Doğuma 2 hafta kala düğün

Amin çok teşekkür ederim. Aslında ertelemeye bile gerek yoktu tarih belliydi ona göre planlama yapılabilirdi. Artık herkes kendi başının çaresine bakacak ama bu yapılanı da unutmam.
Bence de canım ben olsam ben de unutmam. Çok zor değil yani hadi kardesin düğün telasında annen,baban nasıl umursamıyor

Hepsine hakkınız var tabii ki. Affetmek zorunda da değilsiniz. Bu kadar duygu biriktirmeniz bile fazla önemsediğinizi gösteriyor.
Şimdi endişe ediyorsunuz doğum için, etmeyin diyorum. Doğum endişeyi kaldırmaz. Rahat olun. O gün gelsin keyfinize göre davranırsınız .
Aileniz böyleyse eşinizin ailesinin yanına gitsenize doğuma yakın. Orada doğurun madem. Onlar da mı fena?

Şehir dışı dediğiniz yer ne kadar mesafede? Ailenizin yaşadığı şehirde bir organizasyon olacak mı? Doktorunuza danışırsınız. Herkes kötü ihtimalden bahsetmiş ama belki de 40. haftadan sonra doğuracaksınız bilemeyiz. Düğüne sadece kardeşiniz karar vermiyor. Doğum sonrasına erteleseler sizin için bebekle falan hazırlanmak, gitmek daha zor olurdu emin olun. Ben son haftalarımda kuzenimin düğününe gitmiştim, hiçbir sorun yaşamadım. Kendinizi yormadan hazırlanır gidersiniz iyi hissederseniz. Haliniz olmazsa gitmezsiniz. Şimdiden kurmayın böyle. He ama konusu açılırsa da lafınızı esirgemeyin.

Bir ayrımcılık yok. Düğüne destek oluyorlar yapması gerekeni yapıyorlar. Sizde ailenizin yanında olacaksınız. Sizede destekler sonuç olarak. Bebeğini kimse yardım etmeden büyüten bir çok anne var benim gibi. Sorun etmeyin, stres yapmayın. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın.

O stres girip gitmeyin. İlgi bekleyeceğiniz için kırılırsınız. Doktor erken doğum riski var dedi diyin.

Yani bazı arkadaşlar iste kardeşinizin de kendi hayati falan demiş ama kardeşlik benim gözümde bu degil yahu. Benim ablamın doğumu olacak düğünümü tam o zamana getireceğim olacak iş değil. Ablamın yanında olmak isterim yeğenimin başında olmak isterim. Düğün tarihi kac ay önceden alınıyor dogumdan 1 ay sonraya da ayarlanabilirdi.
Erkek tarafı demiş bazıları ama ablamından doğumuna da anlayış gösterip benim istediğim tarihe uymuyorsa erkek tarafı kusura bakmayacak Yani.
Ailenizin de seni de götüreceğiz deme gibi plan yapma gibi bir lüksü falan yok. Kırılmanı çok iyi anliyorum. Yani doğum tam o zamana denk gelebilir düğün gününe bile denk gelebilir o zaman ne olacak kimse düşünmüyor mu bunu. Stres yapın diye söylemiyorum ama orda olursanız bin katı stres olacak gibisiniz. Olduğunuz yerde doğumu yeniden degerlendirin derim size. Ha birde unutmadan sağlıcakla kucağınıza alin insallah.

Doğumdan sonra düğün, sizin içinde aileniz içinde daha zor olur. Hamileyken daha kolay hallolur.

Doğumdan 1 ay sonrası daha da zor. Yeni doğmuş bebekle ne düğün hazırlığı olur ne de düğün.

Doğumdan sonra düğün, sizin içinde aileniz içinde daha zor olur. Hamileyken daha kolay hallolur.
Bir kez doğuran bilir ki en rahatı bebeğin içinde olduğu zaman
Doğumdan sonra zaten 2 ay bebekle hiçbir iş yapılmaz. 4.aydan sonra uyku düzeni vs derken çocuk daha da zorlanır.
Bence kardeşi 2 sene beklemeliydi çocuk kreşe başlayana kadar.

Bence de sonuçta ablası doğuracak

Herkes 40. Haftada doğurmuyor ki. 37. Haftadan itibaren artık zamanında doğum tarihi başlamış oluyor. Stresinizde olacak her ansancı tutabilir yollara çıkmayın bence

Bu tipler siz erken doğum yaparsanız size trip atacak tipler. Değmez bu kardeşe. Doktor izin vermiyor deyin çıkın işin içinden. Zaten destek beklemeyin bile akşam sevisecekler diye halay çekmeleri önemli illa o gün olacak siz ya da bebeğin sağlığı umurlarında değil.

37 de doğum yaptım. Ailem ve eşimin ailesinden uzak olduğum için eşimle tek gittik doğuma. Bizimkiler çok ısrar etti yanımıza gel diye ama asla gitmezdim. Gereken özeni gösteremezlerdi. İyi ki de öyle olmuş çok daha rahattım. Ama lohusalık için aynı şeyi söyleyemem. Yalnız olduğum için çok etkilendim ve depresyona girdim

Kesinlikle gitmezdim. Sizi ve bebeğinizi kimsenin düşündüğü yok. Evlilik insanın gözünü bu kadar kör etmemeli ya. Zaten düğünün yapıldığı tarih tam sizin doğurma zamanınız. Bebeklerin çoğu 1-2 hafta erken gelir zaten, 9 ay 10 gün derler ancak o tahmini bir süre

iyi de doğumdan sonraki 1 ayda da minicik bebekle daha 40'ı çıkmamış bebekle mi gidecek düğüne bu sefer de?

farkındaysanız şubattayız şu anda kadın 26. haftada

yani düğün mayıs 20lere filan denk geliyor --bence bahar düğünü olarak çok güzel bir tarih bu arada.
doğum ise haziran başına denk geliyor.

haziranda da düğün olmazdı hemen doğumdan sonra olacağı için zaten haziran 10unda filan kurban bayramı olması lazım fiyatlar ondan sonra uçar gider...
hatta bari 40ı çıksın denirse -ki bence gebeliğin 38. haftası mı, 2 haftalık bebekle düğüne gitmek mi derseniz bence 38. haftada gitmek yani. 15 günlük bebek daha zor, doğumuna 15 gün kalmış bebekten...

neyse kısacası temmuzun ortasını buluyor bebeğin 40ını bari çıkaralım dersek ve ciddi manada en yüksek sezon oluyor zaten çok pahalı her şey...artı en sıcak zamanlar. o sıcaklarda düğün yapmamak çok mantıklı tercih hele yaz memleketi bir yerse.

tekrar fiyatlar uygun olsun havalar aşırı sıcak olmasın derseler ekimi filan beklemeleri lazım
ama o zaman da bebeğiyle yaşadığı ülkeye dönecek olan anne tekrar gelecek miydi acaba düğüne? (bu arada ekim de bence güzel bir tarih düğün için)

burada kardeşin senin düşünmeliydi diyen arkadaşlar bir ellerine takvim alıp söyleyebilirler mi ne zaman olacaktı bu düğün?
Ben de öyle dedim doğumdan 2 hafta- 1 ay sonra olsa ailem de öyle önerdi ama kendisi bu tarihi seçti
ciddi misiniz gerçekten yahu kurban bayramından sonra fiyatlar uçar yani ne biliyim aileniz aradaki farkı verecek miydi? siz mi verecektiniz?
dahası kucağınızda 15 günlük bebekle gitmek size kolay mı geliyor gerçekten? saat başı emzireceğiniz bebekle, eşiniz de yokken ? kontrole bile otobüsle gidiyorum diyorsunuz. kimin aracına bebek koltuğu takacaksınız da kim saat başı duracak siz emzirin diye? inanın anlamadım ben? doğum zamanı araba mı kiralayacaksınız?
Kınaya katılıp düğüne katılmamayı düşünüyorum. Kınada da zaten oynayamam, o sürecin içinde bulunmak bile yorucu olacak.
belli ki panik bir insansınız (olabilir bizim kadınlar genel olarak hep panik zaten), kına da anladığım kadarıyla sizin olduğunuz şehirde kız tarafı olduğunuz için
ona katılın geçin. yol size fazla geliyor ve göze alamıyorsanız (eyvallah, bu da olabilir) mantıklı çözüm bu. bence takmanıza gerek bile yok durumu...

ya bir de ailenize narsist diyorsunuz 4 ay ailede kalma planlaması yapıyorsunuz...
narsist aile böyle bir şey değil kusura kalmayın da.

Eşimin ailesi farklı bir ülkede yaşıyor şartları çok iyi değil ve annesi yok maalesef babası da bana destek olamayacak kadar yaşlı. Kendi ailem varken eşimin ailesinden destek beklemek bile üzücü.

Evet burda yapmaya karar verseydim ücretli bakıcı kesinlikle düşünmüştüm zaten aileme güvenmiyordum gelseler bile uzun kalmazlar diye ama maalesef Arap doktorlara güvenemedim. Hiç bir şikayetim yokken akıntı için örnek aldılar kanamam oldu o yüzden Türkiye daha iyi geldi ama şu an pişman oldum feci şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…