Doğuma 2 hafta kala düğün

Cagirin esinizi veya ailesinden birini sizinle evde kalsin. Ailenizin bu durumda yaptigi dusuncesizlikleride bence unutmayin ilerde. Yada sonraki dogumlari dusunurseniz kendi ulkenizde yapin derim
Eşim yabancı ve annesi 10 yıl önce vefat etmiş. Kayınpederim bekar. Annesi hayatta olsaydı kesinlikle olduğum ülkede doğum yapar ondan destek beklerdim. İkinci olsa insan tecrübeli olur şu an ilk olduğu için ben de destek bekliyorum ama tamamen yalnız bırakıldım. Artık eşimle halledeceğim bu durumu.

2.kizımın dogumdan 2 gün önce kuzenimin dügününe gittim ama benim pek karnim yoktu aktif hareket edebiliyordum agri sizi hic yoktu hamile degil gibiydim hic sorun yasamadim.Ilk kizimda ise son haftalarimda hareket bile edemiyordum agrilarim vardi siz kendinizi daha iyi bilirsiniz.Ama insallah dügünden önce dogum olmaz yeni doganla dügüne katılamazsiniz cünkü seslere karsi cok hassas oluyorlar o dönemde.

Herkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Farklı bir şehire gitmeyecekseniz abartıyorsunuz bence. Hamilelik bu hasta değilsniz. Sizde o zaman hamileliğinizi kardeşinizin düğün işlerine göre ayarlasaydınız.
Herkes size uymak zorunda değil. Ailenize prensesçilik oynamak istemişsiniz ama tek çocuklarıda siz değilsiniz sonuçta.

Evet kardeşim önce kendini düşünüyor zaten ama en azından ailem iki çocuğa da eşit davranmalı. Herkesin aile yapısı farklı benimkiler zaten oldum olası narsist ebeveynler olduğu için en basitinden annem bebeğim olacağını öğrendiğinde tebrik bile etmedi, yurtdışında olmama rağmen kimse arayıp sormadı. Her neyse kardeşim de benim gebeliğimi öğrendikten sonra nişan ve düğün kararladı sonuçta en yakınıyım abla olarak beni düşünmesi gerekirdi. Bu kadar aceleye gerek yoktu.
Maalesef böyle aileler çok fazla , siz sadece kendinizi düşünün, onlara karşı mesafeli olun ve strese girmeyin hiç...

Düğünle falan ugraşmadan hiç bir etkinliğe de katılmadan evde eşinizle oturun. Doğum vakti de güzelce doğurun zaten düğünden sonra kimse kalmaz biraz zaman sonra da yaşadığınız yere dönün. Bu hayatta yalnızız maalesef kimseye kırılıp gücenmeyin. Hiç polemiğe girmeyin ama bu yapılanı da unutmayın. Bence en güzel cevap. Doğum paketi falan almamış olsaydınız direkt dönün derdim. Düğün ertelenebilir ama doğum ne zaman ne olacağı belli değil. Sizi üzmek istemem ama kardeşiniz de sizin düğünde olmanızı çok önemseseydi ona göre davranırdı.

Herkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Hamileliğinizde bi sorun yoksa, iyiyseniz kontrollere yalnız gitmenizde bi sorun göremedim. Ailenizin nikaha giderken sizi yalnız bırakmak istemeyip bizimle geleceksin demelerini de anlayabiliyorum. Ayrımcılık yapmıyorlar ama arada kalıyorlar bu şekilde. Kardeşiniz tarihi seçerken daha etraflıca düşünseymiş keşke diyeceğim ama oda tek başına karar vermiyor sonuçta. Bence kimseye alınmayın, denk gelmiş diyip geçiştirin. Eşiniz bi yolunu bulup gelsin yanınıza, tek çözüm bu.

Evet zaten şu an durum o bebek için hazırlık yapmam gerekiyor ama her yer birbirine girecek temizlik, misafir, kına sonrası eve gelip yemek derken. Olduğum ülkede çok sorun yaşadım sağlık sisteminde burda da güvenmiyorum doktorlara ticarete dönmüş iyice daha önce yanlış tetkik sonucu kanama vs yaşadım. Cidden bu konu yüzünden uykularım kaçıyor zaten hassas bir dönem. İnsan anlayış bekliyor. Herkes yaz sonu yapar diye düşünürken sanki acelesi varmış gibi nişandan 4 ay sonraya düğün tarihi aldı kardeşim ben bunu söylesem de evde huzursuzluk ve kavga olacak. Ailem niye müdahale etmedi, etmiyor onu anlamıyorum.
Bu konuda kimseyi kendinize uydurmaya çalışmayın, kayın aileniz Türkiye de ise onlarda bu süreci atlatmaya çalışabilirsiniz, bir şekilde uygun ortam oluşturmak zorundasınız, ortam uygun değilse hiç gelmeyin bence , bulunduğunuz ülkede doğumu yapın diğer türlü kaos bitmez...

Kınaya katılıp düğüne katılmamayı düşünüyorum. Kınada da zaten oynayamam, o sürecin içinde bulunmak bile yorucu olacak.
Doğum nasıl olacak belli olmaz ki mesela benim bebeğim erken doğdu, siz bilemezsiniz ki kaçıncı haftada doğacak, bence hiç telaşa girmeyin ,

Evet kardeşim önce kendini düşünüyor zaten ama en azından ailem iki çocuğa da eşit davranmalı. Herkesin aile yapısı farklı benimkiler zaten oldum olası narsist ebeveynler olduğu için en basitinden annem bebeğim olacağını öğrendiğinde tebrik bile etmedi, yurtdışında olmama rağmen kimse arayıp sormadı. Her neyse kardeşim de benim gebeliğimi öğrendikten sonra nişan ve düğün kararladı sonuçta en yakınıyım abla olarak beni düşünmesi gerekirdi. Bu kadar aceleye gerek yoktu.

esiniz yokmu? Hangi ülkede yasiyorsunuz?

Evet ilk bebeğim 🥹 Ben şehir dışına gitmeyi düşünmüyorum açıkçası ama ailem daha zamanın var diye söylenecek buna eminim. Kendileri kararlamış biz gidiyoruz sen de geleceksin diye. Umarım eşim o tarihte gelmiş olur yoksa gitmemeyi seçersem yalnız kalmak da sıkıntılı olur.
kaç saatlik yol gideceğiniz yol düğün yeri
ne bencilmiş kardeşiniz de sinir oldum

önce kendinizin ve bebeğinizin sağlığı herşeyden önemli olan
ona odaklanın

Çok takılmayın bence. Doktorunuzla konuşun, yola çıkmanıza izin vermezse gitmeyin nikaha. Bahanenizde var sonuçta. Düğünde de sizlik bir şey yok sonuçta, salona gidip oturup eve geleceksiniz. Böyle olmuş deyin ve geçin ,yapacak bir şey yok.
Ben 38. haftada 350 km yol gidip kuzenimin nikahına katılıp ertesi gün geri döndüm, 1 hafta sonra da doğum yaptım. Doktoruma danışmıştım, kanaman yoksa sıkıntı yok demişti. Yani büyük büyük dert edeceğiniz bir şey değil bence.

Farklı bir şehire gitmeyecekseniz abartıyorsunuz bence. Hamilelik bu hasta değilsniz. Sizde o zaman hamileliğinizi kardeşinizin düğün işlerine göre ayarlasaydınız.
Herkes size uymak zorunda değil. Ailenize prensesçilik oynamak istemişsiniz ama tek çocuklarıda siz değilsiniz sonuçta.
Benim doğum tarihim zaten belliydi sonradan düğün planlayan kardeşim almıyor galiba sizin kafa. Herkes bize uymak zorunda değilse biz de onlara uymak zorunda değiliz. Bana sormadan 3 saatlik yola 38.haftamda götürme planı yapmışlar diyorum.

Tam kardeşin evet dediği sırada bebek geliyoooo diye bağır da görsün gününü hepsi. Yaaa insan hiç mi düşünmez evladını karnı burnunda ordan oraya sürükleyeceklermiş. Gitme canım yapacak birşey yok gelmiyorum de. Bi zahmet erteleselermiş. İnşaallah kolaylıkla yaparsın doğumunu bir sıkıntın olmasın inşallah 🌸

Daha 26. haftadan bunları dert etmeyin. Doğum bu, neyin ne olacağı hiç belli olmaz.
Kardeşinize kızmayın. Benim de ablam doğuracak olsa doğumdan öncesine koyarım düğünü, düşünmem yani ay doğurur mu doğurmaz mı diye. Herkesin hayatında kendince işleri var. Onun da kendine göre planları vardır.
Ailem narsist demişsiniz. 1 günde böyle olmadıysa doğumda da farklı bir tavır beklemeyin. Onlar sizi düşünmüyorsa siz de onları düşünmeyin. O gün gelsin, sağlığınız el verirse gidersiniz. Keyfiniz çatmazsa gitmezsiniz.

Tam kardeşin evet dediği sırada bebek geliyoooo diye bağır da görsün gününü hepsi. Yaaa insan hiç mi düşünmez evladını karnı burnunda ordan oraya sürükleyeceklermiş. Gitme canım yapacak birşey yok gelmiyorum de. Bi zahmet erteleselermiş. İnşaallah kolaylıkla yaparsın doğumunu bir sıkıntın olmasın inşallah 🌸
Amin çok teşekkür ederim. Aslında ertelemeye bile gerek yoktu tarih belliydi ona göre planlama yapılabilirdi. Artık herkes kendi başının çaresine bakacak ama bu yapılanı da unutmam.

Daha 26. haftadan bunları dert etmeyin. Doğum bu, neyin ne olacağı hiç belli olmaz.
Kardeşinize kızmayın. Benim de ablam doğuracak olsa doğumdan öncesine koyarım düğünü, düşünmem yani ay doğurur mu doğurmaz mı diye. Herkesin hayatında kendince işleri var. Onun da kendine göre planları vardır.
Ailem narsist demişsiniz. 1 günde böyle olmadıysa doğumda da farklı bir tavır beklemeyin. Onlar sizi düşünmüyorsa siz de onları düşünmeyin. O gün gelsin, sağlığınız el verirse gidersiniz. Keyfiniz çatmazsa gitmezsiniz.
Hem kızgınım hem de kırgın. Gönül de koyuyorum bu kadarına hakkım var. Her seferinde affedici ben olmak zorunda değilim onlar bencil diye. Fazla fedakarlık hiç bir zaman fayda getirmiyor. Düğüne de gitmemeye karar verdim.

Back