doğumum ne kadar da dert oldu!!!!

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
sağolsun annem beni sever düşünür torununu sever..ama bu söylediği çok ağrıma gitti....doğumun başından beri soruyor "ne zaman doğum gününü biliyor musun?" diye artık bu soru beni sinir etmeye başladı "anne normal doğum olduğu için kesin diyemem 14-15 mayıs ama erken de olabilir bir hafta sonra da olabilr ne bileyim "diyorum..sormasının sebebi yeğeninin düğünü var ondan !!!
doğuma yanıma adam aramam inanın sadece kızım için istiyorum ben doğuma giderken onu kimseye bırakmak istemem anneannesi evde olsa içim rahat olur....ama bu gün söylediklerinden sonra erken doğsa bile söylemek istemiyorum o kadar gücendim yani...

1 hafta evvel bana yine sordu doğum ne zman die..kızdım ne zamandır söylüyorum gününü die ama sanki 20 sine sarkar dedim çünkü afedersiniz ilişki gününü biliyorum...tabi bu şekilde diyemedim anneme."inşallah 20 sine sarkmaz "x 'in düğünü var "deyince tepem attı "tamam anne hangisi daha önemliyse oraya gidersin" dedim sonunda....çünkü bunu önceden de dile getirmişti...bana şaka yaptım tabi senin yanına gelirim vs dedi ama iş işten geçti.

bugün yine konuştuk "bana nisan sonu doğum olur gibi geliyor "dedi "aman ağzını hayra aç anne erken olmasın ama bana da erken olabilir gibi geldi aşağı çok baskı yapıyor bu ara" dedim..
Fakat 2 kere daha" nisan sonu gibi olur inşallah kolayca normal doğumla doğar "deyince ...
"şimdi anladım derdini yeğeninin düğününe yetişmek istiyorsun da ondan 15 gün önce doğsun diye dua ediyorsun ya inanmıyorum sana "dedim ama ederken ağlamaya başladım kırıldığım için tabi annem anlamadı bile ağladığımı..."yok işte benim dememle mi olur Allah ın işini bilemeyiz diye gülüyor.."
Kırıldığımdan neyse süren dolmasın diye kapadım telefonu...
bir de doğumdan 2-3 gün sonra gidecekmiş ben iyi olursam...neden fazla kalsınmış ...gelmek istersem beni götürürmüş..."anne eşimi biliyorsun Allah vermesin işten çıkma durumu olmazsa gelmek isterim "dedim...

şuan ne doğuma gel demek istiyorum ne de erken doğarsa açıp da teli doğdu gelin demek istiyorum!!!!gitsin yeğeninin düğününe!bana mayıs 10 unda gelip kızımın yıl sonu gösterisi mayıs sonunda olcak ona kadar kalacağını sonra birlikte döneceğimizi söylüyordu öyle anlaşmıştık 2 hafta evvel şimdi yine başladı "2-3 gün kalır" giderim...
zaten benim sıkıntım bana yeter.....bilmiyorum ellerinde yok diye mi kalmak istemiyor anlayamadım ama düğün meselesini dile getirdiği için çok gücendim..eşime kimseyi arama al kızımızı yanına bekle onla birlikte hastanede 1-2 günden bişi olmaz napalım diyesim var ama belli mi olur yarın birgün ya yüzüme vurursa bunu.??
siz olsaydınız napardınız?

Allah ım hayırlısıyla kolayca kurtulmayı nasip etsin sağlıcakla bebeğimize kavuşuruz inşallah ama kimseden medet ummuyacakmışsın bunu iyi öğrendim ...5-6 saatlik yol şunun şurası ama dert oldum herkese...

Son düzenleme:
Ne diyeyim canım ya, annendir kırılma falan diyemeyeceğim. Haklısın yerden göğe, ben olsam bende alınırdım. Üstelik hamilesin, hassasın. İnşallah zamanında ve sağlıkla kucağına alırrsın bebeğini.

üzülme ya yaş ilerledikçe düğündü dernekti renkli geliyor onlara yerden göge haklısın çok hemde
benimde annem farklı sayılmaz henüz doğum felan başına geçmedik ama biliyorum aynı işte ben olsam çağırmazdım özelliklede söylemezdim gününü pişman olurdu. eşin eğer bunu laf etmicekse yüzüne vurmayacaksa idare et derim

cnm öncelikle hayırlı doğmlar kendini hiç üzeme bazen büyüklerde düşüncesizlik edebiliyor
senn ruh halini düşünmeden dembeden atmştır annen lafını
kayın validen yokmu cnm benim ozaman o gelsin madem annen böyle sıkntı yaratıyor
yada çok yakın arkadaşın varsa o da olabilir
sen üzülme allah korusun üzüntüden erkenden dogurursun
şuan morala ihtiyacın var senn...sakın eşine annem böyle diyo demee
erkek milleti güven olmuyo hiçbirinee

amin inşallah canım... kırıldım kırılacağım kadar zaten.....kendi bilir gelmese de niye gelmedin demem...ilkinde de sular kesildi diye doğumun 3. günü gelmişti canı sağolsun onda da kayınvalidme tel de "gel gelinin başında dur "dedi...o da geldi 5 gün durup memleketeine götürdü ben annemlerle gitmek isterken...şimdi de kayınvalidem için gelsin diyor gelemez onların çay ii ahırda inekleri var dedim tam doğuma geliyor işleri...zaten kayınvalidem tek gelse başım üstüne sverim ama buradaki sinir akrabaları hemen damlar o geldi diye onların laf sokmalarını çekemeyeceğim için lohusa halimde inşallah kayınvalidem çay yüzünden gelemez doğumun ilk zamanları...

Son düzenleme:

evet canım aslında doğum tarihi mayıs ayının ortasında değil sonundaymış diyeceğim doğduktan sonra gelse ne gelmese ne ...aylarca sizi özledik diye diye bende de kızımda da tüy bitti dilimizde..en azından onun hatrına kızımın hatrına demez bunları ..çocuk her gün anneannemi dedemi özledim diyor...eşim soruyor anneler gelcek di mi doğuma diye..ne diyeyeim gelcek diyorum hatat 2 hafta evevl anlaşmıştık 10 mayısta gelcek kızımın yıls onu gösterisi olunca beraber gideriz die sevinmiştim bile ama gitmekten vazgeçtim gerek yok..eşimin morali bozuk bana ihtiyacı var...!inşalalh işten çıkmaz da günlerimiz zehir olmaz...

ayyy benide ardıı şimdi doğum sıkııntısıı allahım hayırrlısını versin allahıım tezden kurtarsn hepimizi
bende annemler de doğum yapcam ankarada ben şuan van da yaşıyorum doğru dürüst dr da yok burda ondan oraya gidiyorum
ayrıca yerim de müsait değil konteynırda yaşıyorum....annemlere gidince kaynana k.baba hepsi damlar annemlere annemlerinde durumu iyi değil nasıl agırlıycaklar k.baba k.ana kıskanç laf sokup duruyorlar iki aile arasında kalmak istemiyorum bende
oofff allahım sabır yaaa
inşlh k.baba .k.anne çeenesini tutar da kııskançlıık yapmaz
annemin 3 torunu olacak
k.annemin de ilk olacagı içiin yaparlar yaniii
allahım sbabır ver kerkese yaaaa

annenin art niyetli olduğunu sanmıyorum canım senin kırılabileceğini düşünmeden konuşmuştur.bence hiç küslük yapma doğumuna çağır istediği kadar kalsın gitsin.eşinede sakın annenle ilgili olumsuz konuşma.benden sana tavsiye

cnm eşin serbest meslektemi çalıyor allahım yeni doğacak bebişinizin yüzüne baksn
hayırısyla eşin şine devam etsin inşlhh
düşünme sen bunlarıı sıkma canını meleğim
allah bir çaresini bulur hale yola koyar

canım malesef yakın arkadaşım falqn yok var da onun da 2 bebeği var o da dedi küçük olmasalar gelirim die ki gelir bilirim....kayınvalideme gelince o da soruyor sık sık "annen gelecek "dimi diyehani kendinin köyde işleri var..onun geleceğini duyunca rahatladı..eşim de sık sık soruyor annemleri..en iyisi ne kayınvalideme ne eşime yüz eymek;diyorum ki mayıs sonunda doğum olacak diyerek annemlerin "gelip de rahatsız olmasına sebep olmayayım!" yeğeninin düğününden de olmasın...doğumdan sonra da arayıp doğdu deriz olur biter.....kayınvalidem de eşim de "annenniye önceden gelmedi derse bana onların suçu yok doktorun gün hesaplamasına göre daha vaktim var biliyorlardı "deyip rezil olmamak en iyisi..dediğin gibi yüzüme vurabilirler..

canim kendi annen mi kaynvaliden mi ben tam kestiremedim acikcasi :44:

takma kafani diycem hamilesin uzulme diye ama cidden ben de hamileyim ve bana boyle davranilsaydi ben de baya bir takardim...

canım sana da Allah kolaylık versin sen benden daha zordasın....sanırım evinizi kaybettiniz...inşallah güzel yeni bi eviniz olur...şimdi utandım kendimden ama herkesin derdi kendine çok derler ya...annelkerde ilk günler kal bence sonra da biraz ilk torun olduğu için kayınvalidenlerde kal derim..onların da hevesi var ondan dır yoksa başka bi neden değil.hem annenlere fazla yük olmazsın hem de kayınval,idenlerin gönlünü edersin...

canım art niyetli değil biliyorum art niyetli olsa hiç gelmez ama bu bu kadar da dert edilmez ki..bilyor burada kimsemin olmadığını....ne zmandır kendisini beklediğimi özlediğimizi...bana bir de "inşallah nisan sonu doğar "diye gülünce çok zoruma gitti şaka da olsa kaldıramadım...git o zaman yeğeninin düğününe dedim...yani gitsin de artık dert değil....eşime de annemle ilgili olumsuz konuşmadan sıyrılmaya çalışacağım zaten inşallah...bu sabah ayın 10unda valiziniz hazır olsun nolur nolmaz demiştim....ama vazgeçtim asla demicem şu gün bugün gelin diye..kendiliğinden önceden çıkıp gelirlerse başım gözüm üstüne ama doğum tarihini mahsus 15 gün geç diyeceğim o zamana hazırlansın da engel olmayayım şu meşhur düğüne!

Son düzenleme:
Aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık, en çok buna üzüldüm. İlerde bu durumu kullanır diye eşinizin yanında annenize darıldığınızı bile belli edemiyorsunuz. Üzmeyin kendinizi, sizden ve çocuklarınızdan önemli değil hiçbir şey.

evet aynen de öyle(( takmamaya çalışıcam artık bana 4-5 güm evvel geleceğini söylemişti hiç değilse kızkardeşimle birlikte beraber biraz temizlik yaparım diyordum yada pasta kurabiye gelene gidene ... ama gerek yok hiç demem bile...bu aralar yapım diyorum korkuyorum biraz iş yaptı mı sancılanıyorum..şu küvezlik vakti geçireyim inşallah 37. haftama gireyim öyle temizliğe kalkışıcam inşallah.. 37. haftadan sonra doğsa da pürematüre sayılmıyormuş...bir daha da asla dile getirmicem gelmeleriyle ilgili bi durumu....ta ki kendisi diyene kadar..canı sağolsun.....

Son düzenleme:
durumun zormus canım yerınde olsam hıc dıretmezdım bosver gelmezse veya gelıp 2-3 gun durup gıderse kendı utansın kızın bu ya valal bende bazen sıkıntı cekıyorum bu tarz konularda ama dıyorum bı kızım olursa ben yapmıycam ona bunları saglıgım ızın verdıgı surece ve o ıstedıgı surece ıhtıyacı oldugu zamanlarda yanında olucam ıns tabıkı oglum ıcınd egecerlı ama sonucta gelın durumu olucak onda bıraz cekınebılırım

benım oglumun tahmını dogum tarıhıde 15 mayıstı 9 mayısta cıktı geldı ama kayınvaldem vardı tabıkı annem olsun ısterdım ama olmaıd ıste ılk gun annemlerde kaldı evde sonr akayınvaldem var dıye gıttıler o gıdınce gelırız dıye neyse 3 gun sonra kayınvaldem gıttı annemler sabah gelıcek esım erken gıdecektı ıse bana tembıhlede erken gelsınler yalnız kalma dedı netten kardesıme yazdım tamam kahvaltı eder gelırız fılan dedı onalr kahvaltıyı gec yapar bı de baska bısey demedım sabah oldu esım gıttı ben yalnız annemlerı beklıyorum bebek 1 haftalık o zamana kadar fazla kanamam olmamıstı meger ıcerde bırıkmıs ben yataktan bı kalktım ıcımden bıseyelr bosaldı parca parca resmen tuvalete kostum ama kanı da gordum kötü oldum basım döndü gözlerim karardı cocuk aglıyor kucagımdaydı düşürürüm diye yataga bıraktım kanamam devam edıyor annemlerı aradım gelmıyomusunuz dıye noldu fılan dedım boyle boyle ben kötüyüm annem de alı yokmu ara gelsın nası arayım adamı annemler gelcek dıye bılıyor kızacak bılıyorum sakın arama dedım ama annem esımı aramıs esım tabı hemen taksıye bınıp geldı ısten araksıan annemler gene taksıyle ama esım cok kızgın sımdı bana tembıhlıyor bak oyle yaparlarsa gene agzaıma gelenı sayarım bu sefer gecenkınde lohusasın sütün fılan kesılır dıye ses etmedım bu sefer durmam dıyoryanı anlıycagın canları sagolsunda bız 4 kızız annem yasına gore pek saglıklı deıl yıpranmıs ve benı nasılsa bıseye ıhtıyacı yok dıye goruyolar bend edusunuyorum bu sefer kucuk oglum var nasıl olcak dıye sımdıden ama bellı olmaz canım allah baska kapılar acar belkı sen kendını ferah tut allaha sıgın yeter allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
valla canım sakın eşine annenle gecen şeyi söyleme yada onu bile ima edecek bir tek söz kullanma,erkek milleti ilerde yüzünüze vurabilir... anneniz kaç gün kalmak isterse kendi keyfi bilir.. ister 2 , 3 gün kalsın ister daha uzun, ama lohusa kadın ne kadar iyi olursa olsun doğumdan sonraki süreçte yalnız bırakılmaz
neyse siz boşverin herşeyi sağlıcakla kalın...

Kendimi sizin yerinize koydum,çok haklısınız ben olsam ben de alınırdım..

Çünkü anneniz,başkası değil,başkası olsa bu kadar alınmaz insan ama annesi olunca başka..

Yine de kendinizi üzmeyin,siz de annesiniz,Allah yardım eder zorda kalana,çabucak kolaylıkla bebeğinizi kucağınıza alır ve kimseye minnet etmezsiniz inşallah..

bence hiç 15 gün geç söyleme canım hamilesin bizlere göre daha duygusal düşünüyorsun kırgınlığını anlıyorum ama daha mantıklı düşünmeni tavsiye ederim.benim anneminde bazen böyle düşüncesiz konuşmaları olabiliyor çok önemsemiyorum sonuçta beni ve çocuklarım çok sevdiğini biliyorum.unutma annen çevrendeki çok insandan daha fazla seni düşünüyordur.annenden gelmeyen iyilik kimseden gelmezbu konuyu üsteleme canını sıkma derim

Unutun gitsin lütfen, temizliği de pasta böreği de unutun. Bunlar kafanıza takılmasın, gelenler yerde toz görsün, pasta börek yemeyiversinler. Tek başına hamile bir bayan bunlar yüzünden ayıplanamaz, ayıplayanın kendi ayıbı olur o zaten.

Tek mesele küçük kızınızı kime bırakacağınız sanırım. Benim annem de kardeşime doğum yaptığında yalnızdı, teyzem geldi ama annem sezeryan olduğundan ve bünyesi zayıf olduğundan teyzem hep annemle hastanedeydi birkaç gün boyunca, beni de bir akrabaya bıraktılar 3 günlüğüne, daha 3.5 yaşındaydım düşünün, 3 gün boyunca bebek gelecek diye beklemiştim hiç unutmuyorum:) Sizin doğum normal, inşallah bir çırpıda hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alacaksınız, bu süre içinde de kızınızı bırakabileceğiniz bir dost ya da akraba bulabilirseniz sizin için kolaylık olur.Ne annenize ne kardeşinize ihtiyaç duymazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…