- 8 Şubat 2025
- 174
- 96
- 13
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Bence de canım ben olsam ben de unutmam. Çok zor değil yani hadi kardesin düğün telasında annen,baban nasıl umursamıyorAmin çok teşekkür ederim. Aslında ertelemeye bile gerek yoktu tarih belliydi ona göre planlama yapılabilirdi. Artık herkes kendi başının çaresine bakacak ama bu yapılanı da unutmam.
Hepsine hakkınız var tabii ki. Affetmek zorunda da değilsiniz. Bu kadar duygu biriktirmeniz bile fazla önemsediğinizi gösteriyor.Hem kızgınım hem de kırgın. Gönül de koyuyorum bu kadarına hakkım var. Her seferinde affedici ben olmak zorunda değilim onlar bencil diye. Fazla fedakarlık hiç bir zaman fayda getirmiyor. Düğüne de gitmemeye karar verdim.
Bir ayrımcılık yok. Düğüne destek oluyorlar yapması gerekeni yapıyorlar. Sizde ailenizin yanında olacaksınız. Sizede destekler sonuç olarak. Bebeğini kimse yardım etmeden büyüten bir çok anne var benim gibi. Sorun etmeyin, stres yapmayın. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın.Herkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
O stres girip gitmeyin. İlgi bekleyeceğiniz için kırılırsınız. Doktor erken doğum riski var dedi diyin.Herkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Doğumdan sonra düğün, sizin içinde aileniz içinde daha zor olur. Hamileyken daha kolay hallolur.Herkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Doğumdan 1 ay sonrası daha da zor. Yeni doğmuş bebekle ne düğün hazırlığı olur ne de düğün.Yani bazı arkadaşlar iste kardeşinizin de kendi hayati falan demiş ama kardeşlik benim gözümde bu degil yahu. Benim ablamın doğumu olacak düğünümü tam o zamana getireceğim olacak iş değil. Ablamın yanında olmak isterim yeğenimin başında olmak isterim. Düğün tarihi kac ay önceden alınıyor dogumdan 1 ay sonraya da ayarlanabilirdi.
Erkek tarafı demiş bazıları ama ablamından doğumuna da anlayış gösterip benim istediğim tarihe uymuyorsa erkek tarafı kusura bakmayacak Yani.
Ailenizin de seni de götüreceğiz deme gibi plan yapma gibi bir lüksü falan yok. Kırılmanı çok iyi anliyorum. Yani doğum tam o zamana denk gelebilir düğün gününe bile denk gelebilir o zaman ne olacak kimse düşünmüyor mu bunu. Stres yapın diye söylemiyorum ama orda olursanız bin katı stres olacak gibisiniz. Olduğunuz yerde doğumu yeniden degerlendirin derim size. Ha birde unutmadan sağlıcakla kucağınıza alin insallah.
Bir kez doğuran bilir ki en rahatı bebeğin içinde olduğu zamanDoğumdan sonra düğün, sizin içinde aileniz içinde daha zor olur. Hamileyken daha kolay hallolur.
Bence de sonuçta ablası doğuracakBir kez doğuran bilir ki en rahatı bebeğin içinde olduğu zaman
Doğumdan sonra zaten 2 ay bebekle hiçbir iş yapılmaz. 4.aydan sonra uyku düzeni vs derken çocuk daha da zorlanır.
Bence kardeşi 2 sene beklemeliydi çocuk kreşe başlayana kadar.
Herkes 40. Haftada doğurmuyor ki. 37. Haftadan itibaren artık zamanında doğum tarihi başlamış oluyor. Stresinizde olacak her ansancı tutabilir yollara çıkmayın benceHerkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
37 de doğum yaptım. Ailem ve eşimin ailesinden uzak olduğum için eşimle tek gittik doğuma. Bizimkiler çok ısrar etti yanımıza gel diye ama asla gitmezdim. Gereken özeni gösteremezlerdi. İyi ki de öyle olmuş çok daha rahattım. Ama lohusalık için aynı şeyi söyleyemem. Yalnız olduğum için çok etkilendim ve depresyona girdimHerkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
tamamen aynı fikirdeyim, bebek doğmadan ne yapıyorsanız yapın, sonrasında maalesef işler daha zor oluyor.Bir kez doğuran bilir ki en rahatı bebeğin içinde olduğu zaman
iyi de doğumdan sonraki 1 ayda da minicik bebekle daha 40'ı çıkmamış bebekle mi gidecek düğüne bu sefer de?Yani bazı arkadaşlar iste kardeşinizin de kendi hayati falan demiş ama kardeşlik benim gözümde bu degil yahu. Benim ablamın doğumu olacak düğünümü tam o zamana getireceğim olacak iş değil. Ablamın yanında olmak isterim yeğenimin başında olmak isterim. Düğün tarihi kac ay önceden alınıyor dogumdan 1 ay sonraya da ayarlanabilirdi.
Erkek tarafı demiş bazıları ama ablamından doğumuna da anlayış gösterip benim istediğim tarihe uymuyorsa erkek tarafı kusura bakmayacak Yani.
Ailenizin de seni de götüreceğiz deme gibi plan yapma gibi bir lüksü falan yok. Kırılmanı çok iyi anliyorum. Yani doğum tam o zamana denk gelebilir düğün gününe bile denk gelebilir o zaman ne olacak kimse düşünmüyor mu bunu. Stres yapın diye söylemiyorum ama orda olursanız bin katı stres olacak gibisiniz. Olduğunuz yerde doğumu yeniden degerlendirin derim size. Ha birde unutmadan sağlıcakla kucağınıza alin insallah.
ciddi misiniz gerçekten yahu kurban bayramından sonra fiyatlar uçar yani ne biliyim aileniz aradaki farkı verecek miydi? siz mi verecektiniz?Ben de öyle dedim doğumdan 2 hafta- 1 ay sonra olsa ailem de öyle önerdi ama kendisi bu tarihi seçti
belli ki panik bir insansınız (olabilir bizim kadınlar genel olarak hep panik zaten), kına da anladığım kadarıyla sizin olduğunuz şehirde kız tarafı olduğunuz içinKınaya katılıp düğüne katılmamayı düşünüyorum. Kınada da zaten oynayamam, o sürecin içinde bulunmak bile yorucu olacak.
Eşimin ailesi farklı bir ülkede yaşıyor şartları çok iyi değil ve annesi yok maalesef babası da bana destek olamayacak kadar yaşlı. Kendi ailem varken eşimin ailesinden destek beklemek bile üzücü.Hepsine hakkınız var tabii ki. Affetmek zorunda da değilsiniz. Bu kadar duygu biriktirmeniz bile fazla önemsediğinizi gösteriyor.
Şimdi endişe ediyorsunuz doğum için, etmeyin diyorum. Doğum endişeyi kaldırmaz. Rahat olun. O gün gelsin keyfinize göre davranırsınız .
Aileniz böyleyse eşinizin ailesinin yanına gitsenize doğuma yakın. Orada doğurun madem. Onlar da mı fena?
Evet burda yapmaya karar verseydim ücretli bakıcı kesinlikle düşünmüştüm zaten aileme güvenmiyordum gelseler bile uzun kalmazlar diye ama maalesef Arap doktorlara güvenemedim. Hiç bir şikayetim yokken akıntı için örnek aldılar kanamam oldu o yüzden Türkiye daha iyi geldi ama şu an pişman oldum feci şekilde.Bana doğumu orda yaparsanız pişman olacaksınız, gerekli ilgiyi göremeyeceksiniz gibi geldi. Aslında yaşadığınız yerde ücretli bakıcılık çok yaygın, keske 2 3 aylığına bi bakici ayarlasanız da dönüp evinizde doğum yapsanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?