DOĞUM KONTROL İLACI?

Cicekkz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2019
665
186
Herkese selam arkadaşlar size bir sorum var ben doğum kontrol ilacı kullanacağım ama çok kararsız kaldm bazıları duygu durumunda değisiklik yapıyormuş yani depresyon gibi bu yüzden tavsiye edeceğiniz bir ilaç var mı bir de düzensizlik var daha önce düzensizlik için yasmin kullandm ama bi faydası olmadı doktorda qlarista ilacı yazdı ama o da depresyon yapıyormuş, Siz neler kullanıyorsunuz korunmak için, kesinlikle çocuk düşünmüyorum prezervatifede erkek arkadaşım yanaşmıyor ilaç kullanmak yeterli olur mu?

Kaç yaşındasınız?

Erkek arkadaşınızdan çocuk düşünmemeniz çok iyi korunmaya gelince ilaç bir günde etki etmez o yüzden prezatif kullanmalı

Erkek arkadaşınızdan çocuk düşünmemeniz çok iyi korunmaya gelince ilaç bir günde etki etmez o yüzden prezatif kullanmalı
İlacı düzenli kullanacağım yani 28günlük oluyor galiba.Yani o günler içinde birliktelik yaşadığımızda korumayacak mı? Anlamadım tam olarak demek istediğinizi biraz açabilir misiniz

İlacı düzenli kullanacağım yani 28günlük oluyor galiba.Yani o günler içinde birliktelik yaşadığımızda korumayacak mı? Anlamadım tam olarak demek istediğinizi biraz açabilir misiniz
Öyle kullanırsan etki edicektir tabi

Hanımefendi ilaç içer içmez etki etmez. Hatta ilk 1 ay etkisi olmuyor diye biliyorum. Ama her halükarda hiçbiri kesin çözüm değildir. Bu hap, prezervatif, spiral hatta tüplerin bağlatan bir tanıdığım dahi hamile kaldı. Nasipse geliyor her türlü gelen

Peki gebelik olunca hemn anlaşılmıyor malum o süre içinde de ilaç kullanmaya devam ediliyor bu bebeğe zararlı olmaz mı

Peki gebelik olunca hemn anlaşılmıyor malum o süre içinde de ilaç kullanmaya devam ediliyor bu bebeğe zararlı olmaz mı
Doğum kontrol hapı kullanılırken adet için hapa ara verilir. Eğer bu dönemde adet gerçekleşmiyorsa gebelik testi yaparsanız öğrenebilirsiniz

Doğum kontrol hapı kullanılırken adet için hapa ara verilir. Eğer bu dönemde adet gerçekleşmiyorsa gebelik testi yaparsanız öğrenebilirsiniz
Anladım ama aralıksız kullanılan ilaçlarda nasıl oluyor peki? Mesela ilaç 28günlük diyor yani adetkende kullanılıyor

Adetken kullanılmıyor.
Adetli iken kullanılan ara verilmeyen ilaçlar var.

Konu sahibi qlaristayi 9 ay kadar kullandım hiç ara vermeden. Bende adet düzensizliğine yol açtı kesilme noktasına geldim o yüzden bıraktım. Ancak başka bir yan etkisi olmamıştı. Ara verilmeden kullanıldığı için çokta rahattı takibi.

Doğum kontrol ilaçlarına ilk iki ay güvenmeyin. Daha sonra koruma oranı yükseliyor önce bir vücudun o döngüye alışması gerekiyor. Ilk aylar hap+prezervatif kullanın daha sonra rahatlayabilirsiniz.

ilk alır almaz korumaya başlamıyor, bazı ilaçlar ise ilk ay korumuyormuş. Lütfen doktorunuza danışın size en uygun korunma yöntemini o belirler.

İlk 28 gün etki etmez. İlk 28 gün ekstra korunma yapmanız lazım. 2. 28 günlük sürecte tam anlamıyla koruma sağlamaya başlıyor ilaç
Bilginiz olsun da yanlş birşey yapmayın sonra ilaca güvenip

Bana da önce onu yazdılar ama yorumlara falan baktım duygu durumunu çok etkiliyormuş zaten depresif bi insanm onu kullansam ölürüm heralde yazz ilaç daha iyi olur demisti doktor şimdi ona basliycam

Ben evlenmeden 2 ay önce başlamıştım bende hemen etki etmez diye biliyorum bence ilk başlarda prezervatifle kullanın

en az bir döngü tamamlamadan yüzde yüz korumaz.

Düzensizlik için yasmin kullandığınızı söylüyorsunuz ama yazdıklarınız hiç yasmin deneyimi olan biri gibi değil.
Yasemin kullanan kişi ara verir mesela. İlk iki ay korumadığını bilir. Adet düzenlemek için doktor verdiyse şu kadar ay sonra düzenler der. 6 ay kullan iki ay ara ver gibi bazı aralıklar belirtir hastaya göre.

erkek arkadaşın keyfi condom kullanmak istemiyor diye hamile kalma tehlikesi yaşamaya razı mısın? Yani önlem almaya keyfi yanaşmayan sorumluluk almayan biri sonuçlarıyla uğraşmaz, hamile kalırsan sorumluluklarını kendin sırtlanmak zorunda kalabilirsin. Ben olsam ilişkimi gözden geçiririm. Hapı da doktora danışır, kendim garantiye alır öyle kullanırım.

doktora danışın da iyice anlatsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…