Doğumda yanımda kim kalacak ?

Ya eşinizin zihniyeti bana o kadar uzak ki ilk okuduğumda babanız da gelecek ama ikisi boşanmış olduğu için aynı odada kalamazlar diye dert ediyorsunuz sandım.
ay ilk ben de öyle algıladım ya
ben biraz hızlı okuyorum hatta okurken bir yandan şey yapıyorum
ev 2+1 mi ki işte salona k.per k.valide yatsa bir odada bebekle anne anane yatsa, şey mi yapsak onlara yatak odasını versek kocayı kovalasak y. odasından, kocayla kayını da bir odada yatırsak filan.

valla öyle kafamda yerleştiriyordum ki okudukça aydım asıl duruma
ki benim de fazlaca geleneksel, ataerkil yetiştirilmiş (bazı durumlarda bu köklerden kopamayan filan) bir ailem var...

Neyseki şehir uzaklığı varmış.

getirmesin o zaman kocası ve oğlunu. zaten evde size yardımcı olabilecek insanlar olması gerekir. kaynınızla kp ne yapabilir size Allah askına

Yahu kayınbaba ile kaynin lohusa kadının yanında ne işi var emzireceksin , duşa gireceksin rahat etmen lazım onlar 15-20 gün sonra gelsinler bu nasıl bı düşüncesizlik kocan anneni dert edeceğine karısı nasıl rahat edecek onu düşünsün

Ben şunu anlamıyorum, bu erkekler niye yeni doğum yapmış karısına bakamıyor? Niye bir de onlar için ayrı sistem kuruluyor? Ben çocuğu yaparım ama gerisine karışmam, bakmam ilgilenmem temizlemem yıkamam gazını çıkarmam. Bunları annem ya da eşimin annesi gelsin yapsın bana ne deme hakları niye var? Kimseyi çağırmıyorum, hastaneden beraber çıkıp beraber bakacağız niye demiyorsunuz? O soğuk ruhsuz denen yabancılar karı koca doğuma beraber gidiyorlar, bebeği alıp eve geliyorlar. Görmek isteyen anne baba tarafı arkadaş akraba vs hastanede görüyor sonra herkes kendi evine dağılıyor. Kadın dikişliyse kocası yapıyor getir götür topla pişir işini. Anne emzirdikten sonra uyusun diye baba devralıyor bakımı. Adamlar 1-2 günlük bebeği yıkıyor temizliyor. Emme emzirme sorunu varsa mama yapıyorlar. Bizimkiler paşazade.

Adamın babası demiyor benim ne işim var yeni doğum yapmış kadının yanında, 23 yaşında kazık kadar herif ben niye geliyorum demiyor, kayınvalide bir de onlarla mı uğraşacağım kalsınlar evde demiyor. Kocanız da bu aileden çıkmış bunlarla büyümüş. Asalağın yobazın bağnazın önde gideni. Kardeşiniz kız çocuğuysa dikkat edin bu sapık zihniyetlilere. Gerçi kızı erkeği yok artık. Saçı başı orası burası ağarmış moruklara bak. Kadının annesi hakkında neler düşünüyor utanmazlar. Siz kocanızı sevmeye devam edin ama benim kocam ailesi gibi değil demeyin. Tıpkısı.

Konu sahibi siz iyi misiniz yaa
Analı oğullu kafayı yemiş bunlar

Siz de kıskançlık adı altında yapılanları normal karşılıyorsunuz
Gelmesinler denilen hiç bir mesaja da cevap vermiyorsunuz

Neden eşinize sadece annen gelecek diyemiyorsunuz
Kocasını kıskanan kadın akşama kadar gecelikle gezen yakası memesi açık gelinin ve boşanmış annesinin yanına niye getiriyor kocasını

Evde bırakınca bir halt yiyeceğinden mi şüpheleniyor
O zaman ikisi de gelmesin anneniz gidince eşiniz baksın

İlk sorum, annen mi fingirdek, kayın pederin mi?
Bu nasıl zihniyet insan dünüründen eşini kıskanır mı?
İkincisi çözüm çok basit kayınpederin ve dana gibi olmuş kaynın gelmeyecek.
Yeni doğum yapmış insanın evinde ne işleri var madem böyle kötü zihniyetliler.
Yeri gelecek göğüsleriniz dışarıda gezeceksiniz yani, bir de ay kendimi sakınayım kayınlarım var diye mi uğraşacaksınız?
İki anne gelsin anlaşıp anlaşamamaları da onları bağlıyor.

Annen gelsin kalsın, gittikten sonra da onlar gelsin. Herkes aynı anda ne yapacak ki? Ayrı ayrı gelsinler bari faydası dokunsun.
Bu kadar kalabalıkta kendilerini ağırlamaktan ne sana ne bebeğe destek olurlar. Üstüne sinir seni de rahatsız eder

Önceden saçma bir kıslançlık durumu olmuş kaynananın geçimi bozulur diye düşünüyor kocam
Ortada problem yok, gelmesin kocasını kıskanan kadın. Sen de üstün başın açık ameliyatlı yatacaksın evde saçma ya

Kayınvalide yüzünden annen gelmeyecekse ozaman annen gelsin Kayınvaliden gelmesin sonuçta problemli olan o belli kıskanc diyosun. Doğum yapan sensin senin annen yanında olması eeeeen doğalı anan varken kv ben şahsen istemezdim.

öncelikle lohusa evinde ya anne olur ya kayınvalide. erkek olmaz baba vs. anne kayınvalide arasında anne tercih sebebi olur her zaman.
eşiniz çok terbiyesiz bir şey ima etmiş çok ayıp annenize. eşinizin zihniyeti iyi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…