• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum sonrasi kilo verme

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.415
35.464
1.123
39
Merhaba arkadaşlar,
Dogum yapali 3 ay oldu, bu ikinci bebeğim. Hamilelikte 13 kilo aldim. Altisini verdim yedisi kaldi. Yalniz bem asiri takinti yapiyorum. Mutsuzum. Ilk doğumumda dogumdan 10 gun sonra vermistim uzuntuden. Kizim emmedi sutumu sagdim vs vs cok uzuldum, zor gunlerdi.
Simdi emziriyorum cok şükür. Yediklerime dikkat ediyorum, biliyorum sivilar sut yapiyor. Yalniz ilkini emziremedigim icin psikolojim cpk hizli bozuluyor hemen sutum yetmeyecek vs gibi streslere giriyorum elimde olmadan.
Boza ve malt icecegi guzel sut yapiyor ve biliyorum ki kilo da yapiyor. 8 kilo vermistim boza icmeye baslayinca ikisini geri aldim.
Simdi diyetisyene gitmek istiyorum. Annem ve kayinvalidem nerdeyse kavga ediyor benimle. Sutun azalir,bu da mi ilki gibi olsun. Nasil kiyacaksin ya emmeyi birakirsa vs vs..
Kisacasi ben boza ve malti kesmeden kilo veremez miyim? Su an evimde degilim bir haftaligina anneme geldim. Dönünce nutlaka diyetisyene gideceğim.
Var mi emzirirken diyet yapan?

Bir de herkes daha erken verirsin diyor. Ilk dogumumdaki kilo verisim normal degildi biliyorum. Bunun normali ne? Sizce fazla mi takıntı yapiyorum?
Boyum 172, kilom 69-70 su ano_O

merhaba öncelıkle bebegınızı güle güle büyütün ve unutmayın ki süt bir hormondur,ve stres üzüntü vs daha cok etkıılıdır..
sen kılo stresını bir kenara bırakıp,dengelı beslenıp bol sıvı aldıgında ve kafana kilkoyu takmadıgında hiçbişey olmaz sütüne allahın izniyle..
eskiler logusaya bol bol tatlı yedirirmiş ki su içsin diye..tatlıdaki mantık bile yine sıvıya dayalı yani..
ben 4 lt falan su içiyodum nerdeyse ilk 4-5 ay
bide humana stıll tea içtim günde 2 buyuk kupa falan,uzum ve kayısıdan komposto kaynatıp şekersiz olarak tanelı halıyle 2 kase içiyodum günde..
gelen giden cok olmasına ragmen uzak durdum o hamur işi masalarından...
baya kılo vermıstım kırkım cıktıgında

Bence takıntı yapmışsınız ama kilo vermek için de en güzel dönemdesiniz.

Riske atmayın tabii ama belki zaten yetecek kadar sütünüz vardır boza içmeseniz de.

Diyetisyen eşliğinde diyet yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bir de herkes daha erken verirsin diyor. Ilk dogumumdaki kilo verisim normal degildi biliyorum. Bunun normali ne? Sizce fazla mi takıntı yapiyorum?
Boyum 172, kilom 69-70 su ano_O
Biraz fazla olabilir, anne oldunuz ve vücudunuz değişti, eski haline dönmesi için biraz zaman tanıyın yeter, boza ve malt içeceğininkalorisi yüksek ama günün daha erken saatlerinde içerseniz, ve tatlı pek yemezseniz yavaş ve sağlıklı kilo verebilirsiniz

Günde 3 lt su içsen de aynı hesap. Ben bir de lactamil diye bir şey içiyordum o da süt yapıyormuş diye. Boza ve maltı sadece ilk bir ay içtim. Süte gelirsek sütüm de kesilmedi. 21 ay emzirdim dr zoruyla kestik :-)

Benim bildiğim en iyi süt yapan içecek "su" dur. üstelik sıfır kalori :) Bol bol su için.
Boza neden şart olsun ki?
Emzirme döneminde her sağlıklı besin grubundan ölçülü alarak ve bol bol su içerek kalan kiloların gitmemesi için hiçbir neden yok, başka bir sağlık problemi yoksa tabii.
Bu dönemi avantaja dönüştürmek sizin elinizde.

Bence ilk zamanalr zor oluyor ama dikkat etmek gerek, bende ilk 10 kilo verdim sonra enzirme döneminde kaç 10 aldim.
Cok su icmeme rağmen sütüm hemen azaldi oğlumda sadece emiyordu devam etti öyle kilolar...

Zaten bir sure sonra malt ya da bozada aşırı süt yapmayacak sanırım alışkanlık oluyor , bende humana içerdim zamanla fayda etmedi emzirdikce çoğalıyor , az emmesjnden dolayı göğsümde sertlik oldu makinam yoktu kiralamistm onlar biraz daha hastane tipiydi sagdikca çoğaldı, evet diyet gibi düşünme ama kararlı ölçülerde ye...bikac ay sonra duzene girersin

Valla bende 6 aylk bebek kilolar gitti bnde cok stres yaptm sutum yetmicek die ekmek yemiyorum iyi degil emzirirken yememek tabi ama inanilmaz kilo verdm .sütümde kesilmedi yemek cok yiyorum .sabah zorla kahvalti yapiyorum bebeklerden yiyecek vakit yokki.( ..6 ayı cikardm ya sukrediyorum benm hicbir zaman cok sutum olmadi ztn

Hiç boza ya da malt içmedim ama bil bol emzirdim. Sut de bir yere gitmedi. Sut yapan sey emzirmek ve sudur. Emzirme sanatı grubu var face de. Mutlaka üye olun. Her türlü doğru desteği ücretsiz alabilirsiniz. Bol sütlü günler.

Ilk dogumumda yasadiklarim su an sakin bir donem gecirmemi engelliyor malesef.
Cok fazka ağladım, sutum vardi kizim hic emmedi cok ayrıntıya girmek istemiyorum.
Tabiki boza ve malt sart degil, o anlamda her şeyin gayet bilincindeyim. Ama dedigim gibi cok cabuk bozuluyor moralim.
Bozayi gunde 1 bardak falan iciyorum bu arada. Once daha cok iciyordum dusurdum. Bu takinti gibi, bazi rutinleri yapmazsam sutum olmayacak gibi geliyor.
Tatli abur cubur falan pek yemiyorum arkadaşlar oyle anlasilmasin. Ama kilom takildi kaldi düşmüyor bir turlu.
Bir de sanirim ekmegi arttirdim cunku bebekle duzenli yemek yiyemiyorum.
Ac kalmaktansa ekmek arasi peynir yapip yiyorum mesela. Önce hic yemezdim ekmegi, simdi bakinca o fazlalik olmus diyebiliyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Dogum yapali 3 ay oldu, bu ikinci bebeğim. Hamilelikte 13 kilo aldim. Altisini verdim yedisi kaldi. Yalniz bem asiri takinti yapiyorum. Mutsuzum. Ilk doğumumda dogumdan 10 gun sonra vermistim uzuntuden. Kizim emmedi sutumu sagdim vs vs cok uzuldum, zor gunlerdi.
Simdi emziriyorum cok şükür. Yediklerime dikkat ediyorum, biliyorum sivilar sut yapiyor. Yalniz ilkini emziremedigim icin psikolojim cpk hizli bozuluyor hemen sutum yetmeyecek vs gibi streslere giriyorum elimde olmadan.
Boza ve malt icecegi guzel sut yapiyor ve biliyorum ki kilo da yapiyor. 8 kilo vermistim boza icmeye baslayinca ikisini geri aldim.
Simdi diyetisyene gitmek istiyorum. Annem ve kayinvalidem nerdeyse kavga ediyor benimle. Sutun azalir,bu da mi ilki gibi olsun. Nasil kiyacaksin ya emmeyi birakirsa vs vs..
Kisacasi ben boza ve malti kesmeden kilo veremez miyim? Su an evimde degilim bir haftaligina anneme geldim. Dönünce nutlaka diyetisyene gideceğim.
Var mi emzirirken diyet yapan?
Canım diyetisyene gitmeni tavsiye ediyorum...hen kaliteli süt üretmen için yardım almış olursun aynı zamanda kilp verirsin

ben emzirirken diyetisyenle verdim ama kızım ek gıdaya geçmişti zaten. henüz çok erken o aşama için.
ben de çok boza ve maltana içerdim cidden süt yapıyorlar, ama en iyi süt yapan şeyler yine de su ve yeşillik. yeşillikleri yıkayıp ayıklayıp büyük bir tupper a koyun, böylece acıktığınızda hiç başka şeylere yürümeden çıkarıp bir kaseye doğrayıp üzerine bolca peynir, yumurta ya da ton balığıyla yiyebilirsiniz.
unutmayın yeşillik sütünüzün miktarını, protein de kalitesni arttıracak o yüzden bol bol da protein tüketmelisiniz. aynı zamanda her ikisi de yanında karbonhdrat almadan yüketildiğinde zayıflatan şeyler.

Bu yüzden riske atmayın dedim.
Süt şartlanmakla da ilgili çünkü.
Süt yaptığına ikna olarak boza yerine başka bir şey koyabilirsiniz.
Evet malesef o sartlanmaya girdigim icin sutum etkileniyor hemen.
Bugun sadece su icecegim diyorum mesela, gunluk4 litre zaten iciyorum. Ama o gun azaliyor sutum. Durumu psikolojimle yonetemiyorum. Bu sebeple en iyisi diyetisyen sanirim tesekkur ederim.

ben emzirirken diyetisyenle verdim ama kızım ek gıdaya geçmişti zaten. henüz çok erken o aşama için.
ben de çok boza ve maltana içerdim cidden süt yapıyorlar, ama en iyi süt yapan şeyler yine de su ve yeşillik. yeşillikleri yıkayıp ayıklayıp büyük bir tupper a koyun, böylece acıktığınızda hiç başka şeylere yürümeden çıkarıp bir kaseye doğrayıp üzerine bolca peynir, yumurta ya da ton balığıyla yiyebilirsiniz.
unutmayın yeşillik sütünüzün miktarını, protein de kalitesni arttıracak o yüzden bol bol da protein tüketmelisiniz. aynı zamanda her ikisi de yanında karbonhdrat almadan yüketildiğinde zayıflatan şeyler.
Cok tesekkur ederim. Ben de ek gidayi beklesem diye dusundum ama en azindan bir doktorla gorussem kendimi daha iyi hissedecegim sanirim.
Yesillik zaman zaman yapiyorum o sekilde. Masanin uzerinde birakiyorum gelip gidip agzima atiyorum.

Senle durumumuz çok benziyor.Bende ilkinde emziremedim sutum kesildi ve içimde uktedir.Kilom da çok çabuk gitmisti.Ikinci 2bucuk ay önce dogdu,göbegim kaldi biraz ama emzirebiliyorum diye çok mutluyum.Ben malt icecegi boza icmiyorum,gunde 4lt ye yakin su iciyorum.

bakın ilkinde stres yapıp sütten olmuşsunuz.
bari bunda biraz rahat davranın emsin çocuk.

Kilonuzu bu kadar takıntı haline getirmeyin bence.... Altıncı aydan sonra hızlanıyor kilo kaybı... İkinci dogumumu sekiz ay önce yaptım, yavaş da olsa kilo veriyorum fakat göbek gitmiyor bende de.İlk altı ay diyeti ve ağır sporu onermiyor uzmanlar, sütün kalitesi bozulur muş. .. Verilemeyecek kadar çok kilonuz yokmuş zaten, rahat olun,anneligin tadıni çıkarın.Bebis hareketlendikce kalmaz kilo falan... Güle güle buyutun....

Back