Doğum sonrası bunalım

ayy allah göstermesin yaa

Bu olanların bir öncesi var mı??? Birdenbire nasıl böyle olabilir ki... evde ütüler yemekler mi aksıyor? Bazen titiz adamlar ev düzeni aksayınca da bozuk atabiliyor. Ama yine de aklım almadı öncesi vardır bu yaşananların diye düşünüyorum. Eşin sanki doğumu beklemiş dökülmek için

Kayınvalidemin çocuğu alıp götüreyim demesini hazmedemiyorum eskisi gibi olamam ona karşı melek gibi kadındı benim gözümde ortalığı bulandırdı resmen sabahtan akşama ağladı eşim yalvardı anne her zaman ki kavgalarımız diye resmen kendi evimde kadın bana ayar verdi

Hayatımın en Zor zamanları aileme anlattım sabret diyorlar 50 günlük bebekle çok çaresiz hissediyorum kendimi

E arkadaşım sen de ayar versene, sen neden tüm bunlara sessiz kalıyorsun?

Eşinizde sorun var.gözü dışarıya kaymış bence.kvyi gönderin acil.gerekirse eşinizle aile terapistine gidin.tavırları annesi yokkende böyleyse bir süre ailenizin yanına gidin.bu adam baba olduğunun farkında değil.biraz sorumluluk alsın belki anlar.

Sizin sanki doğumdan önce de problemleriniz vardı eşinizle. Evlendiğime pişman oldum vs demiştiniz yanlış mı hatırlıyorum?
Evet vardı ama halledip aşmıştık kayınvalidem resmen boşanın dedi size böyle yürümez dedi annesi babanı çağıralım mı memleketten dedi yani evliliğimin geleceğine kayınvalidem mi karar verecek Allah’ım zaten stresten erken Doğum yaptım senin oğlun yüzünden dedim o Allah vergisi diyor oğluna da toz kondurmuyor

Sorun bence kvde değil eşinde. Kadın evdeki huzursuzluktan bunalmış konuşmuş olabilir ama eşin bildiğin saçmalamış. Allah ıslah etsin onu.

Sizin zaten evliliğinizde en başından beri sıkıntılar vardı,bebeğin gelmesiyle de problemler iyice kendini gösterdi. Herşey o kadar belliydi ki.. Kayınvalidenize katılıyorum bu iş yürümez.

Eşinizle öncesinde sorunlar varsa bebekle birlikte durum daha kötü olabiliyor ama her evlilikte dogum sonrası böyle gürültüsüz tartışmalar bile olmuyor.

Kayınvalideniz bu gerginliği hissettiyse böyle demesi normal, belki silkelenin diye böyle diyor. Yani basit şeylerden tartışma oluyorsa uzatmayın bunu, kadın rahatsız olmuş olabilir.

Eşinizin dedigi cümle de çok kırıcı, ister gerçek olsun ister olmasın. Yeltendigi birşeyler var anlamı cıkıyor bundan.

Arkadaşlar mümkünse doğum yapmış ve benzeri durum yaşayanlar yorum yapsin arkadaş zaten lohusa evhamlı stresli siz de iyice yangina körükle gitmeyin , mahjo Canım bu gibi durumlar doğum yapmış eve yeni bebek gelmiş çoğu ailede oluyor anca üçüncü şahıs gidince yoluna giriyor üstelik erkekler düzen değişince yeni düzene biraz geç adapte oluyorlar lütfen bu aralar sadece bebeginle ilgilen eşinle de hiç bir şey olmamış gibi davran bebeğimiz ne kadar tatlı falan babası bak ne güzel uyuyor gibi tatlı konuşmalar yap hani derler ya erkekler koca bebektir diye ikinci bebek gelince ilki kıskanıyor ya kocalar da öyledir yeni bebek gelince hafiften sapıtıyorlar nacizane tavsiyem kayınvalidenin gitmesi inan kafanız daha rahat olur ne senin annen ne de eşinin annesi sizin sorunlarınıza dahil olmasın çünkü her iki anne de kendi çocuğunu haklı bulacak sen eşini bir müddet kendi haline bırak zamanla hepsi geçecek beri şeyler sorgulamaya çalıştıkça küçük bir sorun büyüyüp kocaman bir kavga oluşturur yoksa Allah korusun , zamanla ikinizin de bu duruma bakış açınız değişecek , benzeri bir durumu ben de yaşadım ama senin aksine bizde benim annem kalmıştı tam 1 ay annem her türlü konuya mudahele ediyordu stres tavan yapmıştı evde tamam ev temizliği yemek falan çok yardımı oluyordu ama eşimle olan her sorunu kurcalayip geriyordu beni ben de bu sinirimi eşime yansitiyordum yok yerden tartışmalar çıkıyordu ilk bebegimde ama ikincide öyle güzel lohusalık geçirdim ki daha tecrübeliydim çünkü ilkinde yaptığımız hataları eşim de ben de yapmadık 2 tane çocuğumuz var çok da güzel ilişkimiz var eşimle çok mutluyum , yani canım yapıcı olmaya çalış zor da olsa biraz sabırlı ol hepsi geçecek inşallah kuzucuğu da öp kokla benim için Rabbim anali babalı büyütsün Allah hayırlı uzun ömürler versin bahtı güzel olsun inşallah

Eşim bebek çıktığından beri bana karşı soğuk noldu
1-
bebek çıktığından beri ne demek
2- yeni doğmuş bebeğin odası neden ayrı

1-
Yatak odamız dar olduğu için ayrı yaptık ama pişman oldum .eşime bebeğin olduğu odada geniş bi yatak var orda yat diyorum ben küçük odada sıkılıp bunalıyorum diyor

Kayınvalidem susmalıydı bence karı koca arasına girmemeli idi ki biz onun yanında sesimizi bile yükseltmedik

Teşekkür ederim yazdıklarınız için çok zor bi süreçten geçiyorum ilk bebeğim ayrıca prematüre erken Doğum yaptım bakabilecekmiyim bocalaması bi yandan lohusalık sendromu eşimin soğuk tavırları zor bi süreçten geçiyoruz

Benzeri ni yasadım eşim lohusa olmustu ben degill afedersin ama az.... na etmiştim karnımı gosterdim dokulen saclarımı sarkan memelerimi ve bebegimizi sen mi dogurdun sen mi cekdıın onca cileyi defol git memnun deilsen dedm süt dokmus kediye dondu bazen sesin cıkmalı kaynanada ogulcu anlasılan nabacajsın gde ni tutamazsın senin hormonlar zaten coşuk hic k bakmasınlar

Yatak odamız dar olduğu için ayrı yaptık ama pişman oldum .eşime bebeğin olduğu odada geniş bi yatak var orda yat diyorum ben küçük odada sıkılıp bunalıyorum diyor
eşiniz kaç yaşında
kusura bakmayın ama evlilik eş olma ve babalık sorumluluklarını yerine getirecek bir kapasitesi yok gibi
kaç yıllık evlisiniz keşke çocuk için acele etmeseydiniz
ayrıca öyle bir kayınvalideniz varsa işiniz de zor gibi
o kadının yetiştirdiği çocuğun yani kocanızın da böyle olmasına şaşırmamak gerek malesef

Bence eşin çok yanlışlar içinde çok üzücü, kv zaten şuursuz sanırım

1-
buna mı takıldınız allahım yorum yapmak için yapıyosunuz.Şöyle gereksiz mesajları okuyunca konu sahibi yerine ben sinir oluyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…