• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kendi kayınvalidesi ile yaşadığı sıkıntı

Bazen bu platformda yapılan yorumlari hayretle / ağzım açık okuyorum. İnsanlar ne kadar seviyesiz ve densiz yorumlar yapabiliyor… ve bu yorumların sahibi yine kadinlar. Kendi hemcinslerine düşünmeden çamur atmayı kendilerine misyon edinmişler. Ne diyeyim bilemiyorum sizin için. Allah ıslah etsin.

Sevgili Konu sahibi; anneci erkek modelini siz de malesef az çok biliyorsunuz. Degismiyorlar .. Anne hakkında olumsuz her yorum onlar için daha da anneye yönelme ile sonuçlanabiliyor. Anneniz eşi ile tarafsız olarak sakin bir şekilde konuşmayı deneyebilir - oldukça yaşlı bir kv bu saatten sonra onda değişmeyecek..

Son düzenleme:
Kızlar iyi akşamlar
Benim annemle babam ben çocukken boşandı annem 8 sene sonra çocuklu bir adamla evlendi ama o çocuk annesinde kaldı ben de anneannemde kalmak istedim böylece evlendiler sonra kardeşim oldu 18 senedir evliler. Konumuza dönecek olursak konu şu : annemin kayınpederi 2 sene önce vefat etti çok yaşlıydı kv de yaşlı 84 yaşında ama kadın hep bir gözetleme yönetme peşinde. Annemin eşi de annesini yanına almak istedi ve böylece Şuan birlikte yaşıyorlar ama kadın kendi yatak odasıyla annemlerin yatak odasının kapılarını kapattırmıyor. Daha doğrusu annemin eşi kapansa bile kapıyı açıyormuş çünkü annem gece düşer hasta olur vs diyormuş odalar da dipdibe yani nefes sesi bile duyuluyor. Gündüzleri de annem evdeyken sürekli annemin hareketlerini takip ediyor kadın. Annem diyelim mutfakta bir bardak kırsın bir saniye içinde gelip bakıyor annem çok bunaldım artık diyor. Çünkü eşi de anlayış göstermiyor aşırı anneci oldu 54 yaşında adam. Kayınpederi öldüğünden beri annem benim evliliğim yok sanki ben yokmuşum gibi davranıyorlar evde diyor çok bunalmış bundan dolayı da kavga etmişler ama hiç bişey değişmiyor diyor annem. Ben de aralarına karışmak istemiyorum ama anneme de üzülüyorum sizce ne yapılabilir ?
Anneniz koca kadın. Öncelikle kızına bu şikayetleri yapmamayı gerektiğini çôzsün. Bu olay onun problemi eşine sesini çıkartsın sizi üzene kadar. Dahil olmayın. Boşan ben sana bakarım anne gibi saçma sözler de vermeyin. Kendi hayatınıza odaklanın.

Ben de adamın değişeceğini sanmıyorum. Herhalde kaybetme korkusu oldu babadan sonra. Ama kapıyı açık bırakması gibi davranışlar büyük sıkıntı. Anneniz en azından bunu konuşabilir. Sonuçta gençler hala.

Kadının bir hastalığı falan var mi?

Bebek kamerası alın annenize. Böylelikle kapıyı gönül rahatlığıyla kapatırlar. Annenizin de ayranı yine dökülmemiş olur.

İstemezdim tabi ki de, annemin evlenip mutlu olmasını istedim kaldı kaldı ki benim bütün ihtiyaçlarımı karşılıyordu annem. Sevgisinden hiç mahrum bırakmadı. Annem boşandı ama o daha çok gençti. Ben okumaya Farklı şehirlere gittim ben de günün birinde ondan kopacağım yani bütün hayatını bana adamasını istemedim. Evlenmesine karşı çıkmadım ki 14 yaşındaydım
Tercih şansınız olsaydı annenizle üvey babasız yaşamak istemez miydiniz..
Siz kaç yaşındaydınız o zaman?
Neden sizin kararınız ciddiye alındı?

Kızlar iyi akşamlar
Benim annemle babam ben çocukken boşandı annem 8 sene sonra çocuklu bir adamla evlendi ama o çocuk annesinde kaldı ben de anneannemde kalmak istedim böylece evlendiler sonra kardeşim oldu 18 senedir evliler. Konumuza dönecek olursak konu şu : annemin kayınpederi 2 sene önce vefat etti çok yaşlıydı kv de yaşlı 84 yaşında ama kadın hep bir gözetleme yönetme peşinde. Annemin eşi de annesini yanına almak istedi ve böylece Şuan birlikte yaşıyorlar ama kadın kendi yatak odasıyla annemlerin yatak odasının kapılarını kapattırmıyor. Daha doğrusu annemin eşi kapansa bile kapıyı açıyormuş çünkü annem gece düşer hasta olur vs diyormuş odalar da dipdibe yani nefes sesi bile duyuluyor. Gündüzleri de annem evdeyken sürekli annemin hareketlerini takip ediyor kadın. Annem diyelim mutfakta bir bardak kırsın bir saniye içinde gelip bakıyor annem çok bunaldım artık diyor. Çünkü eşi de anlayış göstermiyor aşırı anneci oldu 54 yaşında adam. Kayınpederi öldüğünden beri annem benim evliliğim yok sanki ben yokmuşum gibi davranıyorlar evde diyor çok bunalmış bundan dolayı da kavga etmişler ama hiç bişey değişmiyor diyor annem. Ben de aralarına karışmak istemiyorum ama anneme de üzülüyorum sizce ne yapılabilir ?
Karışma. Annen ve üvey babanın çözeceği bir şey.

İstemezdim tabi ki de, annemin evlenip mutlu olmasını istedim kaldı kaldı ki benim bütün ihtiyaçlarımı karşılıyordu annem. Sevgisinden hiç mahrum bırakmadı. Annem boşandı ama o daha çok gençti. Ben okumaya Farklı şehirlere gittim ben de günün birinde ondan kopacağım yani bütün hayatını bana adamasını istemedim. Evlenmesine karşı çıkmadım ki 14 yaşındaydım

Kararı siz vermediniz. Çocuklar karar veremez. Siz uyumlu bir çocuk olduğunuz için annenizin mutluluğu için bazı şeyleri kabullendiniz.
Şimdi de çok yapabilecek bir şeyiniz yok. Anneniz bunca yıl zorluk çekmeden yaşamış. Evlenmeseydi maddi olarak zorlanacaktı muhtemelen. Biraz kayınvalidesine bakacak. O da yapacak bir şeyi olmadığını biliyor rahatlamak için anlatıyor sadece belki de. Sizden yardım istemiyor. Kayınvalidesi ölünce rahat eder.

Valla annenizin kafasından ben de istiyorum. Hayatta hiç sıkıntı çekmek istemeyen insanı nerde görsem tanırım. 84 yaşında insanın cefası olur, gayet doğal. Benim arkadaşım babaannesiyle yaşıyordu biz ilkokuldaydık, annesi memurdu. Babaannesi annesini hırsızlıkla suçlardı, sabunlarımı kağıtlarımı çaldı sandığımdan derdi. Biz de derdik ki aaa ne kötü bir kadın. Şimdi anlıyoruz ki muhtemelen artık zihinsel sorunları başlamıştı. Velhasılkelam anneniz artık bir zahmet yetişkin ve olgun bir kadın olsun ve hayatta kederin de var olduğunu kabullensin. Bu yaşlının tek oğlu mu var? Başka çocukları varsa nöbetleşe bakabilirler.

Son düzenleme:
Back
X