• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin kendi kayınvalidesi ile yaşadığı sıkıntı

Burada insanlar yeniden evlenen anne ya da babalarına nefret duyan çocuklara alıştıkları için sizi anlamaları zor. Hatta zorla travma çıkarmaya, sizin hissetmediğiniz bir şeyi hissettirmeye bile çalışılmış. Siz hayatınızdan gayet memnunken bu şekilde yaklaşılması gerçekten ayıp. Anneniz de ya yaşlı kadın deyip umursamamaya çalışsın ki bence çok zor ya da tekrar eşiyle ya da kaynıyla konuşmayı bir denesin bakalım. ama böyle de hayat zor geçer açıkçası. kaybetme korkusu da yaşatmayı deneyebilir adama ama bu yaşta anneci olan adam bunu umursar mı emin değilim.
Yoo burda hiçkimse , kendi çocukları dahil, medeni bir şekilde boşanıp yeniden evlenen anne veya babalara nefret duymuyor.

Boşanıp yeniden evlenirken çocuklarını yeni hayatlarında ve evlerinde barindiramayip sırf kendi keyifleri ve konforlari için sağa sola terkeden ebeveynlerden nefret ediyoruz biz...

Bunların çocukları da ne yasadiklarinin farkında olamayacak kadar naif ve travmatik oldukları için , yaşadıkları bize dert oluyor işte...

Yoo burda hiçkimse , çocukları dahil, medeni bir şekilde boşanıp yeniden evlenen anne veya babalara nefret duymuyor. Boşanıp yeniden evlenirken çocuklarını yeni hayatlarında ve evlerinde barindiramayip kendi keyifleri için sağa sola terkeden ebeveynlerden nefret ediyoruz...Bunların çocukları da ne yasadiklarinin farkında olmayacak kadar naif oldukları için bize dert oluyor işte...
kimseye ne hissettiğini öğretmeyi kendime had görmediğim için ben "sen aslında şunu hissediyorsun ama farkında değilsin" cümlelerini kuramam. her insan başlı başına bir bireydir ve neyi nasıl hissetmek ve düşünmek istiyorsa öyle düşünme özgürlüğüne sahiptir. kalkıpta hayatından mutlu olduğunu söyleyen bir insana zorla öfke ve nefret duyguları yüklemek gibi bir misyonum yok. Annesi evlenmiş, kız ben gitmek istemedim bunun sıkıntısını da çekmedim diyor ne diyelim, zorla çekeceksin, mecbursun, herkes böyle hissediyor sen de hissedeceksin mi diyelim. Hayatından mutluysa kişi, bir sorun görmüyorsa ki belli ki cümlelerinden görmüyor o noktası bizim nefret kusmamızın ötesine geçiyor artık.

Bu kadar katı olmamak lazım. Bir yaştan sonra boşanmak yeniden düzen kurmak kolay değil. Herkes kendi penceresinden bakıyor ama şartlar imkanlar farklı. Asıl boşanırsa kızına yük olacak. O yüzden böyle yaşamayı kabul etmiş kadın.Derdini anlatmış çok mu? Onu da mı yapmasın?
Konu sahibinin yazdığına göre kocası ile konuşmamış bile , yani konunun asıl muhatabına karşı sessiz kalmayı tercih etmiş anne. Bu yaştan sonra böyle bir hayat yaşamak ve yeni hayat kurmak arasında bir tercih yapmış. Ve bu tercihinin sonuçları ile yaşamak zorunda. Derdini anlatmış diyorsunuz ama aslında şikayet etmiş 84 yaşındaki kayınvalidesini ve kocasını, ama kesinlikle boşanmak istemiyor ve kocaya da diş göstermiyor. Hayatta önümüze her zaman adil ve sonuçları iyi olan seçim şansları gelmiyor, belirli değerlendirme yapıp birisini seçiyoruz, sizinde dediğiniz gibi konu sahibinin annesi seçimini yapmış. Ama yaptığı seçimin sonuçlarını, büyütmediği kızının üzerine atıp , onun burda konu açmasına neden olacak kadar yıpratıyor.

Konuyu düzgün okumamışsınız, ben kendim gitmek istemedim annemle. Konuyla alakasız bir sürü varsayımınızla insanlara dil uzatmanız çok ayıp

Tercih şansınız olsaydı annenizle üvey babasız yaşamak istemez miydiniz..
Siz kaç yaşındaydınız o zaman?
Neden sizin kararınız ciddiye alındı?

annenizin ekonomik özgürlüğü var mı?
Yokmuş tabii ki...Belli ki anne boşandıktan sonra çaba gosterip, alinteriyle çalışıp evladiyla birlikte dimdik bir yaşam kurmak yerine yeniden evlenip , yine evde boş oturarak rahat yaşamayı seçmiş. Maalesef yeni evliliğin koşulu da eski cocuklari geride bırakmak olmuş ki konu sahibi anneannede, üvey babanın çocuğu annede kalmayı "tercih etmiş" küçücük halleriyle...Yersen

Son düzenleme:
Kızlar iyi akşamlar
Benim annemle babam ben çocukken boşandı annem 8 sene sonra çocuklu bir adamla evlendi ama o çocuk annesinde kaldı ben de anneannemde kalmak istedim böylece evlendiler sonra kardeşim oldu 18 senedir evliler. Konumuza dönecek olursak konu şu : annemin kayınpederi 2 sene önce vefat etti çok yaşlıydı kv de yaşlı 84 yaşında ama kadın hep bir gözetleme yönetme peşinde. Annemin eşi de annesini yanına almak istedi ve böylece Şuan birlikte yaşıyorlar ama kadın kendi yatak odasıyla annemlerin yatak odasının kapılarını kapattırmıyor. Daha doğrusu annemin eşi kapansa bile kapıyı açıyormuş çünkü annem gece düşer hasta olur vs diyormuş odalar da dipdibe yani nefes sesi bile duyuluyor. Gündüzleri de annem evdeyken sürekli annemin hareketlerini takip ediyor kadın. Annem diyelim mutfakta bir bardak kırsın bir saniye içinde gelip bakıyor annem çok bunaldım artık diyor. Çünkü eşi de anlayış göstermiyor aşırı anneci oldu 54 yaşında adam. Kayınpederi öldüğünden beri annem benim evliliğim yok sanki ben yokmuşum gibi davranıyorlar evde diyor çok bunalmış bundan dolayı da kavga etmişler ama hiç bişey değişmiyor diyor annem. Ben de aralarına karışmak istemiyorum ama anneme de üzülüyorum sizce ne yapılabilir ?

Yani annen çocuklu adamla evlenmiş, çocuğunu yeni evliliğinde yanında tutmayıp babaannesine baktıran bir adamdan ne bekliyor? Bir çocuğun yeri anne babasının yanıdır. Üstelik babaanne olarak kadın elinden gelenin fazlasını yapmış, torununa bakmış oğlu ve yeni eşinin düzeni olsun rahat etsinler diye. 18 yıl bu düzen olduysa bu kadın ilk eşten çocuğa baktığı içindir. Şimdi oğlunun ona bakmasını istemesi gayet normal. 80li yaşlarda insanlar daha da huysuzlanıyor. Bu davranışları normal yaşlı biri için.

Annen kaynanasından şikayet neden ediyor, sıkıntının kaynağı kocası. Kadın çilingirci çağırıp zorla yerleşmemiştir eve. 80li yaşlarının ortasındaki yaşlı insanların çoğu hassas, şikayet eden huysuz olur.

Kaynananın yaptıkları önemsiz bu olan biten süreçte, ilk yerleştiği yıl çok iyi olup, zamanla yaşla beraber yine daha kötü huylara sahip olabilirdi.

Bir kere boşanmış sonra tekrar evlenmeye kalkan bir kadının "eğer bu evlilikte yürümezse ne yaparım, kötü günümde kendime güvencem olmalı" diyerek yaşaması gerekirdi. Bugün hala annenin güvencesi yoksa bu annenin yanlışı. Bu çaresizlik olmuyor.

Yokmuş tabii ki...Belli ki boşandıktan sonra çaba gosterip, alinteriyle çalışıp evladiyla birlikte bir yaşam kurmak yerine yeniden evlenip yine evde oturarak rahat yaşamayı seçmiş. Yeni evliliğin koşulu da eski cocuklari geride bırakmak olmuş ki konu sahibi anneannede, üvey babanın çocuğu annede kalmayı "tercih etmiş" ...Yersen

o halde annesi tercih ettiğini yaşayacak. benim başımdan benzer bir hikaye geçmiş olsa idi ben yine "kendi" "tercih" hakkımı kullanarak anneme kendi kurmuş olduğunu ekonomik özgürlüğünden mahrum konfor alanında bırakırdım. herkes kendi tercihlerinin sonucuna katlanmak zorundadır.
şayet annesi, tercihini kendi ekonomik özgürlüğünü kurmaktan yana kullansa idi zaten bugün bunlar tartışılmıyor olurdu. el açıp annelik yapmadığı evladından annelik dileneceğine vurup kapıyı çıkabilirdi. hayatı boyunca birilerinin etekleri altına saklanan insanlardan ne hoşlanıyorum ne de onlara merhamet ediyorum.

Yani annen çocuklu adamla evlenmiş, çocuğunu yeni evliliğinde yanında tutmayıp babaannesine baktıran bir adamdan ne bekliyor? Bir çocuğun yeri anne babasının yanıdır. Üstelik babaanne olarak kadın elinden gelenin fazlasını yapmış, torununa bakmış oğlu ve yeni eşinin düzeni olsun rahat etsinler diye. 18 yıl bu düzen olduysa bu kadın ilk eşten çocuğa baktığı içindir. Şimdi oğlunun ona bakmasını istemesi gayet normal. 80li yaşlarda insanlar daha da huysuzlanıyor. Bu davranışları normal yaşlı biri için.

Annen kaynanasından şikayet neden ediyor, sıkıntının kaynağı kocası. Kadın çilingirci çağırıp zorla yerleşmemiştir eve. 80li yaşlarının ortasındaki yaşlı insanların çoğu hassas, şikayet eden huysuz olur.

Kaynananın yaptıkları önemsiz bu olan biten süreçte, ilk yerleştiği yıl çok iyi olup, zamanla yaşla beraber yine daha kötü huylara sahip olabilirdi.

Bir kere boşanmış sonra tekrar evlenmeye kalkan bir kadının "eğer bu evlilikte yürümezse ne yaparım, kötü günümde kendime güvencem olmalı" diyerek yaşaması gerekirdi. Bugün hala annenin güvencesi yoksa bu annenin yanlışı. Bu çaresizlik olmuyor.
Bu tip kadınlar için evlilik meslek gibi, kariyer gibi bişey zaten. Orda olmazsa diğerine, o da olmadı başkasına, yeter ki çalisip didinip ayakta durmak, evlatlarına huzurlu bir hayat sunmak zorunda kalmasınlar...

Çocuklar mi? Yaptıkları her bir evliliğin devamı için enaz birer tane şart ama evlilik yürümezse , bosanmalardan sonra manipüle edilebilir, terkedilebilir, eli ekmek tutup sırtına binene kadar idare edilebilir, duygusal olarak istismar edilebilir, küçük , gereksiz dertler....

Ben cok ortada kaldim sevgili konu sahibi
Tahminim anneniz 50li yaslarinda.

84 yasinda birinin de cocuktan hicbir farki yok.tek fark yasama vedaya cok yakin olmasi.(ortalama insan omrunu baz aliyorum)
o kapiyi acik birakmasinin sebebi dusup bisey olacagindan ve farkedilememesinden korkuyordur.
Yardim almak lazim her bakimdan iki taraf icin de zor.
45 yasindayim malesef bazen kendi cocuklarima tahammul edemiyorum.ihtiyarlar da cocuk gibi iste.ne desem bilemedim.kendi ebeveynlerim de yasli

Bu tip kadınlar için evlilik meslek gibi, kariyer gibi bişey zaten. Orda olmazsa diğerine, o da olmadı başkası, yeter ki çalisip ayakta durmak zorunda kalmasınlar...Çocuklar mi? Her bir evliliğin devamı için şart ama boşanmalardan sonra manipüle edilebilir, terkedilebilir, idare edilebilir, küçük , gereksiz dertler....

Bu toplumda kadınların çalışıp ayakları üzerinde durması o kadar kolay değil. Bugün bile milyonlarca kadın çalışabilme şansına sahip değil. Konuyu açan kişi sadece kendi annesinin değil annesinin evlendiği adamın da ilk evliliğinden çocuğu olduğunu yazmış. Bu şekilde direkt yalnızca kadına üzerine yüklenmen iğrenç bir tavır.

Senin bakış açın çok yanlış, şu bana yazdığın yorumda çok anlamsız bir genelleme. Konuyu açan kişi senin bahsettiğin şeylerle ilgili bir bilgi yazmamış zaten.

Bu toplumda kadınların çalışıp ayakları üzerinde durması o kadar kolay değil. Bugün bile milyonlarca kadın çalışabilme şansına sahip değil. Konuyu açan kişi sadece kendi annesinin değil annesinin evlendiği adamın da ilk evliliğinden çocuğu olduğunu yazmış. Bu şekilde direkt yalnızca kadına üzerine yüklenmen iğrenç bir tavır.

Senin bakış açın çok yanlış, şu bana yazdığın yorumda çok anlamsız bir genelleme. Konuyu açan kişi senin bahsettiğin şeylerle ilgili bir bilgi yazmamış zaten.
Adamın çocuğu annesinde kalmış hanımefendi, yani en azından bir ebeveyni sahiplenmis... İki tarafın da çocuklarıni yeni hayatlarinda istemediklerini yazdım zaten, nerde sadece kadına yuklenilmiş....Diğer tüm bilgileri de konu sahibi verdi, uydurmadik....Doğru dürüst okumaktan anlamaktan aciz olduğunuz metinleri bir de iğrenç olarak yorumlamissiniz 🤣belagatinize , ozguveninize sağlık yani, ne diyelim😂

Adamın çocuğu annesinde kalmış hanımefendi, yani en azından bir ebeveyni sahiplenmis. İki tarafın da çocuklarıni yeni hayatlarinda istemediklerini yazdım zaten, diğer tüm bilgileri de konu sahibi verdi, uydurmadik....Doğru dürüst okumaktan anlamaktan aciz olduğunuz yorumları bir de iğrenç olarak yorumlamissiniz 🤣belagatinize , ozguveninize sağlık yani, ne diyelim😂

Ee annesinde kalmış? Babasında bir düzeni var mı? Hayır, yok? Babayla mı kalmış? Hayır. Ben bunun tersiyle ilgili bir şey belirtmedim. İki çocuğunda yeni kurulan evde düzeni olması gerekirdi. Bu düzeni kurmayan sadece konuyu açan kişinin annesi değil. Bu yüzden annesinin evlendiği kişi de hatalı. Senin yazdığın gibi sadece kadın hatalı değil.

Sen gelmişsin konuyu açan kişinin bilgi vermediği şeylerle ilgili çok biliyormuş gibi sallayarak bu kadınlar böyledir şöyledir çalışmazlar, koca parası yerler yazıyorsun, sen sanki boğaziçi kimyayı bitirip, ilaç firmasında kariyer sahibi misin.

Yazdığın yorumu beğenmedim, genellemeni iğrenç bulduğum için böyle ağlayarak sataşmana gerek yok. Yaptığın genelleme iğrençti.

Seneler önce annen nasıl ki evladım, ille de sen demediyse yani ananene gitmek istemene okey verdiyse şuan sende aynısını yapacaksın bu kadar basit. Kocasıyla kapısını kapatsın ne yaşıyorsa yaşasın. Sen kendin istemiş olabilirsin -ki küçük yaşlarda bu istek anlamsız - annen seni bırakamazdı, bırakmamalıydı. Evlendiği adamın eski eşi çocuğunu bırakmamış mesela. Anne olduktan sonra dahada anlayamıyorum bu konuyu.
Sen kendine hiç boşa dert etme, annen gayet halinden memnundur bunca senelik evlilik yaşlı bi kv tabiki bu tarz şeyler olağan

Parası ve gidecek yeri varsa boşansin bilmem kaç sene sonra ne uğraşıyor bununla.Yada çekecek başka tavsiye verilemez gibi geldi bana .84 yaşında insada dermans da başlamış olabilir hatta ilerlemiş olabilir bilemem.Yani çekiyor ondan bundan demem.Herkesin kayınvalidesi gelip evinin ortasına yerleşebilir ülkemizde bilindik bir konu bu

Ben de yazacaktım aynısını, gercekten apacaip bir durum. Çocuğumu tercih etmeyeyim, gideyim evlilik yapayım sonra da utanmadan o evlilik hakkında çocuguma yakınayım saçmalık🙄 konu sahibesi kendine dürüst olnadığını düşünüyorum, seni tercih etmemiş kadının derdini bu kadar sahiplenmemelisin, aranızda normal anne-kız ilişkisi varmış gibi yapmamalısın bence. O adamı da o evliliği de kendi seçti sonuçlarını da kendi yaşasın bırak seni ilgilendiren bir durum yok.

Son düzenleme:
Konu sahibinin yazdığına göre kocası ile konuşmamış bile , yani konunun asıl muhatabına karşı sessiz kalmayı tercih etmiş anne. Bu yaştan sonra böyle bir hayat yaşamak ve yeni hayat kurmak arasında bir tercih yapmış. Ve bu tercihinin sonuçları ile yaşamak zorunda. Derdini anlatmış diyorsunuz ama aslında şikayet etmiş 84 yaşındaki kayınvalidesini ve kocasını, ama kesinlikle boşanmak istemiyor ve kocaya da diş göstermiyor. Hayatta önümüze her zaman adil ve sonuçları iyi olan seçim şansları gelmiyor, belirli değerlendirme yapıp birisini seçiyoruz, sizinde dediğiniz gibi konu sahibinin annesi seçimini yapmış. Ama yaptığı seçimin sonuçlarını, büyütmediği kızının üzerine atıp , onun burda konu açmasına neden olacak kadar yıpratıyor.
Büyütmediği çocuk deyince hak verdim sana. O kısmı atlamışım ben.

Aykadarguzel her yoruma takılma modunu düşürme annenin durumu zor sende üzülüyorsun onun içinde bunu yaşamak kolay değil .Elbet bir yolunu bulacaktır Travman yok bence.İstedigin zaman yazabilirsin.Her şey hallolur bu hayatda bunu unutma sadece

9 Temmuz 2023 konunuzdan
...Kayınvalidesi de anneme yerleşti kadın 86 yaşında ama çok tuhaf biri. Aşırı cimriliği var bir de sinsi bir kadın. Ben böyleydi çocukluğumda beni sevmezdi istemezdi zaten o yüzden annemde hiç kalmazdım çocukken ananem büyüttü...

Kızlar iyi akşamlar
Benim annemle babam ben çocukken boşandı annem 8 sene sonra çocuklu bir adamla evlendi ama o çocuk annesinde kaldı ben de anneannemde kalmak istedim böylece evlendiler sonra kardeşim oldu 18 senedir evliler. Konumuza dönecek olursak konu şu : annemin kayınpederi 2 sene önce vefat etti çok yaşlıydı kv de yaşlı 84 yaşında ama kadın hep bir gözetleme yönetme peşinde. Annemin eşi de annesini yanına almak istedi ve böylece Şuan birlikte yaşıyorlar ama kadın kendi yatak odasıyla annemlerin yatak odasının kapılarını kapattırmıyor. Daha doğrusu annemin eşi kapansa bile kapıyı açıyormuş çünkü annem gece düşer hasta olur vs diyormuş odalar da dipdibe yani nefes sesi bile duyuluyor. Gündüzleri de annem evdeyken sürekli annemin hareketlerini takip ediyor kadın. Annem diyelim mutfakta bir bardak kırsın bir saniye içinde gelip bakıyor annem çok bunaldım artık diyor. Çünkü eşi de anlayış göstermiyor aşırı anneci oldu 54 yaşında adam. Kayınpederi öldüğünden beri annem benim evliliğim yok sanki ben yokmuşum gibi davranıyorlar evde diyor çok bunalmış bundan dolayı da kavga etmişler ama hiç bişey değişmiyor diyor annem. Ben de aralarına karışmak istemiyorum ama anneme de üzülüyorum sizce ne yapılabilir ?
Konularınız ve forumda anlattıklarınıza bakarak annenizin dertlerini(!) dinlemeyi bırakmanız gerektiğini düşünüyorum.

Anneniz 2.evliliğini yaptığında 30 yaşlarında, sizin şu anki yaşınızdan daha büyük olsa gerek. Anneniz bir tercih yapmış, tercihlerinin sonuçlarını da aynı şekilde kucaklamalı.

Back
X