Hayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.
Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun
Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.
Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.
Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.
Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.
Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum