Doğum sonrası yaşananlar

Chocolita

Nirvana
Pro Üye
30 Ocak 2017
13.354
197.238
598
Açıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine..

Arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben doğumdan sonra hastahanede veya evde kayınvalidemdense annemle daha rahat edeceğimi düşündüm ve annem çalışan birisi olmasına rağmen ondan rica ettim. Annem de tabi ki kabul etti. Bunu kırıcı olmadan kayınvalideme de doğum gerçekleşmeden önce açıkladım. Eşimle de konuştum. Kanamalarım olacağını, kendisi iş yerindeyken belki kendi başıma oturup kalkamayacağımdan bunun dışında özel ihtiyaçlarım olabileceğinden, sonuç itibariyle yanımda annemi istediğimden bahsettim. Kayınvalidem de eşimde anlamış gibilerdi, benim de içim rahattı.

4 ay önce doğum yaptım. Doğumum sezeryanla oldu. Herkesin bünyesi farklıdır, benimki çok ağır geçti. Çok zor yürüyor, çok zor oturabiliyordum. Afedersin wc benim için azap gibiydi. Hastahaneden eve geldik. Kayınvalidem de bizimleydi. Tabi ki kadının torunu oldu hevesliydi. Ama günler geçti kayınvalidem her gün bizde.. Gelip bebeği görmesini geçtim, anneme habire iş buyurup yaptığı işi de beğenmiyordu. Annem de rahatsız oluyordu bu durumdan. Kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyordu. Bu da yetmezmiş gibi her yaptığıma karışıyor, bebeği zayıflattığımı söylüyordu. Daha olmuş 1 hafta.. Annemin hazırladığı yemeği yemiyordu. Nedenini hala bilmiyoruz.. Neyse hiçbir şey annemle konuştuğumuz gibi olmadığı için bnim moralim bozuldu. Annem de rahat değildi kadın..

Sonra bir akşam hep birlikte masadayız. Ben, eşim, annem, kv. Annem dayanamayıp eşime dedi ki "Oğlum annende yemek yapmayı biliyor, bende biliyorum. Oda iş yapmayı biliyor, bende. İkimizin birden yapmaya çalışması gereksiz. Ben iş yerimden bunun için izin aldım. Ya annen kalsın ya ben kalayım. Bu şekilde olmuyor" dedi. Eşim ve kv tamamen yanlış anladılar. Kv, bizde öyle şey olmaz beni mi istemiyorsun ben bir yere gitmem gibisinden konuştu. Eşim de ayıp ediyorsunuz ikinizde kalın biri gitsin biri kalsın olmaz o benim annem dedi. Aslında annemin anlatmak istediği farklı bir şeydi ama sanırım onun tek yanlışı bunu masada kv nin yanında söylemesiydi. Tamamiyle yanlış anlaşıldı. Sonra annem ben gideyim o zaman kızım. Ben hiç rahat değilim dedi ve ertesi gün gitti. Ben bitik hissediyordum. Yanımda kalmasını istedişim kişi annemdi.. ona da kızdım aslında. Yine de beni düşünmeliydi. Ona ihtiyacım vardı.

Eşimle konuşmak için odaya çağırdım. Güzel güzel durumu anlattım ama yanımda onun kalmasını istediğimi bu şekilde daha rahat edeceğimi söyledim. Eşim çileden çıktı.. Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
ki.. Sonra yatakta annemi aradım, ayaga kalkamıyorum zaten sancım var. Anneciğim lütfen gel sana ihtiyacım varken böyle yapma dedim. Oda rahat edemediğini bunu bizim önceden konuştuğumuzu ve kv min kendisine davranışlarının zoruna gittiğini söyledi. Bende, senide anlıyorum peki derken, eşim telefonu bir hışımla elimden aldı..

İşte iplerin koptuğu o an.. Anneme çok ağır konuştu. Dedi ki, Ne anlatıyorsunuz telefonda direk bana söyleyin. annemi istemiyosanız bende sizi istemiyorum dedi. Daha neler neler.. Ben şok oldum kalkıp da alamadım o telefonu elinden. Ağlama krizine girdim. Kv de yan odada her şeye şahit oluyor. Yapma diye bağırıyorum eşime tınlamıyor. Kayınvalidem baktı ben fena oldum, ben gidiyorm hadi tartışmayın dedi gitti. Telefonu kapattılar. Eşim yanıma geldi halimi görünce kıyamadı ağladı.. Sezeryanlısın ağlama böyle dedi. Ama benim her şeyimi mahvettikten sonra tesellinin anlamı ne. Nasıl bu şekilde konuşursun annemle nasıl söylersin dedim.
Ya bende aynı şeyi söylüyorum sana ta hamileyken bile söyledim. Bana niye lafınız yok..

Sonra kayınvalidem tlf etti. Geleyim mi yardıma dedi. Kendi başıma halledebiliyorum isterseniz gelin görün bebeği ama yardım istemiyorum dedim. Alınmış.. 4 ay oldu eşim annemlere gitmiyor. Babam geldi, konuştu yok gitmiyor.. Annemlerde gelemiyor. Ben gidip geliyorum. Onun annesi rahat rahat gidip geliyor kalıyor.. Eşimle bu konu yüzünden çok tartıştıysak da son zamanlarda durulduk.

Bu arada ben o olayın üstüne sütten kesildim. Hala bu yüzden ağlıyorum bazen. Çocuğumun rızkı.. Güzel bebeğim ememiyor annesini. Hepsini sorumlu tutuyorum.. Önce eşimi, kv, annemi.. Hiç kimse beni düşünmedi ve herkesin söylediği laf "senin hiçbir suçun yok" Ben suçsuz olmak istemiyorum! Başkalarının hatalarının bedelini ödemekten çok sıkıldım. Eşim hala babamın evine gitmiyor ve bu konuda çok rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Artık ne demeliyim ona bilmiyorum..

(Not: Annemi esime ve kv karsi her zaman korudum ve savundum. Konuyu kabaca anlatip gectim ama bu detayi atlamak istemiyorum.)

Son düzenleme:
kocaları tepenize cıkarırsanız olacagı bu yani olması gereken bi olayı lutuf gibi esine anatıyosun bide kaynanana sanki ona mı kalmıs tabıkı dogumdan sonra annen olmalu en az 40 gun yemek yapsın temizlik yapsın simdi annen senin düzenini bılır sevdigin yemeyi yapar temizligi yapar cocugu bakar sende uyursun bari ama daha en basta evliliginde annem bana bakar söyle böyle diye laf yapıcaksın ki kaynanan degil annen gelsin

Zaten durup durup hatırlatıyordum eşime. Aralarda kayınvalideme de söylüyordum annemin kalacağını. Anlıyormuş gibi evet tamam diyorlardı. Ama kv geldi gitmedi.. O saatten sonra da ne desen yanlış anlıyorlar.

Çok sinir bozucu bi durum gerçekten, seni cok iyi anliyorum, çevremizde okadar çok bu durumu yaşayan insan varki, surekli duyuyoruz..

Annen çok hatalı, iyi niyetli belki ama yanlış ifadeler kullanmış..

Anlayışlı bi kv, koca ve annen yoksa bunları bi araya getirmemeye gayret göstereceksin, bu bermuda üçgeninden uzak duracaksın yapcak bişi yok..

Gelmiş geçmiş olsun, bebeğini sağlıklica büyüt..

Hepiniz hatalısınız. Annenizi istiyordunuz baktınız kvde de geldi hemde annenizi kullanıyo.
Annenizle konuşucaktınız başbaşa annenizin evine gidicektiniz. Eşinize de herkesin kendi düzeni eşyası var kendi evimde daha rahat yaparım aklım eşimde de kalıyo diyecekti.

Hem kvdenin kendini sultan sanmalarından kurtulucaktınız hem rahat edicektiniz.

Madem eşiniz gelmiyo enbaştan yapmanız gerekeni yapın gidin annenizde kalın mecbur gelir tatlıya bağlarsınız

Bana annen hatalı geldi. Eşine neden söylüyor böyle bir şeyi? Benim kayınvalidem eşimin annemin yanında böyle bir şeyi bana dese ben de kıyameti kopartırım.
İkisi birden işleri bölüşseydi, ya da annen kayınvalidene deseydi eğer siz bakarsanız ben gideyim diye.
Bana anneniz gerçekten haksız geldi ama kocanızın annenize yaptığı da terbiyesizlik.

Eşin tamamıyla haksız. Yanlış anlamayı kendi istemiş. Sende onun annesinin evine gitme.

Başta öyle yaptım gitmedim. Sonra aylar geçince eşime bir adım atayım dedim gitrim annesinin evine. Her ne kadar bu adımı onun atması gereksede. Ama yine gelmek istemedi.. İyilikten anlamadı

ne denir ki kim.lohusa belli degil buna benzer seyleri dogumda bende yasadim annem kayinvalidemle küs nedeni kaynanam dogumda oglunu doldurdu anneme dusman etti esim sabah ise gitti aksama kdr olani ne bilsin aksam kasla goz arasi yalan yanlis doldurmus bende yuzlestircem dedim esim istemedi yeter artik duymak istemiorum dedi kaynanam tum aileme dusman etti esimi benimde o zaman tek gogsum sutten kesildi halada konusmazlar anlatsam roman olur yaptiklari da nese o zmn bende cok tartistim esimle esimin cok hatalari oldu annemin karsisina gecip laf solemedi ama bakislari hareketleri yetti o zamandan beridur annemde ewime geldiginde rahat edemez suan hamileyim calisiorum kaynanam geldi cocuga o bakiyor ama ewde iki yabanci zorunlu haller disinda konusmam hatta anne bile demem kendisine

Haklısınız keşke gidip annemde kalsaydım. Ne bileyim yeni doğum yapmışım bebek evine gelir evinde ziyaret edilir diye gitmedim. Bilseydim böyle olacağını..

Ne var yani birbirlerini yemeyip gecinselerdi güzel güzel.
Ne gerek vardı.
Kayınvalide kayınvalideliğini yapmış şaşırmadım.
Anneniz kendini doğru ifade edememiş.
Eşiniz ortalığı yatıştıracagına ,yangına körukle gitmiş,siz arada kaynamışsınız.
Her ne olursa olsun annenize ağır konuşmamalıydı,4 ay gidip gelinmeyecek bir durum yok ortada,sanki bahane olmuş.
Büyük konuşmak istemem ama anneme ağır konuşan,gitmem ben,annende gelemez diyen bir adamın annesine ne giderim,nede evime geldiğinde yüzüne bakarım. Kusura bakmasın,orada duracak,haddini bilecek. Onun annesi kıymetliyse benim annemde kıymetli yani.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi.

Bi de esinizden anneniz adina ozur mu dilediniz? Annenizi kovmaktan beter etmisler, siz hala annem de masada konusarak hata etti diyorsunuz.
Orda ana ogul ya siz gidin ya ben de annemle giderim diyecektiniz, siz de bir annesiniz, annenize bu yapilani esinizin yanina birakmamaliydiniz.
Siz de annesiniz artik biliyorsunuz, hicbir anne bu muameleyi haketmez, hele de sizin anneniz gibi ılımlı ve fedakar bir kadina yapilan... ben hazmedemedim, siz nasil hazmedip o adamla normal olmayi basarabildiniz hayret.

Hemen annesiyle görüşmeyi kesmen lazım . Olabilecek en kötü şey olmuş zaten sütun kesilmiş! Su anki durumdan herkes memnun sen hariç. .. olmaz. Anne olan sensin senin konforun önemli. . Annen masada o konuşmayı yapmadan senin kV yi kibarca uyarman gerekirdi. Bu tavrın benim zor uma gidiyor anneme böyle muamele etme diye.... şimdi o koca bozuntusunun bu durumun keyfini sürmesine dur de artık. . Annen de yalvarip üstüne düşüp o adamın bi taraflarını daha fazla kaldirmasin

Ben olsam daha o gün annemi ezdirmez. Gerekirse ambulans çağırır anamın peşinden bebeğimi de alup giderdim. Adamin bi tarafini nazil kaldirsiysaniz hem edepsizlik diz boyu hem umurunda değil. Dört ay olmuş hala ayni. Benim annem gelemiyorsa, kocam aileme gitmiyorsa kayinvalidem sokagimdan dahi geçemez. Azicik agirliginizi koyun.

Sizin durumunuzda kötüymüş. Eşinizle aileniz yüz göz olmayacak. Bir kere yüz göz olursa düzelmesi çok zor. Ben onu yaşıyorum şimdi. Keşke eşim annemle o tlf konuşmasını yapmasaydı..

Büyük konuşmayım da bebeğimi de alır anneme giderdim herhalde. O sinirle bir adrenalin gelir dikişleri falan yırtar ama giderdim sanırım.
Üstüne bir de anneniz hala davet ediyor da burnundan kıl aldırmıyor beyefendi. Eşime inanılmaz aşığım ama annem benim için başkadır. Yüzümü göremez bir daha anneme öyle çemkirirse.

Aynen dediğin gibi hepsi çok hatalı
Ama ben sen olsaydım
Madem ortalık battı eşinin yaptığı gibi onun ailesini
o saatten sonra yok sayardım..
O senin aileni silebiliyorsa sende sil gitsin.
En büyük terbiyesizlik eşinin yaptığı olmuş.

Başta öyle yaptım gitmedim. Sonra aylar geçince eşime bir adım atayım dedim gitrim annesinin evine. Her ne kadar bu adımı onun atması gereksede. Ama yine gelmek istemedi.. İyilikten anlamadı
Sen eşini çok tepene çıkarmıssın. Onun adım atması lazımdı annene yaptığı terbiyesizlikten sonra. Egosu tavan yapmış ailece bunu başarmıssınız. Yanlış anladıysa anlasın eşin seni düşünüyor mu annem haksız diyor mu ki sen doğrucu davutluk yapıyorsun. Sen annenin arkasında gerektiği gibi durmamıssın eşinde bunu fırsat bilmiş.

Herkes de var biraz hata. Sizin annenizi istemek en en en dogal hakkiniz. Kaynana hanim biraz kaynanalik yapmis tamam bebege heves etmis olabilir o yuzden evden cikmiyo olabilir ama annenize davranslari cok yanlis. Annenizin de o sekilde konusmasi yanlis. En buyuk yanlis da esinizde. Biri benim anneme boyle laflar etse bilemiyorum yaa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…