Doğum sonrası bunalım

buna mı takıldınız allahım yorum yapmak için yapıyosunuz.Şöyle gereksiz mesajları okuyunca konu sahibi yerine ben sinir oluyorum
hanfendi kusura bakmayın ama size ne oluyor
bence yeni doğmuş bir bebek anne yanında olmalı,
sizin yorumlarınız evet çok gerekli

İnan hepsi geçecek çok da güzel bakacaksın bebeğine şu an tek istediği senin kucağında olmak bebeğinle bolca vakit geçirmeye çalış her fırsatta sarıl okşa bir birinize iyi geleceksiniz bir kaç ay sonra bu günleri hatırlayıp ne kadar büyük bir yol kattediginizi göreceksin inşallah

Kayınvaliden çocuk bakmaktan bunalmış olabilir..
Bence evine barkına gitsin..

Eşin de iletişime her türlü kapalı.
Hep mi böyleydi mesela?

bu hamilelik ve doğum sürecinde bu erkeklere noliyor yaaa tovbee. Ben de eşimden bosandim 1 hafta bile olmadi daha üstelik 3 haftalik bir kizim var bide oğlum. Hamile iken terketti lohusa iken de boşandık. Simariklik bunlarınki resmen ben de artik umudum kalmayınca boşandım bitti evet aci çekiyorum cok zormus insanın elleriyle yuvasını bozmadı ama ilerde daha kötü şeyler olabilirdi

Daha önceden iyiyse kayinvalideniz sizi kendinize getirmek için böyle demiş olabilir. Doğumla birlikte birden değişecek değil ya. Siz sesinizi yükselmeseniz bile gerginliğinizi hissetmemesi mümkün değil. Yeni doğmuş bir bebek hem de prematüre olunca olağandan fazla dağılmanız çok normal. Bebek sizin bebeginiz, evlilik de sizin. Şöyle bir kendinize gelin, bebeğinizi sağlıkla getirdiğiniz için mutlu olun. Eşinizle de tartışmamaya, asgari düzeyde iletisim kurmaya gayret edin. Bebeğinize ve kendinize odakların bu aralar. Öncesi nedir ne degildir bilmiyorum ama gayret edersebiz toparlayabileceğinize inaniyorum.

Kayınvalidemin yeni Doğum yapmış anneye çocuğu alıp gideyim demesi çok normal gelmedi bana

Kayınvaliden çocuk bakmaktan bunalmış olabilir..
Bence evine barkına gitsin..

Eşin de iletişime her türlü kapalı.
Hep mi böyleydi mesela?
Eşim çok mantık adamı mantığına yatmadığı herşey için benle kavga eder

Kusura bakmayın ama sizin bu sorunlarınız hep vardı genel olarak evliliğinizde problem var sizin ve tekrar kusura bakmayın ama sizde bana psikolojik açıdan çok normal gelmiyorsunuz şu anki lohusa döneminizden bahsetmiyorum genel olarak . Destek mi alsaniz acaba biraz sizede iyi gelir aslında aile terapistine gitseniz çok daha iyi olur bence . Herşey çok güzel olsun sizin için inşallah Bebeğinize odaklanın bu surecte başka şeyleri bir süre görmeyin duymayın

Ya gerçekten bebek olduktan sonra çiftler birbirine tahammülsüzleşiyor,çünkü herşeyle kadın uğraştığı için.Hepimiz duyardık bebek evliliği kurtarır diye bence hiç alakası yokmuş
tabi alakası yok hamilelik bizde lohusalik bizde aylarca cocuga resmen tek basimiza bakiyoruz emzir gazini ciksr altini degis gece kalk emzir uyumazsa uyuma neden sen izinlisin beyimiz ise gidecekmis sabah kalkip.
cocugu yaparken cok afedersin sevisirken sabah is var demiyor sabaha kadar surdursen sabaha kadar isi dusunmezler ama cocuk uyurken sesi ciksin hemen kacip yataga yatip ölü taklidi yapiyorlar sonrada evliligimiz sarsildi kariya kiza bakiyodum sanki sanirsin cocuk olunca beyler cocuklari emziriyo
arkadaslariyla gezmeye gider relax biz bi bulusmaya gidecegiz cocuk pacamiza yapisip arkamizdan surukleniyor bizimle sarsilmasin napsin

Eşim desen çok ağr şeyler dedi o esnada ben bekarken daha rahattım yok dışarı çıkıp karı ya Kıza bakıyordum evlilik kötü birşey dedi

O evde herkes kafayı yemiş. Sizin bunalmanız normalken onların ki kesinlikle normal değil..

Bakın bir çocuğum var evliyim. Yani neyin ne olduğunu, olayların nasıl gelişeceğini, bir insanın öfke anında kötü konuşacağını biliyorum. Ama bana bunu diyen adamı bir çırpıda kapıya koyarım. Çok net..

He eğer köpek gibi pişman olursa belki affederim ama o kısım muamma. Ama kesinlikle duyduğum an geçip bir köşede ağlamam. "Hee öyle mi? O zaman s.git" derim..

Herkes bekarlık günlerini, çocuksuz zamanlarını özleyebilir. Bunlar normal. Ama eşiniz konuyu çok iğrenç bir şekilde tasvir etmiş. Ve buna dervişin fikri neyse zikri de odur denir..

Yeni doğum yapmış kadından ne gibi bir performans bekliyormuş?

Anne olup da ortalığı yatıştıracağına fitili ateşlemiş.
Her şerde bir hayır vardır. Sayesinde eşinizin şerefsiz, kaypak yüzünü gördünüz..
Gönderin o kadınla birlikte eşinizi evden..

Bence kv kendi evine gitsin annen gelsin. Hem destek olur kendini psikolojik olarakta iyi hissedersin esinin de simarikliklari azalir belki.

Kaynanaya bak ortada bi şey yokken sizi boşayacak. Şöyle yapın bence; ilk iş kayinvalidenizi postalayın. Sonra eşiniz yavaş yavaş düzelir. Erkeklerde baba olunca bi tuhaf oluyor alışma süresi oluyor onlarda da tabiki çok terbiyesizce davranmış ama o an annesinin gazına gelmis olabilir. Iliski istememesi de annem duyar vb çekinmiş gibi geldi bana.

Ya bebekle bazı şeyler değişiyor gerçekten. Mesela bz eşimle çok az tartışırdık asla kırıcı olmazdık. Bir sorun varsa oturup hallederdik. Kızımız olduktan sonra aman allahım çok değişti her şey baya hemde. Yeni yeni düzeliyor mesela ama şimdide 2ç bebek olacak bakalım ondan sonra ne olacak sizde sadece eşinizin tavırları farklı gibi gelir bana yani bir garip sözleri falan acaba hayatında biri mi var dedim. Bence sessiz kalıp izleyin derim

Sen o kaynana müsveddesini hala evinde tutmaya devam mı ediyosun?? 3 gün uyuma gene de çocuğuna kendin bak o kadını yolla. Artık gerek yok bakmanıza ben kendim bakarım çocuğuma, zaten sizin amacınız bebek bakmak değil yuva yıkmakmış. O yüzden siz bence evinize dönün artık de. Eşin de eğer niye böyle dedin derse lafını ver. Tamam işte ben bebeğe bakıyorum sen de bekar takıl karıya kıza bakmaya git özlemişsin ya de!! Gerçi ben o laftan sonra ikisini de çoktan evden atmıştım da sen hiç bi şey yapmadığın için ancak bu kadarını de diyorum. Keşke daha fazla tepki verebilseydin...

Zoruma giden kendi öz maddiyat düşkünü(Ablam sürekli benden para ister o yüzden bunu yazdım daha önce böyle bi konum vardı ) ablamın mutsuzluğumu duyup öyle aile zor bulursun sabret demesi kayınvalidem bunu yaptı eşim bunları yaptı dememe rağmen

Birinin evine gidip karı koca tartışmasının icine düşmek hayatta en nefret ettiğim şeydir. Bu sebeple kv o konuda haklı.

Tartışmayı dışarı yansıtmamaya özen göstermeliydiniz.

Konudaki tek kabahatli kocaniz.
Son cümlesine nutkum tutuldu gerçekten. Ne diyeceğimi bilemedim.

Ne desem sığ kalacak. Hayatımda böyle bi şeye sahit olmadım.

Siz de kv yi bırakın eşinizin bu lafları ile uğraşın bence.

Bunlarin acısını çatır çatır çıkarın.

Ve evet gerekiyorsa büyükler toplanıp ona güzel bi ayar versinler. Terbiyesini takınsın. Öküz herif.

Not. Kv nin bebeği alıp gitme tehditini şu an fark ettim. Şu tarafa bayılıyorum

O evdekiler çıldırmış olmalı....Cocuğunu kimseye bırakma ikiz kızlarim oldu annem vefat etti hiç olmadı diyebilirim asla kaynanama baktirmadim ikiz çocuklara ki 32haftalik doğdular 1 hafta hastane de kaldılar aldım ben baktım gece gündüz 40ini bile ben çıkardim herkes gıptayla bakti tosun gibi oldular maşallah.3.cocugum da aynı şekil şimdi 3 çocuğa bakıyorum içi gidiyor bakabilmek için ama ben hallederim biliyor üzerlerinde hiç hakkı yok.Evet geçeli gündüzlü ziyan oldum uykusuz kaldım zayıfladım sosyal hayatım kalmadı ama ona da minnet etmedim söz sahibi olamadı

hepınız bır sakin olun once
tartısmalar normal gergınlıkler normal tum duzen degıstı yorgun uykusuzsunuz sinirler yıpranmıs olabılır ama bırbırınızın yuzune bakıyorsunuz konusurken dıkkatlı konusun karsılıklı

hele kayınvalıdenın yanında tartısmak ... ne kadar cok tanık olduysa kendını soz sahıbı bulmus ve parmak sallamıs bırdaha gormeyeyım dıye sopa gostermıs sızlere

bır muddet kendı ıcınıze donun tartısmaya gırmeyın akısına bırakın doldurusa gelıp ıkısıne de sozsel tartısma ıcıne gırmeyın bu donemı krızı ıyı yonetın derım

Bebek doğdukdan sonra gerçekden evliliklerde bu tarz şeyler olabiliyor. Neden çünkü kadın doğum yapmış lohusa eş ise cinsellikden uzak kalıyor epey ve eşler birbirine soğuyor. Zamanla her şey yerli yerine oturuyor önemli olan sabırlı olmak. Kayınvaldene uygun dille artık biz eşimle çocuğuma bakarız anne diyip gönderin. Eski yaşantınıza ne çabuk dönerseniz o kadar iyi olacaktır. Yeni gelen bebekke beraber misafirler gelebilir bunun için erkenden bir kuran okutup kalabalıklığı kafanızdan atın derim. Ama ilk önce eşinizle sorunlarınızı düzeltin kayınvaldeyi gönderip. Aynı şeyleri her yeni doğan bebekle çiftler yaşıyordur bende yaşadım zamanla her şey düzeliyor. Eşim soğuk duruyordu hep bunuda sezeryan oluşuma bağlıyordu ameliyatlıyım die bu eşinizin yeni bir sevgili buldugu anlamına gelmez. Ama yaptığı dediği şeylerde doğru değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…