• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra sadece eşi ile süreci yöneten birileri?

Zeytin_zey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2023
2.132
2.203
53
31
Kızlar sizce doğum zamanı ve sonrasında o ilk zamanlar mutlaka büyüklerden birinin gelmesi gerekir mi?

O dönem yanımıza gelebilecek sadece eşimin annesi var. Yani normalde kafamızdaki şey eşimle ben her şeyi hallederiz kimsenin gelmesine gerek yoktu. Bi de çevremizden çok uzakta oturuyoruz. Kayınvalidem gelse otobüsle en az 25 saat sürüyor yol. Hiç uçağa da binmemiş. Zaten bebek haberini alınca da gelirim ederim de demedi, hatta aksine hiç hamilelik konusunu açmıyor.

Benim tarafımdan gelecek kimse yok zaten.
Teyzemlerle halamlarla konuştum , iki tarafta mutlaka kayınvaliden gelmeli , ilk zaman birilerinin olması önemli bi şey dediler.

Ama her seferinde bunu söylemeleri moral bozukluğu yaratıyor. Eşimin annesini zorla getirtemeyiz. Bir de daha önce doğurmadığım için neyin doğru olduğunu da anlayamıyorum ki. Eşimin ailesinin olduğu yer hem çok uzak hem evim dışında başka yerde o dönem rahat edemem. Sırf o dönem bilen birileri olsun diye de zorluk yaşayamam uzağa yanlarına gidemem.Çok kafam karıştı.

Eşim çok yardımcı biri bana. İkimiz yetmez miyiz ya , doğum sonrası sadece eşiyle kalmış birileri varsa fikir verirseniz sevinirim.

Henüz doğurmadım ama 1-2 güne doğuracağım. Biz de sizin gibiyiz. İkimiz idare edeceğiz. Aynı şeyleri bana da söylediler. Söyleyenler konuşana kadar gelip yardımcı olsa keşke. Hamilelikte erken doğum riski yaşadım, iki kez ev taşıdım kimse yardım etmedi. Annem, kocan nasılsa yapıyor dedi... Neyse... Ben idare edebileceğimize inanıyorum, yeter ki bebeğimiz ve biz sağlıklı olalım. Ben bebekle ilgilenirim eşim yemek ve ev işlerini halleder diye düşündük. Ama eşim izin aldı ve evde olacak 1 ay kadar. Eşiniz işe giderse belki biraz zorlanabilirsiniz. Bir de ben bir aksilik olmazsa normal doğum bekliyorum. Toparlanması daha kolay olur bebeğimle ilgilenebilirim diye düşündüm. Sezaryen olursa biraz daha zor olur bence. İsteksiz birinin gelip yük olmasındansa kendi göbeğimi kendim kesmeyi tercih ederim.

Henüz doğurmadım ama 1-2 güne doğuracağım. Biz de sizin gibiyiz. İkimiz idare edeceğiz. Aynı şeyleri bana da söylediler. Söyleyenler konuşana kadar gelip yardımcı olsa keşke. Hamilelikte erken doğum riski yaşadım, iki kez ev taşıdım kimse yardım etmedi. Annem, kocan nasılsa yapıyor dedi... Neyse... Ben idare edebileceğimize inanıyorum, yeter ki bebeğimiz ve biz sağlıklı olalım. Ben bebekle ilgilenirim eşim yemek ve ev işlerini halleder diye düşündük. Ama eşim izin aldı ve evde olacak 1 ay kadar. Eşiniz işe giderse belki biraz zorlanabilirsiniz. Bir de ben bir aksilik olmazsa normal doğum bekliyorum. Toparlanması daha kolay olur bebeğimle ilgilenebilirim diye düşündüm. Sezaryen olursa biraz daha zor olur bence. İsteksiz birinin gelip yük olmasındansa kendi göbeğimi kendim kesmeyi tercih ederim.
Yok eşim full yanımda olabilecek uzun süre. O yüzden de içim rahat ediyor.
Evet bence de isteksiz birinin gelmesindense hiç gelmemesi daha iyi. Uzaktan birileri çok rahat yorum yapabiliyor gerçekten ama işte bi tarafım var mı bi bildikleri de konuşuyorlar diye de düşünmüyor değil.

Sizin de çok az kalmış , hayırlısı sağlıklısı ile bebişinizi kucağınıza alın inşallah 🙏 hiç de takılmayın 🌸

Herkesin süreci çok farklı. Bazıları kendinde o gücü bulup süreci sadece eşiyle yönetiyor. Ben yapamadım. Annem geldi iyi ki de gelmiş dedim. İlk başta çok zorlandım uykusuzluk boyun tutulması vs derken adapte olmakta çok zorlandım. 1 ayın sonunda annem bugün evine geçti 😁

Herkesin süreci çok farklı. Bazıları kendinde o gücü bulup süreci sadece eşiyle yönetiyor. Ben yapamadım. Annem geldi iyi ki de gelmiş dedim. İlk başta çok zorlandım uykusuzluk boyun tutulması vs derken adapte olmakta çok zorlandım. 1 ayın sonunda annem bugün evine geçti 😁
Sizin için çok sevindim.

İşte maalesef benim de annem yaşamıyor :( kayınvalidem de gelmek istemiyor gibi, hamileliğin lafını etmedi duyduğundan beri. Eşimle her şeyi yapabileceğimize inanıyorum , inş büyükler yanılıyordur diyorum

Sizin için çok sevindim.

İşte maalesef benim de annem yaşamıyor :( kayınvalidem de gelmek istemiyor gibi, hamileliğin lafını etmedi duyduğundan beri. Eşimle her şeyi yapabileceğimize inanıyorum , inş büyükler yanılıyordur diyorum
O zaman yaparsın. O sürece kendini hazırlamışsın her türlü halledersiniz. Kayınvaliden gelip seni o süreçte sinir edeceğine hiç gelmesin boşver.Başın sağolsun bu arada🌸 Hayırlı doğumlar dilerim🙏🏼

Halledersiniz, ben nasıl yapayım edeyim derken eşim gayet güzel ilgilendi alıştı, annem bir hafta kadar anca durdu, ev işlerine baktı, dikisim coktu ama rahatsızlığı yoktu kv.m yakındı ama gerekte duymadım, doğumdan sonra da kalkıp kendim ilgilendim, kimse zorla gelip bakacak değil ya idare edersiniz çok düşünme, hayırlı güzel doğumlar 😊
Not, kız daha 12.haftaymis şimdiden neyin derdi bu ben de zannettim doğuma gidiyorsun 😂😂

O zaman yaparsın. O sürece kendini hazırlamışsın her türlü halledersiniz. Kayınvaliden gelip seni o süreçte sinir edeceğine hiç gelmesin boşver.Başın sağolsun bu arada🌸 Hayırlı doğumlar dilerim🙏🏼
Sağ olasın kuzum 🌹 sana da tavsiyelerin için çok teşekkür ederim , bebişin için de Allah bağışlasın sağlıkla büyüsün ❤️

Halledersiniz, ben nasıl yapayım edeyim derken eşim gayet güzel ilgilendi alıştı, annem bir hafta kadar anca durdu, ev işlerine baktı, dikisim coktu ama rahatsızlığı yoktu kv.m yakındı ama gerekte duymadım, doğumdan sonra da kalkıp kendim ilgilendim, kimse zorla gelip bakacak değil ya idare edersiniz çok düşünme, hayırlı güzel doğumlar 😊
Not, kız daha 12.haftaymis şimdiden neyin derdi bu ben de zannettim doğuma gidiyorsun 😂😂
Ahahah ya duygulandım hormonlardan 😁 biraz erken bunların derdine düşmüş olabilirim 😅

Bizimki de sizin gibi geçsin inş 🙏 atlatmışsınız geçmiş olsun bebeğiniz sağlıkla büyüsün 🌸

Kızlar sizce doğum zamanı ve sonrasında o ilk zamanlar mutlaka büyüklerden birinin gelmesi gerekir mi?

O dönem yanımıza gelebilecek sadece eşimin annesi var. Yani normalde kafamızdaki şey eşimle ben her şeyi hallederiz kimsenin gelmesine gerek yoktu. Bi de çevremizden çok uzakta oturuyoruz. Kayınvalidem gelse otobüsle en az 25 saat sürüyor yol. Hiç uçağa da binmemiş. Zaten bebek haberini alınca da gelirim ederim de demedi, hatta aksine hiç hamilelik konusunu açmıyor.

Teyzemlerle halamlarla konuştum , iki tarafta mutlaka kayınvaliden gelmeli , ilk zaman birilerinin olması önemli bi şey dediler.

Ama her seferinde bunu söylemeleri moral bozukluğu yaratıyor. Eşimin annesini zorla getirtemeyiz. Bir de daha önce doğurmadığım için neyin doğru olduğunu da anlayamıyorum ki. Eşimin ailesinin olduğu yer hem çok uzak hem evim dışında başka yerde o dönem rahat edemem. Sırf o dönem bilen birileri olsun diye de zorluk yaşayamam uzağa yanlarına gidemem.Çok kafam karıştı.

Eşim çok yardımcı biri bana. İkimiz yetmez miyiz ya , doğum sonrası sadece eşiyle kalmış birileri varsa fikir verirseniz sevinirim.
Ben sadece esimleydim hallettik. Zorlandık ama güzeldi. Dırdır yok laf sokma yok oh mis.

Eşin babalık görevini yaparsa, bebek ağlıyo diye başka odalara kaçmazsa. Seninle birlikte yorulur ve uykusuz kalırsa her şeyi birlikte öğrenirsiniz çok ta güzel idare edersiniz

Merhaba, inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın. Biz tüm süreci eşimle yönettik ve bundan çok memnunuz. Hatta 20 aylık oldu bebeğimiz hala dönüşümlü bakarak ilerliyoruz çalıştığımız için. Birbirinizden başka kimsenin desteğine ihtiyaç kalmıyor. Tek tavsiyen iyi bir çocuk doktoru edinin şimdiden ve o da sürece dahil olsun. Bizim doktorumuz bebeğimizi büyütürken bize resmen nasıl anne baba olunacağını da öğretti.

Eger esiniz bir sure full evde olucaksa halledersiniz. Ben ilk yikamada cok zorlanmistim. Esim de oyle. Uykusuzluk emzirme gaz bi sekilde yolunu buluyorsunuz. Ama o ilk yikama beni benden aldi 😂 bununla ilgili video falan izleyin hazirlikli olun. İnsallah emzirmede sorun cikmazsa iki saatte bir mecbur siz basinda olucaksiniz ama esinizin de o sirada uyumamasi ve yaninizda olmasi gerek. Suan belki tam anlayamzsiniz uazicagim seyi fakat emin olun cocugu emzirirken uyuyakalma ihtimaliniz cok yuksek yaninizda esinizin olmasi ve gozunu acik tutmasi sart. O iki saatlik zamanda bebisiniz uyandiginda esinizin gaz cikarma operasyonunu siz olmadan halletmesi lazimki bebis uykuya geri donsun siz de biraz uykunuzu almis olun gece. Gunduz uyanik kalmak nispeten daha kolay esinizi dinlendirirsiniz. Bu sirada iyi de beslenmeniz gerek. Ev yemekleri yapan bi yerle bir sureligine anlasirsaniz duzenli yemeginiz gelirse cok rahat edersiniz. Cunku ne kdr iyi beslenirseniz okadar iyi sutunuzun bol gelmesi ve kalitesi acisindan. Aklima gelenler buladar o donemle ilgili. 40 i ciktiktan sonra bebeis biraz daha palazlanmis oluyor daha rahat oluyorsunuz. Umarim rahat atlatirsiniz.💙

Canım doğumun normal olacaksa eşin de yanindaysa içini rahat tut çok kolay atlatacaksin tabiki gece uyanmalarini saymazsak 🙂 ama sezeryan okursa ilk 4 5 gün oturup kalkarken bile birine ihtiyacın olacak bı sure de ev işleriyle bebekle ilgilenmen zor olacak benim eşim sağolsun yanimdaydi 2 ay önce sezeryan doğum yaptım ve evde beni bekleyen 13 aylık bir bebeğim daha vardi annem 1 hafta kalabildi yanımda kendisi hem çiftçi hem hayvanları var kv dem zaten hayırsız çıktı doğumda 3 4 gün buyuk bebeğime baktı ondan sonra hep tektim çok zor oldu benim için o dikislerle iki bebeğe bakmak hatta dikislerim bile açılıp enfeksiyon kaptı bu süreçte ama çok şükür Allah yardım ediyo kuzum şuan büyük bebeğim babasıyla uyuyo geceleriküçük bebeğimle ben ilgileniyorum eşim olmasa bu kadar rahat olamazdım şuan

İlk çocuğumda babam hastaydı annem bırakamamıştı eşiminde annesi yok başka kimse de gelmedi yanımıza. Biz herşeyi eşimle tek hallettik şükür. Dönüşümlü uyurduk. Temizliği eşim yapabildiği kadar yaptı yemeği de çoğu zaman ya aparatif yedik ya da dışardan söyledik. Öyleydi böyleydi derken alıştık gitti :) yaparsınız rabbim güç kuvvet veriyor bir şekilde. Kafa daha rahat oluyor bebekle baba daha iyi bağ kuruyor bana göre.

Eşiniz yanınızda olursa tabiki başarırsınız. Benim bir aylık bebeğim kucağımda şuan. Eşimle bakıyoruz.
Benim hamilelik, doğum ve sonrası süreçlerde biraz hayaller/hayatlar durumu söz konusu oldu. Eşimden 'doğum sonrası çalışmayıp bana bakacaksın' dediğim halde para sıkıntısını bahane edip 2 hafta sonra çalışmaya başladı. Hakkını yemek de istemiyorum, yemek, bulaşık, çamaşır işlerini şikayet etmeden yapıyor ama lohusalık dönemi boyunca 7/24 yanımda olmaması beni hayal kırıklığına uğrattı. Onun ısrarıyla yurtdışına geldik doğum için, yazmaya kalksam çok uzar, doğumum da normal başlayıp son anda acil sezeryana alındım. Bu kadar tersliğe rağmen ikimiz de kendi açımızdan iyi idare ettik diye düşünüyorum. Neyse kısaca beklentilerinizi net olarak konuşun, yapılamayacak bir şey değil. Her şey gönlünüzce, olmasa da bir yolunu buluyorsunuz 😅 en önemlisi sağlıkla yavrunuza kavuşmanız. Sonrasında yanınızda birisi olduktan sonra hallolur. Hatta eşiniz olması belki daha da rahat hissettirebilir sizi

Back
X