- 30 Ocak 2008
- 1.145
- 3
kızlar ben şimdi hamile kalmak için ilacı yarıda kestim. içmiyorum artık hemen adet olucam demi ay ortası yani bıraktıktan 3-5 gün sonra. bilen varmı
pamuk şekerım,
zaten yenı evlıler ılk ıkı yıl bebek düşünmüyorlar,bu tanıdıklarımda öyleler.ılaca ara vermıslermı nasıl kullanmışlar bılmıyorum.ama artık bebek ıstedıklerınde kesmışler ılacı ve seneler sonra ancak olmuş.benım kuzenımde aynı şimdi.ılk yıl ıstemedıkler,evlenmeden bır hafta once eczanecının bılgısıne dayanarak ılaca başladı,suan 3,5 yıl oldu hala bebeklerı yok,tedavı oluyorlarmıs dıye duydum. (bıze pek anlatmazlarda)
acaba doktorlar ne dıyorkı bunun hakkında? :uhm:[/QUOTE
Acaba herkese aynı etkiyi yapmıyor mu.?Bilemiyorum ki,teyzem de 10 sene aralıksız kullandı da bıraktığı ay hamile kaldı.Kuzenim var o da bırkmış kalamıyor,doktor d.kontrol hapı çok uzun süre kullanmışsın demiş.Tanıdığım bir arkadaşıma da aynı şeyi söylemiş doktoru uzun süre hap kullandığın için olmuş diye.
riskli sanırım.Hazıranda düğünüm var,bana suanda akrabalarım hap kullanma sakın dıyorlar :uhm:
başka bı yolunu bulcaz artıkın.Allah aratmasın bebeği :CüvCüv:
riskli sanırım.Hazıranda düğünüm var,bana suanda akrabalarım hap kullanma sakın dıyorlar :uhm:
başka bı yolunu bulcaz artıkın.Allah aratmasın bebeği :CüvCüv:
Canım yapacağın şey nişanlınla beraber,sağlık ocağına veya jinekologa gidip konuşman,sana uygun olan yöntemi onlar daha sağlıklı bir şekilde anlatırlar.
Canım yapacağın şey nişanlınla beraber,sağlık ocağına veya jinekologa gidip konuşman,sana uygun olan yöntemi onlar daha sağlıklı bir şekilde anlatırlar.
Doğru dıyosun canım,onunla konusmadık böyle bişeyleri ztn.hayırlısı bakalım.Sağol şekerim a.s.
Doğru dıyosun canım,onunla konusmadık böyle bişeyleri ztn.hayırlısı bakalım.Sağol şekerim a.s.
Rica edeirm canım.a.s.
benimde haziran 5 de dügünüm var..burda baştan sona yazanları okudum.kafam iyice karıştı.kimi memnun kimi degil..bana göre ilk başta en etkili yöntem hap gibi geliyodu ama.......şimdi ne düşünecegimi şaşırdım..
arkadaslar ben de yasmın kullananlardanım..hapı bırakmak ıstıyorm artık..on sekız aydır kullanıyorm hapı..smdı hapı bıraktıktan sonra bır ıkı ay baska bır yönetmle kornmak sart mı..söyle bısey duydum eger haptan sonra hemen gebelık olursa dusuk rıskı yuksek oluyormus..gercı en azından ıkı ay hamılelık zor dıyorlar ama olur olur ya Allah korusun..kondomu dusunuyorz ama benım cıldm de rahmım de cok hassas acıkcası basedebılıyrmıym bılemıyorm..bebegm olsun da ıstıyorm acıkcası artk..ama bu bıkac ayı daha sabrederk baska kornma yöntmyle mı gecırmem lazm acaba..bu konuda endıselym kafam karıstı teecrubelı arkadslardan acılen yardm dılıyorm..a.s.
bır de hap bıraktktan sonra ne akdar surede hamıle kalnabılır..
son olarak bana doktorm ara vermemı söylememestı burda hap ıcenlern zaman zaman ara verdgnı duydm ben smdı hata mı yapms oldm..korkuyorm bı yandan da..:çok üzgünüm:
Canım herkes için aynı etkiyi yapacak diye bir şey yok öncelikle.Kimisi hamile kalamıyor ama haptan olduğu kanıtlanmamış henüz.İhtimalmiş.Benim teyzem 9 sene aralıksız doğum kontrol hapı kullandı ,bıraktığı ay hamile kaldı.Kullanırken ara vererek devam etmek daha iyi evet ama bırakır bırakmaz da hamile kalabilirsin,geçen sene ben hap kullanmama rağmen bir gebelik yaşamıştım.Çocuk yapmaya karar verdiysen doktora gidip gebelik öncesi yapılan testleri yaptırmanı öneririm,hem doktor da seni daha doğru yönlendirecektira.s.
evet canım artk hamiş kalmak istiyorum ama bır ıkı ay sonra inşallah..ilk olarak hapı bırakmak ıstıyorm hormonlar normal sevıyeye ınsın dıye o noktada kafam karısıktı bıraz ondan sordum..
yakında doktora genel kontrol ıcın gıdecektm zaten testler demıssın ne tur testler bunlar ısteyeym doktordan ben de.bılınclı gıtmem sanırım daha ıyı olur bu asamada..tesekrler cevabn ıcın tatlıma.s.
kızlar ara verdikten sonra tekrar başlarken reglin ilk günümü başlayacağız yine?
Ara verdiysen ve korunma amaçlı kullanıyorsan adetinin 1. günü başlamalısın.
neden araveriyosunuzki hapa merak ettim
bende doktoruma sordum yasmin kullaniyorum ara vermeye gerek olmadigini ara verildigi anda hamile kalma riskinin oldugunu soyledi
sermestin endisesi bende de vardi onuda sordum doktora hamile kalmak icin hapi biraktiginda hemen hamile kalirsan dusuk riskinin arttigini ve bebegin anne karninda olmesi gibi sorunlarla karsilasma riskini
doktorumda yok oyle bir sey hapi biraktigin anda dogurganlik gerigelir dusuk ve cenin olumu cok sik karsilasilan bi durummus 4 kadindan 1 inde olabilirmis hatta 3uncu gebelik sorununa kadar normal bile sayilabiliyomus
doktorum boyle dedi
canım benım de kafamı karıstıran bu..nedense bu konuda cok farklı söylemler var..ilginçtir ki benım kafamı karıstıran da doktor olmstu bu konuda..hapı bıraktıktan sonra uc adet gecırmenın daha faydalı olacagnı tedbır amaclı önemlı oldugunu söylemstı..ama gecnlerde bır arkdasm doktora gıttı aynı amacla..ona da senın doktorun gıbı cevap gelmıs öyle bısey yok dıye..yanı böyle bı konuda bu kadar görus ayrılgı olması da ayrı bı gıcık hakıkaten..
pamuksekeri kız bunlar nekaydirigubbakcemile3 ne cok test varmıs aboo..bak smdı been gıttgm o doktora cok sınır oldum sorduk bısey yaptrılcak mı falan dıye sadece ultrasonla baktı ıyı dedı sorun yok dedı baska bıseye yönlendrmedı cadıklava: sözum ona özele gıttk bı de..neyse ben en ıyısı baska bı doktora gıdeym aynrtılı soraym kafamdakı herbıseyı..of o yazdklarn arasndan diş değil de fissür hemoraid problemim var malesef..ameliyat da olduk ama tam gectıgı söylenemz geldı mı gıtmeyen ılletlerden ben de kokruyorm acıkcası bundan hayrlısı ınsallah..tesekr bılgıler ıcın..bı arastraym ben de netten..a.s.