• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumum ne kadar da dert oldu!!!!

bence eşine hiç bahsetme annenle aranda geçenleri..

bende mayısta doğum yaptım 9-12 mayıs arası demişti doktorum
6 mayısta sabah sancılandım gece 3 gibi gittim hastaneye 7 mayıs sabahı doğum yaptım..

sancılandığım gün annemi aradım, böyle böyle diye....olur öyle dedi..:1:
eşim bebek odasının eve getirilmesiyle ilgileniyordu ,dışarıdaydı ,
o da doğumdan önce olur öyle sancılar dedi(sanki doğurmuş biliyor):1:
k.valide evde değil..:50:
yani daha var doğum tarihine diye beni ciddiye almıyolar resmen:53::53:,
yalancı çoban muamelesi görüyorum:52:
aslında 39+5 ti günüm yani..:23:

Aaa:84: gelin yaa doğurcam dedim,iyi madem dediler yaaaaa..şaka gibi, kızmamıştım ama..
günüme var diye hesabediyorlardı,birazda canım tatlıdır,ondan sanırım..
:34:

strese sokma kendini, annen yanında olacaktır, sana da yetişir, düğüne de..
kolay doğumlar dilerim..

canım sana da Allah kolaylık versin sen benden daha zordasın....sanırım evinizi kaybettiniz...inşallah güzel yeni bi eviniz olur...şimdi utandım kendimden ama herkesin derdi kendine çok derler ya...annelkerde ilk günler kal bence sonra da biraz ilk torun olduğu için kayınvalidenlerde kal derim..onların da hevesi var ondan dır yoksa başka bi neden değil.hem annenlere fazla yük olmazsın hem de kayınval,idenlerin gönlünü edersin...

cnm olurmu herkesin kendi derdi başından aşkıın ..ewet cnm evimizi herşeyimizi kaybettik amaa şükür hayattayız
ben trombosteni glanzman hastasıyım kanamam olunca durmuyor doğuştan teşhisli hastalık
o yüzden ailem daha iyi biliyor bana ne olacagını hangi durum da ne yapılacagıını
eşimin ailesi de iyidir illgilidir,fakat bu durumları bilmedikleri için annemlerin evinde doğum yapmam daha mantıklı
ayrıca eşimin ailesi izmirde oturuyor,ankaraya doğumum için gelecekler,inşlh geldiklerin de sorun çıkarmaz her iki tarafta birbirine karşı
bunun sıkıntısı sardı daha doğumuma aylar var allahım kimseyi çıkmaz da bırakmaa
sen herkese kolaylık ver herşey anadan doğmuş gibi olsun aminnnn:43:

6 mayısta sabah sancılandım gece 3 gibi gittim hastaneye 7 mayıs sabahı doğum yaptım..

Aaa:84: gelin yaa doğurcam dedim,iyi madem dediler yaaaaa..şaka gibi, kızmamıştım ama..

kolay doğumlar dilerim..

cnm yaa.demek canın okdar yandıki sancılardan isyan etmişsin doğuracam gelin diyee
ayyyy allahım bizide hayırlıysa kurtarsn aminn
şimdiden doğum sancısı ssardı yaaa tatlı gacı:52::52:

cnm olurmu herkesin kendi derdi başından aşkıın ..ewet cnm evimizi herşeyimizi kaybettik amaa şükür hayattayız
ben trombosteni glanzman hastasıyım kanamam olunca durmuyor doğuştan teşhisli hastalık
o yüzden ailem daha iyi biliyor bana ne olacagını hangi durum da ne yapılacagıını
eşimin ailesi de iyidir illgilidir,fakat bu durumları bilmedikleri için annemlerin evinde doğum yapmam daha mantıklı
ayrıca eşimin ailesi izmirde oturuyor,ankaraya doğumum için gelecekler,inşlh geldiklerin de sorun çıkarmaz her iki tarafta birbirine karşı
bunun sıkıntısı sardı daha doğumuma aylar var allahım kimseyi çıkmaz da bırakmaa
sen herkese kolaylık ver herşey anadan doğmuş gibi olsun aminnnn:43:

geçmiş olsun canım,sen bebeğini ve sağlığını düşün.onlarmı sorun çıkartır,bunlarmı sakın takma.
kocaman insanlar zaten onlar da.sen her şartta bebeğinin tadını çıkart doğumda.

sağolsun annem beni sever düşünür torununu sever..ama bu söylediği çok ağrıma gitti....doğumun başından beri soruyor "ne zaman doğum gününü biliyor musun?" diye artık bu soru beni sinir etmeye başladı "anne normal doğum olduğu için kesin diyemem 14-15 mayıs ama erken de olabilir bir hafta sonra da olabilr ne bileyim "diyorum..sormasının sebebi yeğeninin düğünü var ondan !!!
doğuma yanıma adam aramam inanın sadece kızım için istiyorum ben doğuma giderken onu kimseye bırakmak istemem anneannesi evde olsa içim rahat olur....ama bu gün söylediklerinden sonra erken doğsa bile söylemek istemiyorum o kadar gücendim yani...

1 hafta evvel bana yine sordu doğum ne zman die..kızdım ne zamandır söylüyorum gününü die ama sanki 20 sine sarkar dedim çünkü afedersiniz ilişki gününü biliyorum...tabi bu şekilde diyemedim anneme."inşallah 20 sine sarkmaz "x 'in düğünü var "deyince tepem attı "tamam anne hangisi daha önemliyse oraya gidersin" dedim sonunda....çünkü bunu önceden de dile getirmişti...bana şaka yaptım tabi senin yanına gelirim vs dedi ama iş işten geçti.

bugün yine konuştuk "bana nisan sonu doğum olur gibi geliyor "dedi "aman ağzını hayra aç anne erken olmasın ama bana da erken olabilir gibi geldi aşağı çok baskı yapıyor bu ara" dedim..
Fakat 2 kere daha" nisan sonu gibi olur inşallah kolayca normal doğumla doğar "deyince ...
"şimdi anladım derdini yeğeninin düğününe yetişmek istiyorsun da ondan 15 gün önce doğsun diye dua ediyorsun ya inanmıyorum sana "dedim ama ederken ağlamaya başladım kırıldığım için tabi annem anlamadı bile ağladığımı..."yok işte benim dememle mi olur Allah ın işini bilemeyiz diye gülüyor.."
Kırıldığımdan neyse süren dolmasın diye kapadım telefonu...
bir de doğumdan 2-3 gün sonra gidecekmiş ben iyi olursam...neden fazla kalsınmış ...gelmek istersem beni götürürmüş..."anne eşimi biliyorsun Allah vermesin işten çıkma durumu olmazsa gelmek isterim "dedim...

şuan ne doğuma gel demek istiyorum ne de erken doğarsa açıp da teli doğdu gelin demek istiyorum!!!!gitsin yeğeninin düğününe!bana mayıs 10 unda gelip kızımın yıl sonu gösterisi mayıs sonunda olcak ona kadar kalacağını sonra birlikte döneceğimizi söylüyordu öyle anlaşmıştık 2 hafta evvel şimdi yine başladı "2-3 gün kalır" giderim...
zaten benim sıkıntım bana yeter.....bilmiyorum ellerinde yok diye mi kalmak istemiyor anlayamadım ama düğün meselesini dile getirdiği için çok gücendim..eşime kimseyi arama al kızımızı yanına bekle onla birlikte hastanede 1-2 günden bişi olmaz napalım diyesim var ama belli mi olur yarın birgün ya yüzüme vurursa bunu.??
siz olsaydınız napardınız?

Allah ım hayırlısıyla kolayca kurtulmayı nasip etsin sağlıcakla bebeğimize kavuşuruz inşallah ama kimseden medet ummuyacakmışsın bunu iyi öğrendim ...5-6 saatlik yol şunun şurası ama dert oldum herkese...

annene inat duğune 1 gun kala doğur gidemesin :)

geçmiş olsun canım,sen bebeğini ve sağlığını düşün.onlarmı sorun çıkartır,bunlarmı sakın takma.
kocaman insanlar zaten onlar da.sen her şartta bebeğinin tadını çıkart doğumda.

çok tşkler ewet haklısınz artık ne yaparlar blmem ama eşim ailesini tembihler bende kebndi ailemi
allahtan parkon arkadaş eşim anlayışlı.:34:

canım dün sabah birden aklıma düştün ne yaptın ne ettin diye...bir de baktım yine canın sıkılmış :(
öncelikle bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşaallah... ne olursun canını ne olacak ne bitecek diye bu kadar strese sokma ... olan seninle bebeğine oluyor maalesef... en yakın arkadaşım, kardeşim dediğim insan 3.doğumunu yapacak, çocukların büyüğü 7 küçüğü 3 yaşında , anne baba çoktan rahmetli olmuş, bir abi var o da evli ve 8 saat uzakta.. ben gideyim dedim benim de 2 yaşında bir kızım var , aynı ildeyiz ama ben il merkezine 3 buçuk saat (taksiyle 2 buçuk saat) uzaklıktaki köyündeyim, kalayım diyorum ama kendi kızmı kime bırakayım (hatta bir ara kızımı bakıcısına bırakmak bile geldi eşim de o ara mamak askeri cezaevinde) kızımı da götüreyim diyorum bu sefer de 2 onda bir de benimki etti mi sana üç çocuk,tabi bir de gelecek olan bebek :) evi desen 2+1 küçük bir ev, hadi kaldım diyelim yine sıkıntı, kayınvalide üst katında ama tatile kaplıcaya gitmiş, maddi sıkıntı da cabası...anlayacağın her türlü olumusuzluk ortada ... bir kaç gün sonra bir haber arkadaşım doğurmuş bile Allahtan çabucak toparlanmış ..Rabbim gücünü vermiş canım arkadaşım 3 çocuğa da yeter olmuştu ... sen gönlünü ferah tut Rabbim mutlaka sana da gücünü verecektir. şu anda sadece bebğinin sağılığı ve eşinin işi için duanı et canım... inan bana burada seni tanımadığı halde senin için üzülen hatta dua eden insanlar da vardır ...Allah yar ve yardımcınız olsun...

pes...
bu tip bir şeyi k.valide yapsa balkondan aşağı atılır.amma düğün meraklısıymış.o kişilere kızım doğum yaptı gelemedim dese kimse gücenmez zaten herkes anlar.ama eğlence peşinde belli ki.bilmiyorum ya ana dediğin fedakardır o zaman anadır.böyle bencil anneler bana bir tuhaf geliyor kusura bakma.

sağolsun annem beni sever düşünür torununu sever..ama bu söylediği çok ağrıma gitti....doğumun başından beri soruyor "ne zaman doğum gününü biliyor musun?" diye artık bu soru beni sinir etmeye başladı "anne normal doğum olduğu için kesin diyemem 14-15 mayıs ama erken de olabilir bir hafta sonra da olabilr ne bileyim "diyorum..sormasının sebebi yeğeninin düğünü var ondan !!!
doğuma yanıma adam aramam inanın sadece kızım için istiyorum ben doğuma giderken onu kimseye bırakmak istemem anneannesi evde olsa içim rahat olur....ama bu gün söylediklerinden sonra erken doğsa bile söylemek istemiyorum o kadar gücendim yani...

1 hafta evvel bana yine sordu doğum ne zman die..kızdım ne zamandır söylüyorum gününü die ama sanki 20 sine sarkar dedim çünkü afedersiniz ilişki gününü biliyorum...tabi bu şekilde diyemedim anneme."inşallah 20 sine sarkmaz "x 'in düğünü var "deyince tepem attı "tamam anne hangisi daha önemliyse oraya gidersin" dedim sonunda....çünkü bunu önceden de dile getirmişti...bana şaka yaptım tabi senin yanına gelirim vs dedi ama iş işten geçti.

bugün yine konuştuk "bana nisan sonu doğum olur gibi geliyor "dedi "aman ağzını hayra aç anne erken olmasın ama bana da erken olabilir gibi geldi aşağı çok baskı yapıyor bu ara" dedim..
Fakat 2 kere daha" nisan sonu gibi olur inşallah kolayca normal doğumla doğar "deyince ...
"şimdi anladım derdini yeğeninin düğününe yetişmek istiyorsun da ondan 15 gün önce doğsun diye dua ediyorsun ya inanmıyorum sana "dedim ama ederken ağlamaya başladım kırıldığım için tabi annem anlamadı bile ağladığımı..."yok işte benim dememle mi olur Allah ın işini bilemeyiz diye gülüyor.."
Kırıldığımdan neyse süren dolmasın diye kapadım telefonu...
bir de doğumdan 2-3 gün sonra gidecekmiş ben iyi olursam...neden fazla kalsınmış ...gelmek istersem beni götürürmüş..."anne eşimi biliyorsun Allah vermesin işten çıkma durumu olmazsa gelmek isterim "dedim...

şuan ne doğuma gel demek istiyorum ne de erken doğarsa açıp da teli doğdu gelin demek istiyorum!!!!gitsin yeğeninin düğününe!bana mayıs 10 unda gelip kızımın yıl sonu gösterisi mayıs sonunda olcak ona kadar kalacağını sonra birlikte döneceğimizi söylüyordu öyle anlaşmıştık 2 hafta evvel şimdi yine başladı "2-3 gün kalır" giderim...
zaten benim sıkıntım bana yeter.....bilmiyorum ellerinde yok diye mi kalmak istemiyor anlayamadım ama düğün meselesini dile getirdiği için çok gücendim..eşime kimseyi arama al kızımızı yanına bekle onla birlikte hastanede 1-2 günden bişi olmaz napalım diyesim var ama belli mi olur yarın birgün ya yüzüme vurursa bunu.??
siz olsaydınız napardınız?

Allah ım hayırlısıyla kolayca kurtulmayı nasip etsin sağlıcakla bebeğimize kavuşuruz inşallah ama kimseden medet ummuyacakmışsın bunu iyi öğrendim ...5-6 saatlik yol şunun şurası ama dert oldum herkese...
canım zordasın anlayabiliyorum...annendir napıcaksın...bazen bizim çok ehemmiyet verdiğimiz şeylere onlar daha basit bi tavırla yaklaşabiliyorlar..fazla suçlama canım..olur bugibi durumar..allah büyük dert vermesin...sen bebeğin doğunca ki mutluluğunu düşün... gelip geçici şeyler...senin bu derece kırılacağını düşünse zaten söylemez bunu... hayırlısını dile... ve şunu bil ki annen bile olsa biyere kadar..bu hayatta her zaman kendin kadarsın canım...bu cümleyi unutma...

pes...
bu tip bir şeyi k.valide yapsa balkondan aşağı atılır.amma düğün meraklısıymış.o kişilere kızım doğum yaptı gelemedim dese kimse gücenmez zaten herkes anlar.ama eğlence peşinde belli ki.bilmiyorum ya ana dediğin fedakardır o zaman anadır.böyle bencil anneler bana bir tuhaf geliyor kusura bakma.

sen de kusura bakma bu nasıl bir yorumdur......!
neyse konumu okuyup yazma zahmetinde bulunduğun için teşekkürler

kızsan da gücensen de kırılsan da annen hayatta olduğu için şükret
annemin hayatta olması ve doğumumda 3 gün de olsa yanımda olabilmesi için neler vermezdim ben:14::14:

bu mesajın beni çok düşündürdü haklısın galiba canım ne deyim sonuçta annem ve üzerimde çok hakkı var sanırım fazla düşünmeyeyim daha istediği zaman gelsin bana evlat olarak düşen saygıda sevgide kusur etmemek hayattayken el üstünde tutmak ...mesajından sonra pişman oldum dün kızdığıma....işte evlatlar da kızabiliyor ama haklarını ödeyemeyiz ki karnımdakinin canımı nasıl acıttığından bu halimle hasta olan 6 yaşındaki kızımın başını gece gündüz uykusuz beklediğimden ve bugün aşırı halsiz düştüğümden biliyorum az çok...teşekkürler sana Allah rahmet eylesin annene..amin..

kolay doğumlar dilerim..

ay canımmmm ya gelin doğurcam diye resmen isyan bayraklarını çektirmişler sana.....yalancı sancılarla çok mu hastaneye gittin de böyle yaptılar...bi kadın düzenli sancısını bilir dimi....Allah kimseyi o durumda darda bırakmasın zor gerçekten..

canım dün sabah birden aklıma düştün ne yaptın ne ettin diye...bir de baktım yine canın sıkılmış :(
öncelikle bebeğini hayırlısıyla kucağına alırsın inşaallah... ne olursun canını ne olacak ne bitecek diye bu kadar strese sokma ... olan seninle bebeğine oluyor maalesef... en yakın arkadaşım, kardeşim dediğim insan 3.doğumunu yapacak, çocukların büyüğü 7 küçüğü 3 yaşında , anne baba çoktan rahmetli olmuş, bir abi var o da evli ve 8 saat uzakta.. ben gideyim dedim benim de 2 yaşında bir kızım var , aynı ildeyiz ama ben il merkezine 3 buçuk saat (taksiyle 2 buçuk saat) uzaklıktaki köyündeyim, kalayım diyorum ama kendi kızmı kime bırakayım (hatta bir ara kızımı bakıcısına bırakmak bile geldi eşim de o ara mamak askeri cezaevinde) kızımı da götüreyim diyorum bu sefer de 2 onda bir de benimki etti mi sana üç çocuk,tabi bir de gelecek olan bebek :) evi desen 2+1 küçük bir ev, hadi kaldım diyelim yine sıkıntı, kayınvalide üst katında ama tatile kaplıcaya gitmiş, maddi sıkıntı da cabası...anlayacağın her türlü olumusuzluk ortada ... bir kaç gün sonra bir haber arkadaşım doğurmuş bile Allahtan çabucak toparlanmış ..Rabbim gücünü vermiş canım arkadaşım 3 çocuğa da yeter olmuştu ... sen gönlünü ferah tut Rabbim mutlaka sana da gücünü verecektir. şu anda sadece bebğinin sağılığı ve eşinin işi için duanı et canım... inan bana burada seni tanımadığı halde senin için üzülen hatta dua eden insanlar da vardır ...Allah yar ve yardımcınız olsun...

Allah razı olsun canım demek beni de tanımadığım haldae düşünen bizim için dua eden insanlar varmış inan çooook duygulandım ve mutlu oldummmmmmmm:38:
inşallah ben de çabucak toplanır yavrularımın başına geçerim sanırım kafama çok takmaya başladım herşeyi....inşallah hakkımızda herşeyin hayırlısı olur...eşimin işi için hep dua ediyorum ve yavrularımın sağlığı için...Allah senin de yar ve yardımcın olsun canım...

canım zordasın anlayabiliyorum...annendir napıcaksın...bazen bizim çok ehemmiyet verdiğimiz şeylere onlar daha basit bi tavırla yaklaşabiliyorlar..fazla suçlama canım..olur bugibi durumar..allah büyük dert vermesin...sen bebeğin doğunca ki mutluluğunu düşün... gelip geçici şeyler...senin bu derece kırılacağını düşünse zaten söylemez bunu... hayırlısını dile... ve şunu bil ki annen bile olsa biyere kadar..bu hayatta her zaman kendin kadarsın canım...bu cümleyi unutma...

canım valizimi geniş olarak hazırlamaya karar verdim içine kızıma ait bi kaç bişi de koymalıyım ayrı bi poşette nolur nolmaz erken doğabilir babası eve git gel yapıp zorlanmasın diye...ağırdan ağırdan 15 gün sonra temizlik yapmaya biraz yemek yapıp folyoya sarıp dolaba buzluğa atmaya karar verdim ki eşim hemen çıkarıp ısıtıp yesinler diye inşallah...doğru dyorsun önce kendine faydası olmalı insanın....

Rabbim sağlıkla, hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip etsin İnşaAllah ve İnşaAllah Yüce Mevlam yavrularınızın rızkı için eşinizin iş sıkıntısını hayra çıkarsın:nazar::nazar:

Annenizdir sonuçta, o yüzden annenizin yaptıkları üzerine yorum yapamacağım ama ben sizin yerinizde olsam ne yapardım söyleyeyim, doğumun gerçekleşeceği gün kimseye haber vermez, eşimle yavrumuda alır giderdim hastaneye, doğumumu yapardım, ne zamanki akıllarına gelir ararlar o zaman doğum yaptığımı söylerdim.

Doğumunuza fazla bir zaman kalmamış, o yüzden hiç strese girmeyin, belki yalnız doğum yapmak, evladınızı hastaneye götürmeniz falan sizi üzebilir ama Allah bu gibi durumlarda yar ve yardımcı oluyor, nasıl olacakta bir başına yapacağım doğumu dediğiniz günler bile geride kalacak hayırlısıyla, sıkmayın canınızı:34:

aminn Allah razı olsun güzel duaların için..ben de steresten uzak durmaya çalışacağım eşimin iş konusu dışındaki tüm şeyler için...artık güzel hazırlığa girişmeli...:)

canım ya bırak böyle şeyleri.sen milletemi güvenip hamile kaldın sanki.hamileleiğinin tadını çıkar mis gibi doğum planlarını yap kafana göre.keşke bende hamile olsaydımda bütün dünya düşmanım olsaydı inan hiç dert etmezdim.Allahın verdiği lütfun tadını çıkar.

Allah sana da hayırlı bi evlat nasip etsin dilerim ;tüm isteyenlere canım...

canım buralardayımda karşılaşamadık sanırım neyse önemli olna gönüller bir olsun dimi
vallaha komşunun çocuğu büyük ve de erkekse bence de bırakma ne olur ne olmaz o konuda sonuna kadar haklısın
inşllah rabbim bir kolaylık sağlarda kimseye ihtiyacın olmaz ben yakınlarında olsam ben bakardım vallaha billaha o kadar üzüldüm durumuna canım
neyse takma kafana bebişide etkileme böyle yaparak bol bol dua et hayırlısıyla doğsun da bebişin kzıznda Allaha emanet olur bir sıkıntı çıkmaz inşallah

Allah razı olsun canım demen bile yetti bana..amin inşallah duaların için Allah razı olsun....

Back