Doğum sonrası rapor alanlar,lütfen cevap yazın

laledan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2008
34
1
86
Erzurum
Arkadaşlar ben çalışan bir bayan olarak doğum iznimi bitirmiş durumdayım,10 günlük rapor aldım,aynı hekimden bir on gün daha alabileceğimi biliyorum ama bu on günü 5-5 olarak almak istiyorum,hafta sonlarını çıkarınca diğer ayın 15 ine kadar geliyor,zaten ücretsiz izin almak istiyorum sonrasında.Sizce 5-5 alabilir miyim bir sorun yaşar mıyım?

alabilirsin tabii ki
kimsenin bi şey diyeceğini zannetmiyorum.
zaten söyleseler de söyledikleriyle kalırlar. sadece sen işe başladıktan sonra kafanın rahat olması için yazıyorum. 657'de rapor üstüne rapor olayına pek iyi gözle bakılmaz derler. iki rapor arasına yıllık izin mazeret izni vb. gibi bir şeyler sıkıştırsan. ben öyle yapmıştım. 10 gün almıştım. araya bi hafta yıllık izin sonra 10 gün daha
yapabiliyosan böyle yapmaya çalış. çünkü işe başladıktan sonra tekrar hatırlatılması önüne getirilmesi muhtemel bi konu. tecrübeyle sabit
sağlıklı günler...

Son düzenleme:
Esradeniz cevap için teşk.Ben öğretmenim yıllık izin zaten yok yani tatiller olduğu için gerek de yok.Amacım birinci dönemi kapatmak buna göre peş peşe rapor almak zorunda kalacağım,ardından da ücretsiz izin.Umarım bi sorun yaşamam.Hoş bikaç günlük okula başlamam daha kötü bence hem öğrenciler için hem okul idaresi için,yarım yamalak işler olacak.

Arkadaşlar ben çalışan bir bayan olarak doğum iznimi bitirmiş durumdayım,10 günlük rapor aldım,aynı hekimden bir on gün daha alabileceğimi biliyorum ama bu on günü 5-5 olarak almak istiyorum,hafta sonlarını çıkarınca diğer ayın 15 ine kadar geliyor,zaten ücretsiz izin almak istiyorum sonrasında.Sizce 5-5 alabilir miyim bir sorun yaşar mıyım?

hocam şöyle alırsın;okula başlayıp sevk alacaksın..yoksa normal rapor üstüne rapor olmaz..heyet üstüne heyet olur..göreve başlayıp alabilrsin..başından geçmiş biri olarak yazıyorum..

hocam şöyle alırsın;okula başlayıp sevk alacaksın..yoksa normal rapor üstüne rapor olmaz..heyet üstüne heyet olur..göreve başlayıp alabilrsin..başından geçmiş biri olarak yazıyorum..

heyet raporu uzerıne tekrar heyet oluyor mu acaba ,heyet raporunun bıtmesıne kala tekrar gıdıp mı alınıyor

ozzee ben 20 günlük rapor bittikten sonra tekrar 20 gün almak için okula başlanılması gerektiğini biliyordum,yani rapor kaç günlük olursa olsun yeni bir rapor için göreve başlamak mı lazım?Peki nasıl olacak bir iki günlüğüne okul idaresi sorun çıkarmaz mı,iki gün başla sonra yokum,yani ders düzenini bozar bu uygulama.Siz böyle bişey yaşadınız mı?

ozzee ben 20 günlük rapor bittikten sonra tekrar 20 gün almak için okula başlanılması gerektiğini biliyordum,yani rapor kaç günlük olursa olsun yeni bir rapor için göreve başlamak mı lazım?Peki nasıl olacak bir iki günlüğüne okul idaresi sorun çıkarmaz mı,iki gün başla sonra yokum,yani ders düzenini bozar bu uygulama.Siz böyle bişey yaşadınız mı?[/QUO
evet tek doktor raporunda başlanması lazım..2 günlük başlamıyacaksın müdür sadece sabahtan yazını yazacak milli eğitime görevine başlamıştır diye sen öğlen tekrar doktora gideceksin ya da ertesi gün..ben yaşadım..aynen bu şekilde oldu..zaten başlamıyacağımı biliyorlardı

benim dogum ıznım 19 mayısta bıttı. 20 mayısta 10 gunluk hastalık raporu aldım. okula hıc gıtmedım. hazıran basında da 1 aylık heyet raporu aldım. yıne okula gıtmedım. müdürüm herhangı bır yazısma yaptıysa bılmıyorum ama. hatta bu sırada sunu da ogrendım.ben heyet raporunu mersınden alacaktım. dogum ıznımde ıznımı gecırecegım yer evımı(kocaeli) gösterdıgım ıcın direk mersınden alamıyormusum. onun ıcın araya o hastalık raporunu alıp onu gecırecegım yerı mersındekı adresı verdım, böylelıkle heyet raporunu baska bı sehırde almam problem yaratmadı. sımdıde ucretsız ızındeyım bu dönem hıc gıtmıcem. araya yaz tatılı gırdıgı ıcın ucretsız ızın alamazsın dıyenler olmustu. yaşayınca öğrenıyor ınsan...

valla rapor üzerine rapor olmaz denilmiş ama ben aldım.ne işe başladım ne bir sorun çıktı. 10günlük raporum vardı bitmesine 1 gün kala tekrar 10 günlük daha aldım hiç okula gitmeden.oluyor yani.

nilly ben de heyet raporu için uğraştım ama çok zormuş veremiyorlarmış.
specialx,ben 10 günden sonra 5 gün sonra tekrar 5 gün alacağım,demekki bu da olabilir.

dogrudur laledan zaten bende annemın calıstıgı hastaneden alabıldım ondan mersıne gıttım. bıde sunu merak ettım sen neden dırek 12 gun almıyosun? aynı doktor demıssın sartmı, ben ucretsız ıznım onaylanana kadar saglık ocagına gıdıp doktora durumu anlattım. onay 30 eylulde geldı, okula baslayamam durum bu dedım doktor sagolsun verdı. ugrasmamıs olursun hem 5+5. sunu da söylemek ıstıyorum dedıgım gıbı bana onay 30unda geldı fakat ben basvurumu 1 eylulde yapmıstım. benım calıstıgım ilçe milli eğitim cok yavas bı de arada müdürüm onayın gelmedı okula gel dedıgı ıcın raporla ugrasmak zorunda kaldım. sana tavsıyem tarıhe karar verıp bir an once yaz dılekcenı. kolay gelsın arkadasım...

nilly ben tek hekimden alınabilecek 20 günlük raporun 10 gününü aldım,diğerini 12 alırsam başka hekime gitmem gerekir oysa önce tek hekimlik 20 günü kullanmak,sonrada başka bir hekimden 20 gün almak için uğraşıyorum.Rapor aldığım hekim bir 10 daha yazarsa bu sefer haftasonu giridği için kasım 15 e kadar değil 13 üne kadar geliyor,bu yüzden 5-5 almak istiyorum.birde kasım 15 de ücretsiz izne ayrılacaktım ama baktım kurban bayramı tatili giriyor,baya da uzun tatil,vazgeçtim bayramdan sonra diğer 20 günlük raporu kullanacağım,tabi dediğin gibi ücretsiz izin dilekçemi raporla birlikte götüreceğim yani ayrılacağım tarihe 20 gün kala götüreceğim,valla benim hesaplar dışardaki hesaba uyarsa durum böyle,ama sen de bilirsin ki çoğunlukla uymaz hesaplar:))
Ben bide şunu soracağım,ücretsiz izin dilekçeni verirken şu tarihten şu tarihe kadar ayrılmak istiorum mu diyosun,yoksa benim internette gördüğüm örnek dilekçelerdeki gibi sadece şu tarihte ayrılmak istiyorum mu diyosun,yani ayrılmak istediğin tarihi belirtmen yeterli mi,kaç aylık ayrılmak istediğini belirtmek gerekir mi?

Arkadaşlar,bütün hesaplar bozuldu,meğer yeni uygulamaya göre tek hekime 10 gün rapor sınırı getirilmiş,gerekirse bir 10 gün daha verebilirmiş,yani toplamda anca 20 gün kullanabilirmişiz.20den sonrası ancak heyet raporu olabilir,eee onuda alamayacağıma göre ben şimdiden dilekçemi yazayım,ayın 15 inde ayrılmak için.

laledan ben 20 eylulden ıtıbaren 4 ay demıstım gerı döndu bıtıs tarıhınıde belırtmek gerekıyormus. 20 eylul- 28 ocak arası dıye duzelttık. bırde 15ınden baslatma dedıgın gıbı bayram tatılı cok uzun sadece pazartesı gunu yarım gun. bence sen 22 kasım- 28 ocak seklınde ver dılekcenı. yazık dıılmı ya o arada zaten gıtmıcen ıse neden bosuna maasından kesılsınkı. sanırım 15ını maas tam düz hesap olsun dıye ıstıyorsun. ama problem olmuyor. 15 kasımda sana maas yatacak, 22sıne kadar olanı sende kalacak ılcedeysen ilçe milli eğitime ildeysen il mem e gıdıp hesaplatcan kalanı iade edeceksın mal mudurlugune. yazık arkadasım devlet hıc acımıyor walla benden almadıgım maasın vergısını bıle aldı...

haklısın bende öyle yapayım,peki maaşın kalanını geri vermek için bizzat kendin mi gittin,bu işlerle eşim ilgilense olmaz mı acaba?Bebeğim henüz çok küçük uzun süreliğine bırakıp çıkamıyorum,eğer bu iade işi çok prosedürlü bir işlem ise malasef 15inde ayrılmak zorunda kalacağım.Yani bu durumda koca bir bayram tatilinde herkes benim gibi çalışmadığı halde o günlerin maaşını alacak,bense o tarihte izne ayrılırsam alamayacağım:((Bebek olduktan sonra,daha doğrusu aile olduktan sonra üçün beşin hesabını yapmak zorunda kalıyor insan :))

haklısın ama bunlar kucuk hesaplar degılkı arkadasım ınsan butcesını cok dıkkatlı yapmak zorunda kalıyor, parayı kürekle toplamıyozkı kendını hıc kotu hıssetme yanı:) maası ıadeye kendım gıttım. sürec söyle ıslıyor. dilekcenı verdıkten sonra onay yazını beklıyorsun, okula gelıyor, onu alıp il / ilçe mem e gıdıyorsun ordan hesaplıyorlar o evrakları alıp mal müdürlüğüne gıdıyorsun, parayı verıp makbuz alıyorsun. makbuzu ben okula gonderdım. benım yazımı saolsun mudurum goturmus ılçeye, ben sadece gıttım, hesaplatıp para yatırdım bunlar 1 saat falan sürdü. yalnıız emin olmamakla beraber söylemek ıstedıgım bısey var. bız peşın maas aldıgımız ıcın, senın onay 15ınden sonra cıkarsa sana gene para yatacak, maaş işlemleri 1 hafta once falan yapılıyor ya adın lıstede gıdecek. sen yıne bu sefer maasa dokunmadan ıadeye uğrascan. onu bence sor da sonradan uzulme madem ugrscakmısım keske 1 haftalık maasımı alsaydım dıye. ıyı kotu 2 faturanı odersın laledan ınsana koyuyor maas zamanı gelıyır para yatmıyo ek zamanı bişey yok bombos kalıyosun ya kıymetını daha bı anlıyo ınsan iyiki calısıyormusum:)

Teşekkür edrim nilly,bu konularla ilk kez uğraştığım için acemiyim.Cesaretlendirmen,yol göstermen iyi oluyor.Dediğin doğru bak ben hiç bu açıdan düşünmemiştim,onay 15 inden sonraya kalırsa zaten yine uğraşacağım iade için,hiç olmazsa bir haftalığını alıp uğraşmak lazım.Bir iki değil bi sürü fatura var daha ödenecek:)))))

ne demek laledan yardımcı olduysam ne mutlu:) dedıgım gıbı ınsan yasadıkca öğrenıyor. kolay gelsın, sağlıkla buyut bebegını...

arkadaşlar ben çalışan bir bayan olarak doğum iznimi bitirmiş durumdayım,10 günlük rapor aldım,aynı hekimden bir on gün daha alabileceğimi biliyorum ama bu on günü 5-5 olarak almak istiyorum,hafta sonlarını çıkarınca diğer ayın 15 ine kadar geliyor,zaten ücretsiz izin almak istiyorum sonrasında.sizce 5-5 alabilir miyim bir sorun yaşar mıyım?

ister 5 al ister 2 kimse bişey yapamaz. Bende öyle aldım

oslm,raporlar hakkındaki yeni uygulamayı öğrendikten sonra B planına geçmek zorunda kaldım,benim hesapladığım gibi olmuyor:)

Back