• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

kimsenin çektiğini Allah'tan başka kimse bilemez kimse yanlışta anlamasın ama
datlumun yazdığı mesajı okudum kendini okadar mükemmel ifade etmiş ki, o kadar aklı başında olgun insan ifadeleri kullanmış yani mesajı okuyunca hiçte 18 yaşında birinin yazdığına inanamadım. ayrıca ailesi kızın bu yazdıklarını okuyor kızını saçından sürüye sürüye götürmeyip sadece bekliyor... yanlış anlamadıysam sitede akrabası var.bi gidicem diyo bi seviyorum diyo.babası onun yüzünden ne hallere gelmiş hala nikahsız adama kocam deyip babayı iyice dert sahibi ediyor ve babaya o psikopatı tercih ediyor.......

Allah yardımcısı olsun umarım cahillinin cezasını ağır ödemez... yorumların hepsini okumak mümkün değil çünkü konu acayip hit yapmış... açıkçası bu konunun hikaye olduğunu düşünmektende kendimi alıkoyamıyorum bir anlam veremedim çünkü

Son düzenleme:
evet felç var yüz felci geçirdi ben o an kızgın olduğum için ıza öyle yazdım
annesiyle bu akşam konuştum ben sildim onu diyo elimden geleni yaptım gelmiyosa kendi seçimi diyo
anlamıyosunuz kız gelmek istemiyo ben seviyorum diyo
bakın tekrar söylüyorum laflarımı çarpıtmayın ben onay vermiyorum bu birlikteliğe bana kalsa kız gelsin burda doğumunu yapsın oğlanda seviyosa zaten peşinden gelicektir
ama gelde kıza anlat bunu kız büyülenmiş gibi gözleri görmez kulakları işitmez gibi anlamak istemiyo ailesini
benim kızın üstünde bi yaptırımım yok malesef akrabası olabilirim ama annesini dinlemeyen benimi dinler sanıyosunuz
bu konuyu açtığından beri özelden yazıyorum ezdirme kendinide ailenide diyorum
dün telefonda konuştuk eğer gelin dese hemen alıcaktık kızı ama yok sesi ağlamaklıydı kızı kandırmış adam napabiliriz
zorla götürürdüm diyosunuz zorla nereye götürüyosunuz bir kere evden kaçtı kocasına gene kaçıcaktır zincire vvuramayızya kızı
ayrıca tekre tekrar söylüyorum benim bi yaptırımım yok kızında aileninde üzerinde
eğer bu kız benim kızım olsaydı ben alırdım kızımı damat ne derse desin
ama kız benim değil başında anası babası var ben karışamamki
ben bu gün annesine madem kızın kabul ediyo seni silmeyi sende silceksin dedim
arama sorma zaten kız gelmek istese kapı açık ailesinin yanına her an gelebilir
ama işte kızımızda iş yok
bende kız madem bizim lafımızı dinlemiyo
madem seviyo tamam denesin bi şans daha versin belki bi umut hiç ummasamda bi umut işte

yuva aile dedim çükü bu birliktelik başlarken bu düşünceyle başladı
olayda nikahsız birliktelik yoktu
nikah yapmamalarının sebebini bilemiyorum bence yapılmış olması lazımdı şimdiye kadar
işte sorun burda başlıyo olay kızımızın bunu görmüyo olması

Siz kız tarafının akrabasısınız orasını anladım.Peki bu kız konuyu açıp neden gitti.

Neden girmiyor foruma.?

Konuyu açmasındaki amaç ne idi madem gitmek istemiyordu da ?

günaydın.bildiğim kadarıyla resmi nikahtan evvel yapılan imam nikahı geçerli değil.televizyonda yüzlerce din adamı boşunamı konuşuyor.bu kızlar bunları dinlemiyormu,veya müge anlıyı.onlarca nikahsız kadın geldi.kadın doğum yaptığında daha hastaneden çıkmadan,adam bebeğin kimliğini anasının varsa resmi nikahlı eşinin üstüne çıkarttırıyor,sonrada kadınlar yırtınıyor bebek benim diye.yazık değilmi bu çocuklara?hemen hemen hergün bu kadınlar televizyonda çocuklarını arıyor ve isimlerini bile bilmeyen var,çünkü eşinin kimlikte çocuğa hangi ismi koyduğunu bilmiyor.YAZIK,YAZIK,YAZIK

[COLOR="[COLOR="Red"]DarkRed"]Ailemden sebepsiz yere nefret ediyor.[/COLOR]Ailemle görüşmemi konuşmamı istemiyor.Ben zaten uzaktayım günde bir defa tlf da konuşuyoruz.onu bile bana çok görüyor.[/COLOR]
bende herşeyi aileme anlattım..Babam dediki kızım gitme o eve..ben sanada çocuğunada bakarım sahip çıkarım.ben senin bir damla göz yaşına kıyamam gitme dedi..annemde öyle..
Nikah meselesi yüzünden sabah çıkıp gece yarısı geldi 2 gün.sırf ailemle görüşmemek için..
[COLOR="Red[COLOR="Red"]"]Bide beni tehdit ediyor..sen bundan sonra işkence neymiş görürsün[/COLOR]..bi da ailenle görüşemeyeceksin.Yok öyle her gün her gün konuşmak..senede bir görürsen şükret.Anama babamada saygılı olucaksın diye beni tehdit ediyor[/COLOR]..Bende gelmiyorum ben dedim.Ben ailemle kalıcam dedim..Her lafının başında gerizekalı diyor bana,anneme babama..bende mesaj attım ben gelmiyorum eşyalarını al dedim.Arkadaşını yollamış çantasını verdim bende..
Şimdi ben ne yapıyım bana akıl verin..4 aylık evliyim ve karnımda bir bebekle geriye babamın evine geldim..ben şimdi ne yapıcam...

--------------------------------------------------------------------------------
lolo
haklısın adam melek melek:delphin:,
:

zaten sorun bu ya adam gerçekten çok kötü birisi değildi ama kız çok yüz verdi çok poh pohladı adamın aileside adamı fişekledi
ortaya böyle bi sorun çıktı
aslında aileler karışmasaydı bunlar nikahlarınıda yapar mutlu olurlardı bence
ama o kadar yanlış telefisi olmayan şeyler yaşandıki
düzelmesi çok zor imkansız hatta
ay hala adam çok kötü birisi değildi diyor. akannehir

bence bu konu hikaye. akrabasıyım yazan kişide bu kızın ta kendisi... çünkü araya girerek sürekli amigo görevi yapıyor iyice coşturuyor fazla gale almayın derim...

günaydın.bildiğim kadarıyla resmi nikahtan evvel yapılan imam nikahı geçerli değil.televizyonda yüzlerce din adamı boşunamı konuşuyor.bu kızlar bunları dinlemiyormu,veya müge anlıyı.onlarca nikahsız kadın geldi.kadın doğum yaptığında daha hastaneden çıkmadan,adam bebeğin kimliğini anasının varsa resmi nikahlı eşinin üstüne çıkarttırıyor,sonrada kadınlar yırtınıyor bebek benim diye.yazık değilmi bu çocuklara?hemen hemen hergün bu kadınlar televizyonda çocuklarını arıyor ve isimlerini bile bilmeyen var,çünkü eşinin kimlikte çocuğa hangi ismi koyduğunu bilmiyor.YAZIK,YAZIK,YAZIK

bir şikayet edilirse yapan kişide yaptıran kişide ceza alıyor. ve 2 seneye yakın hapis cezası verilebiliyormuş. yani kanun önünde yasak. imam nikahı için kıyan imam önce resmi evlilik cüzdanını görüp kıyabiliyor yoksa yasak.
işte hep bu anlattığın nedenlerle bunu yaptı devlet. kadını korumak çocuğu korumak adına. çocuğun bir kimliği bile olmuyor çünkü. okula gidemiyor kimlik olmayınca. kadın hiç bir hakkından yararlanamıyor. nafaka alamıyor ayrılırsa. yine kocasından hiçbir hak talep edemiyor. ve milleniumda hala bunlar oluyor. kadınlar haklarını kullanmadıktan sonra zaten erkeklerinde işine geliyor. gidip bir tane daha imam nikahlı eş alıyor. ondan sıkılınca resmi nikahlı bir başkasıyla evleniyor. ve o ilk imam nikahlı olan hiç bir şey yapamıyor. ama bunu bilerek lades diyen hem kız hem aileside bunu hakediyor işte.

Bal gibi kötü adam işte açıklaması savunması bile olamaz :delphin:

Önceden kız tarafına kendini rol yaparak tanıtmış ondan kötü adam değildi diyor olmalı .

hayır ben anlamadım canım. bu erkek tarafımı kız tarafı mı. bence erkek tarafı.sempatiksalakcinni

kızın yaptığı ben tasvip etmiyorum kesinlikle
bu arada akrabası benim evet
bildiğim için yazıyorum
kız cahil zaten cehaletinin kurbanı oldu kız evden kaçmasın diye ailesi verdi napcan koca kızı bağlayamassınya gitmek isterse eninde sonunda gider
adamda aslında çok iyi biriydi evlenenene kadar
bence ailesi dolduruyo adamı neyse

kız evlendikten sonra pişman oldu ama işte tükürdüğünü yalamak kolay değil
kız hala akıllanmadı ailesi gel sana sahip çıkarız diyo ama kız adamı seviyo
bi ayrıldı yeni hamileyken evden gizli kocasına kaçtı şimdi bu na ne yapabilirsin
ailenin elinden hiç birşey gelmiyo üzülüyolar sadece kız ben gelmem kocamı seviyorum diyo aileside zorla götüremiyo
akşam aile büyükleri gelip kızı almaya hazırdı ama kız istemiyo
kızın mantığı şu şekil çalışıyo
ben bu adam için çok uğraştım biraz daha sabredersem düzelebilir
ortada gerçek olan şey sevgi ama o kadar cahillerki sevgilerine adam gibi sahip çıkıp yuvalarını kuramıyolar

akrabanın akrabaya yaptığını diye bir laf vardır ya neyse..
hiç kusura bakmayın madem akraba benim dediniz ve bunları yazdınız bende yazacağım.
sizin gibi akraba olduktan sonra düşmana gerek yok bence.
koca kız dediğiniz 17 yaşında bacak kadar kız. bağlayamazsınız ama polise gidip kızım evden kaçtı, kaçırdılar diyebilirsiniz.
o süpersonik sevgilide küçük yaşta kızı alıkoymaktan ceza alır.

adam çok iyiymiş de dolduruşa geliyormuş ya.
çok iyi adam, çok iyi sevgili -koca değil- ailesinin gazına gelip gebe kadına eziyet etmez.
çok seven adam sevdiğinin hatrına yedi kat düşmanı da olsa kızın ailesine saygı gösterir.
çok seven adam sevdiğine gerizekalı demez
çok seven adam sevdiğinin başı yere eğilmesin diye nikahını kıyar

böyle sevgi de olmaz olsun; bunun adına sevgi diyenler de..

Son düzenleme:
her sabah bu konuyu okuyorum sonuç ne oldu acaba diye tamda bu sabah okurken konuyu radyoda bir şarkı çıktı . Penceren çok yüksekte yar dizine konaydım
Ay ramo ramo ramo sevgilim
Ramo ramo sevgilim yar dizine konaydım

Birine aşık oldum
Düştüm peşine
Hayat çok güzel göründü
Birden gözüme

Annem sakın yapma dedi
Güldüm yüzüne
Çok seviyorum anne dedim
Karışma bize

Vay vay vay vay benim halime
Dinlemedim anneciğimi düştüm zalime
Bulamadım çaresini yandım kaderime

Cicim ayları geçince
Geldim kendime
Söyleyemedim kimselere
Kaldım dertlere

Yarin huysuzluğundan
Bezdim bin kere
Kaynanamın dırdırından
Döndüm iğne ipliğe

Bu halim ibret olsun
Tüm sevenlere
Herkes muradına ersin
Çıkalım kerevetine

Davullar vurulsun
Düğün dernek kurulsun
Dengi dengine

Keten gömlek sekiz kat dördünü giy dördünü sat
Benden başka seversen kalkma döşeklerde yat
Ay ramo ramo ramo sevgilim
Ramo ramo güzelim kalkma döşeklerde yat
söylenicek başka bişey yok sanırım

Ya arkadaşlar akraba bayana yüklenmenin bir anlamı yok. Ne kadar yakın akraba bilmiyoruz. Evet polise gidilebilir ama ailenin tercihi kızlarını kaybetmemek için bazı şeyleri acı çekerek de olsa kanullenmek olmuş. Şimdi aile böyle davranırken dışarından biri ne kadar akraba da olsa aile içine nasıl karışabilir? Yani düşünsenize, bir de arada kötü olmak var.
Hem evet bu yapılan suç ama ortada kızın rıza ifadesi olursa tutuksuz yargılanır adam ve sonucunda nuhtemelen en fazla birkaç ay hapis cezası alır o da para cezasına çevrilir. Maalesef infaz yasaları birkaç yıllık cezayı bile indirim, iyi hal, erken tahliye vs bir sürü nedenle hiç yatmadan bitirmeye uygun. Öyle bir durum olursa kıza yapılan şiddet arttığı gibi kızın da ailesine düşmanlığı artar.
ÜStelik ben gerçekten oykpete'nin dün yazdıklarına katılıyorum. Bazı kızları bağlasan durmuyor. Bunu zorla getirseler gene kaçacak. Nereye kadar. En fazla 18'ini doldurana kadar birkaç ay daha evde zorla tutulabilir. Sonra?
Kız bencil, şımarık, cahil ve kör. Aile ne yapsın? Akraba ne yapsın? Ana babasını hasta haliyle görmeye gitmeyen insan akraba lafı mı dinler? Ben düne kadar çok ılımlıydım kıza. Saf olduğunu düşünüyordum ama dün yazdıklarından sonra saf filan olmadığını, aksine cin gibi olduğunu ama bencilliğinden dolayı herkesi yok saydığını anladım. "Baban felç ne düşünüyorsun?" diyorum, "Vicdan azabı duyuyorum ama beni buraya bağlayan birşey var." diyor. Bağlayan şey de kocasıymış. "Bari ziyarete git" diyorum, cevap bile vermiyor. Böyle kıza ana baba ne yapsın, akraba eş dost ne yapsın?

Ay bu konu hala bitmedi miakannehir
Akraba da ortaya çıkmış...
Ama ben essmeraldanın her dediğine katılıyorum seven erkek bunları yapmaz....

anam bu konu halen burdamı vaaşşşş neyse şöyle bir geçmişe bakayım dünden beri nolmuş :kahve::kahve:

aslında konunun tartışılcak bi tarafı kalmadı, herkes üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söylüyo; kız da aşığım diyor; umarım aşkları bittiğinde de onu bu eve bağlayan bişeyler olur ne diyim; insan bi hata yaptı diye ömür boyu kendini cezalandırmaya karar verdiyse yapacak bişey yok... şu durumda yapması gereken önce nikah, sonra da artık o evin kadını olduğu bilincine erişmesi...

yerçekimli karanfil;
evet akrabanın yapacağı birşey yok ama ben onun düşünce tarzına çok kızdım.
o tabiki de polise gidemez ama verdiği akıllar daha farklı olabilir
yuva diyor, koca diyor, sevgi diyor.
hangi yuva hangi koca hangi sevgi??
sevgisi için bir şans daha diyor, koca iyi diyor.
ayy yazdıklarının elle tutulur tarafı yok bana göre.

yerçekimli karanfil;
evet akrabanın yapacağı birşey yok ama ben onun düşünce tarzına çok kızdım.
o tabiki de polise gidemez ama verdiği akıllar daha farklı olabilir
yuva diyor, koca diyor, sevgi diyor.
hangi yuva hangi koca hangi sevgi??
sevgisi için bir şans daha diyor, koca iyi diyor.
ayy yazdıklarının elle tutulur tarafı yok bana göre.

Ama kadıncağız zaten burada yazılanları görünce kızın babasını aradı dün; gidin kızınızı alın diye. Özelden onca dil döktü kıza, çık git artık ezdirme kendini diye. Ama kızda en ufak bir sinyal görmeyince bari oradasın "dene gör ne halin varsa" noktasına geldi. Dün hep açıktı bu konu benim bilgisayarımda.
Ha "adama o kadar da kötü değil." dediği kısmına ben de katılmıyorum. Kötülük ille kötülük istmekle olmaz. Adamın yaptıkları kötülük değilse o zaman Hitler de herşeyi vatanı için iyi neiyetle yaptı. Ama kadıncağız da "sen gitme bir yere otur yuvanı kurtar" tavrında değil. Kızın laf anlamazlığının üzerine çaresiz söylediği şeyler.

Ama kadıncağız zaten burada yazılanları görünce kızın babasını aradı dün; gidin kızınızı alın diye. Özelden onca dil döktü kıza, çık git artık ezdirme kendini diye. Ama kızda en ufak bir sinyal görmeyince bari oradasın "dene gör ne halin varsa" noktasına geldi. Dün hep açıktı bu konu benim bilgisayarımda.
Ha "adama o kadar da kötü değil." dediği kısmına ben de katılmıyorum. Kötülük ille kötülük istmekle olmaz. Adamın yaptıkları kötülük değilse o zaman Hitler de herşeyi vatanı için iyi neiyetle yaptı. Ama kadıncağız da "sen gitme bir yere otur yuvanı kurtar" tavrında değil. Kızın laf anlamazlığının üzerine çaresiz söylediği şeyler.

tamam elinden geleni yapıyor olabilir ama kız gelip onun yazdıklarını da okuyacak burada.
benim akrabam benim kocama -kocası değil ya neyse- iyi adam diyor, beni sevdiğini söylüyor diyecek.
kocasına destek olunduğunu düşünecek.
bilmiyorum bana çook yanlış geldi

tamam elinden geleni yapıyor olabilir ama kız gelip onun yazdıklarını da okuyacak burada.
benim akrabam benim kocama -kocası değil ya neyse- iyi adam diyor, beni sevdiğini söylüyor diyecek.
kocasına destek olunduğunu düşünecek.
bilmiyorum bana çook yanlış geldi

Ya tabi o açıdan doğru söylediklerin de hani bayanı son birkaç mesajla değerlendirmek haksızlık olur gibi geldiği için bana konunun üzerine düştüm. Yoksa bayanı savunmak da bana düşmez. Neyse zaten yazılanlar boşa. Bir önceki gün akraba filan yoktu. Onlarca insan binlerce mesajla akşama kalmadan git, yoksa gidemeyeceksin diye resmen yalvardık. En fazla eşyalarını toplatabildik. Akşamına kocayı görünce gene sıfır noktasına döndük. Ne denir ki? Söz bitiyor işte bir yerde.

cahil insan cesaretli olur,bu resmen cahil cesareti adam ona doğumdan sonra işkence yapacakmış,öyle yazmış.benim kızım 26 yaşında çalışıyor,böyle birşeye cesaret edemez.20 yaşında oğlum var okuyor onunda bir kızla nikahsız birlikte olmasını istemem,o kız için istemem çünkü yarın öbürgün oğlum kızdan ayrılırsa yazık değilmi o kıza.

Back