Doğum korkusu

Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni o_O doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" :KK20: bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
bende şurada bir yerimi alayım

hangi videolari izlediniz de korktunuz bu kadar,
cok pozitif huzurlu normal dogum videolari da var, onlari izleyip heveslendireydiniz kendinizi keske.

iki dogumum da sezeryan oldu, cok memnunum ve mutluyum bundan oturu,
ama sadece korkuyorum diye sezeryan olmazdim,
zira o da bir ameliyat neticede ve riskleri var.

Normal dogumda sancilar arttiginda evet cidden sanci gibi sanci. Ama epidural alirsiniz. Oh sanci manci kalmiyor. O videolarda izleyip korktugunuz kisim var ya, o asamada yemin ederim bir sey yok. Yani oyle bir aciliyor ki vucudunuz. Bir de soyle guzel bir sey var, cikma asamasina gelince sanci geldikce ikinmanizi istiyorlar. Ve ikindikca sanci geciyor oyle bir mucize. Ben de o cikis asamasindan korkuyordum, o delikten o bebek nasil cikar diye😂 ama vucudumuz ona gore sekil aliyormus. Korkulacak bi sey cidden yok. Sonra o sirada salgilanan hormonlar falan ohooo cok heyecanli coskulu anlar. Sezaryene mecburiyetiniz yoksa kacirmayin derim.
Bir de eger normal yaparsaniz kaka yapar gibi ikinin olur mu😊 isin sirri bu. Oyle vajinal bir ikinma degil. Dunyanin en buyuk kakasini yapmaya calisiyor gibi ikinin😁

Valla suda dogum yapmanizi tavsiye edebilirim
Dogum sancim basladiginda banyoya girdim sicak su resmen sancimi aliyordu
Zaten olay sancida bebek ciktigi an rahatlama geliyor

İki doğumun da zor ve güzel yanları var. Normal doğum yaptım, çok da memnundum. Tabi ki kolay değil ama toparlanması sezeryana göre çok daha kolay gibi geldi bana.

Doktorunuzla beraber seçim sizin ama video izlemeyin. Onlar gereksiz korkutuyor. Normal doğum yapacağım halde doğum videosu izlemedim. O sırada bunu yaşayan kişiyle aynı ruh halinde değilsiniz. O sebeple dışarıdan bakınca yalnızca korkutucu geliyor. Fakat doğum anında başka bir kafada oluyorsunuz. Yaşamış biri olarak, Tekrar doğum yapsam bana normal doğum daha kolay geliyor.

Sezeryanda belki sanci sizi hissetmeyeceksiniz ya da o an size kolay gelecek ama sonraki 3 ay dikislerinizden zor egilip kalkacaksiniz cocugu emzirmek iskence gibi olacak agrilar uyutmayacak yinede siz bilirsiniz zor durumda kalmadikca sezeryana basvurmayin derim ben
Ben 2 doğumumda spinal anestezi oldum 3 ay değil 15 gün ağrı ve sonra herşeyi yapabilirsin sadece ağır birşey kaldirmiyacaksin

Ben 2 doğumumda spinal anestezi oldum 3 ay değil 15 gün ağrı ve sonra herşeyi yapabilirsin sadece ağır birşey kaldirmiyacaksin
Bu sezeryani olan ben degildim benim yasimda genc biriydi 2.dogumuydu cok zorlandi olabilir nasil yapildigina kisinin bunyesine toparlanmasina bagli yine de bence normal dogum daha iyi

Doğum yapacak arkadaşlar rahat olun ben mecbur 2 doğumumda spinal anestezi oldu ben ameliyattan çok korkardım 2 dogumumda aglayarak girdim belden uyuşturma yapıldı hemen uyuştu önüme bir perde çekildi yanımda kim varsa konuşabiliyorsun sadece hafif mide bulantım oldu onada müdahale ettiler ben cok memnun kaldım ameliyattan sonra ben ilk günden ayağa kalktım 1 gün yattım hastanede ağrılarım oldu tabi 1 haftada toparlaniyorsun

İlerde çok ama çok pişman olursun canm
Bi sağlık engelin yoksa eğer Normali dene
Bak sana bi örnek vereym

Bi tanıdığım anlattı
Doğum için hastanede beklerken yanında bi kadın daha varmış ve senin gibi normal doğumdan korktuğu için sezeryan istemiş başta. Ama açılması vs okadar güzel ilerlemiş ki çok aşırı sancısı da olmamış 1 saat içinde doğurdu gitti dedi.

Belki seninde doğumun böyle kolay olacak?

Okadar kızıyorum ki toplumumuza
Kulaktan duyma şeylerle korkuyorsunuz!!
Herkesin doğumu kendine özeldir

Bende şuan hamileyim ilk kızmı normal doğurdum iyiki de normal doğurmuştm hiçte abartılck kadar korkulacak bişey değl

Sancı çekeceksin açılman olacak ıkınacaksın ve bebeğin kollarında herşey bitecek
Ömür boyu sancı çekmiceksin gelip geçecek
Ve belkide senin sancı ağrın çok olmıcak

Lütfen önce normal doğumu dene. Okadar güzel bir süreçki sonunda ağrıda çeksen iyiki normal doğurmuşm diceksin eminim

Normal dogumda sancilar arttiginda evet cidden sanci gibi sanci. Ama epidural alirsiniz. Oh sanci manci kalmiyor. O videolarda izleyip korktugunuz kisim var ya, o asamada yemin ederim bir sey yok. Yani oyle bir aciliyor ki vucudunuz. Bir de soyle guzel bir sey var, cikma asamasina gelince sanci geldikce ikinmanizi istiyorlar. Ve ikindikca sanci geciyor oyle bir mucize. Ben de o cikis asamasindan korkuyordum, o delikten o bebek nasil cikar diye😂 ama vucudumuz ona gore sekil aliyormus. Korkulacak bi sey cidden yok. Sonra o sirada salgilanan hormonlar falan ohooo cok heyecanli coskulu anlar. Sezaryene mecburiyetiniz yoksa kacirmayin derim.
Bir de eger normal yaparsaniz kaka yapar gibi ikinin olur mu😊 isin sirri bu. Oyle vajinal bir ikinma degil. Dunyanin en buyuk kakasini yapmaya calisiyor gibi ikinin😁
Benim de merak ettigim şey şu normal doğumda bebek cikarken aci oluyor mu aklim almiyo kucucuk yerden nasil cikiyor bebis:) yoksa zorlu kısım sanci cekme kismi mi :)

Benim de merak ettigim şey şu normal doğumda bebek cikarken aci oluyor mu aklim almiyo kucucuk yerden nasil cikiyor bebis:) yoksa zorlu kısım sanci cekme kismi mi :)
Sancı kısmı daha zor canım dogururken catala cıkınca olsunda bıtsın dıyorsun acılman tamsa on dakka bıle surmuyor ama sancı 20-10 saat ve en sıddetlı zaman ıkı saat fılan oluyor. Sancı daha zor dogum anıda zor ama sancı sırasında tavan yapıyor.

Simdi soyle ki, esas zorlu kismi dogum sancilari. Araliklarla da gelse surec genelde uzun oluyor. Ancak tam aciklikla catala ciktiginizda zaten sanci gecip ikinma hissi basliyor. En azindan bende oyle oldu. Ikinma hissi geldigi anda sancim bicak gibi kesildi. Dogum ani acili ya da zor degildi. Zaten saatlerce sanciyi o minicik yer acilsin diye cekiyoruz :)

Bu arada arkadaslar, asagisiyla ilgili hic bisey hissetmiyorsunuz. Sanci kasiklarinizda ve bel bolgenizde oluyor. Yani acilmaya dair hic birseyi vajinada hissetmiyorsunuz.

Dogumda ise basinc makatta gibi geliyor.

X