Doğumda yanımda kim kalacak ?

anneniz 10 yaşındaki kardeşle birlikte geleceğine göre
okul açılınca gidecek zaten?

e zaten en fazla 10 gün kalıp gidecek yani

onlar gider sonra da madem gelip bebek görmek istiyorsa, k.valide gelir, niye kocaman kayın yatılı geliyor onu hiç anlamadım da neyse, normal bir ailede hiç sorun olmayacak şeyle bunlar.

kış günü doğum olmuş bir eve bu kadar insan gelmez, doğumda önce kızın anası müsait olup geleceğim diyorsa da o gelir, kısa kalacakmış zaten, o gider diğerleri gelir, günübirlik gidip gelinecek mesafe olmadığna göre, bunun normali oluru böyle. burada ağlayacak sızlayacak ne var?

anneye namus yakıştırması yapılan eve kadın da yazık doğuma yardıma geliyor hey yavrum hey..

Aaa ne kadar ayıp. Üstelik siz de bu düşünceye çanak tutmussunuz. Boşanmış bir kadın sizin gozunuzde tam olarak ne konumda orasını anlayamadım doğrusu. Ya kendi anneniz ya kayınvalideniz gelsin. Her ikinizin kardeşine ve kayınpedere gerek yok.

Kayınpeder ve kaynın hiç işi yok orda
herhalde uzun kalmaya niyetli geliyorlar
ve k.pederle kayın kendi başına kenidlerine bakamıyor (!) sanırım kaynana evde yokken

başka ne dertleri var bilemiyorum

kadın kocasını bırakamıyor da olabilir bu kıskançlıkla?

kayın ne alaka peki...
zorluyorum
acaba aracı o mu sürüyor?

kendi kardeşi 10 yaşında
o dönem okullar tatil
kadın zaten boşanmış, evde baba yok

10 yaşında çocuğu kaç gün ne yapacaklar da gelmesin pardon?

Burda 4 sayfa yazi yazilmis. Masallah konu sahibi okuyor ama zahmet edip kimseye cevap vermiyor.
Asil konuya gelirsek ve eski konulari da goz onune alirsak kocasi ve koca ailesine o kadar kendini ezdirmis bir kadin var ki burda. Onlar ne isterse oyle olacagi cok asikar. Bari kendi annenizi yipratmayin.

Zavalli anneniz, kadincagizin boyle bir damadi oldugundan haberi yok.
Anasi kiskancmis. Kendisi annesi adina utanacagina birde anneniz eksikmis gibi konusmus. Namusuna dil uzatmak sayilir bu. Sanki dul veya bosanmis kadinlar afedersiniz o yolun yolcusu olmaya cok musait zaten der gibi. Ne kadar ayip, ne kadar karektersizlik. Sizi doldurmak degil amacim ama bakin o sizin anneniz. Nasil izin veriyorsunuz boyle bir sey konusmasina. Bugun bunu annenize diyen yarin size ne der. Haddini bilmeli bi insan. O zaman sizde kayniniz icin delikanli adam o niye geliyor bende genc kadinim yakismaz deyin. Bu ne sacma bi laf ya. Anneniz gelmeyecekte kayinbaba kayin gelecek pes. Bence dusundukce ne kadar kirildiginizi soyleyin. Ilk burda olmasi gereken kisi annem baban kardesin yatiliya gelmesin deyin madem ev musait degil. Vebal almak istemem. Siz inşallah en dogru sekilde konusur cozebilirsiniz bu durumu.

Ya valla nerden tutsan elinde kalıyo.
Yeni doğum yapcak kadın, lohusa hali. Ağrısı sızısı olacak belki. Emzirecek. Evde iki tane gereksiz insan yüzünden kadın belki rahat rahat yatak odasından çıkıp evin içinde yürüyemeyecek rahat rahat emziremeyecek. Meraklarından geliyolar ya sanki ne faydaları olacak. Kayınvalide bile ilk baştan gelmesin bana kalsa. Zaten dünürlerin arası da yokmuş. Bir kadının doğum sonrası ihtiyacı olabileceği iki kişi eşi ve annesi. İkisine nazı geçer, ikisinin yanında rahat olabilir. Ben mesela suan düşünüyorum kv yanında mememi açıp da emzirmek istemem. Annemin yanında bile yani mümkün olduğunca yapmam hatta. Herkesin hassasiyeti durumu farklı.
torunumuz olmuş diye koştur koştur geliyorlar, ne işiniz var yaaaa ne işiniz var. Kadın bi toparlansın en az bi 2-3 hafta geçsin kp çok gelmek istiyorsa o zaman gelsin görsün dönsün. Bıktım yaaaa bu düşüncesiz mankafa insanlardan

Anneniz ve kardesiniz gelmesin.
Kayınvalidenin, kayınpederin evliligi annenize yapılan çirkin imadan önemli sonuçta. Yazık annenize sıkıntı çıkarırlar. Siz kayınpeder, kayınla aynı evde geçirin lohusalığı. Annenize laf eden kocanız, eşek kader erkek kardeşimin doğum sonrası evimde ne işi var, karım nasıl rahat edecek demesin. Koca ve ailesi önemli.

Ya eşinizin zihniyeti bana o kadar uzak ki ilk okuduğumda babanız da gelecek ama ikisi boşanmış olduğu için aynı odada kalamazlar diye dert ediyorsunuz sandım.

Allah kocanızı ıslah etsin. Ama ondan da önce sizi ıslah etsin. Bu adamın annenizin namusuna dil uzatmasına sessiz kalmış olmanız yetmiyor bir de bu adamı coğaltıyorsunuz. Inanın bu zihniyeti aşılayarak dünyaya salacaginiz yeni bir bireyin hiçkimseye bir faydasi olmayacak.

Annenizi tanıyor olsaydım asla affetmez şu dakika arardım ve damadı ile kızının kendisine nasıl ithamlarda bulunduğunu dilim döndüğünce izah etmeye çalışırdım.

Bu arada şunu ekleyeyim; böyle homo habilis düşünceli bir primatı baba yapıyorsunuz ama ilerde siz de "aman o duldur evimizi yıkar" gibi düşüncelerle yardım etmeye gittiğiniz kapılardan kovulabilirsiniz.

Allah anneciginiz için yazilan bu senaryoları insallah kalbine düşürür de yanınıza gelmekten kendi rızası ile vazgeçer.

Yazılanların hepsini okuyorum ve mantıklı buluyorum her bir yazılanı. ben de sizin gibi düşünüyorum ama eşimin ilkel ailesinden dolayı aman kırılmasın aman alınmasınlarla bu zamana kadar geldim hamileliğin vermiş olduğu psikoloji ile belki gerçeği gördüm.önceden her şey belki toz pembeydi ,gerçek hayatın içine düştüm şimdi de.Evlendikten sonra değişmiş oldum onu bile dedi kv , niye onun istediği olmadı çünkü artık umurumda değil hiçbişey çocuğum önemli olan burda doğum yapayım zaten yüzlerine laf edicem gelişimi önde giden bebeğim sizin stresiniz yüzünden kilo almadı diye ona da bişey diyecekler çünkü ! annemle ilgili şeyi de halledeceğim.

Ailesi ilkel ama kocanız değil (!) siz o bu alınmasın derken kocanız hamile karım neden alınmasın üzülmesin diye düşünmüyor. Doğumdan sonra hiçbir şey daha iyi olmayacak emin olun lohusalık psikolojisi zaten bambaşka boyut çiğ çiğ yerler sizi bunlar..

İlkel ama kazık kadar kayın ve kayinbaba da geliyor . Memeleri yara bere içinde olan oturup kalkmakta zorlanacak kadının evinde kalacaklar . İnşallah annenin içine dogar da gelmez . Sen bu aile ve biricik kocanla kalirsin .

Peki yaklaşımım nasıl olmalı

Doğuran kadının evinde kayınbabanin ne işi var kaynın ne işi var ayol. Zaten ilk haftalar Sütaş ineği gibi memeler ortada geziyoruz

Peki yaklaşımım nasıl olmalı
Yaklaşarak halledemezsiniz dalmanız gerekiyor. Özellikle kocanız olan homo habilise.

Saf mısınız yoksa bizi burda sinirlendirmek için mi yapıyorsunuz anlamadim.

Kocanız ve anası annenizi dul diye eve almak istemiyor ama delikanlı kardeşini sizin evinize sokuyor. Bunu cidden anlamlandıramıyor musunuz

Sizi ezmişler diyemem. Zaten ezikmişsiniz. Ama sizi yalnız bırakmışlar. Ailesiz kalmışsınız ve kalmaya devam edeceksinz. Anlama düşünme melekelerinizi kaybetmişsiniz

Niye? Kayınbabanız sapık mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…