Doğuma Hazırlık doğumu yaklaşanlar

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benim rahim ağzı dikişim var. doktorum geçen kontrolde bebeğin başı yukarda, aşağı dönerse 20 nisanda dikişi alıp sancı bekleriz normal doğum yaparsın, dönmezse de önce sezeryan yapıp sonra dikişini alırız dedi. geçen yıl 1 erken doğum yaptığım için aslında doğumdan çok korkuyo sayılmam sonrasına odaklanmış durumdayım. Allah'ın izniyle bebeğim sağ salim doğar inşallah. gönlümden geçen normal doğum. yani sezeryanda sonrası zor diyorlar. normal olursa ağrısını 1 gün çekeriz diye düşünüp kendimi rahatlatıyorum aslında. :)

arkadaslar merhaba benim doğumuma daha var ama aklımda cok soru var...şimdi ben yeşilkartlıyım.doğumumu özel hastanede yapıcam cıkabilecek masraflar beni korkutuyo.isteğe bağlı bağkur başlatmak istiyorum.aranızda isteğe bağlı bağkurlu olup özel hastanelerden yararlanan varmı? yaani fiyat farkında baya fark oluyomu?yardımcı olursnaız cok sevincem arkadaslar

kızlar merhaba bende yeni üye oldum sayfaya. bende tam 38. haftayım
yarın doktorum çatı muayenesi yapacak ve doğum şekline karar vericez inşallah. bebeğim önde gidiyodu hep hala öyle 3.200 gr dı geçen hafta boyuda 49 cm di. allah herkesin yardımcısı olsun

neden sezeryan olmanıza karar verdi doktor ?

neden sezeryan olmanıza karar verdi doktor ?

sezeryan la birlikte raahim dışına yerleşen 2 tane miyomum var.Onların alınması gerekiyor.Normal doğuma çok engeli yokmuş ama ileride miyomlardan oluşabilecek bir olumsuzluk açısından ikisi aradan çıksın diye düşünülüyor sanırım.Buna ikna oldum ama ama bebeğin erken alınmasını bir türlü istemiyorum.40 hafta beklemekte normal doğumu tetikleyebileceği için 38.haftaya girere girmez sezeryana alıncam( buda bende aşırı stres ve korku yaratıyor. Uyku uyayamıyorum.Zaman çok yaklaştı diye her gün gün sayar oldum.Ne zaman geliceğini bilmemek en iyisi.Planlı olunca benim gibi şu kadar gün kaldı bu kadar gün kaldı diye saymaya başlıyor insan.Yada bende böyle bir etki oluştu.Panik halindeyim anlicanız.Bir türlü rahatlatamıyorum kendimi

üzmeyin kendisiniz bence, bebeğin ve sizin sağlığınız yerinde olsun da erken ya da geç çok fark etmez.

bende de heyecan inanılmaz artmış durumda :) hiç korkum yok...bunu da aldığım kursa borçluyum..sorularımın cevaplarını biliyor olunca rahat hissediyorum kendimi..kızımla buluşma anımız olacak inşallah doğumum :) onu çok merak ediyorum, özlüyorum :) bu günlerde kendimi çok dinlemeye başladım..kızlar erken gelir lafına çok takıldım sanırım...şükür erken riskimiz yok..inşallah da böyle devam eder...doğal doğum yapmayı çok istiyorum, inşallah herşey yolunda gider ve herşey tüm doğallığıyla olur...kızımla yaşam değişik olacak :) hamilelikle beraber sonrasında ne yapacağım kısmında da rahatım...kafam hazır, kızımın hazır olmasını bekliyoruz :) gecelik alamadım..hastane çantamızı hazırlamak için zamana ihtiyacım var..herkese güzel ve sağlıklı doğumlar diliyorum :)

canım hayırlı olsun.Hepimizin tek düşüncesi aynı bugünlerde,sağlıkla bebeğine kavuşmak ve kucağına alma arzusu,bende 34.haftanın içindeyim.Planlı bir doğum olacağı için bnm tarihim belli tabi erken doğum gibi birşey olmassa. herşeyimi hazırladım,ama yinede tam hazır hissedemiyorum.Sanırım ilk hamileliğim ve ilk doğumum olacağı için bu kadar telaşlıyım.Artık her günümüz gün sayarak geçiyor:) ya bugün gelirse,ya evde tek başımayken doğum başlarsa diye,anlicağın biraz panik halindeyim.Hakkımızda hayırlısı olsun inş

benim serklaj dikişim var bebeğin aşağı dönme durumuna göre; dönerse 37 - 38 haftada dikiş alınacak sancı bekleyeceğiz, dönmezse de sezeryan olacak dikiş sonra alınacak. bu durumda ben çatı muayenesi olur muyum ki yani dikiş var sonuçta??

Korku degil ama heyecan artiyor dusundukce biran once bebisimi gormek koklamak istiyorum tabi bunun yaninda bir haftadir yeni bir agriyla tanistim belimde ve alt bolgede regl agrisina benzer bir agri ayni seyi yasayan var mi??Normaldir dimi?

Korku degil ama heyecan artiyor dusundukce biran once bebisimi gormek koklamak istiyorum tabi bunun yaninda bir haftadir yeni bir agriyla tanistim belimde ve alt bolgede regl agrisina benzer bir agri ayni seyi yasayan var mi??Normaldir dimi?

canım aynı sorun bende de var.Ama özellikle gün içinde ayakta kaldığımda daha fazla oluyor.Gece bel ağrısından napıcağımı şaşırıyorum.Sağa-sola dön yastık desteği derken sabahı sabahı ettiğim oluyor.Düzenli uyku zaten olmuyor saat başı tuvalete gitmekten.Sanırım son haftalar böyle sıkıntılı geçiyor.Benim en büyük sıkıntım tuvalet malesef.Ayağa kalktığımda mesanem düşcekmiş gibi hissediyorum.Otururken de midem göğsüme yapışıyor sanki.Hamileliğin ilk 3 ayı ve son ayı zordur derlerdi.Doğruymuş malesef artık doğması için gün saymaktan başka bişey düşünmüyorum.

Canim tesekkurler arada gelip yokluyo ama dikkat ettin kendimi cok yordugumda artiyor sende dikkat et nerdeyse gunlerimiz ayni:)

merhaba, zaman yaklaştıkça çok heyecanlanıyorum bende. İçimde en ufak bir korku yok çok şükür. Sadece daha önceden doğum yapmış kişilerin bunlar iyi zamanların laflarını duymaktan bıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…