- 8 Kasım 2014
- 4.973
- 7.240
- 38
gebelık oncesı ve gebelıkte yedıgım abur cuburları tamamen kesıp salata ve corbayla beslenıp sadece emzırdım ve dogum yaptıkdan sonra hıc oturmadım tek basımaydım hep hareket halındeydım
dumduz karnım suan bende catlak da yok ama cunku hamılelıgımı ogrenır ogrenmez krem kullanmaya basladım dogum yapacagım gune kadar
dogum yaptıkdan 1 gun sonra sag tarafımda 3 cm lık 1 tane catlak oldu oda suan beyaz renk bellı bıle olmuyor hemen gectı :)
bızde genetık selulıt ve catlak olmaz ama ben yınede nolur nolmaz dıye bol su yuruyus ve kayısı tuketıyorum o cıldı nemlendırıyor kan dolasımını hızlandırıyor
Maalesef çok uç ve az rastlanan bir karınla kime moral vermeye çalışmış anlamadım... takipçi sayısı artsın sansasyon olsun demiş bana göre... ben de sezeryan oldum ama kategori dışıyım zaten karnım büyümemişti tek bir tane çatlağımda yoktu 29 haftada hastaneye yattım 30 u tamamlayamadan sezeryan oldum... şansımdan doktor çok iyiydi ve karnım aynen eskisi gibi ama tüm bunların ötesinde en önemli şey bebeğinizin ve sizin sağlığınız. görüntü sorun değil düzeltilir bir şekilde.
Galiba yapı o biraz da. Annem de 160 boyunda zayıf ve 18 yaşında hatunmus bana hamileyken. Yaklaşık 4 buçuk kilo bişey çıkmış içerden.otuz haftayi tamamlayamamak zaten karninizin icin avantaj bebek icin olmasa da. Cünkü karin zaten son dönemde cok büyüyor bebek o zaman kilo almaya basliyor. Ne kadar karnin büyürse o kadar bozulma oluyor. Karni kücük olanin bozulmasi da olmaz. Benim cok ama cok büyümüstü dedigim gibi 4 kilo sadece bebekti. Tasiyamayacak kadar büyüktü karnim ben de kücük bir insandim. Ahanda ayni böyle oldu.
otuz haftayi tamamlayamamak zaten karninizin icin avantaj bebek icin olmasa da. Cünkü karin zaten son dönemde cok büyüyor bebek o zaman kilo almaya basliyor. Ne kadar karnin büyürse o kadar bozulma oluyor. Karni kücük olanin bozulmasi da olmaz. Benim cok ama cok büyümüstü dedigim gibi 4 kilo sadece bebekti. Tasiyamayacak kadar büyüktü karnim ben de kücük bir insandim. Ahanda ayni böyle oldu.
Galiba yapı o biraz da. Annem de 160 boyunda zayıf ve 18 yaşında hatunmus bana hamileyken. Yaklaşık 4 buçuk kilo bişey çıkmış içerden.Böyle olmadı diyor.
Çok değişiyor demek ki kişiden kişiye.
evet kategori dışıyım demiştim zaten sonuçta karnım bozulsaydı ama o kuvöz süreçlerini yaşamasaydım, 40 haftalık doğsaydı bebeğim derdim tercih yapma şansı olsa şükür ki sağlığımız yerinde ve komplikasyonsuz atlattık o yüzden diyorum zaten en önemlisi sağlıklı olması bebeğin de annenin de ama bu kadının reklam yaptığını düşünüyorum ben
ohh bebısınle mıs gıbı havada daha guzel olur yuruyus etkınlıgınız :)Ben en yediklerime dikkat edeyim dediğimde sütüm azaldı sonra allah ne verdiyse yedim :)))
Benim vücudum zaten catlamaya ve selulite meyilli o yüzden kullandığım kremler işe yaramadi. Hamileyken hem zeytinyağlı krem hem bebe yağı hem de doktorumun yazdigini kullandım bana misin demedi. Gerçi bu kadin kadar değil ama yanlarda var bende çatlak maalesef.
Ben de havaların düzelmesini bekliyorum yürüyüş için. Havalar duzelsin kizimi kangurusuna koyup yürüyüşe çıkacağım nasipse :)
ohh bebısınle mıs gıbı havada daha guzel olur yuruyus etkınlıgınız :)
duzelır vucut ya hıc bence kafaya takılcak bırsey degıl... sonucta 9 ayda bu duruma gelıyorsa toparlanmak ıcın 1 seneyı gozden cıkarmak gerek gayet normal
Karın kaslarım ayrıldı derkenBenim karnim da böyleydi. Derinin altinda hic yag olmayinca sönmüs balon gibi büzüsüyor dogumdan sonra yani bana da cok normal geldi, üc ay icinde de boslayan deri toparladi kendini. Atlet degilim. Sadece göbegim dogumdan önce cok kücüktü anormal büyüyünce sisen deri bosluyor bir anda.
Bir tek ben mi bu kadin gibi oldum ya?
Benim iceriden kaslarim bile cok acildi, cok ince kaldi derim. yatinca dümdüz oluyor karnim kalkinca böyle oluyordu ilk zamanlar.
Ya ben de tam tersin kimsede böyle olmamasina sasirdim. Her hamilelik baya farkli demek.
Benim belim neredeyse altmis santimdi hamilelik baslangicinda hatta düsünün kac kati büyüdü bu zarar gayet de olabilecek bir zarar. Ama düzeliyor. Hatta hamilelikte bu kadindan dha büyüktü benim karnim. Son aylarda da böyle asagiya bakiyor.
Kizlar korkmayin su an hic dogum yapmis gibi degilim sadece karin kaslarim ayrildi onu da sonradan estetikle halledecegim. Ayni böyle elimi soksam iceri giriyor. Ama neden korktunuz yahu o kadar. 4 kilo bebek cikarttim ben oradan.
Karın kaslarım ayrıldı derken
Daha beter korkuttu beni kadın