Doğum sonrası psikolojim bozuldu

Sanırım benim problemim başka. Doğum psikolojimi bozdu bu inkar etmem edemem. Ama sonrasinda toparlanamamamın sebebi etrafımdaki gereksiz insanlardı. Kaynanamla beraber yaşıyordum ve herseyi kendisi biliyordu ben hiç birşey bilmiyordum anlamıyordum ona göre. Herşeye müdahale etti izinsiz istediği herseyi yapmaya çalıştı çocuğum karşı. Benden habersiz ben lavaboda veya odadayken çocuğumu alır dışarı çıkardı hiç haber vermeden birsey demeden tenezzül bile etmezdi haber vermeye. Ben cikamazdim bile haber vermeden bir yere. Çıkarsam geldiğimde burnumdan getiriyordu. Bunlar karşısında hiç birşey yapmayan ve çocuk doğduğu andan itibaren benden uzaklaşan, çocuğu anasına devreden üstüne kimseden hincini cikaramayip benden çıkaran eşim vardı. Neyse ki hepsinden kurtuldum dün gece. Bu saatten sonra çok güçlü olucam biliyorum. Yaşayamadığım ne varsa hepsini yaşicam kızımla. Hayat bu sefer yüzümüze gülecek inanıyorum ben. Daha iyi olucaz daha güçlü olucaz

Evet öyle oldu gerçekten abartmadim aslında ama abarttim olarak gözüküyor. O an duygusal boşluk icindeydim destek aradım teşekkür ederim iyi ki yazdınız allah bağışlasın yavrularınızı. Insan daha kötü şeylerle karşılaşınca ben buna mi üzüldüm geçen gün oturdum ağladım diyor. Ben de suan o noktadayim. Doğumum benim psikolojimi bozdu ama insanlar daha çok..

Ben sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Lütfen kendinizi daha fazla yipratmayin ve psikolojik yardım alın, şuan oldukça normal bir donemden geçiyorsunuz. Umarım bir an önce toparlarsiniz

Merhaba öncelikle geçmiş olsun çok travmatik bir doğum olmuş.umarim en kısa sürede toparlarsınız.
bazılari güle oynaya çıkarken bazıları da üzücü bir şekilde çıkıyor.her kadın bence her doğuma Uygun değil bütün ihtimallerin iyi bir sekilde anlatılması lazım iki nefes bir ıkın? Olay bundan ibaret değil kimilerine bu şımarıklik bile gelebilir.sizin anlattığınızın aynısını kız kardeşim yaşadı ve ben buna tanık oldum kesinlikle normal doğum istemedim hatta lokal de istemedim direk bayıltın dedim düşünün
ben panik atak raporu ile sezeryan istemedim o bile kabul olunmadi bir şekilde sezeryan olacaktım ama yatış günü bana belden uyuşmalı istedi doktor ve ekibi.ben kendimi bildiğim için yok dedim ama merak etme hiç bişey olmaz bebeğini göreceksin diye diye ikna ettiler sonuç korkudan bayılmışım
çıktığımda hiç ummadığım bir psikoloji içine girdim hatta bir iki gün bebeğimle anne ilişkisi kuramadım neden öle oldu hala anlamadim

Beni tarlada doğuran köylü kadin doğallığında doğurttu ebeler bakın ebeler çünkü nöbetçi doktor oda kapısından bi kere bakıp uzaklaştı sadece onda da ben can çekişirken resmen aldığı crocs terliğin sahte geldiğinden ve ipotekli ev almanın mantığını konuşuyordu yandaki hasta bakıcıyla sonra ne bir tansiyonum ölçüldü gece boyu ne bir odaya gelip host kopek diyen oldu. Sabah sağolsunlar üzerime parol attılar kapıdan.

Beterin beteri var. Bana da spinal sezaryen sonrası beynime pıhtı attı üstelik pıhtılaşma hastalığım yok. Artık sadece genel anestezi ile doğum yapabilirmişim 9 ay kan sulandırıcı vurularak. Şimdi kadın doğum hapı bile kullanmam yasak. Anormal kanamalarım için tek çözüm hormonlu spiral. O da adeti tamamen kesiyor. 1 yıldır adet olmuyorum. Çıkartmama da izin yok. Kanamalarım devam edermiş.

Geçmiş olsun çok zor bir durummuş sizinki.kendiniz mi istediniz peki spinali

İdrar için sonda takıyorlar.. Birebir olmasa da birçok şeyi aynıydı benim doğumun da fazlası olarak 13 saatte doğum gerçekleşti. Düşünün artık halimi..

Doğumdan sonra uyudum kaldım yorgunluktan annem çocuğu emzirmeme yardım etmiş onu bile yorgunluktan hatırlamayacak durumdaydım. Jübileyi orda yaptım

Ben sizin adınıza gerçekten çok üzüldüm. Lütfen kendinizi daha fazla yipratmayin ve psikolojik yardım alın, şuan oldukça normal bir donemden geçiyorsunuz. Umarım bir an önce toparlarsiniz
Annelik duygusunu yaşayamadım ondan bu kadar içerliyorum bu durumu. Teşekkür ederim inşallah toparlarim

Yani insan kendini bilerek talepte bulunuyor sonuçta bu şımarıklık değil kesinlikle. Gereksiz ısrar. Travma yaratmanın hiç bir geçerli sebebi yok. Sen benim istediklerimi yap eğer ona rağmen bende sorun yarattiysa o zaman sıkıntı bendedir diyebileyim.

Benim de tansiyonuma hiç bakilmadi bu da mı rutin acaba? Gerçekten ilacı atıp gittiler mi ya bu kadar da Kalpsiz olunur mu

Yani sende hasar da bıraktı doğum şeklin
Spinal doğuma sen mi karar verdin yoksa ısrar sonucu mu oldu? Insallah daha kötü etkilerle karsilasmazsin da bugünleri arayacak duruma gelmezsin allah yardimcin olsun

Bana sonda takmadilar ama cubuk sokup çıkardılar o da mı sonda oluyor? Bilmiyorum. 13 saat düşünmek bile istemiyorum gerçekten ben kafayı yerdim hiç güzel değilmiş yav doğum yapmak bir daha yok hayalini bile kurmam artık ciddiyim. Aşırı korkutucu. O kadar yorgunluktan sonra tabi haliyle iyi yapmışsınız. Peki sonra aranızdaki bağ nasıl oldu ya da olabildi mi

Yani sende hasar da bıraktı doğum şeklin
Spinal doğuma sen mi karar verdin yoksa ısrar sonucu mu oldu? Insallah daha kötü etkilerle karsilasmazsin da bugünleri arayacak duruma gelmezsin allah yardimcin olsun
Beyinsel bi hasar yok çok şükür. Ama tabi ki hayatım alt üst oldu. 4 yıl geçti. Doktor ısrarıyla oldum. Yüksek tansiyonum vardı gebelikte. Teşekkür ederim. İnşallah.

Çocuğumla bağımı etkilemedi benim.. Kadınlar aslında böyle durumda kocadan çıkarır. Sizde niye çocukta oldu anlamadım.

Yeni nesil doktorlar vicdansız olmaz umarım.

Okurken çok kötü oldum çok üzüldüm adınıza gerçekten. Sanki ben yaşadım. Çok kötü bir doğum geçirmişsiniz geçmiş olsun. Yaşadıklarınızı küçümsemeyin. Travmanızın, bebeğiniz dahil tüm duygusal ilişkilerinize etki etmesi çok normal lütfen kendinizi suçlu görmeyin. Ama zaten siz hiç ben bebeğimi görür görmez anne oldum diyenlere takılmayın, çünkü bilimsel araştırmalar anneliğin bebekle zaman geçirdikçe hissedildiğini söylüyor. Lütfen bebeğinize kendiniz bakın zamanla acaba yeterince sevmiyor muyum düşünceleriniz uçup gidecek. Birbirinizi çok seveceksiniz. Siz çok güçlü bir kadın ve endişelerinizden anladığım kadarıyla çok iyi bir annesiniz. Bebeğiniz sağlıkla büyüsün.

Yasadiklarinizi basa sarıp sarip kendinizi dinlemeyin. Zor bir dogum hikayem vardi bebegime sarildim surekli ten temasi yaptik. Hatta dogumdan sonra yanimda bebegi gorunce bu kimin bebegi aceba demistim korkudan yorgunluktan hem sen en azindan hikayen normal.baslayip normal bitirmissin cogu kisi ben gibi bide sezeryana aliniyor o kadar sancidan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…