- 20 Mayıs 2024
- 909
- 1.048
- 28
- 27
- Konu Sahibi annelik yolunda
-
Hislerime tercüman oldu yazınız çok teşekkür ederimYani bazı arkadaşlar iste kardeşinizin de kendi hayati falan demiş ama kardeşlik benim gözümde bu degil yahu. Benim ablamın doğumu olacak düğünümü tam o zamana getireceğim olacak iş değil. Ablamın yanında olmak isterim yeğenimin başında olmak isterim. Düğün tarihi kac ay önceden alınıyor dogumdan 1 ay sonraya da ayarlanabilirdi.
Erkek tarafı demiş bazıları ama ablamından doğumuna da anlayış gösterip benim istediğim tarihe uymuyorsa erkek tarafı kusura bakmayacak Yani.
Ailenizin de seni de götüreceğiz deme gibi plan yapma gibi bir lüksü falan yok. Kırılmanı çok iyi anliyorum. Yani doğum tam o zamana denk gelebilir düğün gününe bile denk gelebilir o zaman ne olacak kimse düşünmüyor mu bunu. Stres yapın diye söylemiyorum ama orda olursanız bin katı stres olacak gibisiniz. Olduğunuz yerde doğumu yeniden degerlendirin derim size. Ha birde unutmadan sağlıcakla kucağınıza alin insallah.
Lütfen konuma yorum yapmayın burası dalga geçme alanı değil.Bir kez doğuran bilir ki en rahatı bebeğin içinde olduğu zaman
Doğumdan sonra zaten 2 ay bebekle hiçbir iş yapılmaz. 4.aydan sonra uyku düzeni vs derken çocuk daha da zorlanır.
Bence kardeşi 2 sene beklemeliydi çocuk kreşe başlayana kadar.
Tam olarak nerede dalga geçmiş? Doğru söylüyor üye.Lütfen konuma yorum yapmayın burası dalga geçme alanı değil.
Mesele sevişmek de değil zaten birliktelikleri var yani birbirlerine hasret olsalar diyeceğim sabredemediler beklemek istemiyorlar daha fazla. Bu acelenin hiç bir anlamı yoktu resmen benim inadıma yapılmış gibi.Bu tipler siz erken doğum yaparsanız size trip atacak tipler. Değmez bu kardeşe. Doktor izin vermiyor deyin çıkın işin içinden. Zaten destek beklemeyin bile akşam sevisecekler diye halay çekmeleri önemli illa o gün olacak siz ya da bebeğin sağlığı umurlarında değil.
Mesele sevişmek de değil zaten birliktelikleri var yani birbirlerine hasret olsalar diyeceğim sabredemediler beklemek istemiyorlar daha fazla. Bu acelenin hiç bir anlamı yoktu resmen benim inadıma yapılmış gibi.
valla burada birisi konu açsaBen cokta anormal bir durum goremedim kardes konu acsa iki kisi dugun yapar kararlastirir ablan gelmesin yorumlari pespese gelirdi
Dogumdan sonraya birakilmasi hepten imkansiz 15 1 aylik gunluk bebekle 3 saat nereye gidiyorsunuz arabayi nasil ayarlayacaksiniz bebek o kdr yolu durmadan gidemez ses ona iyi gelmez siz toparlanamazsiniz belki daha oncesine cekilebilirdi ama yer bulamamis olabilirler. En guzeli akisina birakmak esinizi garantilemeye calisin insallah erken dogum olmaz. Bu stres size iyi gelmez.
Eşim doğumdan sonra 1 ay yanımda olacakeşiniz de yokken ?
Babamın şahsi aracı var ama beni hastaneye götürmek için kullanılmıyor kimsenin arabası yok değil yani. Düğünün bu zamana planlanacağı bana söylenseydi gidip orda doğum yapmayı aklımdan bile geçirmezdim. Benim kızdığım mesele bu. Ağustos-Eylül-Ekim çok para vermek istenmiyorsa aylar torbaya girmedi. Her şey de maddiyat değil hepsinin durumu da gayet yerinde bazı şeyler de maneviyat düşünce insanlık.doğum zamanı araba mı kiralayacaksınız?
valla burada birisi konu açsa
görümcem doğum yapacakmış, düğünü benim istediğim tarihten 3-5 ay sonraya istiyorlar dese
herkes ortalığı yıkardı ona neymiş diye
düğün erkek tarafında yapılacak olan düğün
kız tarafı kendisi düğün yapmıyor
kız tarafında sadece kına olacak konu sahibi de ona katılacka zaten, düğün erkek tarafının düğünü
eee
baldıza göre tarih belirleyelim.
kimse kusura bakmasın görümceye göre kına belirlenmiyorsa baldıza göre de erkek tarafının düğünü belirlenmez yani. kınaya katılsın.
burada ilginç bir teamül var kim konu açarsa onu haklı buluyorlar.
Dünya sizin etrafınızda dönmüyor maalesef, ayaklarınız yere basmalı bir an önce. Yoksa çok üzülürsünüz bu hayatta.Mesele sevişmek de değil zaten birliktelikleri var yani birbirlerine hasret olsalar diyeceğim sabredemediler beklemek istemiyorlar daha fazla. Bu acelenin hiç bir anlamı yoktu resmen benim inadıma yapılmış gibi.
Geçen eşimin halası bahsediyordu. Aynı mekânın nisan fiyatıyla ağustos fiyatı arasında 200 bin fark vardı mesela. Maddi durumu yerinde diye elle tutulur bir sebep yokken göz göre göre fazla mı verecekler? Bence siz çok hassassınız şu an. Bebek doğunca anlarsınız, bu halde biz nasıl düğüne gidecektik dersiniz.Eşim doğumdan sonra 1 ay yanımda olacak
Babamın şahsi aracı var ama beni hastaneye götürmek için kullanılmıyor kimsenin arabası yok değil yani. Düğünün bu zamana planlanacağı bana söylenseydi gidip orda doğum yapmayı aklımdan bile geçirmezdim. Benim kızdığım mesele bu. Ağustos-Eylül-Ekim çok para vermek istenmiyorsa aylar torbaya girmedi. Her şey de maddiyat değil hepsinin durumu da gayet yerinde bazı şeyler de maneviyat düşünce insanlık.
Kardeşiniz kaç yaşında?Mesele sevişmek de değil zaten birliktelikleri var yani birbirlerine hasret olsalar diyeceğim sabredemediler beklemek istemiyorlar daha fazla. Bu acelenin hiç bir anlamı yoktu resmen benim inadıma yapılmış gibi.
Gelin siz deilsiniz ki bu kadar düşünesiniz. Hepi topu bir günlük bir aktivite. Gerçekten bu kadar düşğnecek bir şey yok. Kendiniz, olduğu kadar, düğüne icabet edeceksiniz. Ailenizle birlikte olacaksınız. Doğum öyle başladı birkaç saat içinde oldu bitti bir şey değil ki! Sancılar 1 saatte bir arayla başlıyorlar. Saattler sonra yarım saatte bire, saattler sonra 20 dakikada bire düşüyor. Bu arada 10-12 saat vaktiniz oluyor. Korkmayın yani düğünde doğum olur da oralarda doğururum diye. Zaten kısmet olurda o günlerde doğum yaparsanız düğüne gidecek değilsiniz bir de üzerine. Akışına bırakın. Fazla sorgulamayın. Sağlıkla kucağınıza alın.Herkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
Belki de 37 haftalikken dogum yaparsınız. Ben tam 37. Haftada yapmıştım. Yani düğünden önce doğurma olasılığınız da yüksekBen de öyle dedim doğumdan 2 hafta- 1 ay sonra olsa ailem de öyle önerdi ama kendisi bu tarihi seçti
Olduğunuz yerde dogurunHerkese merhaba. Bir süredir zihnimi meşgul eden problemi sizlere danışmak istedim. Şu an 26 haftalık hamileyim kız kardeşimi uyarmama rağmen benim doğumumdan 2 hafta önceye düğün günü planladı. “O tarihten sonra düğün salonu pahalanıyor” diyerek. Ben normalde yurtdışında yaşıyorum ama buradaki doktorları ve sağlık sistemini beğenmediğim için Türkiye’de doğum yapmaya karar verdim çok önceden. Yani doğum öncesi 3 ay ve sonrasında 1 ay olmak üzere ailemin evinde kalacağım. Bu kararı onlar da destekledi. Yaşadığım ülkede herhangi bir tanıdığım ve ebelik sistemi olmadığı için çok zorlanacaktım. Ama şu an biraz pişman oldum açıkçası doğum paketimi aldığım ve doktorumu da sevdiğim için kararımdan vazgeçmek istemiyorum. Düğüne katılmazsam ailem daha 2 haftan var abartıyorsun diye tepki gösterir ve o süreçte benimle ilgilenecek biri de yok çevremde. Üstelik nikah şehir dışında olacak ailem seni de götüreceğiz diye bana sormadan kararlamış bile ama ben ya doğumum 38. Haftada başlarsa diye endişeliyim ki imkansız bir şey değil. Ailemin bu süreçte yeterince destek olmadığını düşünüyorum mesela oradayken kontrole bile hep yalnız ve otobüsle gidiyorum ama düğün hazırlıkları için kardeşime destek oluyorlar. Burada da bir ayrımcılık var mı? Nasıl bir tavır takınmalıyım. Açıkça bu konuları konuşmak çözüm olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum siz olsanız ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?