Aile Planlaması Doğum Kontrol Hapı(genel) Kullananların Paylaşım Alanı

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
selam hanımlar bişi sorucam acil yorumlarınızı bekliorum.
doğum kontrol hapını nerdeyse 1o aydır kullanıorum çok düzenli olarak.
yanlız bugun bi hata yaptım (
yeni kutuya yarın başlıyacaktım ki ben günleri şaşırdığım için bugun yuttum.
hapa devammı etmeliyim bi sorun olurmu
yoksa bugunu hiç içmemiş farzedip yeni kutu hap alıyım öle mi devam edeyim???
bilen birileri varmı böle hataya düşen birileri oldumu olduysa naptılar ?? imdaaaat

hayir canim bi problem olmaz devam et herzamanki gibi...

slm kizlar! normalde ben dogum kontrol hapi kullaniyorum 1 senedir. bu ay ki kutum bitti 8. gün diger kutuya baslamam gerekiyor.ama ben hala adet olmadim bugün 6.günü normalde 4-5 günlerde oluyordum ve adetime 2 gün kala yani hapi bitirtikten sonra iliskiye girmistim acaba hamilemi kaldim bilmiyorumki? cocuk istiyorum ama duydumki dogum kontrol hapini birakip üzerine hemen hamile kalanin cocugu ya sakat oluyo yada düsükle sonuclaniyor acaba dogrumudur? yada aranizada var mi dogum kontrol hapi kullnipta 7.gün yada 8.gün tekrar diger kutuya basladigi anda adet gören

bu yan etkilere bayıldım
hem kilo almak istiyorum
hemde ikizlerimin büyümesinikaydirigubbakcemile3
inş ikiside olurr:Saruboceq:
bugün başladım kullanmaya
microglyonun kullanan varmı arkadaşlar aranızda

Selam herkeslere..
Doğum kontrol haplarıyla ilgili meraklarımı gidermek için yine en doğru adrese yöneldim ve haklı da çıkmışım. Üşenmedim başlıktaki tüm paylaşımları okudum. Ellerinize sağlık arkadaşlar!
Ağustos başı evleniyorum. Bu ayın 2sinde reglmin ilk gününde miranova kullanmaya başladım. Prospektüste öyle almam gerektiği yazıyordu. Ayrıca eğer reglnin 1. günü kullanırsanız başka bir korunma yöntemine gerek yok yazıyordu. Eğer ilacın bitiminden sonra 3.- 4. gün gibi regl olacaksam, ilacı bir dahaki alışımda reglmin ilk gününe denk gelmeyecektir. Durum böyleyken,
İlaçı her gün düzenli alır ve bitiminden sonraki 8. gün yeni kutuya başlarsam. arada kalan 7gün yeni bir korunma yöntemi uygulamamız gerekecek mi?????
fisfisfis biraz kafam karıştı yaa

doğum kontrol hapımı her gün unutmadan alıyorum ama aradaki 1-2 saatilik gecikmeler bir sorun yaratır mı acaba?

Ben akşam 8'e telefonumun alarmını kuruyorum ona rağmen bazen 1-2 saat aksamalar oluyor ama önemli olan o günkü ilacı atlamadan içmek canım.

Gulo önce stres yapma bu çözülmeyecek bir durum değil:)) sorularına gelince de:
1. regl sürenin kısalması, daha az kanaman olması ve demir eksikliği görünme riskini engelliyor. iyi birşey bu seni endişelendirmesin.
2. ilaca reglnin ilk günü başlamalısın. o 7 günlük kısım için ayrıca bir korunma gerekiyor mu ben de merak ediyorum.
3. regl olsak da olmasak da ilacın bitiminden sonraki 8. gün yendiden ilaca başlamamız gerekiyormuş.
4. ilaçlar konusunda ayrıntılı bilgim yok. ben diğerlerine göre hafif bir ilaç olan miranovaya başladım.
5. evlendikten sonra doktora gitme işini ertelememeni dilerim canım.

umarım yardımcı olabilmişimdir. sevgiler..

ee ıı bir sorum olacaktı aslında utanıyorum :asigim::asigim:

ee ııı yani biz partnerim ile birlikte yani o korunuyordu ama artık yani ortak kararımız doğum kontrol hapı almayı düşünüyoruz. yasminin en ideali olduğunu da araştırmalarım sonucu görmüş oldum. ee ıı sormak istediğim şu, bu ilaçlar reçete ile satılıyor yazıyordu ama reçetesiz de temin edilebilir mi?? off sordum gitti :teytey:

hayır canım reçeteyle satılmıyor,devlet karşılamıyor zaten.herhangi bi eczaneden gidip alabilirsin.

Dün jinekoloğa gittim!!
1 aydır miranova adlı ilacı sorup soruşturup kullanmış olmama rağmen içim rahat etmiyordu soluğu doktorda aldım! Beklediğim gibi hormon testi yapılmıyormuş zaten rutin muayenede. Bekar olduğum için de jinekolojik muayene için evlendikten sonra gelmemi istedi doktorum. ılaca devam edebileceğimi ve düğün tarihinde ilaç kullanımımın 2. ayı dolacağı için de ilacın tam koruyucu olacağını söyledi. Veeeeeeeee görüşmenin asıl önemli kısmı da şuydu. Bir halk efsanesi haline gelen soruyu da yanıtladı:

SORU: Doğum kontrol haplarına 7 günlük ara verilen süreçte ek bir korunma yöntemine gerek duyuluyor mu?
YANIT: Hayır!! 7 günlük süreçte de ilacın koruyuculuğu devam etmektedir.

Müjdemi isterim hihoyyyt

bırakın şu hap işini ya...yumurtalıkları tembelleştirip tüpleride tıkıyormuş.aldırdıgı kilolarda cabası...saglık ocaklarına gidin ücretsiz olarak 28 felan preverzatif veriyorlar gerekli malzemeyi ve bilgiyiyi saglık ocagındaki aile planlanması bölümündeki ebeden yada hemşireden alın..bırakın eşiniz korunsun...

sana özelden msj attım cnm sengözlerimebaksanab

selam ben 39 yaşındayım ve sigara kullanmıyorum.doğum kontrol hapına başlamak istiyorum acaba yaşım gereği sakıncaları varmı,bu arada 30 yaşlarda kullanmıştım

ben yasmin hapını kullanıyorum 1 ay bitti. raporla alıyorum devlet karşılıyor yani. cumartesi günü 23:00 te son hapımı aldım haliyle 2. kutuya cumartesi 23:00te başlamam gerekiyor zannımca.? yan etkisi görmedim desem yalan olur. gögürlerim şişti bunun bariz farkındayım. mide bulantısı ve düğünden dolayımı bilmiyorum ama iştahsızlık var bende. kilo verdiğimi hissediyorum yanaklarımdan hemen belli olur ama vucudum şiş zannımca su topluyorum. yani suyu atsak 2 kilo kesin vermişimdir. birde reflü gibi yanma hissediyordum oda ilacın yan etkisiymiş. bunlar bence ufak problemler ancaaak bugün perşembe bende hala tık yok regl olamadım. normalde 2 beeelki 3 gün sürüyordu o bile beni rahatlatıyordu şimdi hiç olmazsam çatlarım. haftaya düğünüm var acaba doktoramı gitsem karar veremedim. onun içinde sevk randevu falan bir sürü iş amaan çalışmakta zor. ya bide regli olayım die spor yapıyorum yok olamıcam galiba süre doluyo napayım acep mafoldumben

merhaba başlık açtım ama bir allahın kulu cvp yazmamış neyse arkadaşlar içinizde kullanan varsa bana da bir yardımcı olursanız sevinirim benim 8 ağustosta düğünüm olacak 2temmuzdan bu yana MYRALON adında sağlık ocağı bi hap verdi ve kullanıyorum normalde adet günüm 5 en fazla 6 günn sürerdi ama 9gün oldu ara ara olmak şartıyla lekelenmeler oluyor acaba normalmi ve sadece mideme biraz dokunuyor o kadar fazla yan etikis olmadı bu uzun süre dışında bilgininz varsa benide aydınlatırmısınız

Epiktatos;

ılk kutu kullanımında 7 günlük arada sanırım geç gelebilirmiş, öyle okuduğumu hatırlıyorum. Ayrıca 2. kutuya 7 gün hiç içmeyip 8.gün başlayacaksın. Bu hususa dikkat edin. Prospektüste 1.kutuya başladığınız gün ile aynı gün başlayacaksınız diyor. Sen sanırım pazar günü başlamışsın. 21.gün olan cumartesi bitmiş ve sen 2. kutuya 7 gün aradan sonraki gün yani 8.gün olan pazar günü başlayacaksın. Kısacası 7 gün hap içmeyeceksin...

Bu arada ben yarın başlayacağım hapıma. Benimkisi de Belara.. 7 günlük aranın ertesi günü düğün günüme denk geleceği için, adetim bu 7 günlük sürede gelmezse ya da senin gibi geç gelirse diye ben hiç ara vermeden 2.kutuya devam edeceğim. Doktor eğer düğün zamanına denk gelecekse hiç ara vermeden 2.kutuna devam et dedi... Ben de öyle yapacak, 2.kutum bittikten sonra 7 gün ara vereceğim...

senağlamabende gitmiştim doğum kontrol hapı için dr a.tiroid şüphesi var bide göğsümde kist var kullanmazsın dedi spiral taktır dedi bende2 yıllık evliyim bebekte yok olmaz dedim bakalım haftaya başka bi dr gitcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…