Bende daha 15 günlük anneyim, ilk bebeğim. Yazdıklarınızı okuyunca açıkçası hamile arkadaşları bu kadar da korkutmanıza şaşırdım. Evet kolay olmuyor, bir anda bütün düzeniniz değişiyor. Alışmak zor yardımcı birilerinin olması insanı rahatlatıyor haklısınız. Ama Normal yada sezeryan Doğum farketmez dikişiniz olacak , acı içinde olacaksınız, demişsiniz bence bu kişiden kişiye değişen bir durum herkeste aynısı olacak diye bir şey yok. doğumdan kadınları korkutmamak gerek, benim bebeğim ters gelişti hemde haftasına göre geriden geliyordu. sezeryan olmak zorunda kaldım. ilk gün ne içtiysem istifra ettim, dikişlerim açılacak diye ağlaya ağlaya kendimi sıka sıka istifra ettim. ilk ayağa kalktığımda ağrım sızım oldu ama 1 saat sonra kendi başıma kalkıp yürümeye dolaşmaya başladım sonraki gün eve gidicem dedim ve güle oynaya hastaneden kızımla çıkıp evime gittim. sanki önceki gün hiç sezeryan olmamış gibiydim. Evime gelip işlerimi yaptım. Eşim grip oldu ona baktım lohusa ben değil eşim oldu yorgan döşek yattı. Eşim bile sanki seni kesmediler de beni kestiler nasıl böyle oldun dedi. gündüzleri kızımla emzirme gaz çıkarma alt değiştirme hepsiyle ilgileniyorum. Annemde ara da alt değiştirme ve gaz sancısında yardımcı oldu. o bebeği tutarken yemekler bile yaptım. ben tutarken o yaptı. şimdi kızımla yanlız kalıyoruz evet önceki halimiz gibi herşey hemen hızlıca olmuyor ama tamamende çıkmazda da değiliz. geceleri kızımla sadece ben ilgileniyorum. duyuyorum bazıları kayınvalidesi veya annesiyle yatıyormuş gece çocukla ilgilensin diye, buna da karşıyım. evimize geldiğimizden beri geceleri kızımla odamızda uyuyoruz. sadece eşim ve ben. uykusuz kalıyorum, göğüslerim yara oldu emzirirken acı çekiyorum ama bunların hepsinin geçeceğini de biliyorum. eşinizin yaklaşımı da bu durumda çok önemli, eşim bana senden hiç bir şey istemiyorum, yemek yapma evi temizleme sadece kızımızı emzir, o uyudukça sende uyu bol bol dinlen diyor. Allah razı olsun ondan.. yemek konusunda öncesinden buzluğa attığım şeyleri yapıyorum. kızım uyuduğu zamanlarda hızlıca bir şeyler yapıyorum. siz lohusa depresyonunu baya yoğun yaşamışsınız allah yardımcınız olsun. inşallah zamanla rahatlamışsınızdır.