• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası psikolojı ve eşim in tavirlari

Hamile kalınca ailenizin yanına giderek hata etmişsiniz.. 1 yılda beni 4-5 kere arayan kişi gsm operatörüm falan olabilir ne eşim ne dostum ne de ailem asla olamaz. Dönmemeliydiniz.

IYi de siz hamileligi bahane edip ailenize donmussunuz sonra da birbirinizden soguyunca kaynanayi bahane ediyorsunuz. Cok sacma degil mi? Bahsettiginiz o dogunun kucuk ilcesinde hic mi kadin yok,hic mi kimse dogum yapmiyor?

bence bi sene ayrı kalmakla hata etmişsiniz. o ilçede yaşayan herkes başka yere mi gidiyor hamile kalınca?

Acaba neden araya soğukluk girdi??? Bir senedir ailenin yanında olduğun için olabilir mi? Bütün hamileliği ailenin yanında geçirmek nedir? Bulunduğun ilçede olmasa merkezde vardır illaki iyi bir doktor. Ya da ailenin yanına kontrollere falan gider gelirsin.
Doğumdan sonra üç ay kalmak da bir garip. Hadi iyileşe kadar kalman gerek diyelim. En fazla bir ayda evine dönmem gerekirdi. Adam babalığını falan anlamamış ki hiç.

1 buçuk yıl ayrı kalıyorsunuz. Nasıl yine dönüp dolaşıp bu kavga konuları kayınvalidelere geliyor ben anlamıyorum. Evli bi insan nasıl ayrı kalmayı göze alabilir ya? ? Bende doğuda hamileliğini geçirdim. İlin merkezini bir ucundan bi ucuna yarım saatte yürüyorduk, o kadar küçük bir şehirdi. Yine de kaldım. Orda hamile insan yok muydu? İlişkinizi ikiniz bu hale getirmişsiniz. Siz gitmeyecektiniz, eşiniz de gitme diyecekti. Doğum sonrası 3 ay aile yanında kalmak ne demek peki? Doğru demiş adam, kusura bakmayın. O kadar ayrılıktan sonra boşuna dönmüşsünüz.

4 4 kez aramak nesir 1 yilda? Insan gunde ariyor o kadar bence siz eve hic donmeden bosanma davasi acsaydiniz ilgisizligin bahanesi olmaz anasiyla otursun evde

En baştan gitmeyi ben istemedim hamilelil testi yaptım hamileyim dediğimde eşimin yüzü düştü ertesi gün kontrole gitmemin gerekiyordu bana burada hastaneye nasıl gideceksin diyen kendisiydi gitmeyi ben istemedim hastaneye nasıl gideceksin diye bana soruyor eşim kendisini zora sokmayı seven bi insan değil anakraya gittiğimde kontrol için hamileligim kesinleşti eşimi aradim ulasamadim yani hepsi onun tercihiydı ultrason görüntülerini gönderdiğinde bile çok ilgili değildi yani ben çalmadım hicbiseyi
Sen hamile olduğunu öğrenince hemen annelik moduna giderebilirsin ama erkekler için böyle değil bu durum. Bir de plansız bir hamilelikse adamın şaşırması endişelenmesi çok normal. Başlarda senin gibi heyecanlanmaması çok normal. Hamilelik sürecini beraber geçirseydiniz elbet alışırdı bu duruma

Aslında belki bir süre kalıp dönecektim ,ama saglik problemlerim gerego sürekli yatmam gerekiyor du ve bakıma ihtiyacim vardı 1 yıl oncesine me kadar güzel bi isim vardi onun için bıraktım herşeyi ve onun için bunun önemi bile yok şuanda calismamam gözüne batıyor aklı fikri para gerçekten gitsem bi dert kalsam bir dert ona kalsa ilgilidir ,bebekle ilgili şuanda ilgiki davraniyor ama Hiçbir şey ifade etmiyor annesiyle benim ilişkimi evliliğimüze yansıtıyor ana kuzusu tam

Senin aklin yerinde mi yaaaa. Adam seni kovmus huu huu. Kabul et artik. Ilgi diyosun hala. Don ailenin yanina sifirdan hayata basla. Merak etme pesinden kosar o zmn. Senin kocan adam mi ki. Ne demek ne demek! Aklini kullan soguduysan yaklastirmiyosan yakin zamanda boynuzu yersin. Gozunu acmalisin artik acima acindirma kendini

1 buçuk yıl ayrı kalıyorsunuz. Nasıl yine dönüp dolaşıp bu kavga konuları kayınvalidelere geliyor ben anlamıyorum. Evli bi insan nasıl ayrı kalmayı göze alabilir ya? ? Bende doğuda hamileliğini geçirdim. İlin merkezini bir ucundan bi ucuna yarım saatte yürüyorduk, o kadar küçük bir şehirdi. Yine de kaldım. Orda hamile insan yok muydu? İlişkinizi ikiniz bu hale getirmişsiniz. Siz gitmeyecektiniz, eşiniz de gitme diyecekti. Doğum sonrası 3 ay aile yanında kalmak ne demek peki? Doğru demiş adam, kusura bakmayın. O kadar ayrılıktan sonra boşuna dönmüşsünüz.
Arkadaslar anlatamıyorum galiba ya eşim hamilelik testi yaptıktan sonra bana soruyor burda hastaneye nası gideceksin burda diye bi çözüm üretmeden ailemin yanına gönderdi aynı gün havaalanina uçuş iptal oldu tek uçak oldugu icin hamile hamile tek başıma kaldım bilmediğim tanımadığım bir yerde eşim o sırada ne yapıyordu dersiniz ailesinin yanına gitmek için yola çıkmıştı kendisi ilgili davransq daydi ben gitmeyecektim eşim askeri personel herzaman bütün sorumlulukları mi üzerime atıyor zaten dogumdan sonra dönmek istedigimdedee yine aynı tavrı takindi götürmek istemedi beni donmeyecektim ama ailemin yanında daha ne kadar kalabilirim beni kendisi mecbur bıraktı bu duruma tavırlarıyla ve davranışlarıyla ilk kontrolume gideceğim bilmiyorum etmiyorum bi yer insana diyor ki sadecw benimle ilgili bir durum gb nasıl gideceksin hastaneye diye bana soruyor çocuğum hasta oldu buraya gelince yine aynı şeyi yaptı bana diyor ki bebeği hastaneyw götürmek için sizi anakraya gonderiyim dusunebiliyormusunuz eve geleli 1 hafta olmamış tekrardan göndermeye çalışıyor buradaki imkanları değerlendirmek yerine bende bu duruma analmadim vermiyorum

Soğumakta daha fazla haklı olamazdın.
Eve geri dönmen hata.
Sen döneceğine boşanma dilekcesini göndermeliydin.
Çekeceğin var.
Er ya da geç bu evlilik bitecek.
Sen bilirsin.

Konu sahibi Allah askina tek dogum yapan siz misiniz ? O bolgede kadinlar dogurmuyor mu ? Hayir yani tamamen esinizi suclamissiniz da ben adami cok hatali goremedim . 1 sene adami birakacaksin , sonra adam sana yanasmaya calisacak sen ona da yok diyeceksin . Adam sana iyi davranacak yapmacik diyeceksin. E bu adam daha ne yapsin ? bence siz elinizdekilerle mutlu olmayip surekli hayiflanan birisiniz. Acilen kendinize ceki duzen verin yoksa kocanizdan yakin zamanda bir atak gelecek.
Gitmeyi ben istemedim kendisi gönderdi beni kim isterkı 1 yıl ayrı kalmayı

IYi de siz hamileligi bahane edip ailenize donmussunuz sonra da birbirinizden soguyunca kaynanayi bahane ediyorsunuz. Cok sacma degil mi? Bahsettiginiz o dogunun kucuk ilcesinde hic mi kadin yok,hic mi kimse dogum yapmiyor?
Bunalri biliyorum ama eşim gönderdi beni ben istemedim

Soğumakta daha fazla haklı olamazdın.
Eve geri dönmen hata.
Sen döneceğine boşanma dilekcesini göndermeliydin.
Çekeceğin var.
Er ya da geç bu evlilik bitecek.
Sen bilirsin.
Ben gitmeyi istemedim kendisi sorumluluktan kaçtı işini bahane edip ben gelmeyecekti m kendisi dogumdan sonra döndüğünde buraya telefonları açmadım ayrılacaktım oda bunu hissetti ama ailemin yanında nası kalabilirim kucucuk bebekle mecburen döndün şuan iki yabancı gbyim şuanda ilgilendiğini düşünüyor yakın olmaya çalışıyor ama benim için bişey ifade etmiyor

Bunalri biliyorum ama eşim gönderdi beni ben istemedim
Siz herseyi baskalarinin uzerine atiyorsunuz. O zaman sizi esiniz gonderdi gittiniz peki simdi geri donmenizi kim istedi? Esiniz donme bir yil daha kal demis neden geri dondunuz? Sizin kendi kararlariniz yok mu?

iyi de hamilelik testi yapınca kontrole taaa annenin yanına mı gidilir

yani ne bileyim düşük tehlikesi olur ağır bir durum olur önce oradaki hastaneye gidersin burada iyi bakılamaz kanaati olur sonra annene gidersin

bence hamilelik öncesi de sıkıntılarınız varmış

eşin askeri personel mi bir de arada neden hiç gidip gelmedi
Evet askeri personel ben gitmeyi istemedim kendisi beni gönderdi bu anl atamıyorum kimseye il kontrol goturmedi

Siz herseyi baskalarinin uzerine atiyorsunuz. O zaman sizi esiniz gonderdi gittiniz peki simdi geri donmenizi kim istedi? Esiniz donme bir yil daha kal demis neden geri dondunuz? Sizin kendi kararlariniz yok mu?
Daha sonra soledigin şeyin hatalı olduğunu söyledi 1 yıl kal dediği için

Back
X