Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
siteye yeni giriş yaptım öncelikle herkese selam. ben belara doğum kontrol hapı kullanıyorum 3-4 aydır ilk ay benim de adetim uzun sürdü ara kanama yaptı sonraki iki ay düzene girdi ama bu ay neden anlamadım hapımın bitmesine 6 tane vardı reglim geldi doktorumu aradım olabiliyo bazen böle durumlar yedi gün ara ver hapa geri başla dedi ama benim aklım çok karıştı niye böle oldu aranızda başına böle bişey gelen bana cevap verebilicek biri varsa sevinirim şimdiden teşekkürler:çok üzgünüm:

merhaba arkadaşlar ben diane-35 aldım ve ilk defa kullanıcam ne kadar etkili olduğu hakkında bilgisi olan varmı yada kullanan ilk hapta etkili olduğunu araştırdım ve çok fazla kilo alımı oluyormuş

Arkadaşlar diğer yazıları okumadım biraz uzun geldi açıkçası ama sormak istiyorum daha önce sorulduysa kusuruma bakmayın bu doğum kontrol haplarının mide bulantısı ve ağrısı gibi yan etkisi var mıdır?Kullanmaya başladığım günden beri midem hassaslaştı acaba sebebi bu ilaçmıdır?

Merhaba, yasmin'in yan etkileri bölümünde de sordum ama cevap alamadım. 21 gün yasmin'i kullandım ve dün bitti. Başka bir hapa(miranova) geçmek istiyorum. 7 gün ara vermek gerekir mi yoksa hiç ara vermeden miranova'ya mı geçmeliyim bilgisi olan varsa çok sevinirim.

remedios neden yasmini değiştirmek istiyorsun ? bir problemle mi karşılaştın.

Adetinin ilk günü kullanmaya başlamalısın canım.

Evet kesinlikle sebebi bu ilaç.Ben ilk kullandğm zamanlar böyle olmuştum ,zamanla kullandıkça geçiyor yan etkileri canım.

İlginçmiş-tatlicadiarzu- doktor niye ara ver dedi ki anlamadım?Başka bir doktora daha danış bence.

remedios neden yasmini değiştirmek istiyorsun ? bir problemle mi karşılaştın.

yasmin ben de baş ağrısı, hafif mide bulantısı yaptı. bir de bacaklarımda karıncalanma ve bir kaç kere batma olunca ben de damar tıkanıklığından korktum açıkcası
doğum yapmadan önce uzun süre miranova kullanmıştım ve hiçbir problemle karşılaşmamıştım
doktorlar hep yasmini öneriyor yeni çıkan bir ilaç diye ama yan etkileri bana kuvvetli geldi
bünyeden bünyeye değişebilir tabiki

miranovaya döndüm ben geçen hafta ne baş ağrısı kaldı ne mide bulantısı ne de karıncalanma

Adetinin ilk günü kullanmaya başlamalısın canım.

pamuksekeri eczacıya sordum o da adetin ilk günü kullan dedi
miranovanın prospektüsünde başka bir ilaçtan geçiyorsanız ara vermeden devam edin diyordu ben de ara vermedim
hem önümüzdeki ay tatilime denk geliyordu regl dönemim
ara vermeyince onu da öne çekmiş oldum:)

remedios şikayetlerinin geçmiş olmasına sevindim. Ben neredeyse 3 yıldır ara vererek yasmin kullandım ve hala kullanıyorum. ( polikistikover için kullanıyorum ). Hiç bir sorunla karşılaşmadım ama bazı arkadaşların doktorları belli periyotlarla kullanılan bu tür hapları değiştiriyorlarmış. Ben de o sebeple mi değiştirdin diye düşünmüştüm. Geçmiş olsun tekrar.

doğum kontrol hapımı her gün unutmadan alıyorum ama aradaki 1-2 saatilik gecikmeler bir sorun yaratır mı acaba?

selamlar arkadaşlar. mesurecim evet. acayip mide bulantısı yapıyor. benimde aynısı oldu. yalnız benimde bir sorum var. son doğum kontrol hapımı sağlık ocağından aldım. microgynon diye bişey. bitti 21 gün kullandım ama 5 gün ara vereceksin dedi oradaki sorumlu. 7 mi 5 mi hangisi mantıklı yada böyle bişey varmı olabiliyormu? acele cvp lütfen

canim hapin bitince 7 gün ara verceksin 8. gün basliycaksin...

a.s.
canim hapin bitince 7 gün ara verceksin 8. gün basliycaksin...

saolasın. ay kaç gündür kafamı kurcalayıp durmuştu. bugünde 5. gün. başka bi ilaca geçiş yapsam mı dedim ama aynı diyorlar eczanedekilerle aynı. eczacıda dedi. boşuna para verme. diğerleri ile aynı. yalnız hormonu fazla imiş. buda piyasadaki bi çok doğum kontrol hapı ile aynı imiş. üstelik ücretsiz. bunuda paylaşmak istedim. Ben yinede ginera isimli hap epeyce ün yapmış bi deneyim kaydirigubbakcemile3 . bilgisi olan varsa ginera hakkında paylaşırsa sevinirim. teşekkür ederim.

bir sorum olacak.bu ayın 27sinde evleniyorum.ve bu ay yasmin kullanmaya başladım.hapın bitişi ayın 27sine denk gelio.kutu bittiğinde bir hafta ara vermemiz gerekiyormuş ve verdiğimiz o 1 haftada adet olunuyormuş.ama o hafta benim düğün haftam benim o hafta adet olmamam lazım :)

acaba kutu bittiğinde yeni kutuya başlayıp 1 hafta daha devam edip sonra ara versem adetimi geciktirebilir miyim?

bu konuda ne yapabilirim.arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz acaba?

evet canim öyle yap. birinci kutu bittigi anda ara verme 2.kutuya direk basla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…