- 18 Kasım 2014
- 235
- 95
- 35
-
- Konu Sahibi biyolog_nil
Cnm drum bana 35.haftada söyledi normal doğum olacağını
Bebeğin baş gelişine göre söylüyor cnmBenim kontrolumde 35.unci haftada o zaman bu gittigimde belli olacak peki neye gore sezeryan mi normal mi karar werio
Bebeğin baş gelişine göre söylüyor cnm
Önemli değil cnm Allah gönlüne göre versinCevabin icin cok saol cnm benim bebis uzun zamndir asagida kafasi bayagi bi asagi da dr o zaman normal dogum dicek
neden sezeryan olmanıza karar verdi doktor ?sanırım günüm kesinleşti.31 martta sezeryanla olucak yani tam 38.ci haftaya girdiğim gün.Her ne kadar gününde gelmesini istesemde doktor risk almamak için bebişi doğurtmaktan yana.Tam tamına 4 haftam var ve ben hiç hazır hissetmiyorum kendimi.Bi yanım normal doğum istiyor çünkü.Sezeryanla olcaksad a kendi günü geldiğinde olsun istiyorum.Ama bazı şeyler benim elimde olmuyor sağlık açısından bakıldığında.
sizlr nasıl doğum yapıcaksınız.Sezeryan yada normal ?
Sezeryansa epidural yada genel anestezi mi düşünüyorsunuz.Doktorunuzla konuştunuzmu ?
neden sezeryan olmanıza karar verdi doktor ?
üzmeyin kendisiniz bence, bebeğin ve sizin sağlığınız yerinde olsun da erken ya da geç çok fark etmez.sezeryan la birlikte raahim dışına yerleşen 2 tane miyomum var.Onların alınması gerekiyor.Normal doğuma çok engeli yokmuş ama ileride miyomlardan oluşabilecek bir olumsuzluk açısından ikisi aradan çıksın diye düşünülüyor sanırım.Buna ikna oldum ama ama bebeğin erken alınmasını bir türlü istemiyorum.40 hafta beklemekte normal doğumu tetikleyebileceği için 38.haftaya girere girmez sezeryana alıncam( buda bende aşırı stres ve korku yaratıyor. Uyku uyayamıyorum.Zaman çok yaklaştı diye her gün gün sayar oldum.Ne zaman geliceğini bilmemek en iyisi.Planlı olunca benim gibi şu kadar gün kaldı bu kadar gün kaldı diye saymaya başlıyor insan.Yada bende böyle bir etki oluştu.Panik halindeyim anlicanız.Bir türlü rahatlatamıyorum kendimi
bende de heyecan inanılmaz artmış durumda :) hiç korkum yok...bunu da aldığım kursa borçluyum..sorularımın cevaplarını biliyor olunca rahat hissediyorum kendimi..kızımla buluşma anımız olacak inşallah doğumum :) onu çok merak ediyorum, özlüyorum :) bu günlerde kendimi çok dinlemeye başladım..kızlar erken gelir lafına çok takıldım sanırım...şükür erken riskimiz yok..inşallah da böyle devam eder...doğal doğum yapmayı çok istiyorum, inşallah herşey yolunda gider ve herşey tüm doğallığıyla olur...kızımla yaşam değişik olacak :) hamilelikle beraber sonrasında ne yapacağım kısmında da rahatım...kafam hazır, kızımın hazır olmasını bekliyoruz :) gecelik alamadım..hastane çantamızı hazırlamak için zamana ihtiyacım var..herkese güzel ve sağlıklı doğumlar diliyorum :)
Doktorum 36.haftada çatı muayenesi yapıcam o zaman söyliycem dedi canım bende merak içindeyim normal mi olacak sezeryan mı bakalımKizlar normal mi sezeryan mi oldugu kacinci haftada belli oluyor
Doktorum 36.haftada çatı muayenesi yapıcam o zaman söyliycem dedi canım bende merak içindeyim normal mi olacak sezeryan mı bakalım
Korku degil ama heyecan artiyor dusundukce biran once bebisimi gormek koklamak istiyorum tabi bunun yaninda bir haftadir yeni bir agriyla tanistim belimde ve alt bolgede regl agrisina benzer bir agri ayni seyi yasayan var mi??Normaldir dimi?