- 17 Ağustos 2011
- 22.166
- 138.628
ablam hamileyken o kadar cok tembih etti ki sakin hastaneye akraba falan getirmeyin diye tembihledi durdu. "zaten ameliyatlisin gazin var emzirip duruyorsun. milletin hastane odasinda isi ne" derdi. lohusayken gelmek isteyeni duyunca "offf ne cahil insanlar var lohusa kadina gidilir mi, bebegin asilari tam degil" derdi, sirf kimse cat kapi gelmesin diye arayana "mevlide gelirsiniz" dedigi icin mevlut yapti.Asiri degisik adetler var gercekten. Benim is yerimden biri dogum yapmisti ben yenidogan bebegin ziyaretine karsiyim. Hastalik kapar bilmem ne...bekledim ki biraz zaman gecsin oye gideyim. Bu arada beni her gun ariyordu ne zama geleceksin diye. En son ben senin dugununde bilem ne taktim sen bana takmayacak misiniz dedi. Sok gecirdim. Gittim altinini taktim. İstanbul'da boyle adetler yok o zaman bunu ilk kez ogrenmistim.
ben de bunu gördüm bunu bildim yani. ki bence de cok sacma hastaneye gitmek - bebek ziyaretine gitmek. ama arkadaslarimin cogu hastane odasini süsleyip dekor koyuyor - gelenlere dağıtmak icin ikramliklar serbetler, isim yazili cikolatalar dagitiyor. onlar da gelmeyince gönül koyuyorlar
insanlar çesit çeşit