Doğuma Hazırlık doğumu yaklaşanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Arkadaslar son haftalarda sizinde idrar kesesinde yanma oluyor mu, boyle sanki kasiklarimin ortasindan bicak sokar gibi.

idrar yaparken yanma olmaya başladı bende de bir de gaz sancım oluyo arada oturamıyorum evin içinde turlayıp duruyorum. bebekler gaz sancısı çektiğinde böyle oluyormuş demek ki diye düşündüm resmen. gaz sancım olunca da idrar olayı sıkıntılı oluyor..

Sonlara yaklastikca hersey zorlasiyor. Yatmak, kalkmak, bel agrilar, yalanci sancilar, hareket kisitliligi, bebegi tasimak bile. Rabbim en hayirli sekilde mumkun oldugu kadar agrisiz, acisiz kurtarsin bizleri. Birbirimize dua edelim arkadaslar.

Hayırlı doğumlar olsun inşaallah,benimde sezeryan olucak çok korkuyorum narkozdan falan,inşaallah sağ salim atlatırız,sende gelince doğum hikayeni yazarsan sevinirim :)

Sanırım herkezde korku ve heyecan bir arada ben 22 haftalik olmama rağmen şimdiden heyecan sardı allah yardımcımız olsun :)

Canim ben 19 martta spinal sezeryanla kixima kavustum. Suyum geldigi icin hastaneye gittim sancim yoktu suni verildi sonra jendi sancim bslayinca suni jesildi ama 9 saat sonunda aciklik 5cm oldu ilerlemesi cok yavasti ve sanci arasi nefes almaya caktim yoktu doktoru zirla ikna edip sezeryana girdim o jadar agrim vardiki nasil yaparsaniz yapin dedim inan igneyi cok hafif hissettim sonrasinda zaten hemen uyustum ve operasyon basladi kizimin aglamasini duyunda saatler suren agrilarimi unuttum. Rabbim herkese bu duyguyu yasatsin o mis kokuyu koklatsin. Onemli olan ciktiktan sonra bol su icmek 24 saatte 4 litre su icmek gerekiyo ben 4 saatte 2 litreyi bitirmistim bile, ayrica bol nescafe ve meyvevsuyuda ictim ne bel agrim nede bas agrim olmadi cok sukur. Cikinca cok usumustum titremekten sabit duramiyordum tavsiyem yaninda kalin birseyler bulundur ve ayaga kaldirdiklarinda pes etme bol bol yuruyus yap. Bugun on gun oldu ve ben her isimi kendim gorebiliyorum. Insallah sende kolaylikla atlatirsin. Biraz uzun yazmisim ama bende merak ediyordum yasamadan once senin aklina birsey takilirsa seve seve cevaplarim

Cok sagol cnm. Benim daha cok merak ettigim dogumdan sonra cok sanci, agri oluyor mu? Yapilan agri kesiciler yeterli mi.

Sanırım herkezde korku ve heyecan bir arada ben 22 haftalik olmama rağmen şimdiden heyecan sardı allah yardımcımız olsun :)

hamileliğin en güzel zamanlarındasın.Şimdiden doğumu düşünme.Ben o günlerde çok rahattım.Gezer tozar,yürüyüş hatta plates bile yapıyordum.Bebek alışverişlerine ver kendini..zamanlarını böyle değerlendir derim.
Son aya girdiğinde 20 li haftalarını çok özliceksin.Vücut ağırlaştıkça hareketlerin zorlaşıcak.Uykusuz gecelerin artıcak.Doğumu ister istemez son haftalarda kafana takıyorsun çünkü Stres illaki yaşanıyor, şimdiden kendinide bebeğini de strese sokma derim.Sonra bunları yaşamak için çok vaktin olucak canım :)

Son düzenleme:

doktorumun kararı.Ben istemedim ama
normal doğum yapmaya uygun değilmiş vücut yapısı.Daha önce geçirdiğim bir ameliyattan ötürü risk almak istemedi.Bende ona bırarktım herşeyi
Arkadaslar son haftalarda sizinde idrar kesesinde yanma oluyor mu, boyle sanki kasiklarimin ortasindan bicak sokar gibi.
Fazla yeme icme olaylarina girdigimde bende de oluyo ama tahlil hatta kultur yaptir bence nolur nolmaz benimde su an kasiklarim saatlerdir agriyo nisan su vs bisey gelmedigi icin doktora gitmiyorum evdeyim ama artik istemiyorum agri cekmek isyan degil haşa insan gercekten bunaliyomus
Bide bebislerimiz ne sekilde dogarsa dogsun sagliklariyla dogsunlar merakla bekliyoruz

Haklısın Birtanem gobisim var ama daha zorlamiyor çok şükür ama zam geçiyor.
alıyorum bebeğime bişiler ufak ufak :)

Aynı durum aynı hisler ben yazmışım gibi

Cok sagol cnm. Benim daha cok merak ettigim dogumdan sonra cok sanci, agri oluyor mu? Yapilan agri kesiciler yeterli mi.

Canim bende basta cok usume oldu herhangi bir agri hissetmedim serum ve sonda takiliydi zaten 5 saat sonra falan agri kesici yaptilar ama onuda tam hissetmedim zaten. Ilk ayaga kalkmak zor oldu ama ne kadar cok kalkip yutursen o kadar hizli iyilasiyorsun. Ben gece 2,5 ta sezeryan oldum aksan 10 da taburcu oldum, cikmadan tekrar igne yaptirdim eve gelincede antibiyotigi ictim cok sukur bi problem yasamadim, iki uc gun oturup kalkarken zorlandim ama bunada sukur. En onemlisi bol su icmek, birde ben termos bardagimi goturdum esim surekli ona nescafe doldurdu durdukca onuda ictim.

Nr
Nescafe içmenizin özel nedeni var mıydı yoksa canınız istediği için mi içtiniz yanıma alayım mı almayayım mı diye soruyorum

Nr

Nescafe içmenizin özel nedeni var mıydı yoksa canınız istediği için mi içtiniz yanıma alayım mı almayayım mı diye soruyorum

Spinalde bel ve bas agrisi yasamamak icin bol su ve kafein tuketmek gerekiyirmus doktor onerdigi icin ictim. Bana esim evden yapip getirdi sonrasindada kantiden aldi termos bardagimi doldurdu bende ara ara ictim ve cok sukur ne bel agrisi nede bas agrisi yasamadim

bu arada sezeryan olan arkadaşlara bir sorum olucak.Genel olsun spinal anestezi olsun ameliyat öncesi muhakkak sonda takılıyormuş.Merak ettiğim uyuşturulduktan sonramı takılıyor yoksa hazırlık aşamasında mı.Ben ondan çok korkuyorum
hissetmek istemiyorum o berbat şeyi.Sizlerin nasıl oldu.Ağrı yapıyor mu.

Nasil yani sezeryan oldun ve bi gecede taburcu mu oldun, masallah subhanallah ne bunyen varmis. Ben elimden gelse 3 - 4 gun hastanede kalirim diyrum

Benim kizimda narkozdan sonra takmislardi, bunda da epidural olacagi icin insallah uyustuktan sonra takacaklar.

Teşekkür ederim

Rica ederim canim

Nasil yani sezeryan oldun ve bi gecede taburcu mu oldun, masallah subhanallah ne bunyen varmis. Ben elimden gelse 3 - 4 gun hastanede kalirim diyrum

Gaz cikarinca hastanede durmaya gerek kalmiyo cok sukur kizimda iyiydi o gece taburcu olduk inan eve gelince daha cabuk toparliyo insan, bende biraz daha kalsam diye dusundum ama zaten igneyi vuruldum baska bisey yapmayacaklardi bizde eve cikmayi sectik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…