• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum Sonrası stresim

Benim babam otel ayarlıyor zaten.Tatil yapacaklar hem de beni görecekler.3 ayrı odayı burada tutmak imkansız oteller pahalı zaten yer bile yoktur şimdiden.en az 1 hafta kalacaklar çünkü en aşağı 5 bin tutar 1 hafta burda yer ayırtmak
Az önce kayınpeder birden baba oldu.
Yanlış mı anladım?
Yoksa babaanne otelde kalacak?

Kocanın babası ayarlıyorsa, sen niye geriliyorsun durduk yere?

Ne nene, dede var, ne annem
Babam var sadece

Ben hamile kalsam bana kim bakar acaba?
Hoş onca ameliyat geçirdim kimseye ihtiyacım olmadan tek başıma altından kalktım.

Eşine söyle otel ayarlasın, 2 taraf da otel de kalsın
70 yaşında tansiyonlu bananne gece kalkıp yardım edecek değil
Gündüz ev işi yapar.

En güzeli herkes yerinde sağ olsun, sen yardımcı tut babaanneyi yorma.
Ha kaldıkları vakit boyunca maaş bizim eve girecek, gider olmayacak diye düşünüyorsanız başka.

Öte yandan, kocanın kardeşi babası pek tabi gelecekler. Sen onu bırak dedenin yanında rahat edecek misin?
Evet onların yanında büyüdüm Tabiki rahat ederim :) Dedemin evinden gelin çıktım ve babadan öte,Babannem de her işi yapıyor bana bakmak için tedavi oldu şimdi iyi çok şükür.Dogumdan sonra ömrüm yetene kadar bebeğine de ben bakıcam diyor.Bakıcıya vermemem için

Esini al karsina konus. Gelmesin onun akrabalari 40in cikana kadar. Tek care bu gelmesinler. Inan bana babanenin olmasi lazim sadece. Bunu kendin ve bebegin icin yap.

Az önce kayınpeder birden baba oldu.
Yanlış mı anladım?
Yoksa babaanne otelde kalacak?

Kocanın babası ayarlıyorsa, sen niye geriliyorsun durduk yere?
Benim babam ve eşi gelecek görmeye babamlar hem tatil yapacak hem de gün içinde evime gelecekler :) Yer olmadığını biliyorlar o yüzden biz otel ayarlayıp gelicez dediler.Kayınpeder 6 kişi gelip biz de kalmak istiyor.Yalnız anladınız sanırım.

Hayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun

Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.

Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.

Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.

Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.

Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum :KK43:
Şakın misafir kabul etme eşine de söyle özel durumum olacak yatıp kalkamam bir odada de ben 3. Günü gelen misafiri bir kelime etse de gırtlaklasam diye bakıyordum gözünün içine çok başka psikoloji lohusalık aman diyeyim kendine yazık etme

Eşine söyle önceden babasına ve kardeşine "gelip görmeye tamam ama yeni doğum yapmış kadına kalabalık kalmaya gelinmez rahat edemez" desin bir zahmet..

İnan bana tahammül edemezsin. Hiç öyle idare ederim belki deme..
Bebek uyudukça uyuman gerek. Oturup kalkmakta zorlanabilirsin. Lohusalık hamilelikten farklıdır.

Ben hamileliğimde duygu yoğunluğu bile yaşamadım. Ama doğumdan sonra o rahat halimden eser kalmadı. Üstelik sıcaklara denk gelmişti doğum.

Benim babam ve eşi de gelecek görmeye beni ve otelden yer ayırtacaklar.Evimin durumunu biliyorlar.Ama eşimin tarafı o yol masrafını karşılamak için arabayı doldurup geliyorlar önceden de hep böyle oldu çünkü.Bir de geldi mi 15 gün kalıyorlar en az.
Önce eşinizle konuşun.lohusaligi anlatın. Açsın internetten kendinde baksın. Ya otelde kalsınlar yada sonra gelsinler de.
Yinede olmuyorsa odanizdan çıkmazsiniz. Ya uyuyor ya emziriyorsunuz zaten . Stres yapmayın, iyi dusunun.:emir_bebek: geçici süreliğine geliyorlar, sürekli kayınvalideyle kalan var.
Ayrıca belki kimseye ihtiyacınız olmayacak . Ben mesala çok kolay doğum yaptım. Her şeyimi kendim yaptım. Kolay dogumunuz olsun ins:KK200:

Ben o babaanneyi yerim :KK200: Allah başınızdan eksik etmesin.

Benim babaannemde, çocukken aldığım şekerleri yerdi saklı gizli :KK12: eşinizin düşüncesi nedir bu konuda?

Umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.
Yok ben yicem o babaanneyi. Kurban olsunlar böylesine. Allah uzun ömür versin.

Şakın misafir kabul etme eşine de söyle özel durumum olacak yatıp kalkamam bir odada de ben 3. Günü gelen misafiri bir kelime etse de gırtlaklasam diye bakıyordum gözünün içine çok başka psikoloji lohusalık aman diyeyim kendine yazık etme
Söyleyeceğim mecbur.Kırılmasın diye de birşey diyemiyorum.Özellikle konu açtım derler ya hamileyken lohusayken çok abartıyorsunuz bu durumu diye.Ben de abartıyor muyum diye fikir almak istemiştim.Teşekkür ederim.

Bebeğin dışarıdan insanlarla teması minimum düzeyde olmalı ilk aylarda. Eşinize kibarca öncelikli görevinin artık “baba olmak” olduğunu anlatın. Ne gerek var misafir gezdirmeye. Yatılı kimseyi de kabul etmeyin. İnşallah gelmezler. Gelirlerse de rahatsızlığınızı belli edin. Anlayıp giderler belki. Sizde zaten telaş,sancı, doğum, bebeğin ağlaması vs derken aramayı unutun gitsin :)

Önce eşinizle konuşun.lohusaligi anlatın. Açsın internetten kendinde baksın. Ya otelde kalsınlar yada sonra gelsinler de.
Yinede olmuyorsa odanizdan çıkmazsiniz. Ya uyuyor ya emziriyorsunuz zaten . Stres yapmayın, iyi dusunun.:emir_bebek: geçici süreliğine geliyorlar, sürekli kayınvalideyle kalan var.
Ayrıca belki kimseye ihtiyacınız olmayacak . Ben mesala çok kolay doğum yaptım. Her şeyimi kendim yaptım. Kolay dogumunuz olsun ins:KK200:
İnşallah kolay olur benim ve tüm hamile arkadaşların dogumu.Her yıl şu temmuz ayında akraba ağırlamaktan bıktım ki bu yıl da dogum denk gelecek inşallah ve iyi bir bahane oldu bu onlara

Bebeğin dışarıdan insanlarla teması minimum düzeyde olmalı ilk aylarda. Eşinize kibarca öncelikli görevinin artık “baba olmak” olduğunu anlatın. Ne gerek var misafir gezdirmeye. Yatılı kimseyi de kabul etmeyin. İnşallah gelmezler. Gelirlerse de rahatsızlığınızı belli edin. Anlayıp giderler belki. Sizde zaten telaş,sancı, doğum, bebeğin ağlaması vs derken aramayı unutun gitsin :)
Ben aramayı unutsam kayınpederim sağolsun unutmaz.:) Eşim de diyor kadınsızlıktan başı boşluktan nereye gideceğini şaşırıyor babam diye:) Ben kendimi rahatlatmaya çalışıyorum zaten.Bebegimden önemli degil hiçbirşey uykum geldi mi uyurum dinlenirim diye düşünüyorum ama 2 tane Bebeği var görümcemin çok yaramazmış 2 side dinlenilir mi bilmiyorum işte.Eşime söylicem anlayışlı olur inşallah

Eşine söyle önceden babasına ve kardeşine "gelip görmeye tamam ama yeni doğum yapmış kadına kalabalık kalmaya gelinmez rahat edemez" desin bir zahmet..

İnan bana tahammül edemezsin. Hiç öyle idare ederim belki deme..
Bebek uyudukça uyuman gerek. Oturup kalkmakta zorlanabilirsin. Lohusalık hamilelikten farklıdır.

Ben hamileliğimde duygu yoğunluğu bile yaşamadım. Ama doğumdan sonra o rahat halimden eser kalmadı. Üstelik sıcaklara denk gelmişti doğum.
Çok düşüncesiz insanlara denk geldim :( Bunu anlatacak kapasitede değiller.Söyleneni de anlayacak durumda hiç değiller.Eşim onlardan farklı ama onu da biraz dürtmek gerekiyor işte.Şimdiden söylicem eşime artık ister yanlış anlasın ister dogru.

Yok ben yicem o babaanneyi. Kurban olsunlar böylesine. Allah uzun ömür versin.
Amin inşallah Allah uzun ömür versin o kadar akıl almaya,desteğini görmeye ihtiyacım var ki onun.:( Zaten anne diyorum o büyüttüğü için de.

Eşim de ailesinin düşüncesizliğini biliyor.Babannemi çok seviyor kendi babaannesinden annesinden çok hatta.Babannemi istiyor tabi ama 4 yıl çocuğumuz olmayınca herkes görsün istiyor hevesleniyor sanırım biraz ama benim açımdan düşünmüyor.Yol yordam bilmiyor.

Tavrınızı net koyun arkadaşım . İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur ! Varsın birazcık ta siz kötü olun. 1+1 ev ortam malum , sıcak bir yandan of ki of hangi devirde yaşıyoruz ya .. Bu nasıl anlayışsızlıktır olmaz ki

Ben aramayı unutsam kayınpederim sağolsun unutmaz.:) Eşim de diyor kadınsızlıktan başı boşluktan nereye gideceğini şaşırıyor babam diye:) Ben kendimi rahatlatmaya çalışıyorum zaten.Bebegimden önemli degil hiçbirşey uykum geldi mi uyurum dinlenirim diye düşünüyorum ama 2 tane Bebeği var görümcemin çok yaramazmış 2 side dinlenilir mi bilmiyorum işte.Eşime söylicem anlayışlı olur inşallah

Minicik bebeği kucağına alınca bence eşinin önceliği değişir. :) umarım gönlüne göre olur herşey.

Bence gorumceniz kaçar gider , ben ikinci çocuktan sonra annemde bile kalmak istemiyorum. Insanın kendi evi gibi yok

Tavrınızı net koyun arkadaşım . İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur ! Varsın birazcık ta siz kötü olun. 1+1 ev ortam malum , sıcak bir yandan of ki of hangi devirde yaşıyoruz ya .. Bu nasıl anlayışsızlıktır olmaz ki
Geçen sene tedavi aşamasındayken tüm iznini bizde geçiren enişte ve halası gelmişti eşimin.Hergün evde içki gece 4 de gelmeler akşam uyanmalar derken.Bu yıl istemeyince kötü oldum zaten.Eşimle bile kavga ettim.Ne Düşüncesizsin hep problem çıkarıyorsun Dedi.

Kahvaltı yapmadan işe gidiyorsun düşüncesizlik degil mi yaptıkları halanın dedim.Simit alırım giderken abartma Dedi.Ben yatak odasından çıkamıyorum öğlen 3 de kalkıyorlar dedim.Sana da simit alıp geleyim ben her gün Dedi :) Teşekkür ederim kendi evimde Hergün yatak odasında simitle mi Beslenicemm dedim.Ne zamanki eşimin başı agrıdı gürültülerinden o Zaman kabul edemem Dedi.Kendi başına gelmeyince anlamıyor oda

Back