- 18 Kasım 2014
- 235
- 95
- 35
-
- Konu Sahibi biyolog_nil
Arkadaslar son haftalarda sizinde idrar kesesinde yanma oluyor mu, boyle sanki kasiklarimin ortasindan bicak sokar gibi.
Hayırlı doğumlar olsun inşaallah,benimde sezeryan olucak çok korkuyorum narkozdan falan,inşaallah sağ salim atlatırız,sende gelince doğum hikayeni yazarsan sevinirim :)canım bende de var aynı hisler.Ama bu yolun sonu belli.Öylede böylede bi şekilde doğacak.Benim doğumumda haftaya sezeryanla gerçekleşicek.Günün saatin belli olması ayrı bi stres yaratıyor.Her gün şu kadar gün kaldı bu kadar gün kaldı diye şafak sayar oldum.Ne kadar çabuk geçti ne zaman bu haftalara ulaştım diye kendi kendime konuşuyorum.
Ve aynı senin gibi ''Hazırmıyım ? '' sorusunu bende kendime çok sorar oluyorum zaman zaman.
Allah bi şekilde yardım ediyor herhalde.Yaşayan herkes zor ama dünyanın en güzel duygusu diye bahsediyor.Bizede bi kolaylık vericektir elbet diye düşünüyorum.Herkes için hayırlı bir doğum olur umarım
Arkadaslar ben de kismetse 2 nisanda epidural sez.olacagim. ama oyle bi korkuyorumki anlatamam. Geceleri uykum kalmadi, nasil olacak, bebegim nasil, sonraki acilara ve agrilara nasil dayanacagim, uffff hersey karmakarisik kafamda. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah..
Cok sagol cnm. Benim daha cok merak ettigim dogumdan sonra cok sanci, agri oluyor mu? Yapilan agri kesiciler yeterli mi.Canim ben 19 martta spinal sezeryanla kixima kavustum. Suyum geldigi icin hastaneye gittim sancim yoktu suni verildi sonra jendi sancim bslayinca suni jesildi ama 9 saat sonunda aciklik 5cm oldu ilerlemesi cok yavasti ve sanci arasi nefes almaya caktim yoktu doktoru zirla ikna edip sezeryana girdim o jadar agrim vardiki nasil yaparsaniz yapin dedim inan igneyi cok hafif hissettim sonrasinda zaten hemen uyustum ve operasyon basladi kizimin aglamasini duyunda saatler suren agrilarimi unuttum. Rabbim herkese bu duyguyu yasatsin o mis kokuyu koklatsin. Onemli olan ciktiktan sonra bol su icmek 24 saatte 4 litre su icmek gerekiyo ben 4 saatte 2 litreyi bitirmistim bile, ayrica bol nescafe ve meyvevsuyuda ictim ne bel agrim nede bas agrim olmadi cok sukur. Cikinca cok usumustum titremekten sabit duramiyordum tavsiyem yaninda kalin birseyler bulundur ve ayaga kaldirdiklarinda pes etme bol bol yuruyus yap. Bugun on gun oldu ve ben her isimi kendim gorebiliyorum. Insallah sende kolaylikla atlatirsin. Biraz uzun yazmisim ama bende merak ediyordum yasamadan once senin aklina birsey takilirsa seve seve cevaplarim
Sanırım herkezde korku ve heyecan bir arada ben 22 haftalik olmama rağmen şimdiden heyecan sardı allah yardımcımız olsun :)
Hayırlı doğumlar olsun inşaallah,benimde sezeryan olucak çok korkuyorum narkozdan falan,inşaallah sağ salim atlatırız,sende gelince doğum hikayeni yazarsan sevinirim :)
Kendimi toparladığımda inş her şey sağlıkla giderse elbette paylaşırım.Son 5 günüm benimde.Zaman geçsin istemiyorum artık.O moda girdim.Bir an öfke patlaması yaşıyorum herşeye sinirleniyorum sonra ağlama moduna giriyorum.Sonra geçiyor.Ameliyathane,narkoz,sonrası,uyanması,ağrı,anestezi düşündükçe ürperti geliyor içime.Bazen diyorum keşke kendiliğinden gelse ne olduğunu anlamadan doğuma girsem.Böyle zaman belli oldukça bir garip oluyor işte insan
İyice duygusala bağladım anlicağın
Bende diyorum leylekler getirse diye ama beni duyan yok.Hayırlı doğumlar olsun inşaallah,benimde sezeryan olucak çok korkuyorum narkozdan falan,inşaallah sağ salim atlatırız,sende gelince doğum hikayeni yazarsan sevinirim :)
doktorumun kararı.Ben istemedim ama
normal doğum yapmaya uygun değilmiş vücut yapısı.Daha önce geçirdiğim bir ameliyattan ötürü risk almak istemedi.Bende ona bırarktım herşeyi
Fazla yeme icme olaylarina girdigimde bende de oluyo ama tahlil hatta kultur yaptir bence nolur nolmaz benimde su an kasiklarim saatlerdir agriyo nisan su vs bisey gelmedigi icin doktora gitmiyorum evdeyim ama artik istemiyorum agri cekmek isyan degil haşa insan gercekten bunaliyomusArkadaslar son haftalarda sizinde idrar kesesinde yanma oluyor mu, boyle sanki kasiklarimin ortasindan bicak sokar gibi.
hamileliğin en güzel zamanlarındasın.Şimdiden doğumu düşünme.Ben o günlerde çok rahattım.Gezer tozar,yürüyüş hatta plates bile yapıyordum.Bebek alışverişlerine ver kendini..zamanlarını böyle değerlendir derim.
Son aya girdiğinde 20 li haftalarını çok özliceksin.Vücut ağırlaştıkça hareketlerin zorlaşıcak.Uykusuz gecelerin artıcak.Doğumu ister istemez son haftalarda kafana takıyorsun çünkü Stres illaki yaşanıyor, şimdiden kendinide bebeğini de strese sokma derim.Sonra bunları yaşamak için çok vaktin olucak canım :)
Aynı durum aynı hisler ben yazmışım gibiArkadaslar ben de kismetse 2 nisanda epidural sez.olacagim. ama oyle bi korkuyorumki anlatamam. Geceleri uykum kalmadi, nasil olacak, bebegim nasil, sonraki acilara ve agrilara nasil dayanacagim, uffff hersey karmakarisik kafamda. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah..
Cok sagol cnm. Benim daha cok merak ettigim dogumdan sonra cok sanci, agri oluyor mu? Yapilan agri kesiciler yeterli mi.
Nescafe içmenizin özel nedeni var mıydı yoksa canınız istediği için mi içtiniz yanıma alayım mı almayayım mı diye soruyorumCanim bende basta cok usume oldu herhangi bir agri hissetmedim serum ve sonda takiliydi zaten 5 saat sonra falan agri kesici yaptilar ama onuda tam hissetmedim zaten. Ilk ayaga kalkmak zor oldu ama ne kadar cok kalkip yutursen o kadar hizli iyilasiyorsun. Ben gece 2,5 ta sezeryan oldum aksan 10 da taburcu oldum, cikmadan tekrar igne yaptirdim eve gelincede antibiyotigi ictim cok sukur bi problem yasamadim, iki uc gun oturup kalkarken zorlandim ama bunada sukur. En onemlisi bol su icmek, birde ben termos bardagimi goturdum esim surekli ona nescafe doldurdu durdukca onuda ictim.
Nr
Nescafe içmenizin özel nedeni var mıydı yoksa canınız istediği için mi içtiniz yanıma alayım mı almayayım mı diye soruyorum
Teşekkür ederimSpinalde bel ve bas agrisi yasamamak icin bol su ve kafein tuketmek gerekiyirmus doktor onerdigi icin ictim. Bana esim evden yapip getirdi sonrasindada kantiden aldi termos bardagimi doldurdu bende ara ara ictim ve cok sukur ne bel agrisi nede bas agrisi yasamadim
Nasil yani sezeryan oldun ve bi gecede taburcu mu oldun, masallah subhanallah ne bunyen varmis. Ben elimden gelse 3 - 4 gun hastanede kalirim diyrumCanim bende basta cok usume oldu herhangi bir agri hissetmedim serum ve sonda takiliydi zaten 5 saat sonra falan agri kesici yaptilar ama onuda tam hissetmedim zaten. Ilk ayaga kalkmak zor oldu ama ne kadar cok kalkip yutursen o kadar hizli iyilasiyorsun. Ben gece 2,5 ta sezeryan oldum aksan 10 da taburcu oldum, cikmadan tekrar igne yaptirdim eve gelincede antibiyotigi ictim cok sukur bi problem yasamadim, iki uc gun oturup kalkarken zorlandim ama bunada sukur. En onemlisi bol su icmek, birde ben termos bardagimi goturdum esim surekli ona nescafe doldurdu durdukca onuda ictim.
Benim kizimda narkozdan sonra takmislardi, bunda da epidural olacagi icin insallah uyustuktan sonra takacaklar.bu arada sezeryan olan arkadaşlara bir sorum olucak.Genel olsun spinal anestezi olsun ameliyat öncesi muhakkak sonda takılıyormuş.Merak ettiğim uyuşturulduktan sonramı takılıyor yoksa hazırlık aşamasında mı.Ben ondan çok korkuyorum
hissetmek istemiyorum o berbat şeyi.Sizlerin nasıl oldu.Ağrı yapıyor mu.
Teşekkür ederim
Nasil yani sezeryan oldun ve bi gecede taburcu mu oldun, masallah subhanallah ne bunyen varmis. Ben elimden gelse 3 - 4 gun hastanede kalirim diyrum