurmuş de.
Benim kv çok dindar geçinir sabahlara kadar namaz kılmaktan uyumaz ağzından din Allah düşmez
Dediğini söylucem annemlede paylaştım annem sakın deme kadın bayılır dıyor :D
Beddua ettim diyemem de Allah’a havale ettim seni diyebılırım kendi tüm gün beddua eder benim bu sözümle eminim yıkılcak çok sever öyle abartmayı

Burada yazılanlara bakınca,lohusalıgimdan o kadar korkuyorum ki... Ben yalnızlıga,sessizliğe alisigim. Evde bir başkası olunca çok zor uyuyorum. Çit ciksa uyanıyorum.. Doğumda yanımda kim kalacak,eve kim gelecek stresi şimdiden üstümde... KV, yaşlı ve epey bosbogaz.. Üstelik kendi evinde iki kocaman erkeğe yemek yapıp bakmasına rağmen bize gelince,kaşığını bile kendi almaz,laf sokar bı de.. Dolayisiyla ben simdiden yanimda eli iş tutan,bana ve bebeğe bakmaktan azıcık anlayan biri kalsın istiyorum. Ama ne kadar süre makuldur, bilemiyorum. Kendi annem bile olsa kimseyi çok yormak istemem.. Geri kalanlara da ev kalmaya müsait olmadığı için gündüz ziyareti yaoip dönmelerini söylemek istiyorum.Ama bunu benim değil,eşimin yapması lazım kalp kırmamak için.. Bu işlerin konuşması nasıl önceden yapılır bilemiyorum..Ama hastaneden eve ilk gelişte kalabalık istemediğime eminim. O dönemde eşimin annesinin her zamanki ağlamaları,nazlanmalari olacağına da eminim,umarım sorunsuz atlatıriz o dönemi.. Yoksa burada yaklaşık 18 hafta sonra bı konu başlıgi da ben açacağım:)

Burada yazılanlara bakınca,lohusalıgimdan o kadar korkuyorum ki... Ben yalnızlıga,sessizliğe alisigim. Evde bir başkası olunca çok zor uyuyorum. Çit ciksa uyanıyorum.. Doğumda yanımda kim kalacak,eve kim gelecek stresi şimdiden üstümde... KV, yaşlı ve epey bosbogaz.. Üstelik kendi evinde iki kocaman erkeğe yemek yapıp bakmasına rağmen bize gelince,kaşığını bile kendi almaz,laf sokar bı de.. Dolayisiyla ben simdiden yanimda eli iş tutan,bana ve bebeğe bakmaktan azıcık anlayan biri kalsın istiyorum. Ama ne kadar süre makuldur, bilemiyorum. Kendi annem bile olsa kimseyi çok yormak istemem.. Geri kalanlara da ev kalmaya müsait olmadığı için gündüz ziyareti yaoip dönmelerini söylemek istiyorum.Ama bunu benim değil,eşimin yapması lazım kalp kırmamak için.. Bu işlerin konuşması nasıl önceden yapılır bilemiyorum..Ama hastaneden eve ilk gelişte kalabalık istemediğime eminim. O dönemde eşimin annesinin her zamanki ağlamaları,nazlanmalari olacağına da eminim,umarım sorunsuz atlatıriz o dönemi.. Yoksa burada yaklaşık 18 hafta sonra bı konu başlıgi da ben açacağım:)
Sağlıkla kucağınıza alın.
Ben tahmın edıyordum lohusalıkta kvmın çokda iyi olmucagını ama bukadarını rüyamda görsem inanmazdım.
Sizin ki şimdiden böyle bir tipse aman diyeyim önleminizi alın zira burnunuzdan getirecektir

Sağlıkla kucağınıza alın.
Ben tahmın edıyordum lohusalıkta kvmın çokda iyi olmucagını ama bukadarını rüyamda görsem inanmazdım.
Sizin ki şimdiden böyle bir tipse aman diyeyim önleminizi alın zira burnunuzdan getirecektir
Sağolun..Sizin için de sorunlar eskide kalsin bitsin dilerim... Bizimki evlendigimiz gün için,"oğlumu bir daha goremeyecegim sandım,çok üzüldüm" demişti.. Ben de melek gibi biri olarak nitelendirirdim eskiden ama iş baskaymis evlenince... birden nazlanmalari, ağlamaları,oğluna 'sen beni sevmiyorsun'diye duygu somuruleri başladı. Ağır bir ameliyat geçirdim,eve geldiğimde ben hastanedeyken O varmış,bı tas çorba yoktu,ameliyatından bir ay sonra,ben hala ağrılardan kıvranıyorken oğluna açık açık "sevisebiliyor mu" diye sormuş. Çok büyük densizlikler... Yaşına verdim.. Ama mesafeliyim artık.. Doğum sonrası için de baktım olmadı,ailemin yanına giderim diyorum en son seçenek.. Hamilelik psikolojisi zaten zormuş,bir de böyle lohusaligi katledenlerin gerçekten yatacak yeri yok! İnançlı insanlar guya bir de... çok büyük günah değil midir lohusayi,hamileyi ağlatmak? Bizimki elim dar deyip deyip üçüncü kez umreye gitti, yaparsa günahı boynuna.. Siz de Allah'a havale edin,şu anın tadını çıkarın bebeğinizle..

Sağolun..Sizin için de sorunlar eskide kalsin bitsin dilerim... Bizimki evlendigimiz gün için,"oğlumu bir daha goremeyecegim sandım,çok üzüldüm" demişti.. Ben de melek gibi biri olarak nitelendirirdim eskiden ama iş baskaymis evlenince... birden nazlanmalari, ağlamaları,oğluna 'sen beni sevmiyorsun'diye duygu somuruleri başladı. Ağır bir ameliyat geçirdim,eve geldiğimde ben hastanedeyken O varmış,bı tas çorba yoktu,ameliyatından bir ay sonra,ben hala ağrılardan kıvranıyorken oğluna açık açık "sevisebiliyor mu" diye sormuş. Çok büyük densizlikler... Yaşına verdim.. Ama mesafeliyim artık.. Doğum sonrası için de baktım olmadı,ailemin yanına giderim diyorum en son seçenek.. Hamilelik psikolojisi zaten zormuş,bir de böyle lohusaligi katledenlerin gerçekten yatacak yeri yok! İnançlı insanlar guya bir de... çok büyük günah değil midir lohusayi,hamileyi ağlatmak? Bizimki elim dar deyip deyip üçüncü kez umreye gitti, yaparsa günahı boynuna.. Siz de Allah'a havale edin,şu anın tadını çıkarın bebeğinizle..
Siz yinede tepkili yaklaşmayın bakarsınız sizi bile şaşırtır “anne” gibi olur. benimkının bir bekar oğlu daha var inşallah o gelininden görür benden görmediklerini çok haksızlık yaptı bana yeni evliydim yurtdışına gitmıstık esımle ordan bi aradık nasılsın anne dedım napıyım sen dünyayı gezıyorsun ben evde oturuyorum diyor eşim fotoğraf atmış ordan şort vardı bende döndüğümde diyor hiç Allahtan korkmuyrmusun yanacakmıs bacaklarım. Seninde engerek dilin yancak dıyemıyorsun işte..

Siz yinede tepkili yaklaşmayın bakarsınız sizi bile şaşırtır “anne” gibi olur. benimkının bir bekar oğlu daha var inşallah o gelininden görür benden görmediklerini çok haksızlık yaptı bana yeni evliydim yurtdışına gitmıstık esımle ordan bi aradık nasılsın anne dedım napıyım sen dünyayı gezıyorsun ben evde oturuyorum diyor eşim fotoğraf atmış ordan şort vardı bende döndüğümde diyor hiç Allahtan korkmuyrmusun yanacakmıs bacaklarım. Seninde engerek dilin yancak dıyemıyorsun işte..
Geçmiş birikimler bir yana,lohusalık ve sonrası için mümkün oldugunca önlem almak lazım saniyorum. Lohusa, kiminle rahatsa onla kalacak,gerisi ortam oturana kadar uzakta kalacak.. işi sansa bırakmak riskli geliyor. Bir de olanlar,olacakların habercisidir. Geçmiş tavırlar,işaret vermiş sizde de.. Gerisi sans...

Sizin meme ucunuzdan millete ne ya.. bu kadinlardan cikiyor ne cikarsa ya bu kaynanalar hangi kafayi yasiyot bilmiyorum dogurunca butun ozeli milletin bilemsimi gerekiyor ar namus kalkiyormu yatak odasina nemunasebet giriyor ya kovun gitsin hatta ses kaydi alin hakaretlerini gun gelir lazim olur. O cocugu da yuzunu goremez omur billah annesi sensin onun lohisa sen olmamissin o olmus o dogurmus galba dengesizlik baska bisi degil. Torun olunca iclerinde canavar cikiyor bastirilmis duygular cikiyor ortaya evlendiginoz de size yapmak istedikleri aslinda bunlar geline direk yapamiorlar torun olunca gercek yuzler cikiyor ortaya

Nasil bi terbiyesizlik ya :/ neler dusuniyorlar resmen nekadar ayip ya .. bunlari hic hazmedemiyorum

bence de yani anne olabilir de yani sahiplenedebilir ne cürret yani ben yatarken kapı falan
çalmadan odama girmek ben yaşlı olmalarına rağmen odadalar ise hayatta girmem boşken dahi
odaları mecbur değilsem girmem özel oda sonuçta ne olursa olsun. Emin ol kızlarına karşı öyle değillerdir gayet anlayışlıdırlar niye çünkü kızı el evinde damat kavga eder huzursuzluk çıkar allah korusun kızları boşanabilir rabbim kötü düşünenleri ıslah etsin inşallah kalplerine iyilik girsin yanlış yaptıklarını haksızlık ettiklerini anlasınlar inşallah....
Aynen oyle gelinleride tapulu mallari

20 haftalık hamileydim, kalbi durduğu için 2 hafta önce kaybettim.

Lohusayım, anneyim ama kucağım boş. Sütüm geliyor, emzirecek bebeğim yok.

Keşke bebeğim sağlıkla yaşasaydı da kayınvalidem cırlayıp dursaydı.

Bu kadar kafaya takmayın. Önce sağlık deyip, minnak bebeğinize sarılıp bol bol vakit geçirin.

Maalesef öyle.
Burada lohusaların sıkıntılarını okuyunca eşimle 40 gün kimseyi kabul etmeme kararı aldık.
İyi ki de öyle yaptık.
Sık sık hava almak için dışarı çıktım.
Çok iyi geldi bana ve bebeğe.

Artık 2. ye tecrübe oldu.
Sağlık olsun da hepsi hallolur :)
Evet 2. De bayagı tecrubeliyim Allahın izni ile
Bide hastaydı bebeğin yanına pek giremedi
Hem annem hem hastalığı derken istediği gibi müdahale edemedi
Ama benim için de iyi oldu aslında en zor anımda yanımda olduğu halde televizyondan kalkıp iki lokma hazırlayamayan insanın hiç bir şeye yorum yapma hakkı kalmadı

Benim maceram sezeryandan sonra eve geldiğimde başladı, daha iki günlük sezeryanlıydım, lohusa yatağını kapıp bir daha kalkmadı kendisi, güya çok hastaymış, elini hiçbir şeye sürmediği gibi sürekli laf sokuşturup durdu, arada da ciddi ciddi kavga etti, bir lokma yemek yapmayı bırakın, üstüne birde feci eziyetler etti.Eşimin ayağı kırık, iki yaşında bile olmayan bakıma muhtaç bir bebeğim, yeni doğum yaptığım küçük bebeğim ve daha iki gün evvel sezeryan olmuş ben. Hesap edin artık, yattı yatağa ve burnumdan getirdi hayatı. Aptal gibi kovmadım onu o zaman, ama asla unutamıyorum, zamanla unuturum, öfkem diner dedim ama dinmiyor, hala nefret ediyorum kadından, ve bundan sonrada konuşmayı düşünmüyorum büyük konuşmak istemem gerçi ama. Kadın dolap çekmemi falan istedi o halimle ve ben gerçekten başıma bir şey gelmesini istediğini düşünüyorum, basit bir kv kıskançlığı olmadığı fikrindeyim.Siz de canııza yazık etmeyin, mecburiyet filan dinlemiyorum artık ben, sağlığımdan önemli değil kimsenin mutluluğu. Buna eşimde dahil.

birlikte mi yaşıyordunuz insan çok saflaşıyor ya dilimiz kilitleniyor sanki
yok benim o kadar değil de haddi olmayan şeylere çok karıştı ve benim sinirimi
bozacak şeylerdi he baktığında belki diğerlerinin ki kadar değil ama çok zor bir kadın
çocuğu sahiplenmesi evimi sahiplenmesi hani sen ne anlarsın çocuk bakımından der gibi
bence haklısın kimse bizden değerli değil tecrübelerimiz arttı kendimizi ezdirmemeyi öğrendik
en güzeli mesafe canını yakıyorsa suratına ahi bakmıcan eşinde seni tutmuyorsa haklı olduğun halde ezdiriyorsa ona bile...niye böyleler kv ler çok düşünüyorum ne düşünüyorlar acaba
onları yaparken ne olarak görüyorlar karşısındakini.

Aynen oyle gelinleride tapulu mallari

en güzeli mesafe koymak suratına dahi bakmamak eşim için katlanıyorum diyoruz ama bence
boş bu o bizim için acaba annelerimize katlanırmı bu kadar kötülük yapsa hiç sanmam

saygısızlık etmemek için bence mesafe şart. eşimin annesi dilediği gibi gitsin baksın öpsün koklasın umrumda olmaz yeter ki bana bulaşmasın madem öyle. ona gitme görüşme diyemeyiz anasıdır ne olursa olsun ama bizim değil iyi olsunlar bizimde annemiz olsunlar napalım yani.

yok artık yuh yani diycem de benimki de öyleydi bana pozisyon soruyordu şöyle durursan
oğlum daha rahat eder falan demişti şok olmuştum bişey de diyememiştim yeni
evlendiğim zamanlarda tabi şimdi o tarz muhabbetler asla olmuyor benimle çok samimi olmaya
çalıştı her konuda ben uzak kaldım yatak odama da çok rahat giriyordu dolabımı da çok rahat açıyordu
özelim dediğimde de özelin ne olabilir yani benden saklıycak diyordu var yani hepsinde çok iyi olanda
bile vardır belki rabbim hepsini ıslah etsin özellikle kötü niyetli olanları kendileri çekmiş sanırım
kendi gelinlerine de çektiriyorlar oğlunu kıskanmak nedir ya....

Bu kadar kafaya takmayın. Önce sağlık deyip, minnak bebeğinize sarılıp bol bol vakit geçirin.

çok üzüldüm ne denir bilmem rabbim sabır versin sana
inşallah tez zamanda bidaha versin..

Sabırlar diliyorum bende ilk bebegımı kaybettim 9 haftalıktı en yakın arkadaşımda 7 aylık bebegını kaybetti şimdi psikolojisini toparladı tekrar istıyor
Size tavsıyem üzerine cok fazla konuşmayın konuştukça düşündükçe işin içinden çıkılmaz bi hal alıyor
Böyle durumlarda kaderci olmak lazım nasip değilmiş diyip bir sonraki hamılelıgınıze yoğunlaşın. Allah istendiğinız zamanda sağlıkla nasip etsin

Sabırlar diliyorum bende ilk bebegımı kaybettim 9 haftalıktı en yakın arkadaşımda 7 aylık bebegını kaybetti şimdi psikolojisini toparladı tekrar istıyor
Size tavsıyem üzerine cok fazla konuşmayın konuştukça düşündükçe işin içinden çıkılmaz bi hal alıyor
Böyle durumlarda kaderci olmak lazım nasip değilmiş diyip bir sonraki hamılelıgınıze yoğunlaşın. Allah istendiğinız zamanda sağlıkla nasip etsin

Teşekkür ederim...

Back
X