• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum sonrasi kilo verme

• Konu Sahibi Konu Sahibi Esra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yok malesef o sekilde degil. Sutum vardi ve kizim memeyi tutmadi hic, ondan cok zor gunler gecirdim cok uzuldum. Simdi cok sukur emziriyorum.

çok sevindim ;) bazı minnoşlar doğarken ergen geliyorlar :D Rabbim bağışlasın evlatlarınızı.

Senle durumumuz çok benziyor.Bende ilkinde emziremedim sutum kesildi ve içimde uktedir.Kilom da çok çabuk gitmisti.Ikinci 2bucuk ay önce dogdu,göbegim kaldi biraz ama emzirebiliyorum diye çok mutluyum.Ben malt icecegi boza icmiyorum,gunde 4lt ye yakin su iciyorum.
Ben deniyorum ama sadece su ictigim gunker resmen foss diye sonuyor göğüslerim.
Her seyden onemlisi emzirebilmek su an benim icin. Sutu riske atacak hicbir sey yapmayacağım ama bir doktor onerisi sart oldu galiba yine de.

Kilonuzu bu kadar takıntı haline getirmeyin bence.... Altıncı aydan sonra hızlanıyor kilo kaybı... İkinci dogumumu sekiz ay önce yaptım, yavaş da olsa kilo veriyorum fakat göbek gitmiyor bende de.İlk altı ay diyeti ve ağır sporu onermiyor uzmanlar, sütün kalitesi bozulur muş. .. Verilemeyecek kadar çok kilonuz yokmuş zaten, rahat olun,anneligin tadıni çıkarın.Bebis hareketlendikce kalmaz kilo falan... Güle güle buyutun....
Kimisi ilk 6 ay diyor kimisi 3 ay..6 aya kadar da iyice yerlesirse diye korkuyorum. Hayatimda hic kilolu bir insan olmadim, su anki halimi sevmiyorum o yuzden.
Tesekkur ediyorum siz de gule gule buyutun bebeginizi.

Hamilelikte çok kilo almaman avantaj aslında. 3 ay gerçekten çok erken. Bende kilolar bende kaldı diyordumki zaten 11 kilo almıştım. 8 ay olmuşken bende eski bedenime dönmüştüm. Ilk başlarda çok takmistim kafama. Sonra düşünmedim. Ama sut olsun diye de abanmadik yemeğe. Kefir ilk zamanlar çok tuketiyordum. Bir ara sut arttıran granul caylardan da ictim. Yumurta sut arttirirmis. hepsi de ise yaradı bende.

Ben ilk oglumda 14 kilo falan almistim. Sonra bol su salata yemek bulgur pilavi bu sekilde beslendim kahvalti disinda ekmek yemedim ve dogumdan üc ay sonra 20 kilo gitmisti. İnsallah bunda da oyle yapmaya caliscam. Benim icin ne kadar su o kadar süt demek. Ayrica da salata kesinlikle cok süt yapiyor. Ben hic boza ve malt icecegi icmedim ama bence o da kilo yapar cok kalorili ikisi de. Dogum yapali cok olmamis biraz sabret zamanla gidecek insallah.

Esracım emzirerek kilo verenler grubumuza katıl. Ben de hamilelikte 14 kilo almıştım 16.5 kilo verdim 3 ayda. Şekersiz hoşaf da süt yapıyor

Merhaba arkadaşlar,
Dogum yapali 3 ay oldu, bu ikinci bebeğim. Hamilelikte 13 kilo aldim. Altisini verdim yedisi kaldi. Yalniz bem asiri takinti yapiyorum. Mutsuzum. Ilk doğumumda dogumdan 10 gun sonra vermistim uzuntuden. Kizim emmedi sutumu sagdim vs vs cok uzuldum, zor gunlerdi.
Simdi emziriyorum cok şükür. Yediklerime dikkat ediyorum, biliyorum sivilar sut yapiyor. Yalniz ilkini emziremedigim icin psikolojim cpk hizli bozuluyor hemen sutum yetmeyecek vs gibi streslere giriyorum elimde olmadan.
Boza ve malt icecegi guzel sut yapiyor ve biliyorum ki kilo da yapiyor. 8 kilo vermistim boza icmeye baslayinca ikisini geri aldim.
Simdi diyetisyene gitmek istiyorum. Annem ve kayinvalidem nerdeyse kavga ediyor benimle. Sutun azalir,bu da mi ilki gibi olsun. Nasil kiyacaksin ya emmeyi birakirsa vs vs..
Kisacasi ben boza ve malti kesmeden kilo veremez miyim? Su an evimde degilim bir haftaligina anneme geldim. Dönünce nutlaka diyetisyene gideceğim.
Var mi emzirirken diyet yapan?
bebeğim 1 yaşında hamile kaldığımda 46 kiloydum, doğuma giderken 57, doğumdan sonra 54. Şimdi 52 kiloyum, bebeğim daha ayaklanmadı. Yürümeye başladığında eminim ki kilom gidecek. Bence günlerinizin keyfini çıkartın. Bol bol su için, dengeli beslenin. Ekmeği hayatınızdan çıkartın. Böylece sütünüzde zarar görmeden kilolarınız gidecektir. Çok streste sütü keser. Anı yaşatın gerisi gelecektir.

Kimisi ilk 6 ay diyor kimisi 3 ay..6 aya kadar da iyice yerlesirse diye korkuyorum. Hayatimda hic kilolu bir insan olmadim, su anki halimi sevmiyorum o yuzden.
Tesekkur ediyorum siz de gule gule buyutun bebeginizi.
Teşekkür ederim.Hayatımda hiç kilolu olmadım diyorsunuz,bu kadar kilosuna dikkat eden bir insanda çok yer etmez o kilolar gider,rahat olun lütfen.Emzirin doya doya,dengeli beslenin gerisi gelir...

Teşekkür ederim.Hayatımda hiç kilolu olmadım diyorsunuz,bu kadar kilosuna dikkat eden bir insanda çok yer etmez o kilolar gider,rahat olun lütfen.Emzirin doya doya,dengeli beslenin gerisi gelir...
Hep zayifliktan sikayet ettim. Burda kilo alma gruplarina bile katildim hatta. Cok yogun ugraslarla 62 kiloya ciktim. Daha azinda orantisiz gorunuyor vucudum.
Insallah dediginiz gibi olur tesekkur ederim.

Ben ilk oglumda 14 kilo falan almistim. Sonra bol su salata yemek bulgur pilavi bu sekilde beslendim kahvalti disinda ekmek yemedim ve dogumdan üc ay sonra 20 kilo gitmisti. İnsallah bunda da oyle yapmaya caliscam. Benim icin ne kadar su o kadar süt demek. Ayrica da salata kesinlikle cok süt yapiyor. Ben hic boza ve malt icecegi icmedim ama bence o da kilo yapar cok kalorili ikisi de. Dogum yapali cok olmamis biraz sabret zamanla gidecek insallah.
Insallah seninki benimki gibi olmaz ben ikinci dogumda zorlandim pek cok anlamda, kilo da onlardan biri oldu.

Hamilelikte çok kilo almaman avantaj aslında. 3 ay gerçekten çok erken. Bende kilolar bende kaldı diyordumki zaten 11 kilo almıştım. 8 ay olmuşken bende eski bedenime dönmüştüm. Ilk başlarda çok takmistim kafama. Sonra düşünmedim. Ama sut olsun diye de abanmadik yemeğe. Kefir ilk zamanlar çok tuketiyordum. Bir ara sut arttıran granul caylardan da ictim. Yumurta sut arttirirmis. hepsi de ise yaradı bende.
Benim de tek handikapim boza oldu sanirim. Ilk zamanlar3 bardak falan ictim o da kilo yaptı bence. Simdi her gun icmiyorum. Icsem de 1 bardak. Insallah zamanla duzene oturur sut isi beni cok strese sokuyor malesef.

Bir de herkes daha erken verirsin diyor. Ilk dogumumdaki kilo verisim normal degildi biliyorum. Bunun normali ne? Sizce fazla mi takıntı yapiyorum?
Boyum 172, kilom 69-70 su ano_O
canım işk dogumunda kilo verisin normal bu kişiden kişiye degisir ben hepsini hemen bir haftada verdim emzirirken iki kilo aldım . vucudunda nekadar su nekadar ödem biriktiği ile alakalı. sekerli seyleri cıkar hayatından normal beslenmeye gec süt et sebze meyve ihmal etme sütün olur asırıda yeme yaz geliyor bebebkle yürüyüse cıkrsınız arada

Back