• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası psikolojı ve eşim in tavirlari

Aslında belki bir süre kalıp dönecektim ,ama saglik problemlerim gerego sürekli yatmam gerekiyor du ve bakıma ihtiyacim vardı 1 yıl oncesine me kadar güzel bi isim vardi onun için bıraktım herşeyi ve onun için bunun önemi bile yok şuanda calismamam gözüne batıyor aklı fikri para gerçekten gitsem bi dert kalsam bir dert ona kalsa ilgilidir ,bebekle ilgili şuanda ilgiki davraniyor ama Hiçbir şey ifade etmiyor annesiyle benim ilişkimi evliliğimüze yansıtıyor ana kuzusu tam

Sizde de hata var bastan sıkı tutacaktiniz benimde gebeligim zordu we annmle de yakin oturuorm ama bakima iht.var die gidip yatmadm kac yasinda insanlriz artik annelerde rahatlasn birz bari ewlenince.her sorunda baskasina kosmayin esinizi alistrmaliydiniz gerekirse yemeginizi ayaginiza getirmeliydi ona iht.ildugunu size bakmasi gerekenin o oldugunu tatli bi dille anlatmaliydiniz 1 yil cok uzun bi süre

Gitmeyi ben istemedim kendisi gönderdi beni kim isterkı 1 yıl ayrı kalmayı

Gitmeyi ben istemedim

Bunalri biliyorum ama eşim gönderdi beni ben istemedim

Ben gitmeyi istemedim kendisi sorumluluktan kaçtı işini bahane edip ben gelmeyecekti m kendisi dogumdan sonra döndüğünde buraya telefonları açmadım ayrılacaktım oda bunu hissetti ama ailemin yanında nası kalabilirim kucucuk bebekle mecburen döndün şuan iki yabancı gbyim şuanda ilgilendiğini düşünüyor yakın olmaya çalışıyor ama benim için bişey ifade etmiyor

Evet askeri personel ben gitmeyi istemedim kendisi beni gönderdi bu anl atamıyorum kimseye il kontrol goturmedi

Ben istemedim gitmeyi isinibahane edip kendisi gönderdi

Dogumdan sonra getirmek istemedi beni hemen iyileşme süresi falan ameliyat gelmek istedim git rapor ala bana dedi yola ciakbilicegune dair bebek cok küçük dddi yolculuk için zqten hamilleikte de mecburiyetten gittim kendi isteğimle degil
tamam sen istemedin gitmeyi
eşin söylediği için gittin
gelme dediğinde neden evine döndün peki
bence siz biraz vicdan rahatlatmaya çalışıyorsunuz
yaptığınız şey hata
eşiniz belki her zaman yanınızda olamayacağı için nasıl gideceksin hastaneye demek istemiştir
veyahutta sizin dediğiniz tarz bir insansa neden o insandan bir bebek dünyaya getirmek istediniz?

Erkeklerin her dedigi olacak diye birseymi var yahu. Onlar direk dusunur direk soyler.
Senin eşini boyle alistirirsan daha bastan ote var dedirtmez.
Git desin gitme.
1 bucuk yil azmi yahu ben kalamam evimden barkimdan.
Araya ucurumlar acmissiniz bunlari yasamaniz da dogal bana gore. Arkadas iliskisine donmus evlilik nerede sorumluluk nerede? Biraz yuk yukleyin eslerinize. Ki bide bence size de hos gelmis bu fikir sanmiyorum tek tarafli dusunce olsun. Evden kovmadiysa problem yok. Yardim alsaydiniz anneniz gelseydi biraz da.. Benim annem boyle birseyi kabul etmez. Bari doguma yakin gitseydiniz.hamile kalir kalmaz gitmek. Bilmiyorum halinizi tam olarak ama ya baginiz zayif gidince de iyice zayiflamis. Simdi nasil toparlanir bilmem cok uzun bi sure bu gercekten

Bulunduğunuz yerde siz gibi bir çok evli kadın olduğunu ve onların orada doğum yaptığını düşününce sizin ailenizin yanına gitmenizi hiç doğru bulmadım. Bu konuda siz hatalisiniz. Tüm olayları da bu hata tetiklemiş zaten. Birbirinizden soğumuşsunuz şimdi yapmanız gereken soğudum istemiyorumu kenara bırakıp evliliginize dört elle sarilmak. Esiniz annesini aradığınızda mutlu oluyorsa arayın ne var bunda. Eger kayinvalideniz sorunlu bir kadın değilse sorun yok. İnat yapmayın. Çocuğunuz için yapıcı olun. Ortada küfür hakaret aldatma vs yok. Sadece birbirinizden soğumuşsunuz. Tekrardan yakınlık kurmaya çalışın, eminim eşiniz de siz olumlu yaklaşırsanız olumlu karşılık verir. Sizin sorunlarınız çok büyük değil lohusalık tan yeni çıkmışsınız bu pisikoloji ile kendi kendinizi koruklemeyin.

• Beğen
Reactions: H M
Ayrıca ben gitmek istemedim demissiniz. Esiniz git demiş ama siz niye gittiniz ki? Zaten hamilelik 30.haftadan sonra zorlaşıyor en başında gitmek de saçma. Ben de kontrollerime hep tek gittim eşim çalışıyordu nadiren gelebildi benimle. Ki 35.haftama kadar sabah 5:30 da kalkarak işe gittim. Hamileliği bu kadar hastalık gibi görmeyin...
Eşiniz olmadan ayda bir kontrole gider gelirdiniz ne olacaktı ki son aylarda da anneniz gelir bakardı.

Erkeklerin her dedigi olacak diye birseymi var yahu. Onlar direk dusunur direk soyler.
Senin eşini boyle alistirirsan daha bastan ote var dedirtmez.
Git desin gitme.
1 bucuk yil azmi yahu ben kalamam evimden barkimdan.
Araya ucurumlar acmissiniz bunlari yasamaniz da dogal bana gore. Arkadas iliskisine donmus evlilik nerede sorumluluk nerede? Biraz yuk yukleyin eslerinize. Ki bide bence size de hos gelmis bu fikir sanmiyorum tek tarafli dusunce olsun. Evden kovmadiysa problem yok. Yardim alsaydiniz anneniz gelseydi biraz da.. Benim annem boyle birseyi kabul etmez. Bari doguma yakin gitseydiniz.hamile kalir kalmaz gitmek. Bilmiyorum halinizi tam olarak ama ya baginiz zayif gidince de iyice zayiflamis. Simdi nasil toparlanir bilmem cok uzun bi sure bu gercekten
Eşim bütün bayrsml
Ayrıca ben gitmek istemedim demissiniz. Esiniz git demiş ama siz niye gittiniz ki? Zaten hamilelik 30.haftadan sonra zorlaşıyor en başında gitmek de saçma. Ben de kontrollerime hep tek gittim eşim çalışıyordu nadiren gelebildi benimle. Ki 35.haftama kadar sabah 5:30 da kalkarak işe gittim. Hamileliği bu kadar hastalık gibi görmeyin...
Eşiniz olmadan ayda bir kontrole gider gelirdiniz ne olacaktı ki son aylarda da anneniz gelir bakardı.
Burası terör bölgesi herseyden yoksun bir yer sıkıntılı ailemiz gidip gelebileceği bir yer değil

Kocam beni 1 sene bırakıp gitse üstüne 3 ay daha gidip tüy dikse ben de kocamdan soğurum istemem. Bana çok da haklı gelmediniz. Telefonla ne kadar ilgilenebilir ki adamın çocuğunun doğumunu görme, ultrasonda ilk kalp atışını duyma haklarını elinden almışsınız. Belki yanında olsaydınız hamile karısını pamuklara saracaktı. Siz 1 yıl çekip gitmişsiniz.

Terorun olmadigi yer yokki cok sukur biraz daha iiyi.
Bu sekilde yapan da cok. Ama iste bu zor bi surec. Ben de diyorum basindan beri gitmeseydiniz. Skntilarin olmasi kacinilmaz oluyor. Ama gitmeyende cok.. sonucta olacak olucak yani boyle yasarsak inanin hayat bize zehir olur. Ben aksine tek basina birakamiyorum oda sevgiyle muhabbetle alakali sanirim. Ben kotü zamanlarda bile ona birsey olur goremem diye yanindan ayrilamadim.. kimse icin kolay degil bunu tek siz yaşamiyorsunuz. Allah firsat vermedikce birseycikler olmaz insallah. 1 sene cokmus simdi cok ugrasmaniz lazm.cocukla zor olucak olsa da istiyorsa iki kisiyle kurtulur hayirlisi artik

Dogum sonrasi esler arasina zaten bi sogukluk giriyor. Yani ask bocegi,sevgili gibi olsalar bile esler o sogukluk giriyoooor ...anneyibde babayi da afallatiyor bebek bi ..
Senin soguklugun normal bence. Adamla hic ayrilmasaniz,sana ilgili davransa bile soguk hissedebilrdin ki 1yil ayri kalmissiniz cok normal..
Prolaktin ,sut hormonu yani, cinsel hormonlarda azalma yaratiyor. Yani bebekten baskasini gormuyor gozumuz emzirme doneminde... esleri es geciyoruz. Kendine kizma soguk hissetme konusunda..amaaaa esine de kizma. 1yil ne . Cok fazla bence.
Ben 1ay ailemle yazliga gitmistin esim olmadan,dondugumde sanki yabancilamistim esimi..ben de hamileydim o ara..

İkinizde birbirinizin yokluğuna alıştığınız için şimdi yapamıyorsunuz. Keşke okadar uzun süre gitmeseydin. Hamilelik dönemlerinde eşinin yanında kalsaydın adam hamilelik psikolojini bile yaşayamamış, seni nasıl anlasın. Bi bakıyo pat diye çocuk olmuş. Ne olursa olsun eşler ayrılmamalı. İşte böyle soğukluklar oluyor.

Tam bir yıl ayrı kalmak hemde bence çok önemli bisey değil iki gebeligimde berbat geçti dusuk riski vs birsuru sorun oldu ama Allahıma güvendim isimede gittim esimlede ilgilendim yapmayın lütfen bir yıl karı koca ilişkisinde çok fazla bir süre. Az yapıcı olun bakın elinizde şuan ilgileniyormuş sizde onunla ilgilenin sevin azcik adami. Yuva kurmak zor yıkmak kolaydir değerli uç günlük dünyayi onada kendinize de zindan etmeye

Biraz acımasız gelecek ama kırılma lütfen hamileliğin problemli olabilir yaşadığın yerde sağlık sistemi kötü olabilir alışkanlıkların dışında bir yerde yasıyor olabilirsin buraya kadar tamam herşeyin bir çözümü varken sen kolay olanı tercih etmişsin. Orda yaşayıp seninle aynı zorlukları çeken ama gidecek kimsesi olmayanlar ne yapıyor çocuk doğurmaktan vaz mı geçiyor hayır şartlara uyum sağlıyor. En güzel zamanlarını eşinden çalmışsın ilk ultrasonu ilk kalp atış sesini cinsiyeti öğrendiğini ilk teknesini zaten annesiyle baştan sorunlu iken arkanı dönüp gitmek hiç olmamış. Seviyorsan biraz mücadele edin eşinin içinde ki kırgınlıkları senin kırgınlıklarını konusun ama lütfen annen şöyle böyleye girmeden

Katiliyorum, esinden en guzel zamanlari calmissin ... bende hamile kaldigimda esimle aram kotuydu ailemde uzak ve bakicak kimsem yoktu, ben elimden geldigince hissettiklerimi esimlede paylasmaya calistim, ilk kalp atislatirini gormeye gelememisti video cekip yolladim, karnimda tekmeledikce elini aldim karnima koydum, hatta sadece o dokundugunda tekmelemeye devam ettigini soyledim ... yani keske sizde uzakta olsaniz aramamis olsa bile esinizle heycaninizi paylasmaya calissaydiniz bi sekilde .. bi sure sonra o merak ederdi bebisinizi ...

Tabi sizinde hassasiyetinizi anliyorum kesinlikle ... kendinizi ona guzelce anlatin, ve onun icinde empati yapin ...

Insallah duzelir

Katiliyorum, esinden en guzel zamanlari calmissin ... bende hamile kaldigimda esimle aram kotuydu ailemde uzak ve bakicak kimsem yoktu, ben elimden geldigince hissettiklerimi esimlede paylasmaya calistim, ilk kalp atislatirini gormeye gelememisti video cekip yolladim, karnimda tekmeledikce elini aldim karnima koydum, hatta sadece o dokundugunda tekmelemeye devam ettigini soyledim ... yani keske sizde uzakta olsaniz aramamis olsa bile esinizle heycaninizi paylasmaya calissaydiniz bi sekilde .. bi sure sonra o merak ederdi bebisinizi ...

Tabi sizinde hassasiyetinizi anliyorum kesinlikle ... kendinizi ona guzelce anlatin, ve onun icinde empati yapin ...

Insallah duzelir
Ben uzakta olsak paylaşmaya çalıştım ultrason resimlerini gönderdim beninkadar heyecanlı değildi sanki olağan birşey gb davranıyordu zqten bu dediğiniz şeylere önem verseydi başka türlü davranırım bana o kadar bencil bir insanı ki hep kendi rhstuni düşündüğü için ben fedakarlık yaptım işi falan zora girmesin diye onun işine geldi boykesi

Back
X