• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum Sonrası stresim

Esinize söyleyin ailesini otele yerlestirsin. Görüp memlekete dönsünler. Size bakacak insanlar zaten orda olacaklar. Sizinkiler zaten orda kalacaklar o zaman. Esinize söyleyin sizin rahat etmenizi onun saglamasi lazim. Babaannenizin ellerinden öperim. Rabbim uzun ömürler versin

Bence gorumceniz kaçar gider , ben ikinci çocuktan sonra annemde bile kalmak istemiyorum. Insanın kendi evi gibi yok
Kendi kayınvalide ve kayınpederle yaşıyor kocası da eve uğramıyor pek.Gezdirmiyor.Kendi evinde de rahat Degil.23 yaşında haliyle Marmaris gibi bir yerde gezmek görmek istiyor.

Birkaç hafta sonrası kurban Bayram'ına denk geliyor 3 ay eşimin görevi var yine mecbur ailemin yanına gidicem memlekete tekrar.Babannem de o Zaman hepsi gelsin bize görsünler diyor.Nasılsa burada yaşıyorlar diyor.Ama amaç tatil olunca bir de eşim gezdirmeyi seviyor o yüzden buraya gelmek istiyorlar.
Yani o zman eşinize ağırlığınızı koymaya çalışın siz yeni doğum yapmış halinizle onların tatilini mi düşüneceksiniz bir de umarım anlayışla karşılar.

Hayırlı geceler öncelikle.Kendimle başbaşa kalınca ister istemez içime dert oldu.O yüzden bir akıl almak adına konu açmış bulundum.Şimdiden okuyup yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Konuya geleyim,34 haftalık hamileyim ve eşimin görevi sebebiyle şu an bir tatil bölgesinde ikamet ediyoruz.Ailelerimiz 10 saatlik bir mesafede yaşıyor ve eşimin 6 aylık geçici görevi sebebiyle hamileliğimin 2. Ayından 7. ayına kadar ailemin yanında kaldım mecbur bana babannem baktı.Yani baktı dedigim temizlik,agır iş vs. hiç yaptırmadı.Kendi annesini doğumda kaybettiği için ve beni de kendisi büyüttüğü için üzerime çok titredi bu Zaman zarfında sağolsun

Neyseki 31. Haftada eşimin görevi bitti ve beni evimize getirdi.3 haftadır her işimi yapıyorum ama son haftalar evde bakacak birileri bulunmalı diyorlar.Malum havalar da ısındı 40 dereceyi buldu ve zorlanmaya başladım.Bu sebepten ötürü babannem seçimlerden sonra yaklaşık doğumuma 3 hafta kala dedemle gelecegini ve başımda duracağını hazırlıklarımı,kalan temizliklerimi yapacagını söyledi.Dogum sonrasında da kendimi toparlayasıya kadar,benim bebeğime adapte olana kadar güzelce dinlenip uyumam için 15 20 gün daha duracağını söyledi.Çünkü annelerle görüşmüyoruz ne eşim ne ben o yüzden babannem eksik bırakmak istemiyor.

Asıl sorun şu bunu bilmelerine ragmen bekar kayınpederim dogum oldugu gün haber ver hemen gelicem bilezik takmaya diyor(Yani umrumda degil birşey takması)bu sözleri beni delirtti biraz.Üstüne de 7 aylık ve 2 yaşında bebekleri olan görümcemle,eşimin babanne ve dedesiyle gelmek istiyorlar,toplam 6 kişi.Benim de evim 1+1 salon mutfak bir oldugu için yer sıkıntım var ve babannemin olacağını bildikleri halde yok sayıyorlar.

Ben şimdi bana bakmak için gelen yüksek tansiyon ve bel fıtıgı rahatsızlığına ragmen bana bakan bakmak isteyen yardımcı olmak isteyen babannemle dedemi dogum yapıp memlekete göndermeli miyim tatil amaçlı gelen görümcem ve sürekli moral bozukluğu yaratan eşimin babannesini kabul etmek için.Bana dert oldu.

Babannem benim için sen önemlisin stres yapma seni kıracak birşey söylerler sütün gider diyor.Çünkü yardım edecek kimse yok gelenlerde ve gece rahatça mutfaga gidemicem o odada kalınacağı için.Gündüz uyumak istesem uyuyamayacagım,uyku ve huzur çok önemli diyorlar.

Eşimin babannesi de 6 ayı sırf babannemde kaldım bakıldım diye,biraz da gel bize bak hamileliği abartma diyen bir insan o yüzden babannem üzülüyor ve üzecekler diye şimdiden düşünüyor benim gibi.Ne yapmalı,ne etmeli lohusalık dönemini fazla mı abartıyorum :KK43:

Dogum yaptigini haber verme bence. Ne kadar anlayissizlar. Ev belli durum belli. Babaanneni gonderme. Onlar gelcek ve gezmek isticekler emin ol. Senle bebekle ilgilenmicekler bile. Soylersin onlara bebegin 40i ciksin oyle gelsinler. Senden sagligindan onemli mi?? Ustelik gelip herseyini de elestircekler. 1+1 eve 6 kisi gelmek nedir yaa. O bebegin ilk zamanlari enfeksiyon riski bile olabilir. Sevilcek donem degil. Bence biraz resti cekin. Bisey de takmasinlar cok dert degil. Geliyolarsa da esin otel ayarlasin ailesiyle kendi ilgilensin.

Esinize söyleyin ailesini otele yerlestirsin. Görüp memlekete dönsünler. Size bakacak insanlar zaten orda olacaklar. Sizinkiler zaten orda kalacaklar o zaman. Esinize söyleyin sizin rahat etmenizi onun saglamasi lazim. Babaannenizin ellerinden öperim. Rabbim uzun ömürler versin
Amin inşallah eşimle konuşucam açıkça birşey diyemedim sadece gergin olabilirim sürekli dinlenip bebeğimle ilgilenicem haberin olsun dedim.Tamam sen düşünme ben hallederim Dedi ama :) Gazam mübarek olsun

Yani o zman eşinize ağırlığınızı koymaya çalışın siz yeni doğum yapmış halinizle onların tatilini mi düşüneceksiniz bir de umarım anlayışla karşılar.
Eşim anlayışla karşılar Tabiki çok hevesli çok heyecanlı şuanda zaten belki hiç ayrılmayacak bebegin yanından.Artık bu muhabbetleri yapmaya ben utanıyorum.Konuşmak mesele degildi ama bu cahilce düşüncesizce hareketlere karşı bu şekilde konuşmak muhatap olmak beni utandırıyor açıkçası.

Bu kadar kalabalığa gerek yok.Benim öz babam bile dogumumdan 8 gün sonra 2 geceliğine geldi ,sonra gitti.Esin havuzlu apartlarin birinde yer ayirtsin ,daha rahat edersiniz desin ve ya bebeğin kırkı çıkınca biz gelip eşe dosta bebeği gezdirecegiz ,o zaman görürsünüz desin.

Dogum yaptigini haber verme bence. Ne kadar anlayissizlar. Ev belli durum belli. Babaanneni gonderme. Onlar gelcek ve gezmek isticekler emin ol. Senle bebekle ilgilenmicekler bile. Soylersin onlara bebegin 40i ciksin oyle gelsinler. Senden sagligindan onemli mi?? Ustelik gelip herseyini de elestircekler. 1+1 eve 6 kisi gelmek nedir yaa. O bebegin ilk zamanlari enfeksiyon riski bile olabilir. Sevilcek donem degil. Bence biraz resti cekin. Bisey de takmasinlar cok dert degil. Geliyolarsa da esin otel ayarlasin ailesiyle kendi ilgilensin.
Telefonda diyorum.Ama bilezik lafını duyunca kandıracagını 4 gözle onların gelmesini bekleyeceğimi düşünecek kadar cahil ve laftan anlamayan kişiler.Bunu eşim de biliyor.O da çok kızıyor.Ama telefonda ailesi olunca birşey diyemiyor.Kaç kez Ramazan Bayram'ında gelemicez artık son haftalardayız yola çıkamayız demesine ragmen eşimin,2 gün de bir bayramda gelecek misiniz düğün var gelin diyip duruyorlar.Eşim beyinleri sulanmış artık takma diyor.Çünkü birşey dese hep gelin söyletiyor diyorlar.Gittigimde de kocanı doldurma bize diyip duruyor kayınbabanne.

Geçen sene tedavi aşamasındayken tüm iznini bizde geçiren enişte ve halası gelmişti eşimin.Hergün evde içki gece 4 de gelmeler akşam uyanmalar derken.Bu yıl istemeyince kötü oldum zaten.Eşimle bile kavga ettim.Ne Düşüncesizsin hep problem çıkarıyorsun Dedi.

Kahvaltı yapmadan işe gidiyorsun düşüncesizlik degil mi yaptıkları halanın dedim.Simit alırım giderken abartma Dedi.Ben yatak odasından çıkamıyorum öğlen 3 de kalkıyorlar dedim.Sana da simit alıp geleyim ben her gün Dedi :) Teşekkür ederim kendi evimde Hergün yatak odasında simitle mi Beslenicemm dedim.Ne zamanki eşimin başı agrıdı gürültülerinden o Zaman kabul edemem Dedi.Kendi başına gelmeyince anlamıyor oda

Tatlım benim anlattığına göre sahiden düşüncesiz relax insanlar bunlar . Bu kadar da olur mu ? Böyle bir düzen kaldı mı bu devirde. Boş ver sen kötü ol evinde huzuruna bak .. Eşin eski kafalı adamlar gibi hareket ediyor gibi geldi bana. Tavrını koy artık . İnsanın evinde huzuru olmalı .

Bu kadar kalabalığa gerek yok.Benim öz babam bile dogumumdan 8 gün sonra 2 geceliğine geldi ,sonra gitti.Esin havuzlu apartlarin birinde yer ayirtsin ,daha rahat edersiniz desin ve ya bebeğin kırkı çıkınca biz gelip eşe dosta bebeği gezdirecegiz ,o zaman görürsünüz desin.
O zaman en az 2 ay dururlar :D Can'larına minnet her sene ayırtırız bir daha.

Evet ama babannem sen uyu yemek derdiyle ilgilenme,bebeginle vakit geçir bu vakitlerin çok önemli kızım diyor.Benim eşim denizaltı gemisinde asker aniden seyire çıkıp gidiyor telefonu çekmiyor evde yalnız bırakmamak adına gelenlere hizmet etmek adına yaklaşık 1 ay durmak istiyor doğumun öncesi ve sonrası.Çünkü eşimin tarafı sağolsun yazın en cafcaflı dönemleri tatil yapmak için bize gelmek için ne diyeceklerini şaşıran insanlar.Babannem de onlara mı hizmet edeceksin yoksa uyuyup dinlenecek misin diyor.Eşim de mecbur onları gezdireceğini için evde ben yalnız kalıcam.O yüzden stres yapıyorum
Ben senin yerinde olsam babanneye giderim tatlim.. gelen gidenle ugrasma derdiniz bi nebze olsa azalir 1+1 evde onca kisinin kalmasinin mumkun olmadigini dusunemeyecek cinsten insanlar bunlar anlasilan.. laf soylesende anlamazlar.. stresin dibine vurursun.. logusalik kabusun olur cikar.. ayni dert benimde basimda biliyorsun tayinci olunca gerekli gereksiz herkes basinda.. geldikleri yetmez hepsi gidene kadar misafir modundan cikmaz popoya motor takip o halde is gormek sana dusuyor.. babannenin o insanlara hizmetlenmesine vicdanin el vermeyecek kalkip biseyin ucundan sen de tutmak isteyeceksin.. en iyisi sen kac :))

Tatlım benim anlattığına göre sahiden düşüncesiz relax insanlar bunlar . Bu kadar da olur mu ? Böyle bir düzen kaldı mı bu devirde. Boş ver sen kötü ol evinde huzuruna bak .. Eşin eski kafalı adamlar gibi hareket ediyor gibi geldi bana. Tavrını koy artık . İnsanın evinde huzuru olmalı .
Kayınpederim psikolojik olarak sorunlu biri.Bir de sürekli yalan söyleyen biri o yüzden hastalığına veriyor eşim.Kırılmayayım diye de babaannesinden için beyni sulanmış diyor.Aslında onlar gibi degil eşim sadece yol yordam gösterecek biri olmamış ailede.Beni kıracaklar diye göreve gittiğinde asla ailesine bırakmıyor mesela.Çünkü ben bile tahammül edemiyorum ama atsan atılmaz diyor

Ben senin yerinde olsam babanneye giderim tatlim.. gelen gidenle ugrasma derdiniz bi nebze olsa azalir 1+1 evde onca kisinin kalmasinin mumkun olmadigini dusunemeyecek cinsten insanlar bunlar anlasilan.. laf soylesende anlamazlar.. stresin dibine vurursun.. logusalik kabusun olur cikar.. ayni dert benimde basimda biliyorsun tayinci olunca gerekli gereksiz herkes basinda.. geldikleri yetmez hepsi gidene kadar misafir modundan cikmaz popoya motor takip o halde is gormek sana dusuyor.. babannenin o insanlara hizmetlenmesine vicdanin el vermeyecek kalkip biseyin ucundan sen de tutmak isteyeceksin.. en iyisi sen kac :))
Eşim bir de burdan villa tutsaydık diyor rahat olurdu diyor:) Ben sülaleyi bildigim için 1+1 tuttum ama yine de üst üste yatarız sen düşünme orasını kızım diyor :KK70: Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık:) Sabır taşı olduk vallahi.Sinirden gülüyorum.

Telefonda diyorum.Ama bilezik lafını duyunca kandıracagını 4 gözle onların gelmesini bekleyeceğimi düşünecek kadar cahil ve laftan anlamayan kişiler.Bunu eşim de biliyor.O da çok kızıyor.Ama telefonda ailesi olunca birşey diyemiyor.Kaç kez Ramazan Bayram'ında gelemicez artık son haftalardayız yola çıkamayız demesine ragmen eşimin,2 gün de bir bayramda gelecek misiniz düğün var gelin diyip duruyorlar.Eşim beyinleri sulanmış artık takma diyor.Çünkü birşey dese hep gelin söyletiyor diyorlar.Gittigimde de kocanı doldurma bize diyip duruyor kayınbabanne.

Desinler yaa. Bak benim evim 4+1 dusun yani cok buyuk. Annem kaliyo calisiyo ama. Bekar gorumcem var esim bahsetmis ailesine doguma 2 hafta gelse yeter zaten. Esim yemek filan yapan biri. Sadece ilk basta yardimci biri olsun yeter dusuncesindeydim. Gecen kv ben gelirim doguma dedi. Aslinda sevindim ama bi yandan da gelup ters seyler gorcek gidip esimin ailesine anlatcak vs diye istemiyorum. Esimde sen istemezsen kimse gelmez merak etme dedi. Gercekten ilk donemler hem cok yoruldugun hemde adapte olmaya calistigin bir donem. Yani ne hizmet edebilecegin ne de milletin gonlunu hos tutabilecefin bir donem degil. Ayrica kucuk alan hava sicak kalabalik insan demek bebek icin risk demek. Bence doktoru karistirin derim. Ilk bir ay riskli oldugunu soyledi bebek icin fln diye bahaneler bulun. Ikinci aya davet edin. Yani sen logusasin belki dikisin olcak evde rahat giyinmen gerekicek. Ayrica gelen kisinin 2 cocugu var onlarin gurultusu vs vs madem oyle babasi tek gelsin digerleri sonra gelsin. Yani bi cozum illa bulun. Ama sen babaannenle takil ve gonderme o kadini. Ayrica kimseye de hizmet ettirme. Boyle durumlarda kestirip atmazsan ustune ustune geliyolar insanin. Dolduruyosun diyenlere de evet dolduruyorum diyin. Onlara ne siz evlisiniz ailesiniz. Kimse sizi dusunmuyo siz neden baskasini dusunesiniz ki??

Kayınpederim psikolojik olarak sorunlu biri.Bir de sürekli yalan söyleyen biri o yüzden hastalığına veriyor eşim.Kırılmayayım diye de babaannesinden için beyni sulanmış diyor.Aslında onlar gibi degil eşim sadece yol yordam gösterecek biri olmamış ailede.Beni kıracaklar diye göreve gittiğinde asla ailesine bırakmıyor mesela.Çünkü ben bile tahammül edemiyorum ama atsan atılmaz diyor

Anlıyorum.. Eşinin merhametli saygılı oluşunu anlayışını da tebrik ediyorum. Ama doğum bambaşka özel bir durum. Stres ve moralsizliğe mahal vermemek gerek . Umarım bu sorunu çözersiniz :KK200:

Eşim bir de burdan villa tutsaydık diyor rahat olurdu diyor:) Ben sülaleyi bildigim için 1+1 tuttum ama yine de üst üste yatarız sen düşünme orasını kızım diyor :KK70: Aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık:) Sabır taşı olduk vallahi.Sinirden gülüyorum.
Ayol insanlarin uzerinden hoplaya ziplaya mi wc ye gidicem kanamam olur o agrim olur o olur bu olur depikleyim mi ezeyim mi gecmek icin ayrica yeni dogan icin cok zararli bu kadar insanla minnak evde biarada olmak bla bla kiz saftir denizciler uydur uydur diz kanarlar :D benimki saf sanirim yada :D

Ayirtin dedim oda ücretini peşin odeyin demedim:KK48:
:))) Nerde o günler.Köy insanı çok cimri oluyor eşimin dedesi de Kp elinden parasını alıyormuş.Biriktiriyorlar.Ilıcalara bile gitmezler. Etekle gezen kayınbabannem sokaklarda üssüz gezen kadınları görünce napar bilmem.

Marmaris'te doğum yapmaktan vazgeçtiğini,babannenin evinde doğuracağını söyleyin.Donunce ve biraz çocuk toparlayınca biz size haber vericez,cağıracagiz desin esin.Kasim Aralık bandında cagirsin.

Anlıyorum.. Eşinin merhametli saygılı oluşunu anlayışını da tebrik ediyorum. Ama doğum bambaşka özel bir durum. Stres ve moralsizliğe mahal vermemek gerek . Umarım bu sorunu çözersiniz :KK200:
İnşallah ben eşimle konuşurum Tabiki biraz daha Zaman geçsin dedim.İnanın bu seviyesiz muhabbetlere girmeye ben utanıyorum.Eşim açıkça söylüyor uygun degil diyor mesela bir konu için babasına hepsi birden beni suçluyor.Eşim Deniz'ci oldugu için ben yalnız kalıyordum evimde kayınpederim gelmek istiyordu.Baba eşim yok görevde diyorum babannesi bana kızıyor babanız o sizin illaki eşin evde olacak diye birşey mi var gitsin o seyire baban kalamaz mı siz de diye çekiliyor bana.En sonunda eşim telefonda bagırdı sen bekar adamsın artık otur oturduğun yerde hiç uygun mu ben yokken ne işin var evim de Dedi.Ben yokum ne görmeye geliyorsun diye bağırdı eşim.Sonra Kp ağlamış kayınbabanne de bana bagırdı doldurma diye işte böyle bir zihniyet.

Back