Sen çok yaşa BHK.Benim akımdan geçiyordu tam bu konuyu açmak.Eline sağlık.
Ben yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum soru sormadan önce:
Sezeryan sonrası ağrılarım 4.günümde ağrı kesici içmeme gerek bırakmayacak kadar azaldı.Tam bir haftam dolduğunda ise yataktan hiç yardım almadan kalkmak en ufak canımı yakmamaya başladı.Açıkçası daha uzun süreceğini düşünmüştüm.Belki bebeğime anne sütü vermemin de çabuk toparlanmamda faydası oluyordur.Öyle olduğunu bir yerde okumuştum.Yani emzirmek hem bebeğimize hem bize faydalı.İlk zamanlar emzirirken bebeğimi göbeğime dayamadan havada tutmaya çalıştığım içim omuzlarım,kollarım,boynum inanılmaz ağrıyordu,ama artık dik oturarak kucağıma yastık alıyor,öyle emziriyorum kızımı.
Eski kadın doğum doktorum bebeğin pişiği olmasını istemiyorsan,evinde sıcak su varsa her alt açışta poposunu ılık suyla yıkayıp güzelce kurulamamı söyledi.Islak pamukla sildim ilk birkaç gün.Annem yıkarken bebeğin üşüteceğini söyleyip durduğu için.Artık eşimle birlikte alt açarken,annem de evde yoksa yıkıyoruz yine:)
Göbek bağı için hastanede alkolle pansuman yapmamızı söylemişlerdi.Annemle eşim,kızımı topuk kanı aldırmaya sağlık ocağına götürdüklerinde oradaki hemşire 'Alkol de kullanmayın,daha çabuk kurur.Düştükten sonra batikon sürün demiş.Bugün 9.günümüz ve göbek bağımız düştü.Batikon sürüp gazlı bez kapatıyorum şimdi üstüne.Nasıl sevindik babasıyla anlatamam.İnsan korkuyor canı yanar falan diye.
Psikolojik olarak bi garibim.Arada bir mutluluktan,bazen hastanedeki halimi hatırlayıp üzüntüden kısa ağlama nöbetleri geçiriyorum.
Yemek olarak doktorum çiğ meyve sebze,süt yoğurt tüketme dedi.Birçok sebze haşlanmış halde de çok gaz yapıyormuş.Ona göre besleniyorum.Gaz yapan hiçbir şey yememeye çalışıyorum.Bol komposto,çay ve su içiyorum.Hastanede reçeteye milupa'nın emziren anneler için çayından yazmışlar.Çok güzel geldi bana o çay.Ayrıca poşet rezene çayı da içiyorum.Bebeğim rezene içmeye başladığımdan beri gaz problemi yaşamıyor.
Daha anlatmak istediğim çok şey var ama çok yorgunum şimdi.Zamanla laf lafı açar zaten.Haydi bakalım paylaşalım:)