Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

benimde haziran 5 de dügünüm var..burda baştan sona yazanları okudum.kafam iyice karıştı.kimi memnun kimi degil..bana göre ilk başta en etkili yöntem hap gibi geliyodu ama.......şimdi ne düşünecegimi şaşırdım..

şimdi ben cevap bekliyorumda..bi yandanda düşünüyorum acaba hiç kullanmasamda saldım çayıra mevlam gayıramı olsun:)

kafamçokkarıştıiyiki bi bişicik sorduk kimse cevap vermedi...neyse genede tşkkafamçokkarıştı

Ben memnunum canım,çevremde memnun olmayanlar avr,Yasmin kullanıyorum.Sadece 8 ayda bir ara veriyorum.İlacın prospektüsünde yazıyor.İstersen doktora git danış,en doğrusu bu.

arkadaslar ben de yasmın kullananlardanım..hapı bırakmak ıstıyorm artık..on sekız aydır kullanıyorm hapı..smdı hapı bıraktıktan sonra bır ıkı ay baska bır yönetmle kornmak sart mı..söyle bısey duydum eger haptan sonra hemen gebelık olursa dusuk rıskı yuksek oluyormus..gercı en azından ıkı ay hamılelık zor dıyorlar ama olur olur ya Allah korusun..kondomu dusunuyorz ama benım cıldm de rahmım de cok hassas acıkcası basedebılıyrmıym bılemıyorm..bebegm olsun da ıstıyorm acıkcası artk..ama bu bıkac ayı daha sabrederk baska kornma yöntmyle mı gecırmem lazm acaba..bu konuda endıselym kafam karıstı teecrubelı arkadslardan acılen yardm dılıyorm..a.s.
bır de hap bıraktktan sonra ne akdar surede hamıle kalnabılır..
son olarak bana doktorm ara vermemı söylememestı burda hap ıcenlern zaman zaman ara verdgnı duydm ben smdı hata mı yapms oldm..korkuyorm bı yandan da..:çok üzgünüm:

Canım herkes için aynı etkiyi yapacak diye bir şey yok öncelikle.Kimisi hamile kalamıyor ama haptan olduğu kanıtlanmamış henüz.İhtimalmiş.Benim teyzem 9 sene aralıksız doğum kontrol hapı kullandı ,bıraktığı ay hamile kaldı.Kullanırken ara vererek devam etmek daha iyi evet ama bırakır bırakmaz da hamile kalabilirsin,geçen sene ben hap kullanmama rağmen bir gebelik yaşamıştım.Çocuk yapmaya karar verdiysen doktora gidip gebelik öncesi yapılan testleri yaptırmanı öneririm,hem doktor da seni daha doğru yönlendirecektira.s.

evet canım artk hamiş kalmak istiyorum ama bır ıkı ay sonra inşallah..ilk olarak hapı bırakmak ıstıyorm hormonlar normal sevıyeye ınsın dıye o noktada kafam karısıktı bıraz ondan sordum..
yakında doktora genel kontrol ıcın gıdecektm zaten testler demıssın ne tur testler bunlar ısteyeym doktordan ben de.bılınclı gıtmem sanırım daha ıyı olur bu asamada..tesekrler cevabn ıcın tatlıma.s.

kızlar ara verdikten sonra tekrar başlarken reglin ilk günümü başlayacağız yine?

Rica ederim canım ne demek.Yaptırman gereken testleri netten araştırdım bulduklarımı buraya yapıştırıyorum.

Kan grubu
Pelvik ultrasonografi
Tam idrar tahlili
Tam kan sayımı
Rutin biyokimya (Açlık kan şekeri, üre, kreatinin, SGOT, SGPT),
Kanama profili (Kanama ve pıhtılaşma zamanları, APTT, PTT, fibrinojen)
TORCH testleri (Toxoplasma, Kızamıkçık, Sitomegalovirüs, Herpes)
(gerekirse) serum B12 ve folik asit düzeyleri olarak özetlenebilir.

Bunları da incele istersen bence faydası olabilir:

Gebelik öncesi diş problemleriniz varsa bunları önceden halletmenizde fayda vardır. Çünkü gebeliğinizle birlikte bu problemleriniz artabilir.

Gebelik öncesi hemoroid, anal fissür gibi makadla ilgili problemleriniz varsa bunların önceden giderilmesi gebeliğiniz süresince size rahatlık sağlayacaktır.

Gebe kalmadan yaklaşık 3 ay önce başlayıp gebeliğin en az ilk 4 ayı boyunca kullanılan folik asit hapları “ nöral tüp defektleri” adı altındaki bir grup rahatsızlıktan bebeğinizi koruyacaktır. Bu yüzden gebelik öncesi folik asit içeren hapları kullanmanızda fayda var. Kullanım şekli ve dozları konusunda hekiminize danışınız.

Gebe kalmadan önce psikolojik durumunuzun da iyi olmasına dikkat ediniz.

Gebelik yalnızca bir rahim ve içinde büyüyen bir bebekten ibaret değildir. Vücudunuzdaki tüm sistemler ile birlikte sizin ruhsal durumunuzu da etkileyecek olan bir süreçtir. Gebelikte salgılanan hormonlar sizi daha alıngan, gergin ve sıkıntı hale getirebilir. Onun için gebeliğe hazır olmanız ve kendinizi psikolojik açıdan yeterli hissetmeniz son derecede önemlidir.

En az bir yıl süresince düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamıyorsanız hekiminize başvurun. İnfertilite (kısırlık) probleminiz olabilir.

“Hekiminizi seçerken ilk koşulunuz ona güvenmektir”.
Gebelik izlemleriniz için en ideali, güvenebildiğiniz ve konusunda tecrübeli tek bir hekiminizin olmasıdır. Çok sayıda hekim değiştirmek üzerinizde olumsuz bir etki yaratacaktır. Hekiminizi seçerken bilgisine güvenmeniz ve tecrübeli şekilde doğumunuzu yaptıracağına inandığınız birisinin olmasına dikkat ediniz.

Gebeliğinizi başından sonuna kadar izleyen bir hekimle aranızda zaman içinde bir güven bağı oluşacaktır, bu şekilde özellikle son aylarınızdaki doğumunuzla ilgili endişelerinizi azaltacaktır

Sevgiyle kal...

neden araveriyosunuzki hapa merak ettim
bende doktoruma sordum yasmin kullaniyorum ara vermeye gerek olmadigini ara verildigi anda hamile kalma riskinin oldugunu soyledi
sermestin endisesi bende de vardi onuda sordum doktora hamile kalmak icin hapi biraktiginda hemen hamile kalirsan dusuk riskinin arttigini ve bebegin anne karninda olmesi gibi sorunlarla karsilasma riskini
doktorumda yok oyle bir sey hapi biraktigin anda dogurganlik gerigelir dusuk ve cenin olumu cok sik karsilasilan bi durummus 4 kadindan 1 inde olabilirmis hatta 3uncu gebelik sorununa kadar normal bile sayilabiliyomus
doktorum boyle dedi

canım benım de kafamı karıstıran bu..nedense bu konuda cok farklı söylemler var..ilginçtir ki benım kafamı karıstıran da doktor olmstu bu konuda..hapı bıraktıktan sonra uc adet gecırmenın daha faydalı olacagnı tedbır amaclı önemlı oldugunu söylemstı..ama gecnlerde bır arkdasm doktora gıttı aynı amacla..ona da senın doktorun gıbı cevap gelmıs öyle bısey yok dıye..yanı böyle bı konuda bu kadar görus ayrılgı olması da ayrı bı gıcık hakıkaten..

pamuksekeri kız bunlar nekaydirigubbakcemile3 ne cok test varmıs aboo..bak smdı been gıttgm o doktora cok sınır oldum sorduk bısey yaptrılcak mı falan dıye sadece ultrasonla baktı ıyı dedı sorun yok dedı baska bıseye yönlendrmedı cadıklava: sözum ona özele gıttk bı de..neyse ben en ıyısı baska bı doktora gıdeym aynrtılı soraym kafamdakı herbıseyı..of o yazdklarn arasndan diş değil de fissür hemoraid problemim var malesef..ameliyat da olduk ama tam gectıgı söylenemz geldı mı gıtmeyen ılletlerden ben de kokruyorm acıkcası bundan hayrlısı ınsallah..tesekr bılgıler ıcın..bı arastraym ben de netten..a.s.

Canım gebelikte hemoroid daha da şiddetleniyor özellikle bu konu üzerinde durmanı öneririm.Bazı kişilerin hemorodi gebelik döneminde başlıyormuş bu da hormonlardan kaynaklanıyor sanırım.Sanırım ilaç kullanma şansın da olmuyor genelikte.Sağlıklı bir gebelik geçirmeni dilerim.Bir de gebelikte önce özellikle kan sayımı yaptırmanı,folik asit kullanmanı ve rahim ağzı kanseri testini yaptırmanı öneririm.
Bunları da doktoruna danış tabi ,ben doktor değilim sadece bilgilerimi paylaşıyorum.
Bu arada sana yukarıda yazdığım bilgileri bu siteden aldım incele istersen:
Jinekolog Operatör Dr. Süleyman Eserdağ

ben haziran sonu evleniyorum ve korunma yöntemi olarak hap kullanıcam. ama adetimin 5 günü bile başlasam hap bittiğinde düğün günüme yada balayına gelecek bende biraz ertelemek istiyorum bunun bi çözümü varmı birde migrenim var bunu arttırır mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…