durumun zormus canım yerınde olsam hıc dıretmezdım bosver gelmezse veya gelıp 2-3 gun durup gıderse kendı utansın kızın bu ya valal bende bazen sıkıntı cekıyorum bu tarz konularda ama dıyorum bı kızım olursa ben yapmıycam ona bunları saglıgım ızın verdıgı surece ve o ıstedıgı surece ıhtıyacı oldugu zamanlarda yanında olucam ıns tabıkı oglum ıcınd egecerlı ama sonucta gelın durumu olucak onda bıraz cekınebılırım
benım oglumun tahmını dogum tarıhıde 15 mayıstı 9 mayısta cıktı geldıama kayınvaldem vardı tabıkı annem olsun ısterdım ama olmaıd ıste ılk gun annemlerde kaldı evde sonr akayınvaldem var dıye gıttıler o gıdınce gelırız dıye neyse 3 gun sonra kayınvaldem gıttı annemler sabah gelıcek esım erken gıdecektı ıse bana tembıhlede erken gelsınler yalnız kalma dedı netten kardesıme yazdım tamam kahvaltı eder gelırız fılan dedı onalr kahvaltıyı gec yapar bı de baska bısey demedım sabah oldu esım gıttı ben yalnız annemlerı beklıyorum bebek 1 haftalık o zamana kadar fazla kanamam olmamıstı meger ıcerde bırıkmıs ben yataktan bı kalktım ıcımden bıseyelr bosaldı parca parca resmen tuvalete kostum ama kanı da gordum kötü oldum basım döndü gözlerim karardı cocuk aglıyor kucagımdaydı düşürürüm diye yataga bıraktım kanamam devam edıyor annemlerı aradım gelmıyomusunuz dıye noldu fılan dedım boyle boyle ben kötüyüm annem de alı yokmu ara gelsın nası arayım adamı annemler gelcek dıye bılıyor kızacak bılıyorum sakın arama dedım ama annem esımı aramıs esım tabı hemen taksıye bınıp geldı ısten araksıan annemler gene taksıyle ama esım cok kızgın sımdı bana tembıhlıyor bak oyle yaparlarsa gene agzaıma gelenı sayarım bu sefer gecenkınde lohusasın sütün fılan kesılır dıye ses etmedım bu sefer durmam dıyor yanı anlıycagın canları sagolsunda bız 4 kızız annem yasına gore pek saglıklı deıl yıpranmıs ve benı nasılsa bıseye ıhtıyacı yok dıye goruyolar bend edusunuyorum bu sefer kucuk oglum var nasıl olcak dıye sımdıden ama bellı olmaz canım allah baska kapılar acar belkı sen kendını ferah tut allaha sıgın yeter allah yardımcın olsun
canım aynı durumda sayılırız..çok iyi anlıyorum seni....kendi gelemezse en azından kızkardeşini yollayabilirdi üstelik siz aynı şehirdesiniz anladığım kadarıyla....çağıra çağıra getirdikten sonra ne kıymeti kalıyo ki....zorlamayla yaptırıyor gibi...inan ilk bebek olsa yine bu kadar dert etmezdim ama 6 yaşında kızım için derdim..hani ona bakan olsun evde ben de rahatça gideyim hastaneye diye....en zoruma giden de düğün için doğumumun 15-20 gün evvelden olmasını dua ederek istemesi oldu...bir de doğumdan sonra onlarla memlekete gitmek istiyordum hiç değilse yolda yardımları olur iki çocukla diye...ki bana öyle demişti kızımın yıl sonu gösterisini bekliyecek öyle beraber döneriz diye anlaşmıştık ama zorlamayla olmuyormuş bu işler....çekindiğim nokta eşim de kayınvalidem de sorup durur artık "niye gelmedi ya da hani kalacaklardı "diye....bir de o halinle onlara laf anlat sanki hesap vermek zorundaymışım gibi!!!!!!
valla canım sakın eşine annenle gecen şeyi söyleme yada onu bile ima edecek bir tek söz kullanma,erkek milleti ilerde yüzünüze vurabilir... anneniz kaç gün kalmak isterse kendi keyfi bilir.. ister 2 , 3 gün kalsın ister daha uzun, ama lohusa kadın ne kadar iyi olursa olsun doğumdan sonraki süreçte yalnız bırakılmaz
neyse siz boşverin herşeyi sağlıcakla kalın...
Kendimi sizin yerinize koydum,çok haklısınız ben olsam ben de alınırdım..
Çünkü anneniz,başkası değil,başkası olsa bu kadar alınmaz insan ama annesi olunca başka..
Yine de kendinizi üzmeyin,siz de annesiniz,Allah yardım eder zorda kalana,çabucak kolaylıkla bebeğinizi kucağınıza alır ve kimseye minnet etmezsiniz inşallah..
bence hiç 15 gün geç söyleme canım hamilesin bizlere göre daha duygusal düşünüyorsun kırgınlığını anlıyorum ama daha mantıklı düşünmeni tavsiye ederim.benim anneminde bazen böyle düşüncesiz konuşmaları olabiliyor çok önemsemiyorum sonuçta beni ve çocuklarım çok sevdiğini biliyorum.unutma annen çevrendeki çok insandan daha fazla seni düşünüyordur.annenden gelmeyen iyilik kimseden gelmezbu konuyu üsteleme canını sıkma derim
Unutun gitsin lütfen, temizliği de pasta böreği de unutun. Bunlar kafanıza takılmasın, gelenler yerde toz görsün, pasta börek yemeyiversinler. Tek başına hamile bir bayan bunlar yüzünden ayıplanamaz, ayıplayanın kendi ayıbı olur o zaten.
Tek mesele küçük kızınızı kime bırakacağınız sanırım. Benim annem de kardeşime doğum yaptığında yalnızdı, teyzem geldi ama annem sezeryan olduğundan ve bünyesi zayıf olduğundan teyzem hep annemle hastanedeydi birkaç gün boyunca, beni de bir akrabaya bıraktılar 3 günlüğüne, daha 3.5 yaşındaydım düşünün, 3 gün boyunca bebek gelecek diye beklemiştim hiç unutmuyorum:) Sizin doğum normal, inşallah bir çırpıda hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alacaksınız, bu süre içinde de kızınızı bırakabileceğiniz bir dost ya da akraba bulabilirseniz sizin için kolaylık olur.Ne annenize ne kardeşinize ihtiyaç duymazsınız.
öncelikle rabbim kolay doğumlar nasip etsin sağlıkla sıhhatle bebeğin kucağında olur inşllah
ben bir apartmanda oturuyodum üst komsum doğum yapacaktı birde kızı vardı 3 yaşında falan onu ben ve bir komsu akşama kadar idare ettik oyaladık annesini bir iki sordu karnını doyurduk gezdirdik uyuttuk falan işte anneside normal doğum yaptı gündüz gecede eve geldi ben iyiyim evde kızım var die eşi ilgilendi sabaha kadar sonra arkadaş kendini iyi hissettiğini söyledi hemen toparladı kızıda maşallah akıllı bir çocktu hiç ses etmeden evde otururdu ya bana ya başka komsuya giderdi haa bu arada ben çok samimi bile değildim yani annen gelemesede bir komsuna emanet edebilirsin bunda birşey yok allahım zaten yardımcı olur
benim doğumuma 9 gün vardı erken doğdu oğlum annem hemen otobüse atladı geldi sivastan istanbula sabah doğuma geçtim ertesi gün sabah çıktık evimize geldik annem 15 gün kaldı gitti abim askerden döneceği için onun daha ihtiyacı varmış annem böle söyledi ve gitti ben küçük oğlumla tek başıma kaldım ama eşim anemden daha yardımcı oldu bana
yani bu anneler hep aynı ama seninki beni bile kırdı düğün nedir ki ne olmuş ki ben ne kuzenlerimin düğününe gittim ne doğumlarına çünkü benim bebeğim çok küçüktü o daha önemliydi bence hiç üzülme o da hatasını anlar
Bulunduğumuz ile yeni tayinimiz çıkmıştı.Kimseyi doğru düzgün tanımıyordum.
Doğuma daha vakit vardı,birden suyum geldi ve hastaneye gittik.
Erken doğum yaptım,doğuma yalnız girdim.
Kapıda ki güvenlik bile eşime yanında bir bayan olsa iyi olurdu demişti.
Eşim dışarda ben içerde ağlaya ağlaya ameliyat saatini bekledik.
Kv.annemden daha yakın oturduğu için önce o geldi yanıma.
Sağolsun çok da güzel ilgilendi benimle.Annem ertesi gün gelebildi ancak.
Zaten ikinci günün sonundada eve gönderdiler.
Eve yeni taşınmıştık.Yani taşındığımız günün gecesinde doğum yaptım.
Ben yattım,onlar evi yerleştirmeye başladılar.
3.gün kv.gitmek istediğini söyledi.Annem burdaydı nasılsa tamam dedik.
1 hafta sonra da annem evi bahane ederek gitmek istediğini söyledi.
Aslında bahane olduğunun kendide farkındaydı ama neyse gitti.
Kv.tekrar bizi ziyarete geldiğinde öğrendim ki annem onu kıracak bir iki laf
söylemiş.Oda bize belli etmeden gitmeyi tercih etmiş.Çok bozuldum tabii,üzüldüm de..
Yapar çünkü annem..Lafının önünü ardını düşünmeden konuşur.
Ben de çok kırılmıştım anneme,beni o şekilde bırakıp gittiği için.
Çok seviyorum ama niye böyle yaptı diye de düşünüp durdum.
Söyledim de ona ama bana söylediği hep sudan bahanelerdi.
İnşallah siz de hayırlısıyla bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız.
Rabbim kolay doğumlar nasıp etsin inşallah.
sen nerelerdeydin ya bayadır yoktun sanırım hoşgeldin:)))
amin canım inşallah....inşallah hayırlı zamanda kolayca doğar..canım şöyle diyeyim;komşu olarak ev sahibi var ama onun da 12-13 yaşında oğlu var aksi gibi karşı binadakilerin de hep oğlu var ve ben açıkçası bırakmak istemiyorum ki eşim de istemiyor...2 sene evvel bi iş başvurusuna giderken bi bayan anlattı;evde otur soğan ekmek ye ama kızını oğlu olan birine baktırma diye ki ben ev sahi,bine baktırcaktım kızımı işe girersem parayla..kadıncağız bana "çok samimi arkadaşının 11 yaşındaki oğlunun 6 yaşındaki kızını gizlice çocuk odasında elle taciz ettiğini kızının içine kapandığını sonradan olayın ortaya çıkınca arkadaşına sakın oğlunu getirme o okuldayken ziyarete geleceksen gel diye söylediğini " anlattı..biz o günden beri dikkat etmeye çalışıyoruz eşimle nolur nolmaz Allah vermesin diye....benim de duam inşallah sabah sancı olur doğar ve akşama eve gelmek..hiç değilse evimde kızım gözümün önünde kalsın....yok zaten bi daha düğünü falan sölemicem kendi de sölemedi düğünü ama karşısında çocuk yokki!!inşallah nisan sonu doğar deyince anlıyorsun düşünceyi...ben de üstelemem artık tamam ne zman istiyorsa o zaman gelsin..kayınvalidem diyor ki 5-6 saatlik yol sabah sancılansan bile korkma kızım annenlere söyle akşama gelirler yanına yetişirler diye...erken gelirse de benim aramaya hiç niyetim yok ama eşim kesin arar söyler...zira ilkinde gece 4 te aramış iki tarafa da haber etmiş elele içeri doğuma girdi diye...
öncelikle rabbim kolay doğumlar nasip etsin sağlıkla sıhhatle bebeğin kucağında olur inşllah
ben bir apartmanda oturuyodum üst komsum doğum yapacaktı birde kızı vardı 3 yaşında falan onu ben ve bir komsu akşama kadar idare ettik oyaladık annesini bir iki sordu karnını doyurduk gezdirdik uyuttuk falan işte anneside normal doğum yaptı gündüz gecede eve geldi ben iyiyim evde kızım var die eşi ilgilendi sabaha kadar sonra arkadaş kendini iyi hissettiğini söyledi hemen toparladı kızıda maşallah akıllı bir çocktu hiç ses etmeden evde otururdu ya bana ya başka komsuya giderdi haa bu arada ben çok samimi bile değildim yani annen gelemesede bir komsuna emanet edebilirsin bunda birşey yok allahım zaten yardımcı olur
benim doğumuma 9 gün vardı erken doğdu oğlum annem hemen otobüse atladı geldi sivastan istanbula sabah doğuma geçtim ertesi gün sabah çıktık evimize geldik annem 15 gün kaldı gitti abim askerden döneceği için onun daha ihtiyacı varmış annem böle söyledi ve gitti ben küçük oğlumla tek başıma kaldım ama eşim anemden daha yardımcı oldu bana
yani bu anneler hep aynı ama seninki beni bile kırdı düğün nedir ki ne olmuş ki ben ne kuzenlerimin düğününe gittim ne doğumlarına çünkü benim bebeğim çok küçüktü o daha önemliydi bence hiç üzülme o da hatasını anlar
anneler bazen böyleler işte.belkide zamanında kendilerin doğumu çok önemsenmediğinden.ben ona bağlıyorum.
ben sezeryanla 2 doğum yaptım,2 sindede annem 1 hafta kaldı gitti,hatta 3.gün söylenmeye başladı yeter kalk noluyoki,herkes doğum yapıyor bu kadar yatılmaz diye,bende çok bozulmuştum.
canım malesef yakın arkadaşım falqn yok var da onun da 2 bebeği var o da dedi küçük olmasalar gelirim die ki gelir bilirim....kayınvalideme gelince o da soruyor sık sık "annen gelecek "dimi diyehani kendinin köyde işleri var..onun geleceğini duyunca rahatladı..eşim de sık sık soruyor annemleri..en iyisi ne kayınvalideme ne eşime yüz eymek;diyorum ki mayıs sonunda doğum olacak diyerek annemlerin "gelip de rahatsız olmasına sebep olmayayım!" yeğeninin düğününden de olmasın...doğumdan sonra da arayıp doğdu deriz olur biter.....kayınvalidem de eşim de "annenniye önceden gelmedi derse bana onların suçu yok doktorun gün hesaplamasına göre daha vaktim var biliyorlardı "deyip rezil olmamak en iyisi..dediğin gibi yüzüme vurabilirler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?